Boek: Minecraft Combat & Construction handboeken

Toen mijn 8-jarige Minecraftjunkie a.k.a. zoontje hoorde dat er twee nieuwe Minecraftboeken aankwamen, ging hij door het lint. De eerste boeken had hij nog niet maar het beginnersboek was hij naar eigen zeggen al wel voorbij en het Redstone handboek stond al op het lijstje voor de Sint. De Combat- en Constructie handboeken dacht hij dat er nog veel uit te halen was.

Mochten er nog mensen zijn die geen idee hebben wat Minecraft is, dan kan dat natuurlijk wel even kort uitgelegd worden. Het is een computerspel dat op meerdere consoles en mobiele besturingssystemen beschikbaar is. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je in de zogenaamde Nether terecht komt om daar de eindbaas te verslaan. Voor de meeste kids boeit dat echter niet, je kan er namelijk ook als een soort van digitale Lego complete kastelen, achtbanen en nog veel meer in namaken. Er is zelfs iemand geweest die de Efteling heeft nagebouwd en die is op zijn server ook daadwerkelijk te bezoeken.

Direct nadat mijn zoontje zijn cadeautjes had uitgepakt, gingen de Minecraftboeken mee naar boven en totdat ze een keer snel compleet doorgekeken waren, kwamen ze ook niet meer naar beneden. Na die eerste leesbeurt waren er al meerdere ideeën in zijn hoofd blijven hangen terwijl daaropvolgende keren dat hij in de boeken las hem weer veel plezier en andere ideeën opleverden. Voor hem zijn ze dus een zeer goede aanvulling op zijn manier van Minecraft spelen. Ik moet wel zeggen dat het Redstone- en het Combat handboek nog het meeste aan hem besteed zijn want zeg nu zelf: wat is er voor zo’n koter leuker dan dingen automatisch te laten bewegen en pijlen op fictieve doelwitten af te schieten of met ander wapentuig te klooien?

Het Combat handboek is het meest uitgebreide van de twee waar het in deze review om gaat. Het behandelt niet alleen wapens maar ook de tegenstanders die je tegen kan komen en de beste manieren om je tegen hen te verdedigen. Daarnaast krijg je ook tips voor online speler-tegen-speler spelletjes en leuke dingen als TNT-kanonnen en vallen.

Deze boeken zijn echter niet alleen voor de kids, maar ook zeker voor de papa’s en mama’s. Ze doen je goed kennismaken met waar je koters nu eigenlijk al die uren achter de computer mee bezig zijn. Met name het Constructie handboek is een aanrader voor de volwassenen. Het geeft veel leuke ideeën om zelf iets te bouwen en laat je zeer mooie voorbeelden zien van hoe enkele bekendere spelers hun bouwwerken hebben gemaakt. Als lezer krijg je ook de recepten van items die eventueel moeilijk te maken zijn.