FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 februari 2006

Duitse treinlifter komt om het leven

Icoon VervoerEen 19-jarige Duitser is vrijdag vlakbij Venlo om het leven gekomen nadat hij van een goederentrein is afgevallen. Vermoed wordt dat de man met de trein vanuit Duitsland richting Venlo was meegelift. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval; een zelfmoord of een misdrijf wordt na onderzoek vrijwel uitgesloten.

De machinist van de trein heeft niets van het ongeluk gemerkt. Een collega die hem afloste merkte bloedsporen op een van de wagons op, en schakelde de politie in. Deze trof de dode jongeman, afkomstig uit Mönchengladbach, aan vlakbij de Duits-Nederlandse grens.

De antidol

Na een teleurstellende vijfduizend meter bij de mannen heb ik vanavond al mijn hoop gevestigd op de live uitzending van Idols. Of beter gezegd, op het Nederlandse stempubliek, want voor het eerst sinds de hype rond Jamai heb ik weer last van nachtmerries. Badend in het zweet word ik soms midden in de nacht wakker. De term 'natte droom' heeft voor mij een geheel andere betekenis gekregen. Ik ben zo ontzettend bang. Zo verschrikkelijk bang dat Serge Idols gaat winnen.

Peiling: Winst Wilders, verlies GroenLinks

Icoon EnquêteDe discussie over de Deense spotprenten heeft het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders geen windeieren gelegd. De afgelopen week verdrievoudigde zijn zeteltal in de Politieke Barometer, van één naar drie. Verliezer van de week is GroenLinks. De partij van Femke Halsema zakte twee zetels, en staat op het laagste niveau in jaren: zeven zetels.

De grootste partij is en blijft de PvdA. Bos en de zijnen wisten een zeteltje te winnen en staan nu op 53. Ook de VVD won, en komt uit op 27 zetels deze week. D66 moest, wellicht onder invloed van het debat over de uitzending van militairen naar Afghanistan, een zetel inleveren en haalt niet meer dan drie zetels. Ook het CDA en de SP scoren deze week een zetel minder dan vorige week.

De overige partijen; LPF, ChristenUnie en SGP, blijven gelijk op respectievelijk één, zes en drie zetels. De Partij voor de Dieren haalt net als vorige week de kiesdrempel niet, en blijft nu steken op slechts 0,2 procent. De drie linkse partijen PvdA, SP en GroenLinks halen in deze peiling gezamenlijk 73 zetels, geen meerderheid. De drie regeringspartijen CDA, VVD en D66 doen het nog een stukje slechter, en komen uit op 64 zetels.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
03-02-2006
Peiling
11-02-2006
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64422,53522,334
PvdA27,34234,05234,653
VVD17,92816,12517,427
SP6,399,5148,713
LPF5,780,711,11
GroenLinks5,186,294,57
D664,162,942,43
ChristenUnie2,134,064,06
SGP1,622,332,03
Partij vd Dieren0,500,500,20
Groep Wilders----0,712,03
Overige partijen0,900,600,80


Wouter Bos is blij met Jozias van Aartsen

Wouter BosWouter Bos is blij met de kritiek die zijn VVD-collega Van Aartsen regelmatig richting de PvdA uit. Dat zei de sociaal-democratische voorman vanmiddag in een speech ter gelegenheid van de start van de gemeenteraadsverkiezingen. "Hij realiseert zich niet dat hoe harder hij slaat, des te beter wij ons voelen. Elke keer dat wij hem horen, komt er weer ergens in het land een zetel voor ons bij", aldus Bos.

Van Aartsen werd daarom door Bos uitgeroepen tot 'campaigner van het jaar'. De PvdA'er roemde vervolgens het werk van zijn wethouders in een aantal grote steden. "Zij laten ook elke dag zien dat de Partij van de Arbeid andere keuzes maakt dan Van Aartsen, dan de VVD, dan het kabinet Balkenende", aldus Bos. Met de wethouders wil Bos een 'stedencontract' tekenen. Hierin is een belofte opgenomen dat de lokale bestuurders de PvdA-voorman aan zijn afspraken kunnen houden, mocht hij in 2007 premier worden.

De PvdA hoopt bij de gemeenteraadsverkiezingen het verlies dat ze in 2002 leed goed te maken, en zo terug te komen op het niveau van 1998. Bos en partijvoorzitter Michiel van Hulten zien een groeiend vertrouwen bij het actieve kader. "In 2002 waren veel PvdA'ers bang de straat op te gaan en werden ze vijandig bejegend. Nu moeten we het enthousiasme temperen", aldus Bos. De partij was vandaag niet alleen bijeen om de aftrap te verrichten voor de verkiezingscampagne voor de gemeenteraden, maar ook om het 60-jarig bestaan te vieren.

Jongeren mogen gratis testrijden in Gelderland

Icoon VervoerJongeren uit Gelderland die nog maar net hun rijbewijs hebben kunnen de komende tijd gratis een dagje testrijden. De speciale praktijkdag wordt betaald door het Regionaal Orgaan voor Verkeersveiligheid in Gelderland (ROVG). Over een paar maanden zal gekeken worden wat voor effect de dag heeft op het verdere rijgedrag van de jongeren. De resultaten van de proef worden betrokken bij de landelijke discussie over een nieuw rijexamen in twee fasen.

De praktijkdag bestaat uit een slip- en remproef, een autorit van 40 kilometer, waarbij leerlingen elkaar beoordelen op hun rijgedrag en een discussie over alcohol in het verkeer. "Voor dat onderdeel krijgen we medewerking van docenten die ook de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) uitvoeren", zegt projectleider Jaap van Steenbergen. EMA is een cursus waartoe een rechter iemand kan verplichten.

Het Y-project

Het Y-project is een van de velen projecten die op het internet te vinden zijn. Voor sommigen zal dit project uitermate interessant zijn en zullen daarom langer blijven plakken terwijl anderen juist weer wegzappen.
quote:
The German philosopher Martin Heidegger tells us that when an object or desire passes from concealment to revelation, truth appears. The Y Project, we have taken Heidegger's musings, drawn back the multiple layers of suppression and inhibition and shown that, in the candid eye of the microscope, humanity's point of entry possesses an individuality that is surely truth itself.

Conflict legt snelwegonderhoud stil

Icoon VervoerEen conflict tussen Rijkswaterstaat en bouwbedrijven zorgt ervoor dat de Nederlandse wegen slecht onderhouden worden. De wegwerkzaamheden zijn plots stil komen te vallen waardoor de files toenemen.

Aannemers zijn het niet eens met nieuwe regels die Rijkswaterstaat heeft opgelegd. Zij zien meer en meer af van overheidsopdrachten die in het verleden juist veel geld opleverden. Het komt erop neer dat de aannemers nu meer vrijheid krijgen om zelf te bepalen hoe ze hun werk doen. Alles wordt nu niet meer tot in detail vastgelegd. Wegenbouwers klagen dat ze nu zó weinig informatie krijgen, dat ze volstrekt niet weten waar ze aan toe zijn. "Ze kunnen de kosten van een onderhoudsklus met geen mogelijkheid meer bepalen," zegt Niels van Amstel van brancheorganisatie Bouwend Nederland. "Dus doen ze niet mee."

"We vinden dat Rijkswaterstaat uit belang van de weggebruiker de problemen heel snel moet oplossen," zegt woordvoerder Van Tol van de ANWB. Ook de Tweede Kamer stoort zich aan de impasse in het wegenonderhoud. "Dit gedoe leidt tot vertraging en extra overlast voor de automobilist. Dat is niet goed", zegt PvdA-Kamerlid Verdaas. Hij wil dan ook met spoed een hoorzitting.

Volgens een interne nota constateert Rijkswaterstaat zelf een 'onvoldoende professionele houding' bij ambtenaren. De dienst bevestigt dan ook dat aannemers afhaken. Ook stelt Rijkswaterstaat dat al zeker zestig aanbestedingen voor grote onderhoudsklussen mislukt zijn.

H5N1 nu ook in Europa

Hocbar had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EuropaDe voor mensen dodelijke variant van het vogelgriepvirus is nu ook in Europa actief. In Italië, Bulgarije en Griekenland is de H5N1-variant van het virus aangetroffen. In de drie landen bleken dode zwanen besmet te zijn. De Europese Unie houdt donderdag en vrijdag spoedberaad in Brussel.

Volgens het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid waren de beesten afkomstig van de Balkan. De dieren zijn in de zuidelijke provincies Calabria, Puglia en Sicilië aangetroffen. Volgens de Italiaanse minister van Gezondheidszorg Storace bestaat er vooralsnog geen enkel gevaar voor de volksgezondheid. De zwanen die in Griekenland aan het H5N1-virus zijn bezweken, werden eerder gevonden vlak bij de havenstad Thessaloniki in het noordoosten van het land.

Eerder deze week werd voor het eerst vogelgriep in Afrika vastgesteld. Deskundigen vrezen daardoor dat het virus zich verder zal verspreiden. Over enkele weken komt immers de vogeltrek naar het noorden weer op gang.

We have a jumper!

Goed, ik geef toe dat dit niet bepaald een sport is die bij de Olympische winterspelen past, maar een beetje sport op Zaterdagavond is natuurlijk sowieso nooit weg. Als ik vertel dat het blogje eindigt met een meisje dat trampoline springt, dan weet je natuurlijk al dat ik het over een vrij brakke poging trampolinespringen heb.

Toch is er meer te zien in het filmpje dan alleen de kansloze duikeling van dat arme meisje. Aan jullie dus even de vraag, wie geeft de beste uitvoering:

1 - Het meisje

2 - de stumperd die haar probeert op te vangen

3 - de twee ijskonijnen die doodleuk met hun handen op hun rug blijven staan?

Watch this!

