FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 5 november 2007

Anneke Grönloh opnieuw ruzie met Paul de Leeuw

Paul de Leeuw heeft het opnieuw aan de stok met Anneke Grönloh. Tijdens de 'Symphonica in Rosso'-concerten laat de presentator annex zanger wederom zien dat hij de zangeres uit vervlogen tijden nog altijd als de beste kan imiteren. En daar is de 65-jarige zangeres helemaal niet blij mee. Ze is volgens haar manager 'enorm teleurgesteld'.

Tijdens de concerten laat De Leeuw voor het bestijgen van het podium in het Gelredome een filmpje zien waar hij enkele typetjes speelt. In dit filmpje is ook de inmiddels beruchte Grönloh-imitatie te zien.

De twee golden lange tijd als water en vuur in de vaderlandse showbizz. In het programma Herberg de Leeuw werd de zangeres van 'Brandend zand' geregeld door Paul neergezet als een zuiplap. De persiflage kwam juist op het moment dat Grönloh een moeilijke periode in haar leven doormaakte. "Haar man Jan-Jaap was ernstig ziek", meldt Grönlohs manager Bart Peters. "Uiteindelijk overleed hij. En wat voor Anneke nog steeds onacceptabel is, is dat haar laatste maanden met Jan-Jaap zo zijn overschaduwd door die act van Paul."

Uiteindelijk wisten de twee amokmakers het toch met elkaar op een akkoordje te gooien. De Leeuw beloofde dat hij Grönloh nooit meer zou imiteren op televisie. En volgens Pauls management heeft hij keurig woord gehouden: "Een concertzaal is immers geen televisie"

De manager van Grönloh is het hier totaal mee oneens. Grönloh speelt dan ook met de gedachte om de presentator aan te klagen.


Geniet nog eenmaal van Grönlohs 'Brandend zand'


Knuffel!

Je hond is niet meer te houden als je van je werk thuiskomt. Hij heeft zo lang zonder je gemoeten ... en daar ben je dan!

Het volgende filmpje gaat niet over een hond. Het gaat over een leeuw, Christian, die ooit is opgevoed door twee mensen. Toen Chrisje te groot werd is hij losgelaten in de natuur.

Een jaar later -wanneer Christian in een wilde groep leeft- zoeken z'n oude vrienden 'm weer op. Let vooral op de blik van de leeuw als hij hun voor het eerst ziet!

Pastoor boos om 'Bonken met Jezus'-feest

Een binnenkort te houden feest met de veelzeggende titel 'Bonken met Jezus' heeft de woede gewekt van een Belgische pastoor. De pastoor van het plaatsje Heist-op-den-Berg is op zijn zachtst gezegd niet blij met het feestje, dat op 23 november zal worden georganiseerd. De organisatie zal tijdens deze happening hosties (katholieke koekjes) uitdelen en reclame maken met een enorm kruis.

De themaparty zal volledig draaien om het geloof. "We willen eens iets anders doen dan de gewone boerenfuiven, zoals er veel zijn in deze streek", laat organisator Alexander Coumnas weten. "De hele zaal wordt getransformeerd in een kerk. Bij het binnenkomen geven we iedereen een hostie. De dj's zijn verkleed als pastoor en staan op een altaar. We plaatsen een groot kruis en installeren een biechtstoel."

"In plaats van een Happy Hour doen we een Holy Hour. We wilden de fuif eerst in een echte kerk doen, maar dat bleek niet haalbaar. We maken nu reclame op andere fuiven met een zelfgemaakt kruis", vertelt Coumnas. De organisatie benadrukt met klem geen kwaad in de zin te hebben.

Toon Bulckens, de pastoor van het plaatsje, zit duidelijk in zijn maag met de fuif van zijn onderdanen. "Ik vind dit een teken van gebrek aan cultuur. En dan nog in zo'n grote zaal", reageert de beste man gedesillusioneerd.


Jezus weet wel hoe je een feestje moet bouwen

Head: 'McLaren wil Schumi'

McLaren Mercedes denkt er aan om Michael Schumacher uit zijn pensioen te halen. Althans dat denkt Patrick Head, mede-eigenaar van het team van Williams. Head liet weten dat ze niet van plan zijn om Nico Rosberg naar het team van Ron Dennis te laten vertrekken.

Mclaren Mercedes heeft ondanks de boete die ze van de FIA opgelegd hebben gekregen geld zat om bij Michael Schumacher aan de deur te kloppen.

Head: "Ron Dennis heeft bewezen een intelligent en ruimdenkend persoon te zijn en daarom heb ik het idee dat hij in zijn hoofd speelt met de gedachte om Michael Schumacher aan te trekken. Michael is nog steeds topfit en waarschijnlijk verveelt hij zich. Ik denk dat hij het zitten aan de pitmuur te saai vindt."

Hans Joachim Stuck kan zich voorstellen dat McLaren Mercedes probeert om de zevenvoudig wereldkampioen in de MP4-23 te krijgen. "Ik kan me zeker voorstellen dat er in die richting gedacht wordt. Michael heeft alles. Hij is nog snel en fit. Ik weet zeker dat hij Lewis Hamilton zou verslaan," aldus de 56-jarige oud formule 1 coureur.

Massaproductie SSD's gaat beginnen

Icoon DigitalDe Koreaanse elektronicafabrikant Samsung heeft samples van 'solidstateschijven' (SSD's) met een opslagcapaciteit van 64GB naar computerfabrikanten gestuurd. De SSD's zijn gericht op verwerking in laptops, servers en andere professionele doeleinden. De SSD's hebben een schrijfsnelheid van 100 megabyte per seconde en kunnen 120 megabyte per seconde uitlezen. De apparaten verstoken volgens Samsung slechts 1,9 watt, wat is al snel vijf keer minder dan een normale harde schijf.

De verwachting is dat de massaproductie over een aantal maanden zal beginnen. "In de tweede helft van 2008 ontwikkelen we een 128GB-SSD", aldus een woordvoerder van Samsung. Ook maakte een onderzoek van Web-Feet Research bekend dat de SSD-markt met maar liefst 74 procent zal groeien van 2007 tot 2012 en in het laatste jaar een omvang van 10 miljard dollar zal vertegenwoordigen.

Uiteindelijk gaan de SSD's waarschijnlijk de conventionele harde schijven in ieders pc vervangen. Dankzij het ontbreken van bewegende onderdelen is de toegangstijd voor op opvragen van data verwaarloosbaar klein en kunnen er geen mechanische fouten zoals harde schijf-crashes meer optreden. Tevens maken de SDD's nul geluid en is het energieverbruik en de warmte-ontwikkeling laag. Wanneer de technologie verder ontwikkeld wordt en er massaproductie gaat plaatsvinden zullen SSD's veel grotere capaciteiten krijgen en ook betaalbaar worden voor de gewone consument.


De Samsung solidstateschijf

Nederlandse korfballers blijven winnen

De Nederlandse korfbalploeg heeft Rusland tijdens de eerste wedstrijd in de kwartfinaleronde op een fikse nederlaag getrakteerd. In het Tsjechische Brno, waar gestreden wordt om de wereldtitel, was Nederland met 30-6 veel te sterk voor hun Russische opponenten.

André Kuipers was uitblinker met zeven treffers. Casper Boom wist vier keer de bal in de korf te werpen. De ploeg van bondscoach Jan Sjouke van den Bos, vooraf getipt als grote favoriet, is dit toernooi voortvarend bezig. Eerder werd China al met 42-10 teruggewezen en versloegen de Nederlandse korfballers Catalonië met 29-11.

De volgende tegenstander in de kwartfinaleronde is Taiwan. De nummers een en twee uit de groep, waar ook kanshebber Portugal ingedeeld is, plaatsen zich voor de kruisfinales. Op dit moment gaat Nederland aan de leiding met zes punten uit twee wedstrijden. De laatste keer dat de korfballers geen wereldtitel veroverden was in 1991.

Esmee Denters te zien in Oprahshow

Icoon ShowbizzDe Nederlandse YouTubezangeres Esmee Denters is morgen te gast in de show van Oprah Winfrey. Dat liet Oprah zelf weten in een film op YouTube.

Oprah besteedt dan in haar show aandacht aan mensen die beroemd zijn geworden via filmpjes op internet. Oprah noemde onze Nederlandse ster "verrukkelijk en ze heeft een kans gekregen op een lange muziekcarrière, terwijl ze op haar slaapkamer begon met zingen."

Denters werd wereldberoemd door liedjes te zingen op YouTube. Justin Timberlake merkte haar op en bood haar in juni een platencontract aan. Overigens wachten we nog steeds op de eerste hit van Esmee.

Esmee spreekt en zingt nog even de fans toe.


Met dank aan Sikusal voor de submit.

Belgische dieven roven maïsvelden leeg

Onze zuiderburen worden momenteel geteisterd door een bende maïsdieven. De snoodaards hebben tot nu toe al twee Vlaamse boeren van hun maïs beroofd.

Zo werd een boer uit Welle vorige week op een ochtend wakker en bleek deze ineens zeven hectare maïs armer. Deze bleken de nacht ervoor te zijn geoogst en meegenomen.

Zaterdagavond deed een tweede Vlaamse boer aangifte. Voor deze boer uit Lede was de schade minder groot. Bij hem bleek slechts een hectare van de popcorngrondstof te zijn ontvreemd.

Volgens de politie moet dit het werk zijn geweest van een professionele bende. "De bende bestaat uit minstens drie personen die zeer snel en professioneel te werk gaan", aldus korpschef Patrick De Schutter van de politiezone Erpe-Mere/Lede.

Volgens De Schutter zijn de dieven snel en grondig te werk gegaan. "De daders beschikken over professionele landbouwmachines. Met een combine en een vrachtwagen konden ze het veld in twintig tot dertig minuten leeghalen. Minstens drie personen moeten bij de diefstal betrokken zijn."

Volgens de politie gaat het bij beide diefstallen vrijwel zeker om dezelfde daders. Men weet al in welke hoek men de daders moet zoeken. "Via sporenonderzoek op de velden en samenwerking tussen de politiezones Erpe-Mere/Lede en Denderleeuw/Haaltert kan een doorbraak er snel komen. Intussen komen er 's nachts en 's avonds extra patrouilles langs de verkeersassen rond de velden", laat de korpschef weten.

Voetballegende Liedholm (85) overleden

Op 85-jarige leeftijd is in de Italiaanse plaats Cuccaro de Zweedse voetballegende Nils Liedholm overleden. Hij was aanvoerder van het Zweedse nationale elftal, dat tijdens het WK van 1958 de finale verloor van Brazilië.

Liedholm begon zijn carrière bij de Zweedse ploeg Norrköping. Later verhuisde hij naar AC Milan waarmee hij in 1951, 1955, 1957 en 1959 de kampioen van Italië werd. Daarnaast won Liedholm met Zweden Olympisch goud tijdens de Spelen van 1948 in Londen. Na zijn carrière als voetballer behaalde de Zweed nog enkele successen als trainer. Zowel met AC Milan als met AS Roma werd hij kampioen van de Serie A.

MvB: "Strafschoppen oefenen"

Een strafschoppenserie heeft het Nederlandse voetbal al vaker een flinke dreun bezorgd. Bondscoach Marco van Basten denkt dat het oefenen op een dergelijke serie de kans vergroot.

"Naarmate je dingen namelijk vaker doet, dat is ook bewezen, dan word je er wel bekwamer in," aldus Van Basten op de website van de KNVB. Van Basten is wel van mening dat de druk die op een speler ligt bij een echte strafschoppenserie niet valt na te bootsen. "De druk zal nooit vergelijkbaar zijn als bij een échte serie."

Villarreal zes weken zonder Rossi

Villarreal moet het de komende tijd zonder Giuseppe Rossi stellen. De topscorer van de Spaanse club heeft namelijk de buitenmeniscus van zijn rechterknie beschadigd en staat naar verwachting zes weken aan de kant.

Juan Albors, clubarts van Villarreal, liet doorschemeren dat Rossi geluk heeft gehad. "In het slechtste geval was de knie gedraaid en zou de schade veel erger zijn geweest. Als het herstel goed verloopt, kan hij nu in zes weken terugkeren op het veld."

De 20-jarige Rossi werd in de zomer van dit jaar van Manchester United overgenomen. De Italiaan, die in de Verenigde Staten werd geboren, werd vorig seizoen aan Newcastle United en Parma verhuurd. Bij de Italiaanse club werd hij op 16-jarige leeftijd door The Mancunians weggekocht.

Rossi speelde tot nu toe acht wedstrijden en wist hierin zeven keer te scoren. Hierdoor voert hij samen met Lionel Messi van FC Barcelona, Sergio Agüero van Atlético Madrid en Luís Fabiano van Sevilla de topscorerslijst in Spanje aan.

Bonthuis: "Contracten zijn er om te ontbinden"

Gert Aandewiel, trainer van Sparta, zal goed op zijn tellen moeten gaan passen. Algemeen directeur Peter Bonthuis zei maandagochtend tijdens de training dat er contracten zijn om ontbonden te worden.

De ex-oefenmeester van Quick Boys en Haarlem wist zich geen raad met de uitspraken van zijn baas. "Ik heb het hem zelf niet horen zeggen. Nee, ik weet niet wat ik hier mee aan moet," aldus Aandewiel. De trainer tekende eerder dit seizoen een contract tot medio 2010 op het Kasteel.

Bonthuis was in tegenstelling tot technisch directeur Danny Blind naar de training gekomen om bozige fans tekst en uitleg te geven. Nog een opmerkelijke uitspraak van de preses was "Als het niet gaat, dan gaat het niet. Dan ontbind je het contract. Zo los je dat op. Zo simpel is het."

