Gadget: Ulefone Be Pro

Chinafones zijn hot! De Oneplus One is een hit en ook Xiaomi’s en andere telefoons worden met grote regelmaat geïmporteerd. Van Geekbuying kregen wij een Ulefone Be Pro. Deze telefoon is sinds begin dit jaar op de markt en kan, in tegenstelling tot vele andere Chinafones, overweg met alle in Nederland in gebruik zijnde 4G netwerken.

Ulefone Be Pro
Ulefone Be Pro

De Ulefone Be Pro kan dus overweg met 4G, wat hier in Nederland natuurlijk goed uitkomt met de hoge 4G dekking (tenminste, die van KPN waar ik gebruik van maak) Verder zit er de MTK6732 1.5 Ghz quad-core processor in en zorgt de Mali T760 voor de grafische berekeningen. Hij heeft 2GB werkgeheugen en 16GB om je apps op op te slaan. Het scherm is 5,5 inch groot en werkt op een resolutie van 1280*780 pixels. Er is plaats voor twee simkaarten, eentje van het mini-sim formaat en een tweede met het micro-sim formaat.

Met een 13MP zogenaamde Sony IMX-camera aan de achterkant en een 8MP-camera aan de voorkant lijkt de telefoon op dit gebied goed voorzien te zijn. Toch zijn de plaatjes niet altijd even scherp. Hieronder zijn wat foto’s (van die superfijne IKEA-bekers) te zien die met de Ulefone en met mijn Samsung S4 Mini zijn gemaakt. Naar mijn mening zien die van de S4 Mini er een stuk beter uit. Volgens mij is dit iets wat in de software zit en wat dus nog verbeterd kan worden. In de korte tijd dat ik de telefoon nu heb, zijn er al een aantal updates uitgekomen dus daar is goede hoop op. Ook Android 5 zou, volgens de fabrikant, binnenkort beschikbaar moeten komen.

Ulefone Be Pro
Ulefone Be Pro

S4 Mini
S4 Mini

Helaas konden wij het afspelen van muziek via een headset niet uittesten. De headset gaat er net niet ver genoeg in om correct contact te maken. Onderin lijkt er iets te zijn wat de plug terugduwt; als je hem vast blijft houden blijft hij namelijk wel goed verbinding maken. Hiermee heb je natuurlijk ook direct het gevaar van Chinafones te pakken. Voor mij is het niet zo’n issue, maar als consument zou je nu garantie willen claimen en dat is natuurlijk altijd lastig als de leverancier zo ver weg zit.

In het gebruik reageert de Be Pro zeer vlot en hij lijkt met geen enkel spel problemen te hebben. Het scherm is groot maar fijn, volgens sommigen had hij een 1080p-scherm moeten hebben maar voor deze gebruiker is 720p genoeg. De telefoon werd tijdens het gebruik amper warm en dat is iets wat ik weer amper van de S4 Mini kan zeggen. Het schermformaat is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar dat valt onder de categorie persoonlijke voorkeuren.

Ulefone Be Pro naast de Samsung S4 Mini
Ulefone Be Pro naast de Samsung S4 Mini

Al met al is de Ulefone een behoorlijk telefoon die voor slechts 170 Amerikaanse Dollars al te krijgen is. Met een beetje pech komt er nog wat btw bij, maar zelfs dan is het nog goed te doen. Hopelijk is de foute hoofdtelefoonaansluiting een productiefout, want verder lijkt de Ulefone Be Pro goed in elkaar te zitten.