Garagebedrijf neemt verkeerde eend mee

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon WeirdEen eend is een eend, maar het is toch wel vervelend als jouw Citroën wordt meegenomen, terwijl dat helemaal niet de bedoeling is. Een garagebedrijf maakte gisteren in Heiloo deze fout, waardoor een 26-jarige vrouw tijdelijk zonder auto zat.

De garage had van een andere eendenbezitter de sleutels van zijn auto gekregen, zodat de wagen opgehaald kon worden voor een servicebeurt. Het bedrijf nam echter niet deze eend mee, maar per ongeluk de auto van de vrouw.

Opvallend is dat de contactsleutels prima in de andere eend bleken te passen.

Uitslagen Eredivisie 11/02/2006

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV- Heracles 1-0
72' Farfán 1-0

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 33.000.
Geel: Maas, Tanghe (Heracles).

Opstellingen

PSV: Gomes, Reiziger, OOijer, Addo, Lamey, Afellay, Simons (Aissati/53), Cocu, Farfán, Vennegoor, Beasley (Nguyen/61).

Heracles: Pieckenhagen, Nurmela, Hoogma, Reekers, Looms, Maas, Tanghe, De Vries (Quansah/72,Tamerus/77), Höcher (Hellings/88), Hirayama, Sluijter.
------------------------------------------------------------------------------------------
SC Heerenveen - Vitesse 4-1
7' Junker 0-1
20' Yildirim 1-1
49' Bosvelt 2-1
61' Nilsson 3-1
76' Yildirim 4-1

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 20.000.
Geel: Dingsdag (Vitesse).
Bijzonderheden: De wedstrijd lag vijf minuten stil vanwege een blessure van scheidsrechter Wegereef. Hij moest worden vervangen door Winter.

Opstellingen

Heerenveen: Vandenbossche, Seip, Breuer, Hansson, J. Drost (Derveld/72), Bosvelt, Nørregaard, Pranjic, Yildirim, Bruggink (De Vries/74), Nilsson (Prager/71).

Vitesse: Coutinho, Kaya (De Meersman/84), Knol, Dingsdag, Fränkel, Swerts, Yakubu (Rojer/65), Knopper, De Mul, Junker, Benson.
------------------------------------------------------------------------------------------
FC Twente - Roda JC 1-0
6' Zomer 1-0

Scheidsrechter: 13.000.
Toeschouwers: Bossen.
Geel: Rahim (Twente), Saeijs, Senden (Roda JC).

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Rahim, Niemeijer, Zomer (Touzani/55), Heubach, Bakircioglü, Sibum, Brama, Gerritsen (Afonso/89), N'Kufo, Bouchiba (Touma/66).

Roda JC Kujovic, Senden, Saeijs, Vicelich, Lachambre, Bödör, v. Dijk (Leemans/76), Sergio, Cziommer, Oper, Cristiano.
------------------------------------------------------------------------------------------
RKC Waalwijk - Willem II 1-0
85' Janssen 1-0

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers: 5.000.
Geel: Janse, Feher (Willem II).

Opstellingen

RKC: R.v. Dijk, Mulder (Zuiverloon/76), Keller, Bakens, v. Haaren (Fung A Wing/73), D. Mathijssen, Krohn-Dehli, D. Mathijssen, Krohn-Dehli, Fuchs, De Ceulaer, Janssen, Lurling.

Willem II: Peersman, Janse, v. Nieuwstadt, Muslin, Valencia, Victoria (Feher/78), Assou-Ekotto (Agustien/46), Keenan, Wilmet, Dembele, Hadouir (Wau/88).

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Grote Getallen

Nou ... bij deze dus mijn eerste echte blog! De vorige was een test (met een wachtende submit van me). Ik begin het door te krijgen... sterretje, hoofdletter o, sterretje.

"Waar gaat die eerste post van Googolplexian over, dan?", vraag je je af. Simpel. Nadat Knut me uitnodigde om te bloggen (waarvoor mijn dank) stelde hij ook voor om in mijn eerste blog wat uitleg te geven over wat een Googolplexian nou eigenlijk is (waarvoor mijn dank). Here goes (taaie, saaie stof maar voor de anaal gerichte persoon nog misschien interessant ook).

Googol:;
Een maat van mij is zo'n anaal ingericht persoon... zo eentje die kicked op detail. Waar een ober, met terechte verbazing, beweert dat er echt geen perineum in het vlees zit zit die maat waarschijnlijk, grijnzend met vrienden, aan de tafel. Met zo'n vriend moet je lange MSN-gesprekken hebben... echt. Zo leer je nog wat.
Ga je met zo iemand in discussie en filosoferen dan willen er nog wel eens feitjes naar boven komen waar je je nooit bewust van was (even los van het perineum, natuurlijk). Zo kwam een groot getal ter sprake (puur in een uiting van overdrijven)... Googol.
_____

Een Googol = een één met honderd nullen.
Hoe kom je aan zo'n getal? Gewoon de fantasie van een kind van 9.
Als geschreven getal is dit best makkelijk voor te stellen. Typ een 1 op je toetsenbord en hou daarna de 0 een tijdje vast en je zit zo aan de decimale weergave van een Googol.
Als hoeveelheid wordt het al lastig. Ter vergelijk een quote: "Een googol is meer dan het aantal deeltjes in het bekende heelal: dat aantal wordt geschat tussen 1072 en 1087."

Een Googolplex = een één met een googol nullen. Tsja... wanneer een kind van 9 een groot getal kan verzinnen dan zijn er altijd anale volwassenen die dat beter kunnen! Met wat geforceerde fantasie kwam men met de Googolplex wat niets anders is als een 1 met een Googol aan nullen (hoe creatief). Om te illustreren hoe belachelijk groot weer een quote: "Aangezien het aantal cijfers in een googolplex gelijk is aan een googol+1, is het onmogelijk om het getal googolplex in het decimale talstelsel uit te schrijven, omdat men nooit genoeg materiaal ter beschikking zou hebben: Er zouden per atoom in het heelal minstens 1013 cijfers moeten worden genoteerd!"

gggoed ... je ziet al waar dit naartoe gaat. Maat en ik beiden eigenwijs en driftig internettend komt hij met: Googolplexian!

Een Googolplexian = een één met een Googolplex aan nullen. (gaap) ... Je raadt het al; een één met een Googolplex aan nullen. Gezien een Googol al meer was dan de som van de deeltjes in het universum en een Googolplex dus volslagen onnodig is, is een Googolplexian pure gekheid (!).

My kinda thing so far!

_____

Tot mijn verbazing zag ik nog niet zo lang geleden op de Engels-talige wiki-sites dat Googoplexian uit de lijst met definities is gehaald. Het enige dat nog loopt is een discussie over het wel of niet toelaten van Googolplexian in wiki. Ik zou me vereerd voelen (Google maar eens op Googolplexian).

Maar helaas ... hoe onzinnig, gek, of groot ik als Googolplexian ook had willen worden... het maakt niet meer uit. Ik ben er inmiddels achter dat Graham veel groter is ... en waarschijnlijk sterker. En z'n pappa ook.
____

Het enige wat ik nu nog kan doen is maandenlang het internet afstruinen in verveling en de resultaten van mijn zoektocht in de vorm van pure onzin in blogjes op Fok! gooien.

Oftewel: Gegroet allen! Ik hoop dat jullie gaan genieten van mijn blogs. Ik zal ze korter proberen te houden dan deze

Googolplexian (Webplasser) (weblogger) ... okay ... I submit.

Scherper schaatsen...

In de jacht op schaatsgoud kwam de Nederlandse schaatsequipe twee dagen geleden met een bijzondere mededeling. Ze hebben hun schaatsijzers dunner gemaakt. Er is in de afgelopen maanden in het geheim onderzoek gedaan naar de mogelijk winst die gemaakt kan worden door op dunnere ijzers te schaatsen dan doorgaans gebeurt. Het onderzoek is betaald door NOC*NSF en lijkt, na het zich nu laat aanzien, succesvol verlopen te zijn. Een aantal schaatsers hebben de innovatie reeds getest en zij waren tevreden. De dunnere ijzers verminderen de weerstand en daardoor zijn ze sneller.
En dat is niet alles. Behalve de dunnere schaatsen is Viking, de schaatsfabrikant van o.a. Sven Kramer op de proppen gekomen met een andere schaatsgadget: schaatsijzers gemaakt van titanium! Lichter en sterker maar vooral enkel en alleen beschikbaar voor de Nederlandse schaatsers.
Succes gegarandeerd zou je zeggen.

Ik heb mijn twijfels. Ruim tien jaar geleden, precies weet ik het niet meer, werd er op een soortgelijke manier een innovatie gepresenteerd. Het ging hier niet om schaatsen maar wielrennen. De Tour de France. Miguel Indurain heerste in de Tour. Zijn grote kracht was de tijdrit. Niemand was, in die tijd, sneller dan hij op dat onderdeel. Erik Breukink wilde, met hulp van een innovatie, zijn verlies op die tijdrit beperken. Zodat hij tijdens de bergritten kon toeslaan. Hij droeg een speciale bril die er, middels speciaal geplaatste spiegeltjes, voor zorgde dat hij in een aerodynamische houding kon blijven zitten. De bril werd vlak voor de Tour aangekondingd en Breukink werd tot titelkandidaat gebombardeerd. Op de dag van de waarheid, de eerste grote tijdrit van die Tour, werd Breukink echter op ruim 6 minuten gereden. Indurain won de Tour dat jaar. Breukink heeft de bril nooit meer gebruikt.

De 5 kilometer is inmiddels gereden en Chad Hedrick heeft met overmacht gewonnen. Sven Kramer werd, op zijn fancy titanium schaatsen, tweede.
Al die innovaties, ik geloof niet dat je er goud mee wint. Ik vrees zelfs dat je er overmoedig van kan worden.
Je gaat het pas zien als je het doorhebt, zullen we maar zeggen.