Crewwisselingen oktober

Zoals elke maand brengen we je nu ook op de hoogte van de crewwisselingen op FOK!sport.

Nou, er viel wel het één en ander te vermelden. Allereerst de vertrekkende crewleden, deze maand twee mensen die vertrekken dan wel functies neerleggen. Allereerst ziggyziggyziggy die deze maand aankondigde te stoppen als SA. Gelukkig voor ons blijft hij wel in de crew om historische stukjes en ander nieuws te schrijven. Ook Nuongirl stopt , zowel als nieuwsposter, als SA en ook als PR dame. Inmiddels zijn al deze functies opgevuld. Olga blijft overigens nog wel tijdelijk de voetbalpunten doen.

Dan de nieuwelingen: Niet echt nieuw, wel in een andere jasje: Sj0rSz en Spooky4u. Eerst genoemde neemt de taken van Olga over wat betreft SA-taken. Spooky is de opvolger van ziggyziggyziggy. Beiden veel succes. De PR functie is inmiddels ook opgevuld, sanger zal de honneurs op dat gebied waarnemen. Ook sanger veel succes.

En dan tenslotte ook nog nieuwe nieuwsposters, waar we enorm blij mee zijn. Brandsrus was al eerder sportcrew geworden. Via een sollicitatieronde kwamen daar vier mensen bij namelijk: DerMeister, Dond3r, WEST en Paultjuhhh. Los Royos voegde zich begin november ook nog bij de sportcrew via een open sollicitatie. Ook jullie veel succes.

Hamstringblessure voor Guti

Guti is dinsdagavond, tijdens het Champions League-duel tussen zijn club Real Madrid en Olympiakos Piraeus, de grote afwezige. De middenvelder van de Spaanse club ondervindt namelijk teveel hinder van een blessure aan zijn hamstring.

Trainer Bernd Schuster mist naast Guti ook Arjen Robben, Christoph Metzelder, Míchel Salgado, Jerzy Dudek en Gonzalo Higuaín. De zes spelers blijven achter in Spanje en komen niet in actie. Wesley Sneijder keert terug van een blessure, evenals de Portugese verdediger Pepe. Ook de Nederlanders Ruud van Nistelrooij en Royston Drenthe reizen mee naar Griekenland, waar Real zal strijden om de winst.

Mogelijk einde van T-Mobile

Er is een mogelijkheid dat er een einde komt aan het bestaan van T-Mobile. De directie van Deutsche Telekom AG, het moederbedrijf van de de gelijknamige sponsor, gaat bekijken of het mogelijk is om te stoppen met de sponsoring.

De aanleiding hiervoor zijn de recente uitspraken die Patrik Sinkewitz deed. De renner bracht namelijk het systematische dopingprogramma, dat binnen de ploeg wordt gehanteerd, naar buiten. Ook tijdens de Tour de France van 2006 zou er doping zijn gebruikt.

Stefan Althoff, hoofd sponsorzaken, verwoordde deze ontwikkelingen als nieuwe reeks feiten, die nader beraad noodzakelijk maken. Het huidige sponsorcontract loopt nog tot 2010 door, maar het is mogelijk om deze overeenkomst te ontbinden. "De vraag is onder welke condities."

Vrouwen kunnen opgebruikte vibrator inruilen

Wellustige vrouwen die niet meer aan hun gerief kunnen komen met hun oude Tarzan, kunnen deze op zondag 25 november inwisselen. De unieke inruilactie is ontsproten uit het brein van de firma Mail & Female. Dit bedrijf levert vrouwvriendelijke seksspeeltjes, en wil hiermee de aandacht vestigen op de vele vibrators van bedroevend slechte kwaliteit die de markt overspoelen.

Belangstellenden kunnen zich voor de actie opgeven via de site ruiljevibratorin.nl. Onze hoofdstad krijgt de komende week al bezoek van het inruilteam. Bij een speciale auto die de hele week in Amsterdam staat, kunnen de dames hun afgeragde exemplaar inwisselen voor een fonkelnieuwe.

"Er zijn ontzettend veel kwalitatief slechte vibrators op de markt. Seksspeeltjes die niets voor je doen. Bijvoorbeeld door een lage effectiviteit of een materiaalsoort die niet fijn aanvoelt, onhygiënisch is of schadelijke stoffen bevat", vindt oprichter Hanni Jagtman.

De ingeleverde sekspeeltjes worden op een ludieke manier weer hergebruikt. Kunstenares Riekje Jongsma wil namelijk van de occasionvibi's een heus kunstwerk maken.


"Van een oud vrouwtje geweest. Altijd binnen gestaan..."


Met dank aan Yoni en Glacier voor de submit.

Rajkovic mee naar Istanboel

Slobodan Rajkovic is met de selectie van PSV naar Istanboel afgereisd. De Eindhovense formatie speelt daar woensdag het Champions League-duel tegen Fenerbahçe. Er is een kans dat de Serviër, die van Chelsea wordt gehuurd, zal debuteren op het hoogste Europese niveau.

Rajkovic tekende in 2005 een contract bij Chelsea. Hiermee was een bedrag van 5,2 miljoen euro gemoeid, dat meteen een record is voor een 16-jarige voetballer. Gedurende het vorige seizoen speelde de Servisch international nog in het shirt van OFK Belgrado, maar wordt dit seizoen door Chelsea aan de ploeg uit Eindhoven verhuurd.

Eric Addo moet het duel in Istanboel aan zich voorbij laten gaan. Twee weken geleden, tijdens het treffen in Eindhoven, spuugde hij tegen een tegenstander. Dit kwam de verdediger uiteindelijk op een schorsing te staan. Ook Ibrahim Afellay is er niet bij. De jonge speler is nog niet helemaal hersteld van een gebroken teen.

Wijzigingen in de FP-crew (oktober)

Icoon Sitenews - Frontpage Zoals altijd geven we iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Bij deze de veranderingen van oktober.

We hebben een nieuwe ER Nieuws: Janetje! Ze zal geen ER vervangen, maar wel het team versterken met haar kennis en vaardigheden. Sbientje zal voortaan het sportnieuws op de FP coördineren. Ook zijn er vier nieuwe nieuwsposters bij gekomen om het team te versterken. PluisigNijntje, BartUlft, Miauuw en de altijd aanwezige pberends zijn de nieuwe krachten. SunChaser is voortaan ook lid van de pollcrew. Veel succes met de uit te voeren taken!

Ook deze maand ging er weer iemand weg. We hebben helaas afscheid moeten nemen van ER-Reviews gr8w8. Hij is al vier jaar lang lid van de FP-crew, waarvan meer dan twee jaar als ER. Bedankt voor de jarenlange inzet voor de reviews op de FP.

Wederom game-babes uit de kleren voor de Playboy

Nu al voor het vierde jaar op een rij heeft de Amerikaanse Playboy in het zojuist uitgekomen decembernummer weer een speciale rubriek van game-babes in het blad staan.

Denk hier niet aan echte babes die gamen, nee dit zijn karakters uit games die poedelnaakt in het bekende blad van Ome Hef staan.

Ditmaal zijn onder andere de volgende babes te vinden in het blad:

Keaira (Age of Conan: Hyborian Adventures)
Church en Black(Clive Barker's Jericho)
Morenn (The Witcher)
Yoko Retomoto (Kane & Lynch: Dead Men)
A’Kanna (Conan)
Sarah Morrison (Tabula Rasa)

Omdat ze bij Playboy niet de slechtsten zijn, zijn er twee (gecensureerde) dames vrijgegeven aan het internationale publiek:


Boven de lieftallige Yoko, onder de sexy Keira

Kijk voor meer game-naaktheid dus in het decembernummer van de Amerikaanse Playboy.

Bezoekers dierenwinkel in quarantaine

In een dierenwinkel in het Drentse Hoogeveen heerst momenteel grote paniek. Zeven personeelsleden en twee politieagenten zijn er namelijk vanmiddag onwel geworden. In een motorzaak, die in hetzelfde pand als de dierenwinkel is gevestigd, verblijven dertien anderen momenteel in quarantaine. Hieronder bevinden zich ook mensen van de pers.

De hulpverlenende instanties zijn massaal op de been om de mensen de helpende hand te bieden. De oorzaak van de besmetting is nog niet bekend, maar men klaagt onder andere over zwellingen, een geïrriteerde huid en wondjes in het gezicht. Onderzoekers van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn, geheel gekleed in witte pakken, inmiddels op de plek des onheils gearriveerd om de oorzaak vast te stellen.

De 22 slachtoffers zullen zo snel mogelijk naar het UMCG (het voormalig Academisch Ziekenhuis) in Groningen worden vervoerd. Hier zal men worden onderzocht en ontsmet. Inmiddels is zelfs alarmfase drie, de op een na hoogste alarmfase in het Drentse dorp afgekondigd.

De hulpverleners en slachtoffers hoeven tot die tijd niet van de honger om te komen. Er is namelijk eten naar hen onderweg. De heer Willem Urlings, de burgervader van Hoogeveen, zal vanavond een persconferentie geven.

Met dank aan Marit2007 voor de submit.

TimeShift patch 1.2 lost NAT-problemen op

Vandaag is er een nieuwe patch voor TimeShift beschikbaar, deze tilt de game naar versienummer 1.2. Wat mag je nu nog meer verwachten van deze patch afgezien van het nieuwe versienummer?

De patch lost problemen op voor mensen die thuis gebruik maken van een NAT als router, sommige mensen konden niet online gamen wegens een 'NAT traversal problem'. Dit is nu opgelost, en mensen die achter een NAT zitten kunnen nu weer vrolijk servers browsen (en dus online gamen).

De patch weegt 27 MB en is op de volgende plekken te vinden:

Sierra
Gamer's Hell
The Patches Scrolls
Fileshack

Benieuwd wat de game zelf inhoudt? Hier valt informatie over de demo te vinden.

'Amsterdamse politie fouilleert selectief'

Icoon PolitieStemmen gaan rond dat de politie van Amsterdam selectief preventief fouilleert. Bij acties in september en oktober zijn voornamelijk donkere mensen gefouilleerd.

Amsterdammer Marco Arbouw - hier staat zijn relaas - liep op donderdagavond 27 september in een fuik bij het Waterlooplein. Tot driemaal toe mocht hij doorlopen terwijl donkere mensen wel werden gefouilleerd.

In de Amsterdamse gemeenteraad is door Groen Links vragen gesteld. De partij heeft van diverse kanten al eerder geruchten gehoord over de selectieve fouillering van de politie.

Met dank aan j_du_pee voor de submit.

Groot alcoholprobleem West-Friese jeugd

De jeugd in West-Friesland zuipt veel te veel alcohol. Bijna de helft van alle West-Friese pubers tussen de 12 en 16 jaar heeft volgens het NOS-Journaal een ''ernstig alcoholprobleem''. Dat blijkt uit onderzoeken van de GGD in onder meer Hoorn en Enkhuizen.

In West-Friesland, waar flink drinken een oude traditie is, hebben vanmiddag tien gemeenten met PvdA-minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken een overeenkomst ondertekend om het drankmisbruik onder jongeren tegen te gaan. Zo wil men meer controle op de verkoop van alcohol aan jonge drinkers en beperking van de toegang tot horecagelegenheden. Ook zal veel meer voorlichting worden gegeven aan ouders.

Leeftijdsgrens naar 18
Ter Horst zei vanmiddag op een bijeenkomst in Enkhuizen: ''We gaan West-Friesland niet droogleggen, maar wel een aantal maatregelen nemen.'' De minister wil snel mogelijk maken dat de leeftijdsgrens om drank te kunnen kopen van 16 naar 18 jaar gaat. Vrijdag brengen zij en haar collega's van Volksgezondheid en Jeugd en Gezin een 'Alcoholbrief' in de ministerraad met maatregelen om te zorgen dat jongeren minder gaan drinken, voor hun 16e niet beginnen en de schadelijke gevolgen voor de gezondheid verminderen. Maar volgens de minister zijn lokale initiatieven het beste. Ze is dan ook erg blij met het convenant van de West-Friese gemeenten.

De maatregelen die het rijk en de gemeenten nemen, moeten ervoor zorgen dat de overlast die jongeren veroorzaken door vernielingen en geweld in 2009 5% lager is dan dit jaar. Het aantal jongeren (10-23 jaar) dat alcohol drinkt en de hoeveelheid alcohol die zij drinken, moeten in twee jaar ook met 5% omlaag. En de leeftijd waarop jongeren gemiddeld beginnen met het drinken van alcohol, mag zeker niet dalen.

De deelnemende gemeenten zijn naast Hoorn en Enkhuizen: Andijk, Drechterland, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en Wervershoof. De minister benadrukt dat er wel meer regio's in Nederland zijn waar de jeugd veel drinkt, maar dat in West-Friesland de problemen zeer ernstig zijn.



Astrid Kersseboom legt uit

FOK!radio: FOK!kers op weg naar Duits festival

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Als beginnend bandje moet je flink je best doen om jezelf in de picture te spelen. Toch heeft 'Too Loud For Granny' van onder andere de FOK!users Dribbel_ en VaderJacob het doel om op te treden op het Emergenza Festival, een groot openlucht festival in Duitsland. Maar er zijn veel internationale bands die dat willen. Dus om de plek te bemachtigen moet je eerst in voorrondes spelen. Dat zal in eerste instantie in Rotterdam gebeuren, waarna er nog een ronde is in de Melkweg in Amsterdam. Om daar te komen moet 'Too Loud For Granny' veel support zien te vergaren. Dribbel_ en VaderJacob komen vanavond samen vertellen wat hun plan is en hoe andere FOK!kers kunnen helpen! Uiteraard kun je dan ook beoordelen of het wat is. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

En er vallen ook gratis kaartjes voor het optreden te winnen!

