Gadget: BeBook Neo e-reader

Extra Opties

De Browser

De BeBook Neo is voorzien van een WiFi ontvanger, zodat je ook toegang tot internet hebt met de reader. Je zet de antenne aan door het schuifje aan de zijkant van de reader een klein stukje omhoog te schuiven. De verbinding laat zich heel gemakkelijk instellen en je bent al snel online. Je hebt in het menu de keuze uit vier snelkoppelingen: Ebook Portal, Google, Wiki en Adobe. Onder de ebook portal krijg je, afhankelijk van welk land je hebt gekozen, meerdere links te zien naar winkels waar je ebooks kunt kopen. Dit zijn onder andere bol.com, Libris, Dixons, Bruna, Paagman en Selexyz.

Ondanks dat de Bebook Neo een volwaardige webkit browser aan boord heeft en dus de meeste sites wel kan openen, moet je geen wonderen verwachten als je het web opgaat met de Neo. Daarvoor is het scherm namelijk niet snel genoeg. Dit is echter ook niet de hoofdtaak van de Neo, want dat is en blijft het lezen van boeken.

Geluid

BeBook heeft niet alleen aan de ogen gedacht, maar heeft ook een muziekspeler toegevoegd aan de Neo. De speler start je door vanuit het hoofdmenu naar de Bibliotheek of de SD-kaart te gaan en daar een mp3 bestand te selecteren. Deze kan je als hij eenmaal aan het spelen is minimaliseren en dan kan je je favoriete boek openen. Mocht je toch nog iets willen veranderen aan de muziekkeuze, dan is er in het menu een knop om de muziekspeler te openen.