Euro-English


The European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility.

As part of the negotiations, the British Government conceded that
English spelling had some room for improvement and has accepted a 5-year phase-in plan that would become known as "Euro-English".

In the first year, "s" will replace the soft "c". Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy.

The hard "c" will be dropped in favour of "k". This should klear up konfusion, and keyboards kan have one less letter.

There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when
the troublesome "ph" will be replaced with "f". This will make words like fotograf 20% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible.

Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.

Also, al wil agre that the horibl mes of the silent "e" in the languag is disgrasful and it should go away.

By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as replasing "th" with "z" and "w" with "v".

During ze fifz yer, ze unesesary "o" kan be dropd from vords kontaining "ou" and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensibl riten styl.

Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi
tu understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru.

Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted
in ze forst plas.

Mega Geile Gallerijen - Deel 15

De zaterdagavond betekent voor de meeste jongens lekker uitgaan en proberen een leuke meid aan de haak te slaan. Om de avond alvast goed te beginnen zijn dit drie leuke gallerijen.

Een brunette: Catalina Cruz.
Een blonde: Sydney Moon.
Van alles: Wallpapers.

Bekijken en downloaden kun je met bullboardviewer door de_priester.

Veel kijkplezier...

Oude delen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 en 14.

Aantal nieuwe screenshots van Crysis

Website 1up is onlangs afgereisd naar Duitsland om daar de ontwikkelaar Crytek te bezoeken en schreef een preview van Cryteks nieuwe first person shooter Crysis. In de preview worden de verschillende grafische effecten van de gebruikte CryENGINE 2 uit de doeken gedaan. De redactieleden kwamen ook terug met een aanstal nieuwe screenshots die je hieronder kunt vinden. De preview kun je hier vinden.







Zalm is hypotheek-discriminatie beu

VVD-minister Gerrit Zalm van Financiën is het zat dat banken nog steeds mensen discrimineren bij het verstrekken van hypotheken. Volgens de bewindsman komt het nog veel te vaak voor dat iemand op basis van zijn achternaam of postcode niet in aanmerking komt voor een hypotheek. Vooral allochtonen in achterstandswijken zijn de dupe van dit beleid.

Twee jaar geleden hadden de banken al beloofd dat ze dit soort van discriminatie zouden tegengaan. Zalm vindt dat er sedert dien weinig is gebeurd. ''Als ze niet snel zorgen dat de discriminatie ophoudt, zal het kabinet in gaan grijpen'', aldus de minister vandaag. De banken hebben in een reactie laten weten bezig te zijn met een regeling.

Tiener bekent moord op moeder met 111 messteken

bordewolf en stortkoker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Misdaad De 16-jarige Christopher Dankovich uit het Amerikaanse Rochester Hills heeft gisteren bekend zijn moeder vorig jaar met 111 messteken om het leven te hebben gebracht. Hij pleegde de moord, omdat zijn moeder ontdekt had dat hij erachter probeerde te komen hoe je een bom moest maken.

De jongen sloot gisteren een deal met zijn aanklagers. In ruil voor zijn bekentenis zal zijn straf lager uitvallen. Eerder zou hij levenslang hebben gekregen als hij schuldig was bevonden aan moord met voorbedachten rade. Nu zal de straf tussen de 22,5 en 34 jaar liggen. De uitspraak vindt plaats op 6 maart.

De advocaat van de jongen meende dat iedereen al overtuigd was van Dankovich' schuld. De grote vraag was alleen in hoeverre de jongen toerekeningsvatbaar kon worden verklaard en hoe het gesteld is met zijn psychische toestand.

Christopher Dankovich
Dankovich stak zijn moeder 111 keer

OS: Zilver Sven Kramer op 5.000 meter

Icoon SchaatsenSven Kramer heeft Nederland de eerste medaille bezorgd op de Olympische Winterspelen van Turijn. De jonge Fries veroverde het zilver op de 5.000 meter. Chad Hedrick finishte als eerste.

Chad Hedrick reed een uitmuntende race op de Oval Lingotto. De voormalige inlineskater noteerde bijna alleen maar rondjes onder de dertig seconden en bleef maar net verwijderd van het Olympische record: 6.14,68. Hedrick had het voordeel dat hij na Kramer en Verheijen de baan op moest, en zich dus kon richten op die tijden.

Even voor Hedricks greep naar de macht duelleerden Verheijen en Kramer tegen elkaar. De Fries domineerde de complete race en zijn 6.16,40 bleek genoeg voor zilver. Verheijen bleef in het spoor van Kramer en met 6.18,84 werd hij vierde. Even leek Verheijen goed voor brons, maar een fabuleuze eindsprint van Fabris deed hem van het podium belanden.

Bob de Jong slaagde er niet te stunten in zijn rit tegen Hedrick. De Jong eindigde wel als zesde, hetgeen beter is dan zijn abominabele optreden in Salt Lake City. Destijds bleef hij slechts twee schaatsers voor. Bart Veldkamp deed het meer dan verdienstelijk met een dertiende stek.

"Ik mag niet klagen met zilver, al had ik graag willen winnen," zei Kramer. "Natuurlijk is het een voordeel dat Hedrick na mij mocht starten. Ik had graag een onderling duel met hem uitgevochten." Hedrick was uiteraard opgetogen: "Ik ben emotioneel, dit is een speciale dag." De Amerikaan is nog niet klaar: "Ik wil graag naar huis met nog een gouden plak."

Morgen vindt de 3.000 meter bij de dames plaats. De favorieten zijn Anni Friesinger en Cindy Klassen. De Nederlandse eer wordt verdedigd door Moniek Kleinsman, Renate Groenewold en Ireen Wüst. In 2002 veroverde Groenewold het zilver, achter Claudia Pechstein.


Uitslag 5.000 meter heren:

1. Chad Hedrick (USA) 6.14,68

2. Sven Kramer (Ned) 6.16,40

3. Enrico Fabris (Ita) 6.18,25

4. Carl Verheijen (Ned) 6.18,84
5. Arne Dankers (Can) 6.21,26
6. Bob de Jong (Ned) 6.22,12

___________
Een uitgebreider verslag lees je op de speciale winterspelensite van FOK!

Prijsverlaging Xbox

De prijs van een Xbox bundel in Frankrijk (NL nog niet bekend op dit moment) daalt naar 109 of 119 euro. De verschillende mogelijkheden om een Xbox te kopen zijn vanaf aanstaande maandag als volgt:

Xbox Crystal: 109 euro
Xbox Halo 2 bundel: 109 euro
Xbox Far Cry bundel: 109 euro
Xbox Forza bundel: 119 euro
Xbox King Kong bundel: 119 euro
Xbox NFS:MW bundel: 119 euro

Inbreker valt in slaap op toilet

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft vrijdagnacht in Den Bosch een inbreker aangehouden die tijdens zijn kraak in slaap was gevallen. Dat de man in slaap was gevallen is al opmerkelijk, maar hij deed zijn dutje ook nog eens op het toilet.

Rond kwart over twaalf kreeg de politie de melding van een woninginbraak aan de Bossche Windmolenbergstraat. Ter plekke bleek een ruit van de woning vernield. Na een korte zoektocht door de woning werd de 19-jarige Bosschenaar slapend op de wc aangetroffen.

Terol tegen NEC weer onder de lat

Joost Terol zal zondagmiddag weer bij FC Utrecht onder de lat staan in de competitiewedstrijd tegen NEC. Afgelopen week stond Franck Grandel nog in het doel in de wedstrijd tegen PSV omdat Terol toen nog last had van een blessure.

De trainer van de club uit de Domstad, Foeke Booy, zegt dat er geen enkele reden is om Grandel opnieuw op doel te zetten. "Joost was licht geblesseerd en als er woensdag niet was gespeeld, zou hij die dag niet gaan mee trainen. Dus zou het niet logisch zijn om Grandel weer op te stellen. Terol is weer fit dus speelt die gewoon".

DS lite krijgt krachtigere batterij

De nieuwe Nintendo DS, de DS Lite, krijgt een krachtigere batterij dan de 'gewone' Nintendo DS. Waar de huidige DS zo'n 6 tot 10 uur meegaat moet de DS Lite zo'n 15 tot 19 uur meegaan als je de schermverlichting op minimum zet. Als je de schermverlichting op maximaal zet zal de batterij zo'n 7 tot 11 uur meegaan.

Naast de speelduur is ook de oplaadduur veranderd. De DS Lite zal binnen 3 uur opgeladen zijn tegen 4 uur voor de gewone DS. De DS Lite komt op 2 maart uit in Japan, een Europese datum is er nog niet.

Halsema: 'Bos durft geen kleur te bekennen'

Femke HalsemaGroenlinks-fractieleider Femke Halsema ergert zich aan de besluiteloze houding van PvdA-collega Wouter Bos. Halsema neemt het hem kwalijk dat hij geen kleur bekent en nooit duidelijk partij kiest. "Wouter Bos lijkt bang, bang voor een beetje kleur", constateert ze tijdens een partijbijeenkomst in Tilburg.

Ondanks de vele toenaderingspogingen om een linkse coalitie te vormen na de Kamerverkiezingen volgend jaar, laat Bos GroenLinks en SP altijd min of meer in het ongewisse. Hij schemerde slechts door dat hij meer voelt voor een coalitie met het CDA, waarna hij weer van dat standpunt afstand nam.

Tevens is Halsema niet te spreken over de opstelling van de PvdA in het debat over de Nederlandse missie naar Afghanistan. Aanvankelijk noemde de partij het zeer onwaarschijnlijk dat zij ermee akkoord zou gaan. "En wat doet de PvdA: zij stemt in. Tja, niet duidelijk is ook duidelijk", zo zegt Halsema.

