FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 november 2000

Verkiezingen VS gaan richting soap

De hertelling van de stemmen is momenteel nog in volle gang, maar het lijkt erop dat zelfs na deze door de staatswet van Florida verplichte hertelling er nog geen president aangewezen kan worden.

Bij de hertelling lijkt het verschil tussen Bush en Gore kleiner uit te vallen dan oorspronkelijk. Na 58 van de 67 counties geteld te hebben heeft Gore nu nog slechts 403 stemmen achterstand. Het waren er oorspronkelijk ruim 1700. Het verschil lijkt dus kleiner uit te vallen dan in eerste instantie uit de bus kwam rollen, maar Bush lijkt ook bij de hertelling aan het langste einde te trekken.

Daarmee is de zaak echter nog lang niet afgelopen. Zo zijn er nog de overzeese stemmen die per post binnen komen en wat nog tot 17 november kan (mits de poststempel maar 7 november aangeeft).

Maar veel crucialer: De Democraten willen voor de rechtbank een handtelling afdwingen in 4 counties, waaronder het veel besproken Palm Beach.

In Palm Beach zijn liefst 19.120 stemmen ongeldig verklaard doordat vanwege onder andere het verwarrende stembiljet veel kiezers op 2 kandidaten gestemd hadden. Eerst op Buchanan, later bij ontdekking van hun fout op Gore.

Tevens is inmiddels duidelijk dat Buchanan een abnormaal hoog aantal stemmen gekregen heeft in Palm Beach. Liefst 3407 stemmen, gelijk aan 0.8%. Hiermee kreeg Buchanen in absolute getallen 5 maal zo veel stemmen als in een aangrenzende county, waar ook nog eens 2 maal zo veel kiezers wonen. Tevens is die 0.8% 3 maal zo veel als het aantal stemmen welke Buchanan over heel Florida kreeg, en dat is een county die zwaar democratisch is en waar veel Joden wonen, die nimmer op de rechtse Buchanan zouden stemmen.

De republikeinen verdedigden zich door aan te geven dat, zoals hoort, het stembiljet voor de verkiezingen was afgedrukt in de kranten en dat de democraten hadden ingestemd met het stembiljet. Meteen hierop kwam er echter een reactie van de democraten: Het stembiljet was dan wel afgedrukt, maar zonder aan te geven waar de 'punchholes' zich bevonden.

Volgens de wet in Florida moeten de kiesbare personen links staan en het door te prikken vakje achter die personen, rechts dus. Dit was in Palm Beach niet het geval.

Vanavond of vannacht wordt het resultaat van de hertelling verwacht. Als die in het voordeel van Bush uitvalt hebben de democraten aangegeven zeker naar de rechter te stappen. Ze willen dan of een nieuwe stemming in Palm Beach, of wellicht in heel Florida.
De republikeinen hebben aangegeven dan in staten die nipt door Gore gewonnen zijn, zoals Iowa en Wisconsin, ook hertellingen te gaan eisen. Beide partijen beginnen in ieder geval nu reeds elkaar steeds meer aan te vallen en er wordt inmiddels al aardig met modder gegooid.

Er zijn uiteraard nog veel meer meespelende en actuele zaken die je, samen met oa foto's van het bekritiseerde stembiljet van Palm Beach hier kunt vinden op het forum (anders word dit stuk zo lang).
____________________________________
Dit wordt echt de soap van het jaar, geweldig!!!

Tumult tijdens herdenking in Amsterdam

Voorzitter A. Menebhi van de Stedelijke Marokkaanse Raad Amsterdam heeft bij de Kristallnachtherdenking in de hoofdstad donderdagavond voor opschudding gezorgd. In zijn toespraak zei hij dat Israël de rechten van de Palestijnen schendt en doordat Israël de Palestijnen een eigen staat ontzegt de huidige escalatie is ontstaan.