Admin Yvonne wil FOK!kers graag opvoeden. Voor vanavond heeft ze ook weer iets. Hoe en wat is onduidelijk, maar we horen het vanzelf.

Je kunt zelf ook meepraten natuurlijk. Kom bijvoorbeeld naar ons irc-kanaal #fokradio. Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meekijken in de studio van FOK!radio kan via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Nintendo komt met opvolger Wii zodra markt erom vraagt

De grote pief van Nintendo, Iwata, heeft gezegd dat er pas een opvolger voor de Wii komt zodra de markt daarom vraagt. Hij vindt de huidige levensjaren van een console, ongeveer vier jaar, niet flexibel.

Iwata wil eigenlijk dat al het mogelijke op een console gedaan is voor er een opvolger dient te verschijnen. Hij denkt dat mensen pas toe zijn aan een nieuw stukje hardware zodra de entertainment-waarde van die generatie een nulpunt bereikt:

"[...]
As we continue our research and study for new hardware, when we will be able to launch a new kind of hardware will actually depend on when we can change entertainment completely, and so have a strong impact on people around the world.
[...]"


De baas van Nintendo zei ook dat alle productieteams binnen Nintendo nauw met elkaar communiceren. Dat geldt voor zowel de hardware als de software ontwikkelaars. Pas als deze partijen zeggen dat er echt iets nieuws bedacht moet worden, dan zal er een nieuwe console komen.

Tot slot zei Iwata dat de geruchten over een gebrek aan originele ideeën voor de Nintendo DS onwaar zijn:

"[...]
We are not suffering from the shortage of new ideas for DS. I heard that some of the attendees to our October 10th conference were expecting to hear about a new portable machine announcement, but we never had that kind of notion in the first place.
[...]"


'Terroristen ronselen Britse kinderen'

TerrorismeVolgens de Britse veiligheidsdienst MI5 proberen islamitische terroristen in Groot-Brittannië kinderen te ronselen voor terreur-activiteiten. MI5-directeur Jonathan Evans zei dit vandaag tijdens een openbare toespraak.

Evans zegt dat jonge mensen en kinderen radicaliseren en worden geïndoctrineerd en voorbereid op het plegen van aanslagen. Al-Qaida is er volgens hem nog steeds op uit aanslagen te plegen in Groot-Brittannië, maar de veiligheidsdienst kan daar niet zoveel aandacht aan besteden als de dienst wenst. Dit komt doordat MI5 zich ook moet bezighouden met het voorkomen van spionage door onder meer Rusland en China.

In november 2006 stelde MI5 al vast dat er circa dertig samenzweringen in Groot-Brittannië waren en dat men 1.600 mogelijke terroristen in de gaten moest houden. Dat aantal is volgens Evans nu minstens 2.000. De groei komt deels doordat MI5 een beter beeld heeft gekregen van de netwerken van extremisten, maar ook omdat meer mensen aansluiting zochten bij radicale netwerken.

Met dank aan neegij voor de submit.

Veel actie in Time Crisis 4 trailer

Een trailer vol adrenaline toont het nieuwste deel van de Time Crisis-serie; Time Crisis 4. Deze titel zal gaan verschijnen op de PlayStation 3 en zoals je in de trailer zult zien, zit het spel vol actie. Time Crisis werd bekend werd arcadehal-game met de pistool-controllers. Ook voor de PlayStation 3 zal de controller de vorm van een pistool gaan aannemen; GunCon 3.

Denken jullie dat dit spel met de GunCon 3 als controller goed gaat werken op de PlayStation 3? Laat je mening naar voren komen in een reactie.

Naakte Amerikaan vlucht huis vrouw in

Icoon OpmerkelijkEen vrouw uit de Amerikaanse staat Nebraska is ruw uit haar slaap gewekt toen een poedelnaakte Amerikaan haar huis binnenrende. De man had schrammen op zijn arm en een wazige drugsblik in zijn ogen. Hij beweerde dat hij werd achtervolgd door een moordenaar.

Jessup F. Smith, de 43-jarige naakte vluchteling zei tegenover de politie dat hij in het huis van een vriend lag te pitten. Vreemde mannen zouden ineens het huis zijn binnengedrongen en ze dreigden hem te vermoorden. Daarop zou Smith via het venster naar buiten zijn gesprongen en het huis van de beduusde vrouw binnengerend. Het is niet bekend of het verhaal van Smith klopt.

Resident Evil: Umbrella Chronicles zet Wesker in het zonnetje

Ook Resident Evil gaat zijn weg vinden naar de Nintendo Wii en de laatste tijd duiken er steeds meer trailers op van het spel dat speciaal gemaakt is voor de console. De laatste trailer laat wat meer zien van het character Wesker, de bad-ass.

Resident Evil: Umbrella Chronicles is speciaal gemaakt voor de Wii, en vertelt het verhaal van hoe de Umbrella Corporation ten onderging. Je zult veel plaatsen bezoeken van Resident Evil 0, 1, 2 en 3 met daarbij ook geheel nieuwe locaties. Deze keer speel je vanuit first person view en zul je de Wiimote gebruiken als geweer. Deze light-gun stijl gameplay zal worden gecombineerd met interactieve routes, waarbij je tal van wapens zult vinden en nieuwe vijanden je de weg zullen blokkeren.

Toyota belooft verbetering

De prestaties van Toyota vielen het afgelopen seizoen zwaar tegen. In totaal behaalde het team dit jaar 13 WK-punten en in 2006 waren de prestaties ook mager met 35 WK-punten. Toyota belooft verbetering met een nieuwe auto: de TF108.

Het Japanse team kwam in 2002 het F1-circus binnen en sindsdien rijdt het team voortdurend in de middenmoot. Met een vernieuwde auto wil Toyota de ultieme poging wagen om verder naar voren te komen. "Onze auto in 2008 zal enorm verschillen van de huidige bolide", zo vertelt Toyota chassismanager Pascal Vasselon. Revolutionair wil Toyota de nieuwe auto echter niet noemen. "De nieuwe bolide is de uitkomst van een verbeteringsproces met ervaringen die wij het afgelopen seizoen hebben opgedaan."

Naast Toyota zijn ook Renault, Williams en BMW dit jaar al vroeg gestart met het ontwikkelen van de auto voor volgend jaar. "In Fuji hebben wij de laatste update opgeleverd voor de huidige auto. Sinds januari dit jaar zijn wij al bezig met de nieuwe auto en volgens mij volgen wij daarmee dezelfde planning als de andere teams", aldus Vasselon.

'Huurders hebben minder te besteden'

Icoon Economie Mensen met een huurhuis hebben in de afgelopen jaren hun koopkracht minder hard zien stijgen dan mensen met een koopwoning. Dat meldde de Woonbond vandaag op basis van onderzoek.

Het onderzoek liet de belangenorganisatie van huurders verrichten door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Met name alleenstaande huurders onder de 65 jaar met een minimuminkomen en huurtoeslag voelen het in hun portemonnee. Zij gingen er in de laatste vier jaar 1,6 procent in koopkracht op achteruit. De koopkracht van een alleenstaande onder de 65 jaar in een koopwoning steeg in die periode 4,3 procent.

Het verschil tussen kopers en huurders komt deels doordat huizenkopers profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Daarnaast hebben huurders anders dan huiseigenaren te maken gehad met huurverhogingen. Huurders zuchten volgens de Woonbond ook onder de in 2004 ingevoerde korting op de huurtoeslag.

Lily Allen wil nooit naakt acteren

Icoon ShowbizzLily Allen zal nooit naakt schitteren op het witte doek. De Britse zangeres speelt de hoofdrol in de parodie op ‘Pride and Prejudice’ en vertelt dat ze niet van plan is in de voetsporen te treden van andere jonge actrices die wel naakt acteren.

Kort, maar krachtig laat ze weten: "Ik wil het acteren meer gaan verkennen, maar ik zal en wil niets doen waarbij ik mijn kleren moet uittrekken, dank u wel."

Hand Saudische dief geamputeerd

Een Saudische dief heeft een zeldzame islamitische straf gekregen: zijn hand is geamputeerd. Amr Nasr was schuldig bevonden aan zakkenrollen in de Grote Moskee in Mekka en verloor vanmiddag zijn rechterhand.

Het soennitische recht wordt in het Arabische land zeer letterlijk genomen. Moordenaars, verkrachters, overvallers en drugssmokkelaars worden vaak onthoofd. Amputatie van de hand is volgens mensenrechtenorganisaties al jaren niet meer uitgevoerd.

Arrivabus te water door klapband

Icoon OngelukEen bus van vervoersmaatschappij Arriva is vanmiddag te water geraakt. Het voertuig kreeg een klapband in het Noord-Hollandse Wijdewormer en belandde in een sloot langs het Jisperdijkje. Op het moment van het ongeluk zaten er nog passagiers in de bus.

Een aantal van hen wist zelf de kant te bereiken. Drie mensen, waaronder de chauffeur, zaten bekneld in de bus. Het water kwam tot hun middel. Brandweerlieden hebben hen moeten bevrijden. Een passagier liep een gebroken kaak op.

Figo onder het mes

Luis Figo zal dinsdag worden geopereerd aan zijn rechterkuitbeen. Na afloop van de wedstrijd Internazionale - Juventus bleek dat het kuitbeen van de Portugees gebroken was.

Figo viel uit door de blessure na een charge van Pavel Nedved die daarvoor geel kreeg. Onderzoek in het ziekenhuis wees vandaag uit dat de aanvaller van Inter zijn kuitbeen gebroken had. De 35-jarige Figo, die in het verleden actief was bij Barcelona en Real Madrid, wordt dinsdag geopereerd.

Afellay niet tegen Fenerbahçe

Ibrahim Afellay is definitief niet inzetbaar in de Champions League-wedstrijd tegen Fenerbahçe komende woensdag. Afgelopen vrijdag liet PSV-coach Jan Wouters al weten dat het er moeilijk uit zag voor de middenvelder.

Afellay is nog steeds herstellende van een teenbreuk die hij opliep tijdens de wedstrijd tegen CSKA Moskou. Tijdens een persconferentie afgelopen vrijdag vertelde Wouters dat hij nog hoop had in een snel herstel van de jonge speler. Voor de wedstrijd tegen AZ aanstaande zondag hoopt Afellay weer beschikbaar te zijn.

Slory en Emanuelson lijken klaar voor klassieker

Feyenoord zal zondag in de Kuip tegen Ajax aan kunnen treden met Andwélé Slory. De aanvaller raakte in het eerste competitieduel zwaar geblesseerd, maar maakt vanavond zijn rentree bij Jong Feyenoord. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid één helft meespelen.

De terugkeer van Slory biedt Feyenoord meer snelheid en variatie in de aanval, iets wat de laatste weken een tekortkoming was voor de Rotterdammers. De wedstrijd tegen De Graafschap kwam echter nog te vroeg voor Slory.

De Amsterdammers kunnen waarschijnlijk ook weer over een fitte basisspeler beschikken. Urby Emanuelson verscheen vandaag weer op het trainingsveld. Hij komt terug van een knieblessure. Samen met fysiotherapeut Frank van Deursen werkte hij een hersteltraining af. Na afloop was de linksback tevreden over het verloop van de training: "Ik heb genoeg dingen kunnen doen, het ziet er wat mij betreft goed uit. Woensdag of donderdag hoop ik met de groep mee te kunnen trainen. Als dat lukt, kan ik er zondag hopelijk ook bij zijn tegen Feyenoord."

Ajax staat op dit moment eerste in de Eredivisie, gevolgd door Feyenoord met hetzelfde aantal punten. De Amsterdammers hebben echter een beter doelsaldo.

Proces heeft Holleeder 'opgelucht'

Icoon Politie"Ik ben nog nooit zo open geweest als hier bij uw rechtbank. Het heeft me opgelucht." Dat zei Willem Holleeder maandag tijdens de bespreking van zijn persoonlijke omstandigheden.

De rechtbank heeft de bespreking van de feiten in beginsel afgerond, zij het dat maandag nieuwe stukken zijn ingebracht.

Holleeder (49) sprak uitvoerig over zijn medische conditie. Deze is volgens hem bepaald niet rooskleurig. De 'pompfunctie' van zijn hart is gereduceerd tot 20 procent. De levensverwachting van iemand met een hart met een pompfunctie van 35 procent is "twee tot vijf jaar", aldus Holleeder. "Men voorziet in mijn geval geen verbetering. Het is een wonder wat ik met die 20 procent nog kan."

Doden bij optreden DJ Carl Cox

Icoon MisdaadHet optreden van de populaire Britse DJ Carl Cox in Venezuela is zaterdagavond geëindigd in een bloedbad. Het feest was 10 minuten bezig, totdat een man met een pistool om zich heen begon te schieten. Momenteel wordt er gesproken van vier doden en negen gewonden. Officiële aantallen zijn nog niet gemeld.

Een van de aanwezige vj's filmde het incident. Op die beelden is te zien hoe het optreden plotseling wordt stilgelegd en er verschillende mensen op de grond liggen. Als aanwezigen de slachtoffers proberen te helpen, klinken er opnieuw schoten en proberen de feestgangers weg te vluchten. Het filmpje is inmiddels verwijderd van YouTube.

De Britse DJ laat op zijn website weten diep geschokt te zijn door het geweld. Volgens Cox had de schietpartij met een bendeoorlog te maken.

Met dank aan Parafernalia, dancemania en Quartz voor de submit.