Cube controller niet voor Revolution games

Op de next-gen console van Nintendo, de Nintendo Revolution, kun je naast de nieuwe Revolution games ook GameCube games spelen. Deze Cube games zijn te spelen met de Cube controller die je gewoon op de Revolution kan aansluiten.

Als je echter een nieuwe game wilt spelen, die voor de Revolution gemaakt is, kun je enkel de Revolution controller gebruiken. Omdat niet elke game fijn speelt met een afstandsbediening zal Nintendo er wel voor zorgen dat je een 'standaard' controller uitbreiding kunt gebruiken.


Niet te gebruiken voor Revolution games

Nuggets eindigen zegereeks Mavericks

Na dertien opeenvolgende overwinningen waren gisteravond de Denver Nuggets te sterk voor de Dallas Mavericks. De Nuggets, met onze landgenoot Francisco Elson in de basis, wonnen met 113-104.

Al snel werd duidelijk dat Dallas niet in goede doen was. Na slechts negen minuten stonden de "Mavs" maar liefst 19 punten achter tegen Denver. Dallas verkleinde de voorsprong wel, maar mede dankzij de 34 punten van Kenyon Martin kwam de overwinning voor Denver niet in gevaar. Door de nederlaag moet Dallas de koppositie in het westen afstaan aan de San Antonio Spurs, dat won gisteravond bij de New Jersey Nets, 83-73.

Overige uitslagen:

Cleveland Caveliers - Washington Wizards 89-101
Detroit Pistons - Orlando Magic 84-73
Portland Trailblazers - Boston Celtics 83-115
Toronto Raptors - Charlotte Bobcats 87-73
Golden State Warriors - Indiana Pacers 95-107
New York Knicks - New Orleans Hornets 100-111
Utah Jazz - Phoenix Suns 104-112
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 87-91
Atlanta Hawks - Seattle Supersonics 91-99

Paar arrestaties bij protest op De Dam

Icoon MohammedprotestBij de demonstratie tegen de spotprenten van de islamitische profeet Mohammed op De Dam in Amsterdam zijn vanmiddag enkele arrestaties verricht. Het protest, waarvoor geen vergunning was aangevraagd, begon rustig met ruim honderd deelnemers. Later liep dat op tot ruim 200. Het was echter geen stil protest, zoals was aangekondigd. Er werden Arabische leuzen gescandeerd en hier en daar zwaaiden wat jongeren met Marokkaanse en Palestijnse vlaggen. Ook werd er gebeden.

Na ruim een uur werden een paar jonge demonstranten agressiever. Er werden twee Deense vlaggen in de brand gestoken, jongeren met capuchons op of sjaals over het gezicht gehuld in 'Hamastrainingsjacks' renden schreeuwend over De Dam. In omringende straten sneuvelde een paar ramen. Waarschijnlijk door lieden die van de gelegenheid gebruikt wilde maken spullen te plunderen. De politie pakte dan ook enkele demonstranten op vanwege onder meer agressief gedrag. Oudere moslims probeerden de jongeren ook tot de orde te roepen.

Volgens de politie is de demonstratie door het overgrote merendeel van de betogers vreedzaam gevoerd.


Foto: FOK!-user Roi. Nog twee foto's hier en hier.

Londen
De grote demonstratie in Londen heeft minder betogers getrokken dan gedacht. De organisatoren hoopten op minstens 10.000 betogers, maar het werden er enkele duizenden. Het protest was niet alleen gericht tegen de spotprenten, maar ook tegen de gewelddadige manier waarop in Arabische landen wordt gedemonstreerd en de wijze waarop radicale moslims een week eerder in Londen van zich lieten horen.

In Parijs gingen zo'n 3.000 moslims de straat op om te betogen tegen de cartoons. In de Duitse stad Düsseldorf kwamen 2.000 mensen op de been om te demonstreren tegen de publicatie van de omstreden prenten in de Europese media. Een betoging in Berlijn trok slechts 120 man.

Krajicek loot slecht in Antwerpen

Het zat niet mee in de loting van Michaella Krajicek voor het WTA-toernooi van Antwerpen. De 17-jarige Krajicek moet in de eerste ronde uitkomen tegen Patty Schnyder, die als zesde is geplaatst. In het toernooi volgende week doen zeven speelsters uit de top tien mee.

Kim Clijsters zal misschien wel mee kunnen doen in het toernooi in haar thuisland. De Belgische raakte tijdens het Australian Open geblesseerd aan haar been. In de eerste ronde hoeft zij in ieder geval niet uit te komen. De titelverdedigster in Antwerpen is Amelie Mauresmo, de kersverse winnares van het Australian Open.

Nederland uitgeschakeld in Davis Cup

Nederland is in de eerste ronde van de Davis Cup gesneuveld. Nadat vrijdag zowel Raemon Sluiter als Melle van Gemerden hun enkelspelen verloren, wisten Sluiter en John van Lottum zaterdag ook het dubbelspel niet niet te winnen.

Het Nederlandse duo ging in vier sets ten onder tegen hun Russische opponenten Andrejev en Joezjni met de setstanden 2-6 6-3 4-6 en 4-6. Rusland is nu, met nog twee enkelspelen te gaan, al zeker van de winst.

Nederland had bar weinig in te brengen tegen de Russen. In de eerste twee sets verloren alle vier de spelers minimaal éénmaal hun service, Maar zowel in de derde als vierde set kenden de Russische mannen geen enkel probleem meer en ze hadden in beiden sets aan één break genoeg om de set naar zich toe te trekken.

Nederland moest het dit weekend doen zonder Martin Verkerk en Sjeng Schalken, die niet beschikbaar waren en donderdag haakte ook Peter Wessels af.

Tennis: Nederland onderuit tegen Rusland

Icoon TennisNederland is in de eerste ronde van de Davis Cup gesneuveld. Nadat vrijdag zowel Raemon Sluiter als Melle van Gemerden hun enkelspelen verloren, wisten Sluiter en John van Lottum zaterdag ook het dubbelspel niet niet te winnen.

Het Nederlandse duo ging in vier sets ten onder tegen hun Russische opponenten Andrejev en Joezjni met de setstanden 2-6 6-3 4-6 en 4-6. Rusland is nu, met nog twee enkelspelen te gaan, al zeker van de winst.

Nederland had bar weinig in te brengen tegen de Russen. In de eerste twee sets verloren alle vier de spelers minimaal éénmaal hun service, Maar zowel in de derde als vierde set kenden de Russische mannen geen enkel probleem meer en ze hadden in beiden sets aan één break genoeg om de set naar zich toe te trekken.

Nederland moet het dit weekend doen zonder Martin Verkerk en Sjeng Schalken, die niet beschikbaar waren en donderdag haakte ook Peter Wessels af.
___________
Voor meer tennisnieuws, kom eens langs op FOK! Sport

Gevaarlijke emails verwacht op Valentijnsdag

ValentijnsdagVrijgezellen die anonieme digitale valentijnskaartjes op Valentijnsdag openen, moeten voorzichtig omgaan met de mailtjes. Computerexperts waarschuwen voor gevaarlijke links die veel schade kunnen toebrengen aan computers. Onwetende mensen zouden door een e-mail nietsvermoedend hun bankgegevens kunnen kwijtraken.

Als iemand op een link in een dergelijk bericht klikt, ziet hij een liefdesverklaring. Wat diegene niet ziet is dat de krakers de beschikking krijgen over allerlei data, zoals de toegangscodes voor het internetbankieren indien die onder de favorieten staan.

Iran noemt holocaust wederom mythe

stortkoker had ons via de nieuws-submit te melden:

De Iraanse president Ahamdinejad heeft zich vandaag weer eens keihard uitgelaten over Israël en de vernietiging van zes miljoen Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een enorme demonstratie in Teheran ter gelegenheid van de herdenking van de islamitische revolutie van 1979, noemde hij de holocaust een mythe en zei hij dat de staat Israël vernietigd zal worden.

Volgens Ahamdinejad zijn juist de Palestijnen en de Irakezen slachtoffer van de ''echte holocaust''. De 'zionisten' gebruiken de 'mythe' van de Jodenvervolging om ''al zestig jaar vrouwen en kinderen te doden.'' Over de staat Israël zei de Iraanse president dat die door de Palestijnen zal worden vernietigd: ''Wij hebben de westerse landen opgeroepen om dat uit de weg te ruimen wat zij zelf zestig jaar geleden hebben gemaakt. Als zij dat niet doen, zullen de Palestijnen met hulp van andere naties Israël uiteindelijk zelf vernietigen.''

Verder dreigde Ahamdinejad zijn land terug te trekken uit het non-proliferatie verdrag, dat de verspreiding van kernwapens tegen moet gaan.

Wekelijkse Japanse softwareverkopen

Ze zijn al sinds dinsdag bekend en op speciaal verzoek van Thomper posten we deze week alsnog de Japanse softwarecharts. Wat opvalt is dat de Nintendo DS met zes van de tien bezette plaatsen heer en meester is.

Softwareverkopen: 30 januari - 5 februari

1.) English Training (NDS, Nintendo) - 109,481 | 351,924
2.) Brain Training 2 (NDS, Nintendo) - 86,234 | 1,143,195
3.) Animal Crossing: Wild World (NDS, Nintendo) - 68,599 | 1,792,728
4.) Tourist Trophy (PS2, Sony) - 59,654 | NEW
5.) Shin Onimusha: Dawn of Dreams (PS2, Capcom) - 49,472 | 275,806
6.) Brain Training for Adults (NDS, Nintendo) - 47,701 | 1,488,761
7.) Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII (PS2, Square Enix) - 44,947 | 437,116
8.) Eyeshield 21: Max Devil Power (NDS, Nintendo) - 36,811 | NEW
9.) Nobunaga no Yabou: Kakushin (PS2, Koei) - 36,675 | NEW
10.) Mario Kart DS (NDS, Nintendo) - 22,613 | 1,080,168

Britten opgeroepen vaker te vrijen

SexerciseDe oplossing voor te weinig tijd voor lichaamsbeweging: 'sexercise'. Sexercise, ook wel copuleren genoemd, is een advies van de Britse gezondheidsdienst (NHS) aan mensen die nooit toekomen aan sport door hun drukke agenda. "Seks zet elke spiergroep in beweging, doet het hart en longen harder werken en verbrandt driehonderd calorieën per uur."