De uitlatingen van Menebhi werd door een deel van de aanwezigen met enthousiasme onthaald, maar zorgden bij anderen voor grote verontwaardiging. De organisatie greep in door de toespraak van de Marokkaanse voorman af te breken. "Dit is uitdrukkelijk tegen de afspraken met het organiserend comité. Wij zouden het hebben over anti-semitisme en racisme in ons eigen land en niet praten over conflicten in het buitenland, ook niet over het Midden Oosten conflict", aldus een van de organisatoren.

Ja, jongens...Wel beetje on-topic blijven hè

Uitzwaaien bewoner is verboden

De regels die gelden wanneer een bewoner het huis moet verlaten zijn verzwaard. Annet, Robin, Koos of Kim moet vanavond het huis verlaten en vanaf nu mag de weggestemde bewoner niet meer door alle anderen bij de voordeur worden uitgezwaaid. Degene die het huis verlaat mag maar één bewoner kiezen die hem/haar tot aan de voordeur begeleidt.

Er moet dus een favoriet gekozen worden en de rest moet in de woonkamer afscheid namen. De bewoners zijn helemaal niet blij met de nieuwe regel. Zij vonden het uitzwaaien namelijk een van de leukste dingen omdat zij dan steeds bekenden zagen die hun stonden aan te moedigen.

De genomineerden gingen met dit negatieve gevoel over de nieuwe regel naar de dagboekkamer. Dan legt Big Brother uit dat het een waardiger afscheid voor de weggestemde bewoner zou zijn omdat op deze manier niet alle aandacht gaat naar de mensen buiten. Na deze uitleg besluiten de bewoners zich in ieder geval vanavond aan de nieuwe regel te houden.

Koos heeft al gezegd dat hij Robin mee zou nemen tot aan de deur. Robin vindt dat niet nodig, maar vindt het wel 'erg tof' van Koos. Vooralsnog ziet het er echter uit dat Annet degene is die vanavond het huis zal verlaten. Zeker voor haar wordt het geen gemakkelijke keuze, ze wil het immers steeds maar iedereen naar z'n zin maken.

Cindy na protest verwijderd

Nadat deze week via het Internet en via de traditionele media druk op Big Brother werd uitgeoefend om de geit Cindy uit het huis te halen, is Big Brother vandaag tot actie overgegaan. Cindy heeft het huis en vooral de tuin definitief verlaten.

De druk werd om een aantal redenen uitgeoefend. In de eerste plaats hebben de bewoners nooit om de geit gevraagd en is deze ook niet functioneel voor hen. De kippen zorgen via hun eieren voor een deel van het voedsel en zijn dus wel op hun plaats.

Het nubische geitenras waartoe Cindy behoort heeft volgens algemeen geaccepteerd onderzoek behoefte aan soortgenoten om zich heen, anders zal de geit sneller mekkeren en vervreemd gedrag vertonen. Cindy was bij Big Brother alleen en mekkerde inderdaad de hele dag door. De ziekte van de geit de afgelopen week zou ook deels verklaard kunnen worden door vervreemding.

Niet alleen kijkers via televisie en Internet vonden dat Cindy niet op de juiste plaats was, maar ook de Dierenbescherming. Gisteren werd de protestactie nog besproken in het nieuws op SBS6 en vandaag is Big Brother dus overstag gegaan.

Tegenover de bewoners wil Big Brother het doen voorkomen alsof zij, met uitzondering van Annet en Bianca, niet goed voor het dier hebben gezorgd en het te weinig aandacht hebben gegeven. Kenners zeggen echter dat Cindy een van de geiten met de meeste aandacht in heel Nederland is, maar dat het gebrek aan contact met soortgenoten ervoor zorgt dat Cindy zich niet lekker voelt.

Annet was helemaal ondersteboven door de verwijdering van Cindy. Het namaak gemekker van Robin, die blij is dat het dier weg is, zorgt ervoor dat ze in tranen uitbarst. Big Brother heeft geluisterd naar het protest van het publiek, maar durft zijn fouten niet toe te geven.