Ontwikkelingsgeld Uruzgan gaat door tot 2009

Icoon PolitiekNederland zal in ieder geval tot 2009 ontwikkelingsgeld in Uruzgan steken, ook als de Uruzganmissie na augustus 2008 niet wordt verlengd. Dat schreven de ministers Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken), Eimert van Middelkoop (Defensie), en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) vandaag in een antwoord op Kamervragen van de SP.

Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) vroeg zich af wat de ministers ervan vonden van de kritiek van verschillende vertegenwoordigers van Nederlandse ontwikkelingsorganisaties. De ministers geven toe dat het lang duurt, maar zijn het niet eens met het oordeel dat er geen sprake is van wederopbouw in de ‘Nederlandse’ provincie. Ook de beschuldiging dat er geen ‘masterplan’ is voor de wederopbouw verwijzen ze door naar de prullenmand.

De directeur van Healthnet TPO beweert dat zijn personeel niet kan werken in het gebied dat in de invloedsfeer van de Nederlandse militairen ligt. Volgens Save the Children gaan er ongeveer 20.000 jongens en vier- tot vijfhonderd meisjes van de in totaal 120.000 kinderen in Uruzgan naar school. Oxfam Novib en Cordaid hebben toegegeven zelf niet goed te kunnen controleren of het geld voor Uruzgan wel goed wordt besteed.

Dat moeten ze overlaten aan de Afghaanse non-gouvernementele organisaties (ngo’s) waarmee ze samenwerken. Oxfam Novib laat in HP/De Tijd weten dat lokale ngo’s niet naar Kamp Holland willen komen voor overleg, omdat ze niet samen met militairen gezien willen worden uit angst voor wraakacties.

De Nederlandse ngo’s willen ook niet naar Uruzgan, omdat zij ook bang zijn voor het gevaar. Volgens de ministers is het een proces dat lang duurt. Volgens hen is er een begin gemaakt met de uitvoering van plannen uit Kabul voor educatie en gezondheidszorg, verschillende wegen en bazaars zijn hersteld, er zijn radio-uitzendingen, er zijn 20.000 amandelbomen uitgedeeld aan de bevolking en ruim 100 boeren hebben saffraanbollen geplant. De ministers beweren dat ruim 40 procent van de bevolking van Uruzgan profiteert van deze kleine projecten.

Topman vulde eigen zakken met 45 miljoen

Icoon BinnenlandsBouwbedrijf Ballast Nedam is voor een recordbedrag van 45 miljoen euro bestolen door een voormalig topbestuurder. De diepgelovige Peter F. roofde Ballast Nedam jarenlang op alle denkbare manieren leeg. Zo nam hij voor miljoenen aan steekpenningen in ontvangst, pleegde Peter F. fraude bij overnames en vervalste hij zelfs de nota van zijn dochters trouwjurk, om deze vervolgens door de onderneming te laten betalen.

Het gerenommeerde advocatenkantoor Stibbe deed hier onderzoek naar en kwam in een rapport tot deze conclusie. Peter F. (68) droeg altijd nette pakken met zijn koninklijke onderscheiding en leidde tot zijn pensioen in 2003 met harde hand de industriedivisie van Ballast Nedam.

Opvallend vaak sprak hij op zijn werk over zijn grote vertrouwen in God. Wat Peter F. echter niet vertelde, was dat hij zijn werkgever inmiddels tientallen miljoenen euro's had ontfutseld. Blijkbaar had hij niet genoeg aan zijn jaarsalaris van 276.000 euro en zijn Jaguar XJ met chauffeur.

De fraude werd ontdekt door een tip van een oplettende belastinginspecteur, die toevallig op iets verdachts stuitte bij een van de bij de fraude betrokken vennootschappen.


Een Jaguar XJ en een jaarsalaris van 276.000 euro net even te weinig

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Stevig potje vechten in Viking : Battle for Asgard

Er is een tijdje weinig vernomen van de game Viking: Battle for Asgard, maar er is nu ook bewegend beeldmateriaal van deze actiegame vrijgegeven.



Het spel is gebaseerd op de Noorse mythologie, waarin Asgard wordt aangevallen door de legers van Hel, een godin die nogal pissig is omdat ze door oppergod Odin is verbannen uit deze goddelijke stad. Hel wil namelijk haar broer, de wolf Finrir vrijlaten, welke Odin zal doden en het begin van Ragnarök zal inluiden.
De speler kruipt in de huid van Skarin, een stevige knaap met grote zwaarden en veel littekens die dit allemaal moet tegenhouden.

Het spel is in ontwikkeling voor de 360 en de PS3, maar wanneer het in de winkels zal liggen is nog niet bekend.

'God waarschuwt Bush een laatste keer'

Icoon Israël/PalestinaDe VS moeten de voor later dit jaar geplande Midden-Oostenconferentie annuleren waar Israël mogelijk een deel van zijn Bijbels grondgebied moet afstaan, anders laat God de Amerikanen treffen door 'grote rampspoed'.

Dit schrijven een stel ultranationalistische Israëlische rabbijnen in een petitie aan de Amerikaanse president George Bush. Een rabbijn, Meir Druckman, zei op de Israëlische legerradio: "De recente bosbranden in Californië moeten worden beschouwd als een laatste waarschuwing."

Volgens de rabbijnen behoren de Palestijnse gebieden Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever tot het gebied dat de Joden volgens de Bijbel toekomt.


Radicale rabbijnen waarschuwen Bush

Met dank aan cardassian voor de submit.

Zorg wederom fors duurder in 2008

Icoon MedischZorgverzekerden gaan volgend jaar gemiddeld 51 euro minder betalen voor hun basisverzekering. Maar dat mag de pret niet drukken: Nederlanders gaan volgend jaar toch aanzienlijk meer aan de zorg betalen. Dit komt omdat de no-claim wordt vervangen door een verplichte eigen bijdrage van 150 euro per volwassene.

Dat heeft de onafhankelijke vergelijkingsorganisatie Verzekeringssite laten weten. De site bekeek 90 procent van alle zorgpremies. Aanvullende verzekeringen zullen volgend jaar tien procent omhoog schieten. Al jaren stijgen de zorgkosten in Nederland ver boven het gemiddelde inflatieniveau.

Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste basisverzekering is 158 euro per jaar. Lancyr biedt de goedkoopste basisverzekering aan voor maandelijks 82,33 euro. Avéro Achmea is met 95,50 euro per maand het duurst.

Om de kosten te drukken zullen Nederlanders naar verwachting van de Verzekeringssite massaal deelnemen aan collectieve zorgverzekeringen. Waarschijnlijk zal het aandeel collectieve verzekeringen van 57 procent dit jaar stijgen naar 70 procent in 2008.

Game-pisbak 'zedenschennis'

De Belgische politie heeft dit weekend een zogenoemd game-urinoir op de GamePower Expo in Gent laten verwijderen. Volgens de agenten was er sprake van ''zedenschennis''.

De game-pisbak bevat een spel waarbij mannen met hun urinestraal - door links of rechts te plassen - een digitale raceauto kunnen besturen op een hogergelegen scherm. De uitvinder, die zijn game 'place to pee' noemt, zegt dat het zijn doel is om het wildplassen tegen te gaan.



Blizzard biedt Starcraft 2 fansite kit aan

Blizzard Entertainment heeft een kit gereleased waarmee je een eigen fansite van Starcraft 2 kunt maken. Het spel moet nog verschijnen, maar als je niet kunt wachten op de game kun je hier alvast mee aan de slag. Blizzard slaat hiermee in principe twee vliegen in een klap, de fans worden tevreden gehouden en helpen ondertussen bewust of onbewust mee aan het in stand houden van de hype rond de nieuwe Starcraft.

Mocht je de kit willen hebben, hij is hier en hier te downloaden. Het pakket bevat onder andere screenshots, concept art, logos, wallpapers, stylesheets en lettertypes.




Punten Ronde 5

Het is maandagmiddag, tijd voor de punten van de vijfde ronde van de FOK!voetbalmanager.

Even wat opmerkingen vooraf.

Normaal gesproken nemen we altijd VI als uitgangspunt van de punten. De 2-1 van Heerenveen tegen PSV werd daar echter op conto geschreven van Sulejmani. Hier zijn wij van afgeweken omdat duidelijk was dat de winnende treffer van de Friezen een eigen doelpunt was van Jan Kromkamp.

De punten van Chun Soo Lee uit de wedstrijd tegen Excelsior in de vierde ronde zullen in de komende dagen worden bijgeboekt.

De drie punten van de gestopte penalty van Stekelenburg zitten in deze ronde, net als de gestopte strafschop van Sander Boschker (Twente) tegen Willem 2 (ronde 2) en die van Velthuizen .

Thugstyle is met 119 punten rondewinnaar. leroytje eindigt deze ronde met 113 punten als tweede. Een derde plaats met 112 punten is er voor bloepje. Thijs_HA eindigt deze week als vierde en heeft 102 punten en de top 5 wordt afgesloten door JosD en Vale46 met allebei 108 punten.

Thijs_HA gaat aan de leiding in het algemeen klassement met 470 punten. AmenhotepIV staat tweede en heeft 457 punten, twee meer dan de nummer drie, leroytje. BassieD staat vierde en heeft 453 punten. bloepje bezet met 450 punten plaats 5. ElmarO staat zesde en op plaats zeven vinden we MSNMGH met 440 punten. 9christenen staat achtste. Plaats negen wordt ingenomen door Thugstyle en hij heeft 428 punten. De top 10 wordt afgesloten door
Mavcovic.

Bij de subleagues wonnen deze ronde twee teams, te weten FM Productions en GK vs. BW die allebei 98 punten haalden. Als derde eindigt deze week Kebonk.

!!!AFC AJAX vs PSV!!! heeft met 431 punten de leiding in het algemeen klassement. Hengelo League staat tweede met 394 punten en de derde plaats in het algemeen klassement wordt ingenomen door Top Zoveel 2006/2007 .

Voor de vijfde ronde kun je nog wisselen tot aankomende vrijdag 9 november 17:59 uur.

Opnieuw nominatie Minke Booij

Minke Booij maakt dit jaar weer kans om de beste hockeyster van de wereld te worden, dat heeft de internationale hockeyfederatie FIH bekend gemaakt. Vorig jaar werd de speelster ook al uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld.
Naast Minke Booij is Marilyn Agliotti de andere Nederlandse die genomineerd is voor deze prestigieuze prijs. Agliotti komt pas sinds juni dit jaar uit voor Oranje, daarvoor was ze actief voor Zuid-Afrika. Tijdens het Europees Kampioenschap dit jaar in Manchester werd ze uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

De speelsters van de beste landenploegen ter wereld bepalen of Booij, Angliotti of een van de zes andere genomineerden zichzelf ‘Hockeyster van het jaar’ mag noemen. De winnares wordt bekend gemaakt tijdens het finaleweekend van de Champions Trophy voor mannen in december.

Ook DMC4 krijgt Collectors Edition

Ook Devil May Cry 4 krijgt een verzameleditie, voor de Xbox 360 en de PS3.
Deze editie zal in een SteelBook metalen case komen, met daarin naaste het spel een bonus-DVD met extra materiaal. Ook wordt Volume 1 van Devil May Cry: The Animated Series meegeleverd, die overigens ook los te koop zal zijn.



The Animated series zal uit 12 afleveringen bestaan, waarvan de eerste vier zijn meegeleverd met deze Collectors Edition.
Op de bonus-DVD staat onder andere The Making Of, muziek van de soundtrack, art en PC achtergronden en screensavers

Online activiteiten Nintendo-games

Sinds de Nintendo DS is ook Nintendo somewhat into online gaming, er zijn een aantal games waarbij je online kunt gamen tegen elkaar of spulletjes kunt uitwisselen. Wekelijks wordt er een top 10 bijgehouden op GAF en vanaf nu zullen we deze ook op FOK!games plaatsen. De lijst wordt gesorteerd op het aantal connecties dat gemaakt wordt vanuit de game met de Nintendo Wi-Fi service. Als een gamer bijvoorbeeld drie keer op een dag de game aanzet en online gaat telt dat als drie connecties. Het aantal gamers is dus niet bekend helaas.

De top 10 van deze week:

1. [NDS] Pokémon Diamond & Pearl - 1,455,526 connections*
2. [WII] Guitar Hero III: Legends of Rock - 622,580 connections
3. [NDS] Animal Crossing: Wild World - 268,796 connections
4. [NDS] Mario Kart DS - 242,202 connections
5. [WII] Mario Strikers Charged - 155,239 connections
6. [NDS] Metroid Prime Hunters - 154,945 connections
7. [NDS] The Legend of Zelda: Phantom Hourglass - 126,388 connections
8. [WII] Pokémon Battle Revolution - 88,287 connections
9. [NDS] Pokémon Fushigi no Dungeon - 86,818 connections**
10. [NDS] Jump! Ultimate Stars - 86,588 connections

* Pokémon Diamond - 860,143 | Pokémon Pearl - 595,383
** Pokémon Dungeon Toki - 46,365 | Pokémon Dungeon Yami - 40,453

De lijst van vorige week was als volgt:

1. [NDS] Pokémon Diamond & Pearl - 1,644,066 connections*
2. [NDS] Animal Crossing: Wild World - 276,900 connections
3. [NDS] Mario Kart DS - 261,265 connections
4. [WII] Mario Strikers Charged - 178,888 connections
5. [NDS] Metroid Prime Hunters - 164,687 connections
6. [NDS] The Legend of Zelda: Phantom Hourglass - 148,783 connections
7. [WII] Guitar Hero III: Legends of Rock - 122,367 connections
8. [NDS] Pokémon Fushigi no Dungeon - 114,492 connections**
9. [WII] Pokémon Battle Revolution - 107,597 connections
10. [NDS] Jump! Ultimate Stars - 95,772 connections

* Pokémon Diamond - 970,675 | Pokémon Pearl - 673,391
** Pokémon Dungeon Toki - 60,970 | Pokémon Dungeon Yami - 53,522

Zoals je kunt zien is Pokémon nog onwijs populair en dat zo de komende tijd ook niet veranderen waarschijnlijk. Guitar Hero III op de Wii doet het in ieder geval uitstekend en de game moet nog uitkomen in Europa.

