Gadget: BeBook Neo e-reader

Introductie van de BeBook Neo

De laatste tijd zijn al meerdere e-readers de revue gepasseerd op FOK! Deze keer is het de beurt aan de Bebook Neo. Deze reader is met zijn adviesprijs van 269 euro gepositioneerd aan de bovenkant van de consumentenmarkt voor 6" readers. Deze prijs moet hij natuurlijk wel waarmaken.

De BeBook Neo zit in een doos ter grootte van een behoorlijke paperback. In die doos tref je naast de Neo een mini USB-kabel en een handleiding aan. De eventueel benodigde Adobe Digital Editions moet je dus downloaden. Op die manier heb je wel altijd de nieuwste versie. De Neo zit zeer goed verpakt met een stukje schuim over het scherm in een antistatisch zakje dat op zijn beurt weer in een enveloppe gemaakt van heel dik bubbeltjesplastic zit. Helaas wordt er geen hoes meegeleverd maar deze zijn makkelijk te bestellen.

Voor gebruik moet de BeBook Neo eerst een aantal uur laden. Dit doe je door hem op de USB-poort van je pc aan te sluiten. De kans is groot dat je al een geschikt kabeltje hebt liggen, aangezien het om een standaard mini USB-aansluiting gaat. In de laadtijd heb je mooi de tijd om even een SD-kaart te gaan kopen als je die niet in huis hebt. De 512mb die in de Neo ingebouwd zit wordt namelijk deels al gebruikt voor het besturingssysteem. Je kan zonder problemen een behoorlijk aantal boeken kwijt maar als je ook mp3’s toe wilt gaan voegen om naar te luisteren dan is dit zo vol. In het hoofdmenu ga je naar de opslageenheid waar je boeken staan: Bibliotheek voor het standaard geheugen en SD-kaart om daarnaartoe te gaan. Hierna ga je naar de folder waar het boek staat en druk je op ok om het boek te openen.