'Alonso tekent niet bij Renault'

vw_caddy
Renault heeft afgelopen zaterdag ex-McLaren rijder Fernando Alonso een 2-jarige aanbieding gedaan. Teambaas Flavio Briatore heeft de uiterlijke deadline gesteld op morgen (dinsdag). De media lijkt het antwoord al te weten: Alonso gaat niet naar Renault.

Door de gestelde deadline is de geruchtenmachine in een hogere versnelling terechtgekomen. Alonso's management zou de contracten van Renault al in huis hebben, maar het is absoluut niet zeker dat Alonso op de aanbieding in gaat. De Spanjaard is op zoek naar een 1-jarig contract om zo de mogelijkheid te houden om in 2009 te verkassen naar Ferrari of BMW.

Red Bull lijkt momenteel het team te zijn dat Alonso een 1-jarig contract kan aanbieden en zou samen met de Spanjaard tacticus Ross Brawn willen inhuren. Samen met Michael Schumacher heeft Brawn jarenlang vele successen behaald bij Ferrari.

Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz ziet Alonso, Brawn en ontwerper Adrian Newey als de combinatie die Red Bull naar een hoger niveau moet gaan brengen. Ross Brawn wilde na zijn sabbatical altijd terug naar Ferrari, maar door de interne strijd tussen Jean Todt en Ferrari-president Luca di Montezemolo lijkt dat lastig te worden. Daarnaast zou Brawn inmiddels minder goed liggen bij Ferrari door zijn vroegere innige werkrelatie met Nigel Stepney, de man die bij Ferrari is ontslagen vanwege het spionageschandaal.

McLaren Mercedes gaf in de Britse krant The Guardian vanmorgen aan geen haast te hebben om het gat op te vullen dat is ontstaan door het vertrek van Alonso. Volgens McLaren-CEO Martin Whitmarsh heeft McLaren momenteel de macht en de sleutel voor de coureursmarkt. Vooralsnog echter lijkt Alonso de sleutel in handen te hebben voor de aanstaande stoelendans.