Nederlandse arbiters in CL

Nederland zal tijdens de aanstaande speelronde in de Champions League drie arbiters afvaardigen. Eric Braamhaar, Jan Wegereef en Pieter Vink mogen de fluit ter hand nemen in het Europese miljoenenbal.

Eric Braamhaar zal woensdag leiding geven aan het duel tussen Barcelona en Glasgow Rangers. Diezelfde avond fluit Jan Wegereef de wedstrijd Manchester United - Dinamo Kiev. Arbiter Pieter Vink is morgenavond al in actie te zien. Hij moet de wedstrijd Sjachtar Donetsk - AC Milan in goede banen zien te leiden.

Rat delicatesse in Thailand

Icoon BizarHier moeten we er waarschijnlijk niet aan denken, maar in Thailand is rat een heuse delicatesse. Ooit waren ratten een ware pest voor boeren en tuinders, maar tegenwoordig zijn de dieren een belangrijke bron van inkomsten. Honderd inwoners van het dorpje Plai Nam kruipen in de huid van ‘De rattenvanger van Hamelen’ en maken daar hun beroep van.

Op deze manier kunnen ze meer geld verdienen dan wanneer ze op het land van de boeren zouden gaan werken. De rattenvangers gaan in de vroege ochtend op pad om hun vallen uit te zetten. De ratten worden thuis verdronken waarna hun vlees wordt gekookt. Voor de liefhebbers: één kilo geroosterde rat kost 150 baht (3 euro 20).

PetroChina duurste bedrijf ter wereld

Icoon BeursHet Chinese olie- en gasconcern PetroChina is in één klap het duurste bedrijf ter wereld. Door het debuut van PetroChina op de effectenbeurs in Shanghai steeg het bedrijf 163 procent in waarde, waarmee het staatsconcern tweemaal de waarde heeft van ExxonMobil.

De koers van het aandeel PetroChina steeg op de eerste handelsdag van een uitgiftekoers van 16,7 Chinese yuan naar 44 yuan. Met deze koers werd het grootst olie- en gasconcern van China ongeveer een biljoen dollar (691 miljard euro) waard op de beurs. Het Amerikaanse olieconcern ExxonMobil is ongeveer 490 miljard dollar (339 miljard euro) waard. Ter vergelijking: Nederland had zelf een BBP van 630 miljard dollar in 2006.

Onlangs waarschuwde de beleggingsgoeroe Jim Rogers nog dat er een zeepbel gaande is op de Chinese aandelenmarkt door oververhitting van de stomende Chinese economie.


Aandeel PetroChina steeg 163 procent op de beurs in Shanghai

'Einde België in zicht'

Icoon BelgieVan alle Vlamingen denkt bijna 66% dat België op termijn uit elkaar zal vallen. Dat blijkt uit een enquête van de krant Het Laatste Nieuws. Bijna 50% van de ondervraagden is voorstander van een onafhankelijk Vlaanderen.

De opdeling van België in een Vlaams en een Waals deel is actueel omdat het onze zuiderburen al 148 dagen niet lukt om een nieuwe regering te vormen. Hiermee is het record uit 1988 geëvenaard.

Probleem bij het vormen van een regering is dat de Vlamingen meer bevoegdheden eisen. De Walen willen België juist bij elkaar houden. Voor de meeste Vlamingen is de staatshervorming het belangrijkste onderwerp bij de coalitiebesprekingen.

Meisje met 4 armen en benen onder het mes

Icoon OpmerkelijkVoor een Indiaas meisje, dat werd geboren met vier benen en vier armen, worden de komende dagen erg spannend. In een poging om haar een normaal leven te laten leiden, moet ze een alles-of-niets-operatie van veertig uur ondergaan. Lakshmi Tatma, vernoemd naar de Hindoe-godin met vier armen, is nu twee jaar oud. In haar geboortedorp Rampur Kodar Katti werd ze door de bewoners aanbeden als een godin. De vijfhonderd inwoners stonden in de rij om door deze ‘mysterieuze’ baby gezegend te worden.

Voor de operatie worden de nieuwste technieken van stal gehaald om Lakshmi te scheiden van haar ‘zusje’, die alleen met armen en benen aan haar bekken vergroeid is. Voor de operatie, die 144.000 euro moet kosten, zullen dertig dokters elk acht uur lang bezig zijn. "De chirurgische ingreep zelf is niet de moeilijkste ter wereld. Waar we wel mee moeten opletten, is de vreemde manier waarop beide lichamen met elkaar vergroeid zijn", behoudt chirurg Sharan Patil toch enige voorzichtigheid.

Swerts niet bang voor nieuwe knieblessure

Gil Swerts raakt niet in paniek door een eventuele nieuwe knieblessure. Hij moest zich zondag tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen laten vervangen wegens pijn aan zijn knie.

De Belg heeft eerder een jaar niet kunnen spelen door een blessure aan diezelfde knie. Ondertussen was hij weer een vaste kracht in de basis bij Vitesse en werd hij ook al weer opgeroepen voor de Rode Duivels.

”Het voelt in ieder geval niet als de kruisband, want de pijn zit onder mijn knie”,volgens Swerts na afloop van de wedstrijd. ”Ik wilde nog wel door, maar als je nu ziet hoe ik loop is het goed dat ik dat niet heb gedaan.” Hoe lang Swerts ditmaal aan de kant staat, is nog niet duidelijk.

Getuige heeft weinig over Hells Angels

Icoon Justitie Getuige A. D. heeft vandaag voor de rechtbank in Amsterdam nauwelijks belastende verklaringen over de Hells Angels op tafel gelegd. D. vertelde dat hij tijdens zijn ''eigen criminele verleden'' niets met de 22 terechtstaande motorclubleden had ondernomen.

Een van de weinige kwesties die hij uit eigen waarneming zei te kunnen verklaren, is dat hij een glas met joints had gezien toen hij achter de bar bij de Hells Angels in Amsterdam had gestaan. Die werden voor ongeveer 2 euro verkocht.

Verder vertelde de getuige die in een beschermingsprogramma zit, dat hij na een jubileumfeest van de inmiddels verbannen president van de Angels, Willem van Boxtel, had gehoord dat er op dat feest ''anderhalve plak'' was verkocht. Daarmee bedoelde 'Big Willem' volgens D. anderhalve plak cocaïne. Maar Van Boxtel heeft het woord ''cocaïne'' niet uitgesproken, erkende de getuige. Ook had hij zelf niets van deze partij drugs gezien.

D. meldde wel dat hij van een Hells Angel uit Limburg had gehoord dat elke club een clubwapen hoort te hebben. Hij had zelf echter nooit zo'n wapen gezien. ''Ik ben slechts maanden Hang Around bij de Hells Angels geweest. Ik kan dus niet veel over de mensen hier zeggen.''

Vandaag ging de tweede week in van het proces tegen 22 Hells Angels. Onder de verdachte motorclubleden zijn Van Boxtel, zijn opvolger Daniël Uneputty en Harry Stoeltie, een ander invloedrijk lid van de Amsterdamse afdeling van de Hells Angels.

De groep Hells Angels wordt verdacht van het vormen van een criminele organisatie. Daarnaast worden de Angels ook vervolgd voor individuele verdenkingen, zoals bijvoorbeeld verboden wapenbezit, geweldpleging of het in bezit hebben van drugs of wapens.

97 procent: lenen gaat veel te makkelijk

Icoon FinancieelMaar liefst 97 procent van de Nederlanders vindt dat geld lenen of iets op afbetaling kopen veel te makkelijk gaat. 80 procent wil dan ook dat de overheid ingrijpt. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van GGN Incassospecialisten en Gerechtsdeurwaarders.

Dertien procent zegt niet te kunnen rondkomen, en veel van hen komen opmerkelijk genoeg uit de middeninkomensgroep. Eén op de vijf heeft betaalproblemen. Zij hebben vaak een duurdere levensstijl dan zij eigenlijk kunnen veroorloven.

Drie op de vijf ondervraagden vinden dat de overheid strengere regels moet opstellen voor kredietverschaffers. Ruim een kwart is van mening dat de overheid betere voorlichting moet geven.


Leen maakt het te makkelijk

'Alonso tekent niet bij Renault'

Renault heeft afgelopen zaterdag ex-McLaren rijder Fernando Alonso een 2-jarige aanbieding gedaan. Teambaas Flavio Briatore heeft de uiterlijke deadline gesteld op morgen (dinsdag). De media lijkt het antwoord al te weten: Alonso gaat niet naar Renault.

Door de gestelde deadline is de geruchtenmachine in een hogere versnelling terechtgekomen. Alonso's management zou de contracten van Renault al in huis hebben, maar het is absoluut niet zeker dat Alonso op de aanbieding in gaat. De Spanjaard is op zoek naar een 1-jarig contract om zo de mogelijkheid te houden om in 2009 te verkassen naar Ferrari of BMW.

Red Bull lijkt momenteel het team te zijn dat Alonso een 1-jarig contract kan aanbieden en zou samen met de Spanjaard tacticus Ross Brawn willen inhuren. Samen met Michael Schumacher heeft Brawn jarenlang vele successen behaald bij Ferrari.

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz ziet Alonso, Brawn en ontwerper Adrian Newey als de combinatie die Red Bull naar een hoger niveau moet gaan brengen. Ross Brawn wilde na zijn sabbatical altijd terug naar Ferrari, maar door de interne strijd tussen Jean Todt en Ferrari-president Luca di Montezemolo lijkt dat lastig te worden. Daarnaast zou Brawn inmiddels minder goed liggen bij Ferrari door zijn vroegere innige werkrelatie met Nigel Stepney, de man die bij Ferrari is ontslagen vanwege het spionageschandaal.

McLaren Mercedes gaf in de Britse krant The Guardian vanmorgen aan geen haast te hebben om het gat op te vullen dat is ontstaan door het vertrek van Alonso. Volgens McLaren-CEO Martin Whitmarsh heeft McLaren momenteel de macht en de sleutel voor de coureursmarkt. Vooralsnog echter lijkt Alonso de sleutel in handen te hebben voor de aanstaande stoelendans.

Hutchings ontslagen door Wigan

Chris Hutchings is door Wigan Athletic ontheven van zijn taken als trainer. De Brit stond pas twaalf wedstrijden aan het roer bij de Latics.

Wigan verloor de afgelopen zes duels allemaal, waardoor voorzitter Dave Whelan de beslissing nam om Hutchings te ontslaan. De verloren wedstrijd bij Chelsea (2-0) gaf de doorslag. De laatste overwinning stamt inmiddels uit augustus, toen Sunderland in Wigan werd verslagen. Ook in de League Cup is Wigan er niet meer bij; Hull City was hierin te sterk. Frank Barlow is de tijdelijke vervanger van Hutchings, totdat er een opvolger is gevonden.

"Wigan Athletic meldde vanochtend dat Chris Hutchings met onmiddellijke ingang geen manager van de club meer is", aldus een statement van de club. "Assistent Frank Barlow zal het eerste onder zijn hoede nemen, beginnend met de uitwedstrijd bij Tottenham Hotspur aankomende zondag. De club is Chris enorm dankbaar voor zijn bijdrage aan de succesvol belopen weg richting de Premier League over de afgelopen zes en half jaar."

Schokkend resultaat actie tegen kinderporno

Icoon MisdaadEuropol heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van de internationale operatie Koala, een van de grootste acties ooit tegen kinderporno, waarover we vorige week op FOK! al het een en ander berichtten. De bevindingen van Europol zijn uitermate schokkend. In totaal heeft de actie, die in 27 landen werd uitgevoerd, ruim 2.500 verdachten opgeleverd.

Spilfiguur is de 37-jarige Pascal T. uit Brugge. Deze smeerlap misbruikte zijn dochters van 10 en 12 jaar zelf en verhuurde ze bovendien aan andere pedofielen, onder wie een koppel uit Nederland. In zijn kelder had hij een studio ingericht waar kinderporno werd opgenomen. T. speelde samen met zijn dochters de 'hoofdrol'. Eén van de meisjes is verstandelijk gehandicapt en was het zo gewend te worden misbruikt, dat ze het normaal vond.

De Bruggenaar had van het filmen zijn hoofdberoep gemaakt. Hij wilde met zijn dochters naar Oekraïne reizen om daar met andere minderjarige meisjes films op te nemen.

Verder werd onder meer een kinderarts in Frankrijk opgepakt die 1,5 miljoen pedofiele foto's bezat. Ook een leraar lichamelijke opvoeding uit Vlaams-Brabant werd in de boeien geslagen. Tijdens een inval in diens woning bleek hij net bezig zijn lusten bot te vieren op zijn minderjarige dochter.

[upd] Schietende man op dak in Utrecht

Icoon Misdaad De politie heeft vanochtend een deel van winkelcentrum Overvecht in Utrecht afgesloten. Op het dak van een woning bij de winkels heeft een man in het wilde weg om zich heen geschoten, aldus een woordvoerder. Er zouden geen slachtoffers zijn.

De man heeft zich inmiddels in zijn huis aan de Roelantdreef teruggetrokken. Een arrestatieteam is onderweg om hem in te rekenen. Op wie en waarom de man heeft geschoten is nog niet bekend.

