Pastoor boos om 'Bonken met Jezus'-feest

Een binnenkort te houden feest met de veelzeggende titel 'Bonken met Jezus' heeft de woede gewekt van een Belgische pastoor. De pastoor van het plaatsje Heist-op-den-Berg is op zijn zachtst gezegd niet blij met het feestje, dat op 23 november zal worden georganiseerd. De organisatie zal tijdens deze happening hosties (katholieke koekjes) uitdelen en reclame maken met een enorm kruis.

De themaparty zal volledig draaien om het geloof. "We willen eens iets anders doen dan de gewone boerenfuiven, zoals er veel zijn in deze streek", laat organisator Alexander Coumnas weten. "De hele zaal wordt getransformeerd in een kerk. Bij het binnenkomen geven we iedereen een hostie. De dj's zijn verkleed als pastoor en staan op een altaar. We plaatsen een groot kruis en installeren een biechtstoel."

"In plaats van een Happy Hour doen we een Holy Hour. We wilden de fuif eerst in een echte kerk doen, maar dat bleek niet haalbaar. We maken nu reclame op andere fuiven met een zelfgemaakt kruis", vertelt Coumnas. De organisatie benadrukt met klem geen kwaad in de zin te hebben.

Toon Bulckens, de pastoor van het plaatsje, zit duidelijk in zijn maag met de fuif van zijn onderdanen. "Ik vind dit een teken van gebrek aan cultuur. En dan nog in zo'n grote zaal", reageert de beste man gedesillusioneerd.


Jezus weet wel hoe je een feestje moet bouwen