MSI Claw vanaf nu beschikbaar

De MSI Claw is vanaf nu te bestellen. Het handheld-gameapparaat van MSI gaat de concurrentie aan met onder andere Steam Deck en Asus ROG Ally.

De MSI Claw werd afgelopen januari bij de CES (Consumer Electronics Show) voor het eerst getoond. In tegenstelling tot de Logitech G Cloud en PlayStation Portal heeft de MSI Claw een CPU en GPU aan boord om games native (dus niet afhankelijk van bijvoorbeeld een PS5) te draaien. Verder heeft het apparaat 16 GB LPDDR5 RAM, Intel Arc graphics en 1 TB aan opslag die uit te breiden is met een (micro) SD-kaart. De MSI Claw is uitgerust met een 7-inch FHD IPS scherm met een 120Hz refreshrate. Dat is hetzelfde scherm als de Asus ROG Ally mee is uitgerust. De MSI Claw Ultra 7 kost momenteel € 949,- en de Ultra 5 kost € 829,- MSI heeft aangegeven dat dit de eerste generatie van de MSI Claw is en dat ze het apparaat verder willen gaan ontwikkelen. Er komen dus opvolgers met nieuwe hardware.

Voor de gamer die graag zijn pc-games op de bank of onderweg speelt, is de MSI Claw een mooi apparaat. Hij is wel prijziger dan de Asus ROG Ally (€ 650,-) en de Steam Deck (€ 569,-) (beide prijzen van het middenmodel).