Gadget: BeBook Neo e-reader

Lezen

Het lezen op een e-reader was voor mij een complete nieuwe ervaring. Toch kostte het geen enkele moeite om eraan te wennen. Het geheel komt zo natuurlijk en rustig over dat de switch van papier naar een scherm dus geen enkel probleem was. Zelfs bij slecht licht is het geen probleem en mochten de letters iets te klein worden of worden je ogen wat vermoeid, dan heb je met één klik op de zilveren cirkel de letters wat vergroot. Dit kan in maar liefst zestien stappen tot een maximum van 500%. Daarnaast kan je ook via het menu kiezen om in te zoomen, maar dan moet je handmatig de pagina naar links en rechts bewegen wat een stuk lastiger, onhandiger en trager is.

Design

Waar een deel van de concurrentie het moet doen met een outdated design, heeft de BeBook Neo een fris uiterlijk. De ronde knoppen gecombineerd met de witte kast zijn misschien niet de meest innovatieve designfeatures, maar het ziet er allemaal wel lekker fris uit. De aluminium achterkant is net ruw genoeg om hem lekker vast te kunnen houden. Daarnaast beschermt deze natuurlijk ook goed tegen krassen als de Neo ergens op ligt. Ook het gewicht is binnen de perken gebleven en met net geen 300 gram is de Neo zeer makkelijk vast te houden.

 

Software

Waar de techneuten onder de FOK!kers wel blij mee zullen zijn, is het feit dat het besturingssysteem van de Bebook Neo volledig Open Source en downloadbaar is. Ook zijn er verschillende sites waar je beta firmwares kunt downloaden en uitproberen. Dit wordt natuurlijk niet ondersteund door BeBook, maar het is makkelijk om de standaard firmware weer terug te zetten, mocht je tegen problemen aanlopen.