Apple introduceert Apple Watch 9 en Apple Watch Ultra 2

Apple heeft gisteren aangekondigd dat zij ook een nieuwe Apple Watch en Apple Watch Ultra gaan lanceren. Deze zijn beide snelle, krijgen betere schermen en hij kan detecteren of je gevallen bent of niet.

Beide modellen zijn qua ontwerp weinig veranderd. Het is vooral de binnenkant die bij beide Watches aangepakt zijn. Zo krijgt de Apple Watch 9 de S9-chip die 30 procent sneller is, een scherm van 2000 nits en met de U2-chip kun je nog sneller je AirTags en iPhone terugvinden.

De Apple Watch 9 kun je nu ook bedienen zonder hem aan te raken. Dit noemen zij de Double Tap-functie. Hiermee kun je de Apple Watch bedienen zonder het horloge aan te raken. Je doet dit door je duim en vinger twee keer tegen elkaar te tikken.

De Apple Watch Ultra 2 wordt het nieuwe vlaggenschip van Apple en krijgt een scherm van 3000 nits en een ambiant light sensor waardoor de Watch zelf overschakelt naar nachtmodus.

Zowel de Apple Watch 9 als de Apple Watch Ultra 2 zijn vanaf 22 september te koop. De Watch 9 gaat voor 449 euro over de toonbank en de Ultra 2 vanaf 999 euro.