FOK! op het spoor van De Mol 2013 - Aflevering 1

Dit jaar doen naast René en Martijn ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een FOK!sporter en een FOK!filmer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!


Username: franklop
Functie: Redactie Sport
Verdenkt nu: Tim Haars
Want: Goed, zo’n eerste aflevering is lastig, erg lastig. Je let op veel te veel pietluttigheden en mist wellicht gelijk belangrijke (andere) informatie. Maar goed, Ewout was er dus uit, die al snel de opzichtelijke nep-mol aan het spelen was. Opvallend feit is dat Zarayda zei dat ze ‘vol’ op Ewout ging. Dat kan twee dingen betekenen; of ze heeft net iets meer antwoorden goed gehad dan Ewout, of ze is de Mol. Een Mol wil ook altijd een verbond, maar dat deden ze dit keer met Zarayda wel erg opzichtig in beeld brengen. Ook nog eens met Ewout, die erg opzichtig aan het mollen was. Wie deed dat twee seizoenen terug met nep-Mol Art? Juist de Mol Patrick Stoof. Zouden ze dat weer doen? Ik denk het niet. Ik ga voor Tim.

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Kees Tol
Want:
Wat een supervette aflevering! Veel te zien en veel intriges. Ik houd er van! Gelijk die irritante nepmol Ewout weg, dat ruimt ook lekker op, dus niets dan voordeel. Door de bungeejumpopdracht dacht ik eerst dat Joep de Mol was. Door het weggeven van vrijstellingen gaat de verdenking helemaal van hem af. En is ook best een 'risico' dat je kan nemen in aflevering 1. Mocht iemand zijn vrijstelling inleveren (ook al schat ik die kans klein in, zo de eerste aflevering) zijn er nog zat kansen dat geld weer weg te spelen. Pas later bedacht ik me dat Kees zich léék te verzetten, maar relatief makkelijk meeging. Hij leek ook best onderdeel te zijn van wat verwarring. De '82 graffiti gaf voor deze week de doorslag. Kees is mijn Mol.

Username: Borizzz
Functie: Eindredactie Film
Verdenkt nu: Daniël Boissevain
Want: Mooie beelden en ingewikkelde opdrachten die al meteen voor veel verwarring zorgen. Dat is wat na het kijken van de eerste aflevering boven komt drijven. In dit stadium van de zoektocht wil ik me nog niet teveel focussen op alle gedragingen van de kandidaten en daar een uitgebreide analyse van maken. Nee, ik ga af op mijn gevoel. En dat was dat ik Ewout irritant vond. Blij dat hij eruit is. Wel zielig: niet bungeejumpen, maar wel parachutespringen bijvoorbeeld. Doei dus. De opdrachten kenden veel psychologische aspecten. Tim deed verdacht door meteen een ander busje op te zoeken maar ik verdenk Daniël ervan dat hij wat voorkennis had. Boven op de toren weet hij al dat de keuze over de vrijstelling bepaald wordt door de kandidaat beneden en dat hoort hij op dat moment nog helemaal niet te weten. En hij wisselde ook enveloppen uit met Ewout. Vage actie. En ik vertrouw zijn face gewoon niet. Het is dus duidelijk: Daniël is mijn mol na de eerste aflevering.

Voornaam: Annelies (liesje1979)
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Tim Haars
Want: Zo lang op gewacht, zo lang naar uitgekeken, eindelijk was het dan zo ver en geen seconde tegengevallen. Wat een spetterende opening van het seizoen, prachtige beelden (die kerk! ), spannende opdrachten en vooral wat een wantrouwen is er gezaaid. Dat Ewout niet de Mol was, was me gelijk al duidelijk, wat een kneus en hij deed me qua manier van spelen gelijk aan Art denken en die vond ik ook vervelend. Dus lekker dat hij er al uit is. Het is zo'n eerste aflevering altijd natte vingerwerk (de rest van het seizoen ook). Mijn Mol is Tim en daarbij kan ik stellen dat dat ook is omdat ik hem er wel een tijdje in wil houden. Veel bijzonders heeft hij ook nog niet gedaan deze aflevering behalve niet in het busje stappen naar de kerk, Het was geen verrassing dat hij niet op tijd was dus.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Jaja, het programma van het jaar is weer begonnen. Als een klein kind zat ik op de bank en wachtte ik aandachtig tot het voorgaande reclameblok was afgelopen. Snel ging dat helaas niet. Paulien is mijn Mol. En dat denk ik om haar nuchtere houding gedurende de hele aflevering. Rustig is ze niet, maar echt druk ook niet. Lekker onopvallend. Bij de eerste opdracht kwam ze niet aan in de kerk en bij de tweede opdracht verkocht ze haar vrijstelling niet. Niets heeft ze opgebracht. Hallo Mol.

Naam: Martin (DaMart)
Functie: Moderator en PR
Verdenkt nu: Tim Haars
Want: Leuk begin van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol, met voor aanvang voor mij negen onbekende kandidaten. En dan moet je de Mol aanwijzen. Mijn gevoel zegt dat de Mol dit keer een man is. Dan blijven er nog vier mogelijke Mollen over, waarvan de twee die op tijd waren bij de kerk en dus geld hebben verdiend, voor mij vooralsnog afvallen. Tim was te laat bij de kerk, onder andere door niet met Janine in het busje mee te reizen. Bovendien heeft hij heel gehaaid Joep een vrijstelling door de neus geboord. Voor mij genoeg redenen om hem na aflevering 1 als Mol te zien.

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Carolien Borgers
Want:
Daar gaan we weer. Ik kijk er al een jaar naar uit en we zijn los. Meteen weet ik al niet meer waar ik moet kijken en wie ik waarvan moet verdenken. Eerste aflevering is altijd moeilijk. De tweede opdracht laat ik een beetje links liggen. Vrijstellingen betekenen niets voor de Mol, die blijft toch altijd in het spel. De eerste opdracht is wat dat betreft wellicht sprekender, er valt geld te verdienen en te verliezen. Zou de mol zo opvallend zijn en gewoon niet naar de kerk komen?  Ik denk het niet. Carolien opende zonder twijfel een tweede enveloppe. Mijn verdenking wijst die kant op, maar het is allemaal maar koffiedik kijken op dit moment.

Poll: Wie is de Mol? 2013 - Aflevering 1

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot de volgende aflevering begint.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN


Klik op het plaatje voor een vergroting

WINNEN?


Dit jaar geven we een hele speciale prijs weg, deze unieke must-have kom je niet vaak tegen. Namelijk een op foamboard afgedrukte groepsfoto van dit jaar. Maar dat is nog niet alles, want de handtekeningen van presentator Art Rooijakkers en een aantal andere kandidaten zitten er gewoon bij! De eerste geven we weg aan degene die de Mol het meeste goed had. Stem dus in de poll op jouw Mol en wie weet wint één van de FOK!kers de prijs in plaats van een crewlid. De tweede geven we bij de laatste special weg onder de reageerders. Moge de beste speurder winnen!

Lees op de volgende pagina de hints en theoriëen van René.