Nederland nabij 16 miljoen inwoners

Als we het Centraal Bureau voor de Statistieken mogen geloven dan telt Nederland in maart 2001 meer dan 16 miljoen mensen. Tussen september 1999 en augusuts 2000 is de bevolking gegroeid met 133.000 mensen. In 1999 steeg de bevolking met 104.000 mensen. De versnelde bevolkingsgroei wordt volgens het CBS veroorzaakt door een groeiend aantal geboorten en toename van het aantal immigranten. Met 204.000 geboorten tussen september 1999 en september 2000 werd het hoogste geboortecijfer sinds het begin van de jaren zeventig bereikt.

Joepie, dat zijn weer een hoop Fok!kers in spé

Teambaas: Verstappen geen topcoureur

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De baas van Formule1-team Arrows, Tom Walkinshaw, heeft gezegd dat hij op zoek is naar een topcoureur, om met zijn team aan de top te komen.

"Het enige waar we op het moment echt een te kort aan hebben is een top coureur," zei Walkinshaw. "Voor volgend jaar zijn er geen top coureurs meer beschikbaar, dus we zijn nu op zoek naar iemand voor 2002. Voor dit jaar was alleen Fisichella beschikbaar geweest, als Villeneuve naar Benetton was gegaan. Villeneuve besloot echter om te blijven bij BAR waardoor Fisichella ook bleef."

Ook zei hij dat hij tevreden is over zijn huidige coureurs, Verstappen en De la Rosa. De tijd zal leren wie de nummer één zal worden in het team.

Tsss, daar gaat onze nederlandse trots

Koekiemonster mogelijk gepakt

Sunflower had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amsterdamse rechercheurs hebben donderdag een 32-jarige inwoner van Heerenveen gearresteerd. De man wordt verdacht van het bedwelmen van zeker negen toeristen in de hoofdstad. Het 'koekjesmonster' zou vooral Chinezen en Japanners koekjes aanbieden waarin het slaapmiddel rohypnol is verwerkt, om ze vervolgens te beroven van hun bezittingen.

Volgens een woordvoerder van de politie staat nog niet vast dat het hier daadwerkelijk om het 'koekjesmonster' gaat, maar onderzoek wees in de richting van de man.

Het koekjesmonster was de afgelopen weken actief in Amsterdam. Een jongeman sprak zijn slachtoffers in gebroken Engels aan en liep behulpzaam een stukje met hen mee om de weg te wijzen.

Ondertussen pakte hij een rol ronde koekjes met een vulling ertussen, waarvan hij zelf at en ook de toeristen een aanbood. Als die het bisquitje opaten, raakten zij onwel en bewusteloos. Meestal kwamen ze beroofd weer bij kennis in het ziekenhuis.

Stormloop op verkeerde krant

Sunflower had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de meest bekende internetveilingsite, eBay, worden Amerikaanse kranten aangeboden die openen met de kop: 'Bush Wins'. Op een vroege editie van de New York Post is al 1275 gulden geboden.

De kranten worden een echt verzamelaarsobject als Al Gore tot president wordt uitgeroepen. Ook andere kranten met voorbarige koppen zijn ter veiling aangeboden.

Veel kranten konden hun vroege editie met de koppen die uitgingen van een zege voor Bush niet meer terughalen. Pas in de volgende editie meldden zij de vooralsnog onbesliste strijd om het presidentschap.

Bier met chocoladesmaak

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Engelse bierbrouwer heeft bier op de Nederlandse markt gebracht met een chocoladesmaakje. In de ketels worden hele brokken pure chocolade met het bier meegebrouwen. Het donkere, bijna zwarte, chocoladebier is vier jaar geleden voor het eerst gebrouwens als speciaal Paasbier. Volgens de brouwer, de Londense Young & Co's Brewery, is het bier vooral in trek bij zoetekauwen. Young & Co's noemt de afdronk zacht en fluwelig.