Volgens de website van NSH kan sexercise het risico op hartaanvallen verlagen en de levensduur verlengen. De website claimt dat de endorfine die wordt gecreëerd door een orgasme de aanmaak van immuniteitcellen stimuleert. Die cellen helpen kanker te bestrijden, en verminderen eveneens rimpels, zo beweert NHS.

Seksuologen zeggen echter dat dergelijke beweringen niet wetenschappelijk bewezen kunnen worden. "Er is inderdaad bewijs dat het hebben van seks het mentale welzijn bevordert, maar om nou te zeggen dat neuken een verlaagd risico geeft voor hartkwalen en kanker gaat te ver."

Raiders gaan voor Shell

Art Shell is de nieuwe hoofdcoach van de Oakland Raiders. Met zijn aanstelling zijn alle vacatures voor hoofdcoaches in de NFL weer gevuld. Voor Shell is het de tweede keer dat hij bij de Raiders aan de zijlijn staat, hoewel het team de vorige keer nog de Los Angeles Raiders heette.

Eigenaar Al Davis ontsloeg Shell na het seizoen 1994, iets waar hij sindsdien altijd spijt van heeft gehad. In vijf seizoenen bracht de eerste donkere hoofdcoach in de NFL de Raiders naar 54 overwinningen tegen 38 nederlagen, vier seizoenen met meer winst dan verlies en speelde het team in 1990 de AFC Conference-finale. Het ontslag kwam na een seizoen met negen overwinningen en zeven verliespartijen. Sindsdien hebben de Raiders slechts drie keer een positieve balans laten aantekenen en passeerden vijf verschillende hoofdcoaches de revu, met Norv Turner als laatste. Mogelijk heeft de onzekerheid over de baan enkele kandidaten afgeschrokken, met name hoofdkandidaat Kevin Whisenhunt, aanvalscoördinator van de kampioensploeg van de Pittsburgh Steelers, die besloot niet van werkgever te veranderen.

Wat Shell op zijn bord geschoven krijgt is een team dat al drie seizoenen achtereen geen positieve balans heeft kunnen bereiken, de langste periode sinds Davis in 1963 als coach bij de Raiders begon. Met name de aanval stelde afgelopen seizoen teleur. Ondanks het aantrekken van superster Randy Moss op de positie van wide receiver en LaMont Jordan als running back kregen de Raiders in de laatste vijf wedstrijden slechts 51 punten op de borden. Ook toen halverwege het seizoen quarterback Kerry Collins tijdelijk het veld moest ruimen ten faveure van Marques Tuiasosopo bleef de malaise aanhouden. De eerste taak van Shell zal het formeren van een assistentenkorps zijn, en over twee weken begint een periode van scouting. In zijn periode als speler zelf een uitstekende linebacker, zal juist de offensive line aandacht krijgen.

Geheime achievements voor de Xbox 360 gevonden

Er zijn een flink aantal geheime achievements gevonden die bij je gamerscore kunnen worden opgeteld. Hoe je deze speciale unlocks kunt krijgen mag wel duidelijk zijn uit de omschrijving, maar hoe je ze precies bij je gamerscore opgeteld krijgt is niet geheel duidelijk. Een gamer wist te melden dat je X, A, B, Y, Y, Y, Y, R1, B, A, A, B, Start, Select, R2, A, X, X, Y moest indrukken terwijl het opstart filmpje wordt getoond als je de 360 aanzet. Een andere gamer wist weer te melden dat het ook zou moeten werken als je de combinatie invoert bij de demo-sectie van marketplace.

Uit het plaatje blijkt ook dat hij pas 26% van alle geheime unlocks heeft gevonden, wie weet welke er allemaal nog meer zijn? Het gerucht gaat dat er ook een achievement is voor het raken van Peter Moore of Bill Gates in een willekeurige game. Zodra wij meer duidelijkheid hebben omtrent deze achievements laten we het natuurlijk meteen weten!



Half-Life 2: Aftermath wordt Episode 1

Valve heeft de aankomende Aftermath expansion voor Half-Life 2 gerenamed naar "Episode 1". Of dit gevolgen heeft voor de releasedatum is niet duidelijk, en of Valve hiermee een nieuwe weg voor de Half-Life 2 franchise in wil slaan is ook niet duidelijk. Volgens Doug Lombardi van Valve zou de release van "Episode 1" wel de start moeten betekenen van een regelmatige flow van nieuwe Half-Life 2 content.


May the force be with you, young Freeman

Met het aanleveren van content in episodes lijkt Valve hiermee dezelfde kant op te gaan als SiN Episodes, een shooter die via Steam verspreid wordt en regelmatig nieuwe content in de vorm van zogenaamde episodes krijgt.

Far Cry (PC) vs. Far Cry Instincts Predator (360)

Er is een filmpje op internet verschenen dat het water in Far Cry (op maximale settings) vergelijkt met het water uit Far Cry Instincts Predator voor de 360. Dit filmpje toont de duidelijke verbeteringen die CryTek heeft aangebracht aan de Far Cry engine. Waar het filmpje vanaf komt is niet bekend, dus heel misschien is het wel gewoon een hoax.



Je kunt het filmpje hier vinden.

Voodoovrouw heeft menselijk hoofd in bagage

sennetijdeman had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen Haïtiaanse vrouw is donderdag door de Amerikaanse douane gearresteerd nadat die een menselijk hoofd tussen haar bagage had aangetroffen. De dertigjarige Myrlene Severe is gisteren aangeklaagd voor het meebrengen van gevaarlijk materiaal en dit niet op te geven bij de douane. Volgens de poltie zegt de vrouw dat het hoofd diende om boze geesten af te weren.

"Severe beweerde dat ze het hoofd kreeg van een man uit Haïti, met als bedoeling dat ze het gebruikte voor haar voodoogeloof", aldus de politie. Een woordvoerster van de douane maakt duidelijk dat het niet gewoon een schedel is. "Het hoofd had haar, huid en tanden en er zat modder op."


Severe kan maximaal vijftien jaar gevangenisstraf krijgen.

Screens CSI 3 Dimensions of Murder

Uitgever UbiSoft heeft een productpagina aangemaakt voor CSI 3 Dimensions of Murder. Dit spel wordt ontwikkeld door TellTale Games en zal in maart klaar zijn. Op de website zijn de eerste twee screenshots te zien.

CSI 3 Dimensions of Murder speelt zich af in Las Vegas en zal vijf nieuwe zaken laten zien waarin de speler het forensic team van Grissom moet bijstaan met allerlei technieken. Door het bezoeken van de plek van het misdrijf, het interviewen van getuigen en verdachten en het verzamelen en bestuderen van bewijsmateriaal ontdek je wie de dader is en kun je de zaak oplossen.

UbiSoft belooft nieuwe graphics waardoor het spel nog meer aanvoelt alsof je echt in de TV-serie meespeelt, diepere plots, gebruik van de GMC Mobile Analysis Unit en nieuwe high-tech tools waardoor het lijkt alsof je zelf het bewijsmateriaal analyseert in plaats van de computer.



Soldner: Secret Wars v33668

Project-zero development is vandaag met een nieuwe patch gekomen voor Soldner: Secret Wars. Dit brengt de game nu tot versie v33668 en er zijn de volgende dingen gewijzigd:
quote
Soldier: Start point of swimming is increased.
Soldier: Airsupply under water is increased without scuba kit.
Soldier: Heartbeat bug is resolved, and you will be able to shoot more accurate.
Soldier: Camera position is changed slightly.

Vehicle: ATV availible for non add-on users
Vehicle: Avenger, B1 Centauro, BRDM ATGM, Rooikat, Type-93 are two seaters
Vehicle: Added Desert Patrol Vehicle, Landrover MG, M966 "HMMVW" Tow
Vehicle: Greande launcher on Fennek and KSK Wolf replaced by Machine gun
Vehicle: Mowag Eagle Recce change the crosshair of the Machine Gun
Vehicle: All machine guns had more power and are more accurate
Vehicle: Challenger MBT, Leclerc, Gepard, Tunguska, Leopard 2A6, M1A2 Abrams, M2A3 BFVS, Merkavar, T-90 and the Wiesel TOW are 2 seaters.
Vehicle: Armor of all vehilces are changed
Vehicle: Power and blastradius of tankshells are increased
Vehicle: All tow missiles are balanced to the amount of TOW they carry
Vehicle: M2A3 BFVS TOW rockets can take out each tank with 1 shot
Vehicle: Tunguska and Gepard are not able to shoot under a particle angle
Vehicle: Added M113 and MRLS system

Helicopter: Added AH1W Cobra, AH-64D Close Support,Multi Role, Ground Supression, RAH66 Comanche Attack, UH-60G Blackhawk, UH-60Q Blackhawk.
Helicopter: All main machinguns are increased, also the 2 of the UH-60L Black Hawk
Helicopter: Each helicopter has it own rockets, and these have there own power and accuracy
Helicopter: AH1W Cobra, AH-64D Close Support,Multi Role, Ground Supression, RAH66 Comanche Attack, RAH66 Comanche Anti Air, RAH66 Comanche, Pah Tigre these will be operated by 2 persons.
Helicopter: All transport helicopters are equipped with flares
Helicopter: Littlebird MG, Bell UH1D, Cougar, Chinook, UH60M,- UH60Q Blackhawk equipped with additional smoke grenades
Helicopter: Ironsights of helicopters are changed and improved
Helicopter: Pilots of some helicopters have the availibility of Nightvision
Helicopter: Speed and steering are changed

