Topman vulde eigen zakken met 45 miljoen

Icoon BinnenlandsBouwbedrijf Ballast Nedam is voor een recordbedrag van 45 miljoen euro bestolen door een voormalig topbestuurder. De diepgelovige Peter F. roofde Ballast Nedam jarenlang op alle denkbare manieren leeg. Zo nam hij voor miljoenen aan steekpenningen in ontvangst, pleegde Peter F. fraude bij overnames en vervalste hij zelfs de nota van zijn dochters trouwjurk, om deze vervolgens door de onderneming te laten betalen.

Het gerenommeerde advocatenkantoor Stibbe deed hier onderzoek naar en kwam in een rapport tot deze conclusie. Peter F. (68) droeg altijd nette pakken met zijn koninklijke onderscheiding en leidde tot zijn pensioen in 2003 met harde hand de industriedivisie van Ballast Nedam.

Opvallend vaak sprak hij op zijn werk over zijn grote vertrouwen in God. Wat Peter F. echter niet vertelde, was dat hij zijn werkgever inmiddels tientallen miljoenen euro's had ontfutseld. Blijkbaar had hij niet genoeg aan zijn jaarsalaris van 276.000 euro en zijn Jaguar XJ met chauffeur.

De fraude werd ontdekt door een tip van een oplettende belastinginspecteur, die toevallig op iets verdachts stuitte bij een van de bij de fraude betrokken vennootschappen.


Een Jaguar XJ en een jaarsalaris van 276.000 euro net even te weinig

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.