Gadget: DX Roswheel fiets telefoontas

Met dit weer is het lekker om overdag op je fiets op pad te gaan. In deze tijd doe je dat natuurlijk het liefst met een muziekje op je hoofd of in je oren. Alleen de grote vraag blijft altijd: waar blijft nu je telefoon? In je broekzak is niet altijd fijn en in je jas hobbelt het zo. Van DX.com kregen we het ROSWHEEL fietstasje voor je mobiele telefoon.

Het tasje bevestig je aan de horizontale buis van je fiets en de stuurstang. Helaas worden damesfietsen of andere fietsen met een schuine buis hiermee dus direct uitgesloten. In de breedte is er voor mijn Samsung S4 mini genoeg ruimte, maar met de bijgeleverde audiokabel past het in de lengte maar net. Misschien dat het met een grotere telefoon met de headsetaansluiting nog verder in de hoek ook goed gaat.

De telefoon zelf zit feitelijk in de klep van het hoesje en wordt vastgehouden met een stuk klittenband. Onder de telefoon zou je je sleutels of beurs kunnen laten, mits deze niet te groot zijn. Over de bouwkwaliteit kan ik helaas nog niet te veel zeggen, maar hierbij moet je er rekening mee houden dat het uit China komt en feitelijk geen drol kost. De kans op defecten is het grootst bij de stukken klittenband waarmee het tasje om je fietsframe vastzit. Deze zitten op het eind aan elkaar gelijmd en dat is met warm weer natuurlijk niet de beste combinatie.

Tijdens het fietsen zelf is er niks aan te merken op het tasje. Hij zit goed vast op het frame en heeft totaal niet de neiging om te gaan bewegen. Wel zal je niet even snel iets op je telefoon kunnen doen als je er eentje hebt met de powerknop aan de zijkant. Deze was voor mij onmogelijk om in te drukken zonder het tasje open te maken. De bediening door het doorzichtige plastic heen kan wel maar hier moet niet al te veel precisie van verwacht worden.

Deze tas kan dus zeker een toevoeging zijn voor je trips op de fiets en vanwege de prijs moet het ook geen probleem zijn hem een keer uit te testen. Naar mijn mening is hij absoluut zijn geld waard.