Jets: Added B2 Spirit
Jets: Change all loadouts of the jets
Jets: Implemented new bombs and more powerful rockets
Jets: Machineguns are more accurate and powerful
Jets: Speed and steering are changed
Jets: OA-10 Thunderbolt II is now a real tankkiller

Ships: Added hovercraft
Ships: Jetski availible for non add-on users
Ships: Machineguns of the ships are more powerful and accurate
Ships: Speed and turning is changed

Player Map: The player map will be on when you spawn/respawn
Game Mode: Vehciles and flag posts in CTV and CTF mode are moved outside the HQ
Game Mode: All Game Modes now have a default time limit setting. These settings are adjust to the size and Multi Player mode of the map
Game Mode: Spawn area are increased to prevent spawn camping
Game Mode: Added airfields or addiditonal harbors to maps to extend it for the use of the new content
Game Mode: Replace terminals so they are able to buy tanks also or launchers
Game Mode: All add-on maps are now able to play in CTV and CTF
Game Mode: All old maps are fixed as much as possible

Weapon: All weapons are balanced to almost 100% realistic settings.
Weapon: Prices are changed
Weapon: The power of the knife is increased
Weapon: M203 grenades are less powerful
Weapon: Zoom levels on scopes are added
Weapon: Texture of the XM8 and Remingotn 870 are changed
Weapon: Shotguns are more accurate on short distance
Weapon: Heavy Machinguns are now accurate as support fire
Weapon: Ironsight on some weapons are changed
Weapon: Created new scopes for some weapons
Weapon: Knife is deadly with one strike
Weapon: Added Javelin and M136At4 launcher
Weapon: Change the penetrations and blastradius of all the launchers
Weapon: Change the pricing factors of launchers

Grenades: Change the throwing factor and the power
Grenades: Add a stun grenade, blinding people with IR or NV

Equipment: Bombing Kit, Engineer Kit and Medic Kit are now able to use prone
Equipment: Sniper Kit extended the laser range
Equipment: Sniper Kit is priced lower
Equipment: Scuba Scooter increase the speed and diving factor

Server: Overall Stability of stand alone server
Server: Added servermanager tool, which will auto start and restart server(s) when crashed
Appearance: New Start and End screen
Destruction System: Changed the destruction system, so you are more able to hide in particle buildings
Portal: Enabled Clan management sytem
Net code: Network bandwidth improvements and fixed the estimated bandwidth
Net code: The lag while in a vehicle as passenger is decreased
Portal: Portal is complete optimised and will react faster
Radar: All vehicle, ships, jets, helicopters and boats have better radar, and the ability to see empty vehicles also
Camera Rockets: Camera Guided Rockets are easier to steer and have better control
Max. Players: Max players is now set to 64 players
Airstrike: Airstrike is changed to preventing abuse of it
Area Of Intrest: AOI is changed so the camera guided rockets and bombs have a longer distance
Camouflage: Added several new camouflage created by the community
Logo's: Added new logo's created by the community
Suites: added Ghillie Suit

List with new maps:
Arena Wars
Bradley Op
Caledonia
Countainer
Cross river
Damaskus
Factory
Field
Fortress
Houses
Invasion
Island in the sun
Lost
Mekong Delta
Power
Save the bridge
Small Mountains
Snow
Village
Volcano
White Village


Je kunt de patch hier vinden.

Groot moslimprotest in Londen

In Londen worden vanmiddag 30.000 betogers verwacht in een protestmars tegen de Deense spotprenten over de islamitische profeet Mohammed. De betoging is overigens vooral bedoeld om Britse islamieten de gelegenheid te geven hun zorg te uiten over de groeiende anti-islamitische sentimenten in Europa. De burgemeester van Londen, Ken Livingstone, zal meelopen in de protestmars.

De organisatie van het protest wil óók een tegenwicht bieden aan extremisten die vorige week voor veel ophef zorgden in Londen. Zo'n 400 betogers waren toen voor de Deense ambassade bijeen met spandoeken die opriepen om iedereen te vermoorden die de islam beledigt. Tot woede van veel Britten greep de politie niet in. Later werd wel een man aangehouden die zich tijdens het protest verkleed had als zelfmoordterrorist. Het bleek nota bene een voorwaardelijk vrijgelaten heroïne-dealer te zijn, die meteen werd teruggestuurd naar de gevangenis.


Radicale Britse moslims vorige week vrijdag

Aangifte
In Frankrijk gaat de Raad van Moslims (CFCM) een strafklacht indienen tegen de Franse media die de afgelopen week de cartoons hebben gepubliceerd. Eerst drukte France Soir de spotprenten af, wat tot ontslag leidde van de hoofdredacteur. Daarop plaatste andere kranten (Libération, Le Figaro en Le Parisien) uit steun ook de cartoons. Het is onduidelijk op welke juridische grond de CFCM een zaak denkt te hebben.

Het linkse satirisch weekblad Charlie Hebdo drukte deze week de twaalf Deense spotprenten ook af, samen met nieuwe cartoons en commentaren. De oplage steeg daardoor van normaal 100.000 naar maar liefst 400.000. De Franse regering dringt bij de pers overigens aan om respect en terughoudendheid bij publicaties over religies en levensovertuigingen.

Vanwege de publicatie van de gewraakte prenten bestookten woedende Iraanse moslims gisteren de Franse ambassade in Teheran met brandbommen.

Survival

Ik ben er weer klaar voor, nog even naar Ray Mears instructie banden gekeken en daar ga ik.
Fiets gepakt, ja ik ben nog een van het uitstervende ras die geen auto in bezit heeft of zelfs een rijbewijs heeft en dan BOODSCHAPPEN doen.
Ik pak mijn muntje ( ja goed voorbereid beginnen is het halve werk) en dan op zoek naar het winkelwagentje. Rustig kijken, mijn prooi beloeren, het langzaam besluipen en dan het wagentje wat ik hebben wil net weggrissen van de mensen die op punt stonden hun muntje in het wagentje te duwen.
Na het binnenhalen van het wagentje, ga ik het leeuwenhol in, ook wel bekend al Albert Heyn, rustig oriënterend, om me heen kijkend en de veiligste route uitzoeken.
Diep ademhalen en gaan, niet meer rondkijken, niet stoppen, elke aarzeling is fataal. Overal zijn er valstrikken, kinderwagens, oudjes met/zonder rollators.
En dan ben ik bijna bij het eindpunt, ik voel het bloed door mijn aderen stromen, mijn adrenaline pompt door mijn lichaam, ik breek in zweten uit, ik zie de finishvlag 'de Kassa's'
Ik kijk schichtig om me heen, niemand zal mij van deze overwinning afhouden, ik zoek meest korte rij uit en dan slaat het noodlot toe, bij de persoon voor mij zit er geen barcode op een boodschap en de caissière roept de hulptroepen in, ik zie de rijen naast mij rustig doorgaan en ik wacht en wacht. Uiteindelijk mag ik dan het hol verlaten met mijn voorraad, maar de smaak van overwinning is mij weer niet gegund.
Volgende week dan moet het mij gaan lukken, moet mezelf nog beter voorbereiden, thuisgekomen voel ik mijn energie langzaam wegvloeien, rustig even bijkomen, een nieuwe episode met Ray Mears bekijken.
De volgende trektocht is volgende week, maar ik wil goed beslagen op het ijs komen.

Onderzoek 'hakenkruisbrand' A'dam gestaakt

PolitieHet onderzoek naar de dood van de 65-jarige Daan de Haas uit Amsterdam, die in de nacht van 16 op 17 maart 2005 om het leven kwam toen zijn woning aan het Pierre Cuypershof in Amsterdam-West afbrandde, is stopgezet. Er zijn onvoldoende aanwijzingen om verder te speuren. Ook een uitzending bij Opsporing Verzocht leverde niks op.

De brand veroorzaakte indertijd grote commotie bij buurtbewoners. Op de deur van De Haas bleek een soort hakenkruis te zijn gekerfd. Het vermoeden werd uitgesproken dat hij het slachtoffer zou zijn van allochtone jongeren met wie hij geregeld in de clinch lag.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is uit het onderzoek echter niet gebleken wie de brand gesticht heeft. Er wordt zelfs niet uitgesloten dat De Haas de brand zelf heeft veroorzaakt. In de woning zijn vluchtige stoffen en meerdere brandhaarden aangetroffen, maar onderzoek kon niet aantonen dat mogelijke daders binnen zijn geweest.

Vlak na de brand bij De Haas brandde een auto uit in de buurt van zijn woning. Er zou echter geen verband bestaan tussen beide zaken meldde Het Parool gisteren. Alleen als er nieuwe tips en aanwijzingen binnenkomen, wordt het onderzoek hervat, aldus het OM.

McLaren presenteert nieuwe livery

McLaren Mercedes heeft het kleurenschema van de wagen voor 2006 gepresenteerd. De wagen is chroomkleurig en zwart, met rode accenten.

De nieuwe auto heeft een unieke deklaag die veel licht reflecteert. De technologie hiervoor is ontwikkeld door het team zelf en er is een half jaar aan gewerkt. Het is voor het eerst in negen jaar dat McLaren zal racen met een drastisch veranderd kleurenschema, de oranje testwagens niet meegerekend.



Spelvauten?

Voor de gemiddelde Nederlander is de Nederlandse taal correct gebruiken of spellen een vreselijke marteling, zo ook voor mij. Er zijn vaste regels, met vaak meer uitzonderingen dan wat anders, en al die regels en uitzonderingen zijn vastgelegd in Het Groene Boekje. Het groene boekje krijgt echter concurrentie van Het Witte Boekje.

