Van Wijk stapt op bij Willem II

John (Spooky4u)
Dennis van Wijk stopt per direct als trainer van Willem II. De slechte resultaten van afgelopen tijd en de onvrede bij de fans hebben Van Wijk doen besluiten zijn functie neer te leggen. Ook bestuurslid technische zaken Pieter-Jan Wassing heeft zijn conclusies getrokken en is ook afgetreden.

Volgens een persverklaring van Willem II zijn beide partijen in goed overleg uit elkaar gegaan. Van Wijk, sinds 2006 aangesteld als hoofdcoach in Tilburg, is de eerste trainer dit seizoen die naar aanleiding van de slechte resultaten van zijn team de handdoek in de ring gooit. Voorlopig wordt Van Wijk waargenomen door technisch manager Andries Jonker.

Directeur Wassing heeft op de website van Willem II inmiddels gereageerd op het ontslag van Van Wijk: "Binnen de club heb ik de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het financieel gezond maken van de club en de wijzigingen binnen de technische organisatie. Ondanks aantoonbare verbeteringen, die op termijn zeker zullen bijdragen aan de groei van de club, is niet tegen te spreken dat de sportieve resultaten tegenvallen. Derhalve heb ik als verantwoordelijk portefeuillehouder en Willem II-man besloten mijn functie ter beschikking te stellen. Ik ben er van overtuigd dat de club op de goede weg is en ook dat de huidige organisatie en de nu aanwezige financiële middelen zullen leiden tot betere sportieve resultaten. Ik betreur het echter dat de gewenste prestaties tot op heden nog zijn uitgebleven."