Update 13.09 uur
In de woning is niemand aangetroffen, aldus een woordvoerder.

De technische recherche onderzoekt de woning. Een groot deel van het gebied rond de woning dat werd afgezet, is inmiddels weer vrijgegeven.

Op wie en waarom de man heeft geschoten is nog niet bekend. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Game-pisbak 'zedenschennis'

Icoon GamesDe Belgische politie heeft dit weekend een zogenoemd game-urinoir op de GamePower Expo in Gent laten verwijderen. Volgens de agenten was er sprake van ''zedenschennis''.

De game-pisbak bevat een spel waarbij mannen met hun urinestraal - door links of rechts te plassen - een digitale raceauto kunnen besturen op een hogergelegen scherm. De uitvinder, die zijn game 'place to pee' noemt, zegt dat het zijn doel is om het wildplassen tegen te gaan.

Zie voor meer gamenieuws FOK!games.

Met dank aan Djep voor de submit.

Fans vernielen Clooney en Pitt

Icoon OpmerkelijkHet 'Madame Tussauds' museum in Londen heeft ondervonden hoe lyrisch fans kunnen reageren op hun idool. Toen het museum de wassen beelden van George Clooney en Brad Pitt bij elkaar plaatsten in verband met de film 'Ocean's Thirteen', konden de fans zich niet meer bedwingen. De fans bestormden de beelden van Clooney en Pitt alsof de acteurs in levende lijve aanwezig waren.

De beelden moesten na één dag al naar de reparatieafdeling om daar een lading lippenstift van de wangen van Clooney te verwijderen. De billen van Brad Pitt waren blijkbaar gewild, want deze moesten zelfs een reconstructie ondergaan. Volgens een woordvoerder van Tussauds zou zoiets nog maar één keer eerder zijn voor gevallen. Toen botvierden de fans hun hysterische liefde op een beeld van Johnny Depp. De beelden zijn vanaf vandaag weer te zien.

Premier: Polen kan euro invoeren in 2012

Icoon EuropaPolen zou de euro kunnen invoeren in 2012 of 2013, vindt de aankomend premier Donald Tusk. ''Mijn regering zal zijn uiterste best doen om te voldoen aan de voorwaarden voor de euro'', zei Tusk in de krant Gazeta Wyborcza vandaag.

De liberaal beloofde een diepgaande analyse naar de gevolgen voor Polen, voordat de zloty verdwijnt uit de kassa's.

Vertrekkend premier Jaroslaw Kaczynski toonde zich steeds sceptisch over de euro en de EU. Hij noemde nooit een formele datum voor euro-invoering, een plicht voor de meeste EU-landen.

Zijn broer, president Lech Kaczynski, wil tegen 2010 een referendum over de invoering. Een opiniepeiling in juli toonde dat 47 procent van de Polen tegen het opgeven van de zloty was; 36 procent was voor.

'Superstorm verwacht in november'

Icoon BizarEen zware orkaan, van de eerste of tweede categorie zoals de VS jaarlijks krijgt, maar dan in Nederland? Het lijkt een fabeltje, maar volgens de Engelse weerkundige Piers Corbijn kan dat eind november werkelijkheid worden.

Op de Engelse weersite Weather Action heeft hij in oktober een globale weersvoorspelling voor de maand november gedaan. Deze verwachting, mede gebaseerd op de zonneactiviteit, geeft aan dat wij in Nederland een Superstorm kunnen verwachten. Inmiddels heeft onze eigen Piet Paulusma het artikel van Corbijn overgenomen en ook op zijn site gezet. Corbijn gaf hier toestemming voor omdat hij vindt dat iedereen gewaarschuwd moet worden.

De voorspelling van Corbijn
November kent een rustig begin door invloed van een hogedrukgebied. Dit is echter 'stilte voor de storm', zo lijkt het. Tussen 8 en 13 november wordt een (zware) storm verwacht. Er bestaat een kans van 80 procent dat deze storm over Nederland zal trekken. Windstoten (dus geen windkracht!) van 145 tot 175 km/uur zullen ons land teisteren.

Na dat weekend zullen koude en zachtere periodes elkaar afwisselen, terwijl zich op de Atlantische Oceaan een uitdiepende depressie ontwikkeld. Er omheen vormen zich allerlei randstoringen en een zeer actief (kou)front. Het gevolg is een verschijnsel dat zich als 'superstorm' laat beschrijven. Een storm, zwaarder dan die van 1987 en 1703, die tussen 23 en 28 november verwacht wordt.

De bijbehorende diepe troglijnen zullen voor orkaankracht kunnen zorgen. Opnieuw bestaat een 80 procent kans dat de orkaan Nederland zal treffen. Er zullen windstoten van meer dan 200 km/uur gemeten worden. Ook tornado's zijn een mogelijkheid door de grote onstabiliteit van de atmosfeer. Eind november zal de storm langzaam boven Europa uitdoven en zal december ook nat, koud en stormachtig beginnen.


Paniekzaaier? Wat zijn de feiten?
Het 'weer' blijft natuurlijk altijd lastig te voorspellen. Windkracht 12 staat in Nederland gelijk aan een orkaan met windsnelheden van 117 km/u. Als deze voorspelling uitkomt, worden alle records gebroken. Nederlandse weerkundigen, waaronder Paulusma, wagen zich dan ook niet aan een voorspelling of een oordeel. Feit is dat er vooralsnog geen enkele andere verificatie, van het bericht, te vinden is. Voor komend weekend is er wel degelijk een storm op komst, dus daar zat Corbijn wel een beetje goed, maar vooralsnog lijkt die lang niet zo zwaar te zijn als voorspeld. Statistisch gezien lijken de voorspellingen niet veel kans te maken, zeker omdat de feiten ontbreken en de verwachtingen ongeverifieerd zijn. Niets is echter zo veranderlijk als het weer en met de vergeten storm van 1703 in het achterhoofd, kunnen we niets anders doen dan afwachten.

Met dank aan JavaanseJongensDriekwart, LSDsmurf & The.One voor de submit.

Ook op het FokForum wordt al langer gepraat over deze mogelijke Superstorm.

Alkmaarder (21) gedood op kraakfeest

PolitieDe Politie Noord-Holland Noord onderzoekt met een groot rechercheteam de gewelddadige dood van een 21-jarige Alkmaarder. De man kwam zondagochtend om het leven nadat hij bij een feest in een kraakpand in Bergen ernstig gewond in de tuin van het pand was gevonden. Volgens de politie staat vast dat de Alkmaarder door een geweldsmisdrijf om het leven is gekomen.

Alle 150 personen die aanwezig waren bij het feest in het kraakpand aan de Herenweg tussen Bergen en Egmond aan den Hoef, zullen worden gehoord. Twee personen die op het feest waren zitten inmiddels al in voorarrest. ''Zij waren verdacht genoeg om te veronderstellen dat ze mogelijk iets te maken hadden met de dood van de man'', aldus een politiewoordvoerder.

De politie wil nog niet zeggen door welk geweld de 21-jarige man om het leven is gebracht.

Met dank aan Boesh, dheruer en mouthman voor de submit.

Uitslagen Basketbaleredivisie 04/11/2007

De afgelopen week zijn er weer wedstrijden gespeeld in de Nederlandse Basketbaleredivisie. Hieronder de uitslagen.


Uitslagen

DatumThuisUitUitslag
30/10/2007EiffelTowers Den BoschLandstede Basketbal93-72
01/11/2007Rotterdam ChallengersZ&Z Leiden84-64
01/11/2007MyGuide AmsterdamGiants Bergen op Zoom81-75
01/11/2007Omniwold AlmereAris Friesland98-76
03/11/2007Landstede BasketbalRotterdam Challengers56-60
03/11/2007Den Helder SealsMyGuide Amsterdam62-79
03/11/2007Giants Bergen op ZoomMatrixx Magixx69-85
03/11/2007Omniwold AlmereUpstairs Weert79-90
03/11/2007Aris FrieslandCapitals Groningen59-84
04/11/2007EiffelTowers Den BoschZ&Z Leiden92-80


Stand

#TeamGPWV
1EiffelTowers Den Bosch91681
2MyGuide Amsterdam81471
3Matrixx Magixx81262
4Upstairs Weert81262
5West-Brabant Giants81053
6Capitals Groningen8844
7Rotterdam Challengers7634
8Landstede Zwolle9636
9Z&Z Leiden8426
10Den Helder Seals8426
11Omniworld Almere7216
12Aris Friesland8217


Programma

DatumThuisUit
10/11/2007MyGuide AmsterdamAris Friesland
10/11/2007Matrixx MagixxOmniwold Almere
10/11/2007Upstairs WeertLandstede Basketbal
10/11/2007Z&Z LeidenGiants Bergen op Zoom
11/11/2007Capitals GroningenEiffelTowers Den Bosch

Guitar Hero in Southparks 'GUITAR QUEER-O'

Guitar Hero mag zich in het rijtje Wii en World of WarCraft scharen, want Southpark wijdt een gehele aflevering aan het gitaargodenspel van Activision. Op het Southparkforum is aangekondigd dat episode #1113 de naam 'GUITAR QUEER-O' zal krijgen.

Over het plot is ook al wat gezegd. "Stan and Kyle are hooked on Guitar Hero. But Stan's superior skills on the video game damage his friendship with Kyle." De aflevering zal 7 november op de Amerikaanse televisies verschijnen en zal waarschijnlijk een hoop publiciteit opleveren voor het nieuwe Guitar Hero 3.

'Chef woordvoerders wilde GPD-artikel beïnvloeden'

Icoon BinnenlandsDe chef van de woordvoerders van CDA-minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken heeft geprobeerd een artikel over het ontslagrecht van de Geassocieerde Pers Diensten (GPD) met gestolen gegevens te beïnvloeden. Dit staat vandaag in kranten die zijn aangesloten bij de GPD.

Zaterdag werd al bekend dat ambtenaren ruim een jaar lang inbraken in het GPD-computersysteem en nog niet gepubliceerde verhalen en interne agenda's lazen.

''Kennelijk zijn er meer en hoger geplaatste ambtenaren die geen enkele moeite hebben met dergelijke praktijken'', aldus directeur/hoofdredacteur Marcel van Lingen in de GPD-kranten.

Het ministerie van Sociale Zaken heeft het Openbaar Ministerie inmiddels gevraagd om een oriënterend onderzoek uit te voeren naar de gang van zaken.

Bedrijf klaagt over thuiskopieregeling

Icoon Digital De Europese tak van het bedrijf Imation, dat onder meer actief is als producent cd's en dvd's, heeft bij de Europese Commissie een klacht ingediend tegen de Nederlandse thuiskopieregeling. Imation Europe maakte dit vandaag bekend.

Volgens het bedrijf is de thuiskopieregeling strijdig met het vrije verkeer van goederen in de Europese Unie. Het gaat om de heffing voor het kopiëren van muziek en dvd's op blanco schijfjes. De heffing is bedoeld ter bescherming van auteursrechten en moet worden betaald door producenten en importeurs van 'lege' cd's en dvd's. Die berekenen de heffing door aan de Nederlandse consument.

Imation beweert dat zowel de consument als het bedrijfsleven veel meer betaalt dan nodig is door de thuiskopieregeling, die bedrijven en consumenten belet om tegen lagere prijzen elders in de EU blanco schijfjes te kopen. Voor een lege dvd bedraagt de heffing meer dan 50 procent van de consumentenprijs, aldus het bedrijf.

Vrachtwagen rijdt zich klem door gps

Icoon VervoerEen Tsjechische vrachtwagenchauffeur is door zijn satellietnavigatiesysteem zo erg het bos in gestuurd, dat hij drie dagen in de cabine van zijn vrachtwagen moest slapen. Hij werd door zijn GPS-systeem een smal landweggetje opgestuurd in het Engelse graafschap Devon. Daar reed hij zich klem.

Het landweggetje wordt gebruikt als sluipweg tussen de snelwegen A379 en A38. Navigatiesystemen houden er echter geen rekening mee dat er een pijpleiding laag over de weg voert. De 45-jarige Tsjech probeerde nog te keren, maar reed zich hopeloos klem.

Omdat zijn vervoersbedrijf weigerde een dure 'reddingsoperatie' te betalen, ontfermden omwonende zich over de chauffeur. Uiteindelijk kon iemand met een tractor de vrachtwagen (15 meter lang, 40 ton) weer vlottrekken.

Met dank aan nlboy voor de submit.

16.500 woningen duurder dan een miljoen

Icoon EconomieIn Nederland waren er begin dit jaar 16.500 woningen met een waarde van een miljoen euro of meer. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat maar om 0,25 procent van het totaal aantal woningen.

Het kabinet wil het eigenwoningforfait (een fictief inkomen dat een belastingplichtige moet optellen bij zijn inkomen) voor deze woningen verhogen naar 2,35 procent voor het gedeelte boven het miljoen. Ook verdwijnt het maximum van 9150 euro voor het eigenwoningforfait.

Uit de cijfers blijkt ook dat de gemiddelde woning 217.000 euro kost. De helft van de woningen in Nederland heeft een WOZ-waarde (Wet waardering onroerende zaken) tussen 100.000 en 200.000 euro. Ruim een kwart heeft een WOZ-waarde tussen 200.000 en 300.000 euro.

Utrecht heeft gemiddeld de duurste woningen. De gemiddelde WOZ-waarde bedraagt er 250.000 euro. Andere dure provincies zijn Noord-Brabant en Gelderland. Groningen is het goedkoopste met een gemiddelde waarde van 158.000 euro.