Het Witte Boekje is een gevolg van het verzet van de media op de invoering van de zoveelste nieuwe spellingsregels. Het Witte Boekje zal bestaan uit een overzicht van regels en een woordelijst die je kunt bekijken via www.spellingwijzer.nl. Maar er komt ook nog een tastbare versie van de nieuwe Spellingwijzer Onze Taal. Hierin wordend e regel eenvoudig uitgelegd en soms anders toegepast dan in Het Groene Boekje.

Kortom Het Witte Boekje is een begrijpbare versie van de compleet onbegrijpelijke Nederlandse spelling!

Ajax-fans niet welkom in Den Haag

B_BOY, robinotten en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

VoetbalNaar aanleiding van de vechtpartij tussen ADO Den Haag en Ajax supporters, die gisteren uitbrak voor het supportershonk van ADO, zullen de Amsterdamse fans morgen niet welkom zijn bij de wedstrijd in het Zuiderpark. De rel werd uitgelokt door hooligans uit Amsterdam die naar Den Haag waren afgereisd om het honk van de ADO-fans aan te vallen.

Zo'n 70 Ajax-fans drongen gisteravond het ADO-clubhuis binnen en vielen de aanwezige ADO-aanhangers aan. Onder de Haagse supporters vielen 8 gewonden: twee liepen steekwonden op, één werd bewerkt met een honkbalknuppel. Ook werd gepoogd het ADO-honk in de brand te steken, maar dat mislukte.

Burgemeester Wim Deetman van Den Haag heeft daarom besloten tot het verbod op de aanwezigheid van Ajax-fans morgen. Vermoedelijk zal binnenkort zelfs worden besloten dat Ajax-aanhangers de komende vijf jaar niet meer welkom zijn in de Hofstad.

Na de vechtpartij wist de politie op de snelwegen A4 en A44 tien Ajax-hooligans te arresteren. Volgens justitie behoren zij tot de zogenaamde harde kern.

Het Groene Boekje krijgt concurrentie

Icoon MediaAls protest tegen de nieuwe regelgeving voor de Nederlandse taal, brengen verscheidene media-instellingen een alternatief spellingboekje uit. Het Witte Boekje, tegenhanger van het officiële Groene Boekje, werd samengesteld door onder andere het NOS journaal, Vrij Nederland, Planet Internet en NRC Handelsblad. Ook het genootschap Onze Taal heeft eraan meegewerkt.

Het Witte Boekje zal in papieren en digitale versie te bewonderen zijn. Er zullen een regeloverzicht en een woordenlijst in te vinden zijn. "De regels worden eenvoudiger uitgelegd en soms iets anders toegepast dan in het Groene Boekje", zo zeggen de initiatiefnemers op De Witte Spelling. "We richten ons op gebruiksgemak, en gaan daarbij meer uit van de praktijk dan van de theorie."

De nieuwe regels zijn misschien wel logisch, maar erg ingewikkeld en daarom moeilijk te leren. "Bovendien zijn de veranderingen veel ingrijpender van karakter dan van officiële zijde wordt voorgesteld."

"Aan tal van spellingveranderingen liggen regels ten grondslag die te veel vragen van de taalkundige kennis van de taalgebruiker om ze te kunnen toepassen", is de mening van de bedenkers. "De regels zijn niet leerbaar. Voorbeelden: naast cao-overleg is het VUT-premie geworden, naast Suikerfeest is het kerstfeest en naast 24-jarige is het 24 uursservice."


Het Groene Boekje

Deense imam Laban wil debat met Hirsi Ali

Ayaan Hisri AliDe Palestijns-Deense imam Aboe Laban, verantwoordelijk voor de verspreiding van de omstreden Deense cartoons in het Midden-Oosten, wil in debat met de Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali. "Ayaan Hirsi Ali verergert de ellende door Europeanen te bedriegen", liet de omstreden imam tijdens een bijeenkomst in een moskee in Kopenhagen weten.

Hij reageerde op een lezing die Nederlands beroemdste Kamerlid donderdag in Berlijn hield. Hirsi Ali betoogde daar het 'noodzakelijk en belangrijk' te vinden om de islam en de leer van Mohammed te bekritiseren, ook als volgelingen van de profeet zich daardoor beledigd voelen. "Ik sta klaar om met haar in debat te gaan", stelde de Deense provocateur in een reactie.

Jan Peter Balkenende
Ook Balkenende reageerde gisteren gepikeerd door de woorden van Hirsi Ali. Hij viel met name over de stelling van de VVD'er dat ze zou willen dat de Nederlandse premier net zo veel lef had als zijn Deense collega Rasmussen, die in tegenstelling tot Balkenende de druk uit de moslimwereld om de persvrijheid te beknotten tot dusver zou hebben weerstaan. "Ik vraag me af of dit het debat in Nederland verder helpt", reageerde Balkenende, die zei te geloven 'dat we niet veel hebben' aan de bijdrage van Hirsi Ali in het debat over de cartoons.

De uitspraken van de VVD-politica verbaasde Balkenende, omdat tijdens een eerder Kamerdebat er een 'breed draagvlak' bleek voor het kabinetsstandpunt, ook bij VVD-fractievoorzitter Jozias van Aartsen en Hirsi Ali. Volgens Van Aartsen vertolkte zijn fractielid het VVD-standpunt in Berlijn. "En die ene opmerking over Balkenende? Nou ja, dat is Ayaan."

Veh nieuwe trainer Stuttgart

VfB Stuttgart heeft de opvolger van Giovanni Trappatoni gevonden. Armin Veh, voormalig coach van onder andere Hansa Rostock, heeft nu de touwtjes in handen in het Gottlieb-Daimler-Stadion.

Trappatoni werd gisteren ontslagen vanwege de slechte resultaten die Stuttgart boekte. De Italiaan werd na het gelijkspel met Werder Bremen de laan uit gestuurd. Het duurde echter niet lang of de Schwabe hadden alweer een opvolger.

De Duitser Armin Veh zal in ieder geval tot het einde van het seizoen op de bank zitten. Stuttgart staat op dit moment zevende in de competitie. Ook speelt de Zuid-Duitse formatie nog in de UEFA Cup. Veh gaat samenwerken met assistent-coaches Christian Kolodziej en Eberhard Trautner.

Ahmed Hasan beste speler Afrika Cup

Ahmed Hasan is uitgeroepen tot beste speler van de African Cup of Nations. De Egyptische aanvoerder kreeg dit gek genoeg al te horen nog voor de finale was gespeeld.

In de finale versloeg Egypte Ivoorkust na strafschoppen. In de verlenging miste Hasan nog een strafschop, in de penalty-serie trof hij wel doel. Dat, en zijn vijf doelpunten gedurende het toernooi hadden een groot aandeel in de Egyptische triomf.

De doelman van de Farao's, Essam El-Hadary kreeg de prijs voor beste keeper. Hij was de gevierde man in de strafschoppenserie, waar hij twee keer een Ivooriaans schot kon keren. De Nigeriaan John Obi-Mikel werd uitgeroepen tot het grootste talent. Met zijn land veroverde de 18-jarige speler van Lyn de derde plaats in het toernooi.

Vrouwen knappen af op snor en baard

Icoon EnquêteVrouwen moeten niet veel hebben van een snor of een baard bij een potentiële partner. Dat blijkt uit een onderzoek van de datingsite Datecom.nl. Ook roken blijkt een grote afknapper bij een eerste date. Het opsteken van een sigaret wordt zowel door dames als door heren als een minpunt ervaren.

De dertigplussers onder de dames zijn vooral op zoek naar een betrouwbare vent die van kinderen houdt. Hun jongere seksegenoten willen daarentegen een zorgzame partner die lekker kan koken. De vrouwen die de veertig zijn gepasseerd zitten niet bepaald meer te wachten op een stormachtige romance, maar hopen eerder op een 'maatje', zo blijkt uit het onderzoek.

Mannen doen een stapje extra voor een slanke blondine met een mooie 'uitstraling'. Of deze wel of niet snordragend mogen zijn vertelt het onderzoek niet. Wel worden eigenschappen als lief, eerlijk en betrouwbaar belangrijker gevonden dan het uiterlijk, althans, dat verklaarden de mannelijke deelnemers van het onderzoek.

Nyron Wau geblesseerd

Nyron Wau heeft de ziekenboeg van RBC Roosendaal uitgebreid. De 23-jarige speler heeft teveel last van een knieblessure om in actie te komen tegen FC Groningen.

In de ziekenboeg heeft hij gezelschap van Arjan Ebbinge, Ali Elkhattabi en Danny Guijt terwijl ook Tyrone Loran en Jorge Acuña nog niet beschikbaar zijn. Wel kan trainer Robert Maaskant beschikken over Paul de Lange, die terugkomt van een liesblessure. José Fortes en Akram Roumani zijn weer terug in de selectie na een schorsing.

Toestand Ariel Sharon gaat achteruit

Icoon AlgemeenDe gezondheid van Ariel Sharon is achteruitgegaan. Dat meldt de directeur van het ziekenhuis waar de Israëlische premier verblijft. Wegens problemen met zijn spijsverteringsorganen heeft Sharon vanochtend een nieuwe spoedoperatie moeten ondergaan. De 77-jarige politicus werd begin januari getroffen door een zware hersenbloeding.

Sindsdien ligt Sharon in een coma, en werd hij al verschillende keren geopereerd. Of de premier ooit nog zal bijkomen, is maar de vraag. Zijn taken als premier worden voorlopig waargenomen door Ehud Olmert.

Kissi niet tegen Vitesse

Wegens de griep kan Abdelkarim Kissie zaterdagavond niet meedoen met als zijn club SC Heerenveen Vitesse ontvangt in het Abe Lenstra-stadion.

Hierdoor zal Hjalte Bo Nørregaard voor het eerst in de basis staan bij de Friezen, ook kan coach Gertjan Verbeek toch beschikken over Michel Breuer en Arnold Bruggink. Het leek erop dat deze spelers niet beschikbaar waren nadat ze blessures hadden overgehouden aan het duel met Heracles van afgelopen woensdag maar ze zijn toch inzetbaar.