Meer info vind je hier.

Nina voorlopig buiten schot

Nina Brink blijft voorlopig buiten schot bij de schadeclaims van beleggers die bij de mislukte beursgang van WOL vet geld hebben verloren. In de dagvaarding van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) die gisteren is gepubliceerd, ontspringt de voormalig topvrouw van World Online opnieuw de dans.

Eerdere gerechtelijke stappen waren ookal niet op mevr. Brink zelf gericht. De advocaten G. Spong en O. Hammerstein hebben hun procedure afgeslankt en klagen alleen emissiebegeleider ABN-Amro aan.

lees hier het hele bericht.

Draadloos mp3's downloaden

slartibartfast had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sony gaat investeren in Air Media, zo melden enkele Japanse kranten. Air Media wil zich toeleggen op de distributie van muziekbestanden via de mobiele telefoon.

Het doel van Air Media is dat gsm-gebruikers muziek moeten kunnen ‘downloaden’ via hun mobiele telefoon om die vervolgens af te kunnen spelen op hun geluidsinstallatie. Daarnaast zou ook draadloos telefoonmateriaal van Sony en Matsushita in ontwikkeling zijn, waarmee gebruikers de muziek meteen af kunnen spelen via de gsm.

Ben alleen wel benieuwd wat dat kost, blijf voorlopig gewoon lekker via de kabel downloaden, lijkt me stukje cheaper.

Nederlanders zijn slechte automobilisten

Nederlanders zijn slecht op de hoogte van de verkeersregels en hun rijgedrag is matig. Dat blijkt uit de eerste periodieke veiligheidstest van 3VO en Univé Verzekeringen.

250 Automobilisten uit Noord-Nederland deden opnieuw examen, waarvan slechts 19 procent slaagde. Van alle kandidaten bleek 81 procent de verkeersregels niet te kennen.

Vooral voetgangers moeten oppassen voor hun gemotoriseerde medeweggebruikers. Ruim 60 procent van de fouten gaat over het voorrang verlenen aan de wandelende verkeersdeelnemer. Vijftig procent beantwoordde snelheidsvragen fout en 1/3 weet onvoldoende over hoe in te halen.

Lees hier verder.

En nog een Aguilera

Het zusje van popster Christina Aguilera wil ook de muziek in. De 13-jarige Rachel heeft van haar moeder toestemming gekregen om een demotape te maken, waar Christina haar bij zal helpen

Moeder Shelly is ervan overtuigd dat allebei haar dochters over talent beschikken en dat Rachel net als Christina goed zingen. "Ik hoop dat Rachel net zo groot wordt als haar zus", aldus 'Ma Aguilera'.

Een aantal platenmaatschappijen heeft al contact gezocht met het management van Christina om de demotape van 'zusje Aguilera' te kunnen beluisteren.

Stenen van Lennon te koop

Zijn schilderijen brengen flink wat guldens op, zijn piano zelfs miljoenen, dus waarom zouden stenen uit het huis waarin hij is opgegroeid niet omgezet kunnen worden in klinkende munt? Dit idee ontstond bij filmmakers van de Amerikaanse omroep NBC, die in de woning in Liverpool een film opnamen over Lennon's jeugd.

In totaal moesten 150 stenen uit het huis worden gesloopt om het filmen te vereenvoudigen. De stenen worden volgende week op het internet geveild.

"In eerste instantie wilden we de stenen weggooien", aldus filmproducent O'Hara. Toen bedacht hij dat ze met een hele dure film bezig waren en het budget al overschreden was en dat dit misschien de manier is om wat geld terug te verdienen.

Met de eigenaar is afgesproken dat hij de 50 procent van de opbrengst krijgt. De veiling op www.nbci.com/lennon sluit op 4 december.