Feyenoord wil op zaterdag tegen PSV

Feyenoord wil de topper tegen PSV, die in de Kuip gepland staat voor zondag 13 januari, een dag naar voren halen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Reden hiervoor is het drukke programma dat de ploeg uit Rotterdam na deze topper heeft.

Enkele dagen na de wedstrijd tegen PSV staat de bekerwedstrijd tegen SV Deurne op het programma, op vrijdag 18 januari gevolgd door de stadsderby tegen Excelsior. Indien de wedstrijd tegen PSV op zondag 13 januari gespeeld zou worden, betekent dit dat de Rotterdammers drie duels binnen vijf dagen moeten spelen.

"We moeten dat intern, en met de KNVB en de autoriteiten bespreken. Een optie voor ons zou zijn om Feyenoord-PSV een dag naar voren te halen", zegt Peter Bosz, technisch manager van de Rotterdamse club, in de krant.

'Musharraf niet onder huisarrest'

Icoon BuitenlandsDe verhalen uit Pakistan dat president Pervez Musharraf in stilte terzijde zou zijn geschoven, kloppen niet. Dit heeft de Pakistaanse regering maandagmorgen bekend gemaakt.

In Pakistan doen allerlei geruchten de ronde sinds Musharraf vorige week plotseling de noodtoestand in zijn land uitriep. Gisteravond kwamen er berichten uit Pakistan dat Musharraf onder huisarrest zou zijn geplaatst. De tweede man van het leger, generaal Ashfaq Kiyani, zou daarmee de nieuwe bevelhebber zijn. Een woordvoeder maakte echter maandag bekend dat Musharraf gewoon in het presidentiële paleis is. Hij zou diverse buitenlandse diplomaten hebben gesproken en dat er van die geruchten niets klopt.

Gisteren heeft Musharraf de Pakistaanse grondwet buiten werking gesteld en een opperrechter ontslagen. Waarschijnlijk gaan de geplande verkiezingen in januari niet door. Sindsdien is het land in rep en roer.

Een demonstratie bij het hooggerechtshof in Islamabad, door ongeveer 2000 advocaten, werd door de politie met geweld de kop in gedrukt. Ook zijn zeker 600 mensen van de grootste oppositiepartij gearresteerd.

Diverse regeringen in het buitenland spraken hun bezorgdheid en onvrede uit over de stap van Musharraf. Ook de VS, die in Pakistan een grote bondgenoot tegen het terrorisme ziet, heeft maandag bekend gemaakt het jaarlijkse militaire overleg met Pakistan op te schorten. Gisteren maakte de regering Bush, net als de Britse regering, al bekend de stap van Musharraf af te keuren. De VS en Engeland overwegen de financiële steun aan het land stop te zetten.

In oktober van dit jaar werd Musharraf door het parlement als president herkozen. Toen beloofde Musharraf af te treden als legerleider. In 1999 pleegde hij een staatsgreep en is sindsdien legerleider en president van het land.


President Musharraf


Lees meer over de situatie in Pakistan op het
Fok!Forum

Nalbandian stijgt met stip

David Nalbandian heeft door zijn zege tijdens de Masters in Parijs de negende plek behaald op de wereldranglijst. Nalbandian stond voor het toernooi nog op de 21ste plaats.

Nummer één van de wereld is nog altijd de Zwitser Roger Federer ondanks zijn snelle uitschakeling in het toernooi van Parijs. Hij wordt gevolgd door Rafael Nadal die finalist was in de Franse hoofdstad. Op de derde plaats staat de Servische verrassing van dit seizoen Novak Djokovic.

De eerste Nederlander, Robin Haase, is terug te vinden op de 97e plaats. Raemon Sluiter staat op de 159e plaats. Peter Wessels klimt door zijn halve finale in Aken naar plaats 168. Jesse Huta Galung valt uit de top-200 en bezet nu de 209e plaats.

Weerkanaal in Nights uitgelegd

Ongeveer een half jaar geleden werd bekend dat de SEGA game Nights voor de Wii gebruik zou gaan maken van het weerkanaal. Op dat moment wisten we echter nog niet wat het in zou houden.

Vandaag heeft SEGA laten weten dat het weerkanaal gebruikt gaat worden voor een apart deel van de game, het zogenaamde 'My Dream' gedeelte. In dit deel van de game kunnen spelers interactief met de 'A-Life' beestjes spelen. Deze AI-beestjes reageren op het weer en op de speler.


De eerste beelden van 'My Dream' dat reageert op het weer

My Dream is geen onderdeel van de hoofdgame, dat blijft een game met klassieke Nights gameplay waarin je met het personage Nights door sprookjesachtige omgevingen vliegt om zo punten te verzamelen.


Een screenshot uit de hoofdgame

Krajicek eindigt seizoen op 34ste plek

Michaëlla Krajicek eindigt haar tennisseizoen op de 34ste plaats van de wereldranglijst. De Nederlandse is afgelopen week één plaats gezakt.

Voor Krajicek is het seizoen ten einde maar de beste acht dames van de wereld strijden komende week in Madrid om de officieuze wereldtitel. Justine Henin zal het in de gele groep moeten opnemen tegen Jelena Jankovic, SerenaWilliams en Anna Chakvetadze.

In de rode groep zullen Svetlana Koeznetsova, Ana Ivanovic, Maria Sjarapova en Daniela Hantuchova het tegen elkaar opnemen. De Russin Sjarapova mag in Madrid meedoen doordat Venus Williams afzegde wegens oververmoeidheid.

Juffermans wint marathon Eindhoven, Heideman valt

Cees Juffermans heeft de schaatsmarathon in Eindhoven op zijn naam weten te schrijven. In Eindhoven ging het na afloop echter niet over de overwinning van Juffermans, maar om de valpartij van Jan Maarten Heideman. De vijfvoudig cupwinnaar kwam lelijk ten val en zal de cup waarschijnlijk kunnen vergeten.

Op het moment dat het peloton zich positioneerde voor de afvalsprint na tachtig ronden, kreeg de rijder uit Oldebroek een schaats net boven zijn enkel in het linkerbeen. De kopman van de DSB-ploeg leek meteen al te beseffen welke gevolgen zijn valpartij zou hebben. Aanvankelijk liet het zich ernstig aanzien, uiteindelijk zou dat nog meevallen. Mocht Heideman toch volgende week in Utrecht kunnen starten, dan lijken de kansen van de voormalig fysiotherapeut toch bekeken. Heideman miste door het uitvallen te veel punten op Cedric Michaud en Bob de Vries en zag het verschil flink oplopen.

De Vries en Michaud bemoeide zich in Eindhoven vooral met de tussensprints. Van Michaud is dat geen verrassing. De Fransman heeft steeds geroepen dat de punten wat hem betreft uit de sprints moeten komen. Zijn tegenstander De Vries liet zich eerder nog niet zoveel zien in tussensprints zoals in Eindhoven. Dat was, stelde ploegleider Jillert Anema, ook de strategie van de dag. "We wilden in ieder geval uit de eerste serie sprints negen punten halen, het werden er acht." Door het winnen van een aantal sprints wisten beide heren aardig wat punten te vergaren. De Vries pakte met zestien punten er één meer dan dat een overwinning oplevert. Michaud pakte er veertien.

Misschien was het daarom dat de koplopers in het klassement zich niet met de dagzege bemoeide. Na een schifting in de tachtigste ronde mochten Miel Rozendaal, Sjoerd Huisman en Emiel Blauw wegrijden. Dat drietal kreeg laten gezelschap van Christijn Groeneveld, Cees Juffermans en Sander Stuut.

Het had er alle schijn van dat die zes met elkaar naar de streep zouden rijden om daar om de winst te sprinter, echter Cees Juffermans dacht daar anders over. De man die door valpartijen zijn halve ploeg was kwijtgeraakt, ging er drie ronden voor het einde vandoor en wist verrassend de marathon op zijn naam te schrijven.

DVD: Dutch Touch

Voor het jaar 2007 heeft het allerbekendste Nederlandse hiphop-label Top Notch een DVD uitgebracht over 3 Nederlandse rappers: Brainpower, Duvel (van Duvel Duvel) en Jay Collins. De feature film geeft een kijkje in de oorsprong en het dagelijkse leven van deze artiesten, die elk op hun eigen manier met hiphop leven. Regie en scenario waren in handen van een meisje die al eerder een filmpje maakte over de Nederlandse hiphop, maar dan van de groep Postmen: Ulrike Helmer. De maakster is duidelijk betrokken bij het onderwerp en gaat samen met haar hoofdpersonages op zoek naar wat de ‘dutch touch’ is in Nederlandse hiphop.

Launchtrailer toont de actie van Rockstar Table Tennis

Iets meer dan een jaar na de Xbox 360-versie heeft Rockstar haar tafeltennis game ook naar de Wii overgezet. Hoewel de game grafisch natuurlijk zich niet kan meten aan de 360-versie is de gameplay volledig getuned voor Nintendo's console. Elke slagbeweging zul je zelf moeten maken, alle effecten zul je er zelf aan moeten geven.

Rockstar Table Tennis voor de Wii ligt inmiddels in de winkels voor een adviesprijs van €39,99.

Gabri: "Koster is de juiste man"

Middenvelder Gabriel García de la Torre (Gabri) vindt het begrijpelijk dat Henk ten Cate Ajax heeft verlaten en koos voor Chelsea. Volgens de Spanjaard was dit een mogelijkheid die Ten Cate niet kon laten lopen.

"Dit was een mogelijkheid die hij niet kon laten lopen. Ten Cate was er niet om mijn handje vast te houden. Het is logisch dat ik een speciale band met hem heb. Ik heb vijf jaar lang, bij Barcelona en Ajax intensief met hem samengewerkt."

Op het moment dat Adrie Koster de taken overnam bij Ajax, kende de Spanjaard Koster nog niet. "Koster is een goede trainer met een duidelijke visie, speelt ook 4-3-3. Ik denk dat hij de juiste persoon is voor ons. Hij voelt aan dat de groep behoefte heeft aan rust", aldus de verdediger.

"Ik kwam naar Ajax om Champions League te spelen, dat was mijn droom. Nu dat niet is gelukt, blijf ik er niet de hele tijd bij stilstaan. Ik weet dat we hebben gefaald, maar ik kijk liever vooruit, naar wat nog te winnen is. Het belangrijkste is dat Ajax kampioen wordt. Dat is de enige manier om uit die vicieuze cirkel te komen."

"Jaakke sprak met Hiddink"

John Jaakke, voorzitter van Ajax, heeft afgelopen week in het diepste geheim een gesprek gehad met Guus Hiddink. Dit wist Jack van Gelder gisteren te melden in het programma Studio Voetbal. Het zou echter niet gaan om een functie bij de Amsterdammers maar Hiddink zou advies hebben gegeven.

Jaakke zou van Hiddink willen weten hoe hij het bij Ajax aan moet pakken. Wat de uitkomsten van het gesprek zijn geweest, werd niet gemeld.

Timberlake geeft Britney trap na in clip

Icoon ShowbizzJustin Timberlake, de jeugdliefde van onze Britney, geeft zijn ex een trap na. Als producer van het nieuwe album, single en muziekvideo van DuranDuran, voert Timberlake in de videoclip een Britney-look-a-like op.

Het gaat om de single 'Falling Down' en in de clip speelt zanger Simon LeBon een arts die verwende, rijke verslaafde meisjes helpt. De gelijkenis met La Spears is treffend, niet alleen de gebeurtenissen, een verwend verslaafd nest, maar ook qua uiterlijk. Wie de clip kijkt, ziet dat het wel degelijk om de zangeres gaat. Of de trap na heeft te maken met het feit dat Britney verklapte dat Justin klein geschapen is, is niet bekend.


Kijk en oordeel zelf: trap na of plaagstootje?

Tientallen doden door overstromingen Vietnam

Icoon RampHet noodweer, dat de afgelopen dagen grote delen van Vietnam onder water zette, lijkt voorlopig nog niet voorbij. Volgens de autoriteiten in Vietnam zijn zeker 46 mensen omgekomen bij het natuurgeweld en worden enkele tientallen mensen nog vermist.

Vooral de gebieden in centraal Vietnam zijn zwaar getroffen door het noodweer. Sinds begin oktober zijn er al tweehonderd mensen omgekomen. De koffieoogst is voor een groot deel verloren gegaan. De schade bedraagt op dit moment al zeker 300 miljoen dollar.

De autoriteiten in Vietnam vrezen de komende dagen een nieuw drama. Orkaan Peipah is vanuit de Filippijnen op komst naar het gebied en zal waarschijnlijk ook centraal Vietnam gaan treffen. Peipah ligt op dit moment boven de Chinese Zee.



Lees meer over het natuurgeweld in ZuidOost Azie of over orkanen op het Forum!

Gisele Bündchen wil geen dollars meer

Icoon ShowbizzHet 27-jarige Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen weigert voortaan dollars. Dit omdat ze bang is dat de Amerikaanse dollar nog verder zal dalen en daarom wil ze geen dollars meer voor haar werk ontvangen. Dit zegt haar manager, die tevens haar zus is.

Toen Bündchen in augustus met het shampoo-merk Pantene een contract tekende eiste ze betaald te worden in harde euro's. Door Dolce & Gabbana laat ze zich ook al in de Europese munt betalen. In de eerste helft van 2007 verdiende het topmodel omgerekend 33 miljoen dollar.


Geen dollars meer voor Gisele

Pranjic mogelijk niet tegen Vitesse

De kans dat Danijel Pranjic komende zondag tegen Vitesse speelt is vrij klein. De speler van SC Heerenveen viel zondag tegen PSV uit met waarschijnlijk een hamstringblessure.

