De antidol

Na een teleurstellende vijfduizend meter bij de mannen heb ik vanavond al mijn hoop gevestigd op de live uitzending van Idols. Of beter gezegd, op het Nederlandse stempubliek, want voor het eerst sinds de hype rond Jamai heb ik weer last van nachtmerries. Badend in het zweet word ik soms midden in de nacht wakker. De term 'natte droom' heeft voor mij een geheel andere betekenis gekregen. Ik ben zo ontzettend bang. Zo verschrikkelijk bang dat Serge Idols gaat winnen. Begrijp me goed, ik heb niks tegen Limburgers. Tenminste, niet meer dan tegen Tukkers, Zeeuwen of Friezen. En ik heb ook niks tegen relnichten. Tenminste, niet meer dan tegen latexnichten, pisnichten of travestieten. Maar de combinatie is me net iets teveel. En laat onze lieve Heer dat nu net allemaal in één mens gepropt hebben. Het lijkt wel een parodie op 'Twins'. Je weet wel, die film waarin Arnold Schwarzenegger en Danny deVito een tweeling spelen. Volgens het verhaal is als gevolg van een genetische fout al het goede in Arnold terechtgekomen. En je raadt het al: het 'afval' zit net als in een frikadel in zijn broer Danny. Zo moet toch ook Serge nietsvermoedend ergens op deze wereld een tweelingbroer hebben rondlopen met bijzonder veel talent en uitstraling. Ik hoop echter wel dat dit nooit of te nimmer verfilmd zal worden.
Nadat ik de eerste vier uitzendingen mijn hele huisraad naar de buis heb geslingerd op momenten dat 'fullprof wannabe' Davide in beeld kwam, heb ik de laatste weken een nieuwe anti-Idol gevonden. Een zogenaamde antidol. Combinatie van een popje en een anti-idol.
Pure agressie komt er in me naar boven. En geloof me, ik ben normaliter een vredelievend mens. De blauwhelm tussen de Hutu's en de Majoor Boszhardt tussen de heroïneverslaafden, in de eerste 48 uur van hun verplichte afkickproces. Agressie van de buitencategorie komt er in me naar boven zodra Serge mijn beeldscherm bevuilt. Zo is Serge vanavond in het wit gekleed. Met een delicaat wit mutsje om het Burda-gehalte eens flink op te krikken (ik had vroeger precies zo'n mutsje; om mijn ei warm te houden).
Vannacht heb ik weer gedroomd dat Serge Idols ging winnen. Ik zag hem huilen van vreugde. Zijn moeder rende op hem af en omhelsde hem innig. Vertederd zag ik zelfs Jerney een traantje wegpinken. Wie had dit gedacht. In de backstage-uitzending zie je hoe Henkjan Smits vergeefs probeert te notaris om te kopen. Hij is op dit moment de enige die mij begrijpt.
Serge heeft een mooie toekomst in het verschiet. Aan tafel bij 'Goedemorgen Nederland'. Als gastpresentator naast Matthijs van Nieuwkerk in 'De wereld draait door' en uiteindelijk zelfs bij 'Wintertijd' en 'Zomergasten'.
Tenzij jullie me allemaal helpen. Een beter milieu begint bij jezelf en de maatschappij, dat ben jij! Nu is het tijd om in te grijpen. Dit is het moment. Tijd voor verzet. En nee, hij hoeft echt niet kaalgeschoren te worden en met pek en veren op de bolderkar door het dorp gereden te worden. En nee, hij hoeft echt niet op de brandstapel. En nee, hij hoeft niet aan het kruis. Maar haal hem in vredesnaam van de buis!

Edit, Zaterdag 22:55 uur: Nederland, BEDANKT!