Cissé vijf duels geschorst

De tuchtcommissie van de KNVB heft vrijdagavond besloten dat Sekou Cissé vijf duels niet voor Roda JC in actie mag komen. Dit is conform het voorstel van de aanklager betaald voetbal.

De speler uit Ivoorkust kreeg woensdagavond in het duel met RKC de rode kaart wegens een overtreding op Teixeira. De speler van RKC liep hierdoor een blessure op en het is nog niet bekend hoe lang hij uit de omloop zal zijn.

Cissé heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de schorsing maar hij zal in ieder geval het duel met FC Twente moeten missen zaterdag.

[A1GP] Uitslag 3e vrije training Indonesië

Op het circuit van Sentul in Indonesië is vannacht de derde vrije training verreden. Team Frankrijk zette de snelste tijd neer, gevolgd door team Zuid-Afrika en het Mexicaanse team. Team Nederland werd vierde, met slechts een duizendste verschil op de nummer drie.

Uitslag derde vrije training:

PosTeamTijdVerschilRonden
1Frankrijk1:18.527-24
2Zuid-Afrika1:18.633+0.10619
3Mexico1:18.698+0.17116
4Nederland1:18.699+0.17221
5Groot-Brittanië1:18.808+0.28124
6Nieuw-Zeeland1:18.854+0.32719
7Indonesië1:18.856+0.32922
8Zwitserland1:18.863+0.33621
9Canada1:18.990+0.46321
10Portugal1:19.045+0.51819
11Tsjechië1:19.063+0.53621
12Ierland1:19.165+0.63819
13Maleisië1:19.169+0.64219
14Japan1:19.389+0.86229
15Duitsland1:19.393+0.86621
16Australië1:19.573+1.04625
17Libanon1:19.603+1.07627
18Italië1:19.615+1.08821
19Oostenrijk1:19.820+1.29324
20Brazilië1:19.945+1.41821
21Verenigde Staten1:20.010+1.48320
22China1:20.049+1.52222
23India1:20.767+2.24021



CD: Merz - Loveheart

Wie even diep nadenkt kan zich misschien nog het succes van Merz aka Conrad Lambert herinneren. Ik zeg diep, aangezien het al zo'n zes jaar geleden is dat het debuut van de Britse singer-songwriter uitkwam. Problemen met o.a. de platenmaatschappij zorgde ervoor dat Lambert zich ondanks de grootse toekomst die hem voorspeld werd terugtrok naar het Engelse platteland. Het lange wachten was het gelukkig meer dan waard.

Merz

Davis Cup: Kroatië, Frankrijk, Chili op koers

Titelverdediger Kroatië is uitstekend begonnen aan de Davis Cup. Voor Spanje, Frankrijk en Slowakije is de uitschakeling daarentegen nabij.

Kroatië ligt op koers in en tegen Oostenrijk op het langzame gravel van Graz. Vooral Ivan Ljubicic kan goed uit de voeten op deze baansoort en dat liet hij zien tegen Stefan Koubek: 2-6, 2-6 en 4-6. Eerder versloeg Mario Ancic na een vijfsetter Jürgen Melzer, waardoor Kroatië lijkt af te gaan rekenen met de vloek dat de titelhouder vaak al na één ronde wordt geëlimineerd.

Frankrijk is op weg Duitsland uit het landentoernooi te kegelen. Het staat 0-2 in Halle. Zowel Sébastien Grosjean als Richard Gasquet nam revanche voor hun uitschakeling op de Australian Open tegen respectievelijk Nicolas Kiefer en Tommy Haas. Grosjean won zelfs in drie sets: 5-7, 6-7 en 0-6. De eerste twee sets waren volledig in evenwicht. Na een zinderende tiebreak verloor Kiefer het geloof en daarmee ook de wedstrijd. De laatste keer dat Frankrijk de Davis Cup won was in 2001.

Chili deed uitermate goede zaken tegen de runner-up van 2005, Slowakije. Zowel Fernando Gonzalez als Nicolas Massu boekte een eenvoudige zege. Gonzalez en Massu waren tijdens de Olympische Spelen een gouden koppel en hopen die status nu eens door te trekken in het landentoernooi.

Zwitserland -Australië is op papier de clash tussen Lleyton Hewitt en Roger Federer, maar beide topspelers nemen geen deel aan de ontmoeting. De wedstrijd is na één dag in balans, met overwinningen van Peter Luczak en Stanislas Wawrinka. Spanje lijkt voor een kansloze missie te staan in Minsk, tegen Wit-Rusland. Max Mirnyi en Vladimir Voltchkov maakten hun status van Davis–Cupheld namelijk weer eens waar.


Standen 1e Ronde Wereldgroep:

Oostenrijk – Kroatië 0-2
J. Melzer – M. Ancic 7-6 (2), 7-6 (4), 4-6, 4-6, 3-6
S. Koubek – I. Ljubicic 2-6, 2-6, 4-6

Argentinië – Zweden 2-0
D. Nalbandian – R. Söderling 3-6, 6-2, 6-4, 6-1
J. Acasuso – T. Johansson 6-1, 6-1, 6-3

Wit-Rusland – Spanje 2-0
M. Mirnyi – T. Robredo 6-3, 6-7 (5), 6-3, 6-3
V. Voltchkov – D. Ferrer 6-3, 6-4, 6-3

Zwitserland – Australië 1-1
M. Lammer – P. Luczak 6-1, 3-6, 0-6, 3-6
S. Wawrinka – C. Guccione 7-5, 3-6, 6-4, 7-6 (6)

Duitsland – Frankrijk 0-2
N. Kiefer – S. Grosjean 5-7, 6-7 (7), 0-6
T. Haas – R. Gasquet 6-1, 4-6, 4-6, 7-6 (1), 3-6

Nederland – Rusland 0-2
R. Sluiter – D. Tursunov 7-6 (2), 4-6, 6-7 (5), 6-7 (5)
M. van Gemerden – N. Davydenko 6-7 (6), 5-7, 4-6

Verenigde Staten – Roemenië 1-1
A. Roddick – A. Pavel 7-6 (2), 6-2, 6-7 (8), 2-6, 4-6
J. Blake – V. Hanescu 6-4, 7-6 (5), 6-2

Chili – Slowakije 2-0
F. Gonzalez – M. Mertinak 7-6 (5), 7-6 (3), 6-3
N. Massu – D. Hrbaty 6-7 (5), 6-3, 6-1, 7-6 (4)

Schalken naar laatste vier in Bergamo

Sjeng Schalken is uitermate op dreef in Bergamo, zijn eerste toernooi sinds lange afwezigheid. De Limburger verloor slechts zes games in zijn kwartfinalepartij tegen Davide Sanguinetti: 6-2 en 6-4.

Schalken doorstond zo zijn eerste grote test na zijn comeback. De duels tegen nobele onbekenden Summerer en Faurel waren geen echte graadmeter; de confrontatie met Sanguinetti mocht die toets wel doorstaan. De Italiaan is de nummer 44 van de wereld en vaak op dreef in eigen land. Niettemin kwam Sanguinetti er niet aan te pas en mag Schalken zich opmaken voor de halve finales. Daarin stuit de Limburger op een andere Italiaan: Simone Bolelli.

CD: Clearlake - Amber

Tegelijk met de nieuwe Arctic Monkeys, kwam ook een nieuw werkje van Clearlake uit. Amber is het derde album van deze Britten, maar of dit album de grote doorbraak zal betekenen? Daarvoor is de sound van Clearlake misschien een te grote mengelmoes van stijlen en zijn ze niet vies van wat experimentjes. Niet zo extreem als The Mars Volta, maar Amber biedt een vogelvlucht door de geschiedenis van de Britpop.

Clearlake

Een Alblasserdamse jongen

Alblasserdam. Gehucht in de polder, geflankeerd door de Noord. Er valt weinig tot niets te beleven, voor hen die het niet kennen. Zij die het wel kennen, kunnen het beamen. Ja, er is een bioscoop, terwijl het molencomplex rond Kinderdijk ook landelijke faam geniet. Maar verder is het een dorp zoals er in Nederland nog veel meer zijn. De gelovige partijen maken er de dienst uit. Dat straalt een bepaalde rust uit. De jongens die mogen, gaan op voetbal. Niets bijzonders, totdat er plotseling een Alblasserdammer in de belangstelling komt te staan.

Deense ambassadeur verlaat Syrië

Icoon AlgemeenDe Deense ambassadeur in Syrië is vrijdag vertrokken uit het land uit angst voor wraakacties van moslims voor de plaatsing van omstreden spotprenten over de profeet Mohammed in de Deense krant Jyllands-Posten. Dit heeft het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bekendgemaakt.

Afgelopen zaterdag werden in de Syrische hoofdstad Damascus zowel de Deense als de Noorse ambassade in brand gestoken. Denemarken is van mening dat de bescherming die de Syrische autoriteiten bieden aan zijn diplomatieke vertegenwoordiging "onacceptabel laag" is en heeft daarom de ambassadeur teruggetrokken.


De Deense ambassade in Damascus in lichterlaaie

Gewonden bij rellen fans ADO en Ajax

Anitra, paultjuhhh en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieTientallen 'fans' van voetbalclubs Ajax en ADO Den Haag zijn vanavond op de vuist gegaan in Den Haag. Er zijn zeker vijf gewonden gevallen. Een van hen zou een steekwond hebben. Dit heeft de politie gemeld.

De rellen begonnen vanavond rond 23.00 bij het ADO-honk in Den Haag. De supporters gingen elkaar met onder meer honkbalknuppels te lijf. De teams van ADO en Ajax treffen elkaar zondagmiddag in Den Haag.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
©FOK.nl e.a.