Bezoekers dierenwinkel in quarantaine

In een dierenwinkel in het Drentse Hoogeveen heerst momenteel grote paniek. Zeven personeelsleden en twee politieagenten zijn er namelijk vanmiddag onwel geworden. In een motorzaak, die in hetzelfde pand als de dierenwinkel is gevestigd, verblijven dertien anderen momenteel in quarantaine. Hieronder bevinden zich ook mensen van de pers.

De hulpverlenende instanties zijn massaal op de been om de mensen de helpende hand te bieden. De oorzaak van de besmetting is nog niet bekend, maar men klaagt onder andere over zwellingen, een geïrriteerde huid en wondjes in het gezicht. Onderzoekers van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn, geheel gekleed in witte pakken, inmiddels op de plek des onheils gearriveerd om de oorzaak vast te stellen.

De 22 slachtoffers zullen zo snel mogelijk naar het UMCG (het voormalig Academisch Ziekenhuis) in Groningen worden vervoerd. Hier zal men worden onderzocht en ontsmet. Inmiddels is zelfs alarmfase drie, de op een na hoogste alarmfase in het Drentse dorp afgekondigd.

De hulpverleners en slachtoffers hoeven tot die tijd niet van de honger om te komen. Er is namelijk eten naar hen onderweg. De heer Willem Urlings, de burgervader van Hoogeveen, zal vanavond een persconferentie geven.

Met dank aan Marit2007 voor de submit.