140 miljoen voor Picasso

Picasso's schilderij "La Femme Aux Bras Croisés" is gisteren voor ruim 140 miljoen piek van eigenaar verwisseld in het New Yorkse veilinghuis Christie's. Dit is een recordbedrag voor een Picasso.

Het doek is een van Picasso's bekendste werken uit zogeheten blauwe periode. Het portret van een vrouw met gekruiste armen, dat de kunstenaar in 1902 schilderde, is gekocht door een anonieme telefonische bieder. De waarde van het stuk was geschat op 70 miljoen gulden.

De uiteindelijk geboden 55,6 miljoen dollar is het op vier na hoogste bedrag dat ooit op een veiling voor een schilderij is betaald. Het vorige record voor een Picasso was voor "Les Noces Des Pierrette", dat 11 jaar terug voor bijna 52 miljoen dollar werd verkocht.

Lesbo's vermoorden huurder

De politie heeft gisteren diep onder de vloer van het fietsenschuurtje van een lesbisch paar in IJmuiden het lichaam van een man aangetroffen, waarschijnlijk hun onderverhuurder.

Een van de vrouwen, de 42-jarige Zofie M., heeft bekend de man begin vorig jaar om het leven te hebben gebracht en samen met haar levenspartner Janna G. (49) te hebben begraven in de schuur achter hun woning.

Zeer bizar is het feit dat de aan harddrugs verslaafde vrouwen, nooit een geheim van de gewelddadige dood van hun huurder hebben gemaakt. Ze bekenden het misdrijf in de loop der tijd tegenover vrijwel al hun naaste buren.

Dierenbescherming: nomineer geit Cindy

Maaike Wermer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Dierenbescherming kan het niet langer aanzien. De geit Cindy die zich in het Big-Brother huis bevindt, moet het huis uit. De vereniging roept op hun site de mensen op om aanstaande donderdag tijdens de live-uitzending de geit te nomineren. Hier een stukje uit de tekst die op hun site is geplaatst.

Geit Cindy is ziek, eenzaam en wil graag naar huis terug om met soorgenoten te spelen. U kunt helpen om Cindy uit het Breng nu je stem uit en laat Cindy en de andere dieren snel naar huis gaan!
Big Brotherhuis te krijgen. Nomineer Cindy en stuur een e-mail. Laat via de Dierenbescherming de redactie van Big Brother weten dat Cindy donderdagavond naar huis moet!

Lees hier verder.

De Bus bedolven onder de eieren

sgaaf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens en na de live-uitzending is De Bus bedolven onder een regen van eieren. De jeugd uit Maastricht leefde zich massaal uit en gooiden een salvo van eieren naar de omgebouwde touringcar. Na de uitzending werden de passagiers zelfs gewaarschuwd door de bewaking om onder de luifel te blijven vanwege de regen van eierstruis. Het 'tuintje' kon niet op pantoffels betreden worden omdat de vloer bezaaid lag met kapot gevallen eieren. Na enige tijd verdwenen de bussagiers zelfs maar weer naar binnen omdat de jeugd onophoudelijk door bleef gooien.

Incoming!!

Thaise Karel A(a)ppel opzijgezet

Dynamite020 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Apen kunnen prachtig kliederen met verf en soms de kunstwereld in vervoering brengen. Maar die kunsternaars zijn vanaf volgend jaar 'uit'.

Ze moeten plaatsmaken voor muzikale Thaise olifanten. In het noorden van het Aziatisch land kunnen vijf olifanten percussie, xylofoon en harmonica spelen. Natuurlijk niet op het gewone formaat, maar op aangepaste instrumenten.

Een Amerikaanse platenmaatschappij wil nu in januari een cd uitbrengen waarop onder meer 'Happy Birthday To You' en het Thaise kinderliedje 'Chang Chang Chang' ('Olifant Olifant Olifant') staat.

Euh...Doen ze ook 'Daar in dat kleine cafe...' op aanvraag?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.