Volgens fysiotherapeut Erik ten Voorde is er schade maar moet een echo uitsluitsel geven over hoe erg het is. Mocht Pranjic een spierscheuring hebben opgelopen dan mist hij ook de twee interlands met Kroatië tegen Macedonië en Engeland.

Uitslagen Frankrijk speelronde 13

Afgelopen weekend werd in Frankrijk de dertiende speelronde gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
AS NancyGir. Bordeaux1-0
AJ AuxerreLille OSC0-1
Ol. LyonValenciennes2-0
Ol. MarseilleLorient0-0
Ol. NiceSochaux0-0
Stade RennesAS Monaco0-1
StrasbourgPSG1-2
CaenLe Mans3-2
LensSt. Etienne3-2
ToulouseFC Metz0-0


Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Ol. Lyon13101229-1231
2AS Nancy1283120-727
3Stade Rennes1373317-1024
4Gir Bordeaux1364316-1222
5Le Mans1362518-1820
6Strasbourg1354415-1019
7Ol. Nice1354413-1019
8St. Etienne1353514-1218
9Valenciennes1353514-1618
10AS Monaco1352616-1517
11Lille OSC1337313-1316
12Toulouse1244412-1416
13Lorient1336413-1615
14PSG1336412-1515
15Caen1243511-1415
16AJ Auxerre1341811-2113
17RC Lens123369-1312
18Sochaux1326511-1712
19Ol. Marseille132569-1511
20FC Metz131486-197

Topscorers

tr class=row1>
#SpelerClubDoelpunten
1BenzemaOl. Lyon11
2BellionGir. Bordeaux8
3KimAS Nancy6
=De MeloLe Mans6
=SaïfiLorient6

Programma :

DatumThuis:Uit:
10/11Le MansSt. Etienne
10/11Lille OSCOl. Nice
10/11FC MetzLens
10/11AS MonacoStrasbourg
10/11PSGAS Nancy
10/11SochauxAJ Auxerre
10/11ValenciennesCaen
11/11Gir. BordeauxStade Rennes
11/11LorientToulouse
11/11Ol. LyonOl. Marseille

Van Wijk stapt op bij Willem II

Dennis van Wijk stopt per direct als trainer van Willem II. De slechte resultaten van afgelopen tijd en de onvrede bij de fans hebben Van Wijk doen besluiten zijn functie neer te leggen. Ook bestuurslid technische zaken Pieter-Jan Wassing heeft zijn conclusies getrokken en is ook afgetreden.

Volgens een persverklaring van Willem II zijn beide partijen in goed overleg uit elkaar gegaan. Van Wijk, sinds 2006 aangesteld als hoofdcoach in Tilburg, is de eerste trainer dit seizoen die naar aanleiding van de slechte resultaten van zijn team de handdoek in de ring gooit. Voorlopig wordt Van Wijk waargenomen door technisch manager Andries Jonker.

Directeur Wassing heeft op de website van Willem II inmiddels gereageerd op het ontslag van Van Wijk: "Binnen de club heb ik de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het financieel gezond maken van de club en de wijzigingen binnen de technische organisatie. Ondanks aantoonbare verbeteringen, die op termijn zeker zullen bijdragen aan de groei van de club, is niet tegen te spreken dat de sportieve resultaten tegenvallen. Derhalve heb ik als verantwoordelijk portefeuillehouder en Willem II-man besloten mijn functie ter beschikking te stellen. Ik ben er van overtuigd dat de club op de goede weg is en ook dat de huidige organisatie en de nu aanwezige financiële middelen zullen leiden tot betere sportieve resultaten. Ik betreur het echter dat de gewenste prestaties tot op heden nog zijn uitgebleven."

CD: The Pyramids - s.t.

Muzikanten kunnen niet meer stilzitten. Bij elke pauze tussen en tijdens het produceren van albums, verzinnen ze alternatieve projectjes om zich mee bezig te houden. Dat is alleen maar goed natuurlijk, want zo krijgen we een enorme diversiteit aan muziek voorgeschoteld. Het is alleen wel even lastig om bij te houden wie waar vandaan komt en in welke bands zit. The Pyramids bestaat uit twee leden van The Archie Bronson Outfit, Sam Windett (zang en gitaar) en Mark Cleveland (drums).

CD: I.O.S. - Open

SubheaderOpen is het vijfde album van "I.O.S." (ook wel bekend als Is Ook Schitterend). Deze van oorsprong Groningse studentenband scoorde in 1997 onverwachts hun eerste hit Voltooid verleden tijd. In de tien jaar die volgde is er veel gebeurd, maar ze maken gelukkig nog steeds met veel plezier muziek. De eerste single van het album "Open" is gelanceerd op 24 september en op 22 oktober kwam het album uit. Bezoekers van de theatertournee krijgen overigens de mogelijkheid om gratis een live-album van de cd te downloaden.

Kutbediening

Zondag 4 november 2007. Weinig nieuws onder de zon, de Nederlandse consument ergert zich dood aan de slechte omgangsvormen van het gemiddelde horecapersoneel. Bij veel consumenten leeft kennelijk het idee dat het personeel in de horeca vaak studenten zijn die het alleen voor het geld doen en het daarom niet zo nauw nemen met de goede manieren. Lijkt me een misvatting. Dit is gewoon de tijdsgeest, tegenwoordig moeten we het kennelijk als eer beschouwen om in een bepaald restaurant of in een bepaalde winkel te komen. Klanten het zodanig naar de zin maken dat ze nog een keer terugkomen is zoooo 2001. Wat dat betreft wordt het rookverbod in de horeca natuurlijk een zegen. Eindelijk moeten al die verwende figuren zich weer eens de benen uit de reet lopen om gasten te behouden.

Verder nog wat? Eh, ja, tienermeisje overmoedig, inderdaad oprotten met die kutworsten en en we hebben wederom het ultieme spoor naar Maddie gevonden.

ohw ja, nog even een filmpje. Dit blijft tocht het beste voorbeeld van gasten verwennen in de horeca...

Uitslagen Turkije speelronde 11

Afgelopen weekend werd de elfde speelronde in Turkije gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
TrabzonsporAnkaraspor2-1
OftassporKonyaspor0-1
FenerbahceBesiktas2-1
BursasporAnkaragücü2-1
GençlerbirligiDenizlispor1-2
RizesporManisaspor1-4
BüyüksehirKayserispor1-1
SivassporKasimpasa4-0
GaziantepsporGalatasaray1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Galatasaray117402521-6
2Sivasspor118122521-8
3Fenerbahce116412217-10
4Besiktas116322113-9
5Kayserispor114521716-12
6Büyüksehir115241715-11
7Trabzonspor114431614-11
8Ankaragücü114341513-14
9Denizlispor114341516-15
10Gaziantepspor114251414-15
11Oftasspor114251411-11
12Konyaspor113441312-20
13Manisaspor113351216-19
14Bursaspor112541111-13
15Rizespor113171010-23
16Gençlerbirligi11236912-17
17Kasimpasa1121877-19
16Ankaraspor1114678-14

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Muhammed AliSivasspor7
2De NigrisGaziantepspor6
=Gökdeniz KaradenizTrabzonspor6
4Gökhan UnalKayserispor5
=Ümit KaranGalatasaray5
=NondaGalatasaray5
=Yusuf Simsek Denizlispor5
=HoloskoManisaspor5
=Mehmet YildizSivasspor5

Programma :

DatumThuis:Uit:
10/11AnkaragücüGaziantepspor
10/11AnkarasporBüyüksehir
10/11KasimpasaOftasspor
10/11KonyasporRizespor
10/11ManisasporBursaspor
11/11GalatasarayGenclerbirligi
11/11KayserisporFenerbahce
11/11BesiktasSivasspor

Uitslagen Spanje speelronde 11

In de Spaanse Primera División zijn de directe concurrenten van Real Madrid weer iets dichterbij gekropen. De Koninklijke verloor zelf de topper bij Sevilla (2-0).

FC Barcelona kon bij winst op Real Betis het gat verkleinen tot één punt. De ploeg van Frank Rijkaard kon aantreden in praktisch de sterkste opstelling, maar zag nog wel Samuel Eto'o en Gabriel Milito ontbreken. Betis, dat het seizoen verre van goed begonnen is, had het lastig in Camp Nou. Dat uitte zich na een dik half uur in de openingstreffer van Thierry Henry. Na rust walste Barça over de bezoekers heen. Een monsterscore zou het niet worden, maar door twee goals van Ronaldinho zou de thuisclub alsnog uitlopen naar een riante 3-0 overwinning.

Valencia moest zich herpakken na de beschamende 1-5 thuisnederlaag tegen Real Madrid. Daarvoor moest het bij RCD Mallorca de drie punten mee naar huis nemen. Nog zonder Ronald Koeman als eindverantwoordelijke slaagden de bezoekers in hun plan. Het ging echter niet van harte op het eiland. Pas in blessuretijd van de eerste helft zat de eerste erin, toen Fernando Morientes doelman Germán Lux de baas was. In de tweede helft was Valencia nog altijd licht de betere. Via wederom een treffer van Moro zou de eindstand uiteindelijk op 0-2 uitkomen.

Atlético Madrid beweest tegen Sevilla (4-3 winst) dat het kan scoren, maar ook dat de verdediging nog te wensen over laat. Tegen hoogvlieger Villarreal was dat niet anders. Al snel nam Atleti de leiding via Pablo Ibañez. Toen Simão na een klein half uur de marge vergrootte leek er nog niets aan de hand. Vervolgens zorgden Giuseppe Rossi en Fabricio Fuentes nog voor rust voor de gelijkmakende doelpunten. Na een uur knalde Sergio Agüero de Madrilenen weer op voorsprong. De vreugde was van korte duur; nog geen tien minuten later maakte Nihat alweer gelijk. Villarreal zou zelfs de punten nog meenemen: supersub Nihat maakte in de laatste minuut de winnende goal.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
3/11RCD MallorcaValencia CF0-2
3/11Sevilla FCReal Madrid CF2-0
4/11Club Atlético de MadridVillarreal CF3-4
4/11Levante UDUD Almería3-0
4/11CA OsasunaGetafe CF0-2
4/11Real Racing ClubRCD Espanyol1-1
4/11Real MurciaDeportivo de La Coruña0-2
4/11Real ZaragozaReal Valladolid CF2-3
4/11FC BarcelonaReal Betis Balompié3-0
4/11Athletic Club de BilbaoRC Recreativo de Huelva2-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF1125+16
2FC Barcelona1124+15
3Villarreal CF1124+6
4Valencia CF1121-2
5Club Atlético de Madrid1120+9
6RCD Espanyol1119+3
7Real Zaragoza1117+1
8Real Racing Club de Santander11170
9RCD Mallorca1116+3
10Sevilla FC1015+7
11Real Murcia1113-2
12Athletic Club de Bilbao1113-3
13CA Osasuna10120
14Deportivo de La Coruña1112-6
15Getafe CF1111-4
16UD Almería1111-4
17Real Valladolid CF1110-7
18RC Recreativo de Huelva119-8
19Real Betis Balompié118-6
20Levante UD114-17

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Giuseppe RossiVillarreal CF7
=Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid7
=Lionel MessiFC Barcelona7
=Luís FabianoSevilla FC7
5Daniel GüizaRCD Mallorca6
=Fernando MorientesValencia CF6
=Ricardo OliveiraReal Zaragoza6
8acht spelersdiverse5

Programma:

DatumThuisUit
11/11Real Betis BalompiéReal Zaragoza
11/11Deportivo de La CoruñaReal Racing Club
11/11RCD EspanyolAthletic Club de Bilbao
11/11Real Madrid CFRCD Mallorca
11/11Real Valladolid CFLevante UD
11/11Valencia CFReal Murcia
11/11UD AlmeríaClub Atlético de Madrid
11/11Getafe CFFC Barcelona
11/11Villarreal CFSevilla FC
11/11RC Recreativo de HuelvaCA Osasuna

360 verkopen stijgen in Japan

Een paar dagen terug (1 november om precies te zijn) ging de prijs van een Xbox 360 console in Japan omlaag. Voor een premium 360 betaal je in Japan nog geen 35.000 Yen (215 euro) en een Core 360 heb je al voor 28.000 Yen (170 euro).

Door deze prijzen gaat de 360 volgens de retailers meer over de toonbank dan voorheen. Ook de release van Ace Combat 6 is een goede boost voor de verkopen van de 360 aldus de retailers.

Exacte cijfers vanuit Japan krijgen jullie zoals gebruikelijk op donderdag (software) en vrijdag (hardware).

"Wii over vijf jaar nog comfortabeler"

Iwata, hoofd van Nintendo, heeft gezegd dat de Wii over een jaar of vijf een stuk comfortabeler te spelen zal zijn in gebruik. Wat de goede man hier precies mee bedoelt is niet helemaal duidelijk, het enige dat concreet werd gemeld was dat Nintendo in de toekomst nog veel meer Wii-kanalen gaat uitbrengen.


Nog comfortabeler dan met Bunny pantoffels!

Iwata maakte in dezelfde persconferentie bekend dat Nintendo meer wil gaan samenwerken met third party developers. Voorbeelden van zulke samenwerkingen zijn Mario en Sonic op de Olympische Spelen (SEGA) en Flash Focus (Bandai Namco). Tijdens deze samenwerkingsverbanden zal Nintendo niet alleen licenties afgeven, maar ook kennis.

Tot slot vertelde Iwata dat Nintendo niet van plan is om de Nintendo DS meer functionaliteiten te geven. Iwata ziet de DS als een gameconsole en denkt dat het niet duidelijk is voor de gebruiker als je er teveel andere applicaties op laat draaien. Een PDA uitbreiding zit er voor de DS dus niet in.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.