FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 juli 2005

Mon carnet de Tour (7) (Tourdagboekje)

"Dit is mijn "carnet de jour" van de Tour, mijn carnet de Tour, mijn Tourdagboekje voor Fok!, een paar keer tijdens de Tour geef ik hierin mijn visie op het wedstrijd- en alles-er-naast gebeuren in de Tour."

Voor een keer kunnen we het zeggen, Parijs is niet ver meer, nog 84 kilometers welgeteld. Tenminste nog 84 kilometers feestvieren, champagnedrinken en rondtoeren op een toeristentempootje tot ze voor het eerst deze Tour de "eeuwige lichtstad" binnenrijden, want daarna volgen nog 60 kilometers van vlammen over de kleine kasseitjes van 's werelds mooiste boulevard. Je tv inschakelen midden de middag en genieten, dat is de boodschap morgen. Tenminste voor jullie, want zelf trek ik nog zelf richting de Tourkaravaan. Lance afscheid zien nemen van het wielrennen, zo'n heuglijk moment willen we niet missen, nietwaar?

Alle teerlingen zijn na vandaag geworpen in deze Tour, zoveel is duidelijk, maar daarover gaan we het vandaag nog niet te veel hebben, mijn nabeschouwing mag je in de loop van de komende week verwachten. Maar na wat we vandaag te zien kregen gaan we het toch eens hebben over professionalisme.

Lees hier het vervolg van deze column op de columnspagina

Nederlander gewond bij explosie in Istanbul

static en Qlimax hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsBij een explosie in een restaurant in de Turkse stad Istanbul is zaterdag een Nederlandse man ernstig gewond geraakt. Volgens een politiewoordvoerder is het uitgesloten dat de explosie is veroorzaakt door een gaslek. Lokale media melden dat er een explosief bevestigd was aan een tafeltje op het terras.

Behalve de Nederlander raakte een Turkse medewerker van het restaurant gewond. Het Nederlandse consulaat-generaal in Istanbul heeft het slachtoffer in het ziekenhuis bezocht. Ook is er contact geweest met familie van de man in Nederland, aldus een woordvoerster van BZ.

Turkije werd deze maand al twee keer eerder getroffen door bomaanslagen. Bij een aanslag op een toeristenbusje in de badplaats Kusadasi kwamen vijf personen om. In Cesme aan de westkust van Turkije vielen twintig gewonden toen een bom in een vuilnisbak ontplofte. Volgens de Turkse regering zijn separatistische Koerden verantwoordelijk voor deze aanslagen.

Grieken boden online kijkje in paskamer

Icoon opmerkelijk nieuwsMet de arrestatie van een 60-jarige in Nederland wonende Griek en een 57-jarige man uit Athene is volgens de Griekse politie een internationaal pornonetwerk opgerold. De mannen zouden onder meer via internet beelden vanuit paskamers in Athene de wereld hebben ingezonden.

Volgens het Griekse dagblad Kathimernini is het voor het eerst dat de politie in Griekenland op dergelijk online paskamergluren is gestuit. De webcambeelden kwamen rechtstreeks vanuit kleedkamers van een damesafdeling in een warenhuis in Athene. Behalve aan het online paskamergluren hebben de twee mannen zich schuldig gemaakt aan het plaatsen van foto's van minderjarige meisjes op het internet.

'Jan Ullrich? Anderhalve kilo eraf!'

Icoon Sport nieuws"Geen stress meer, me nergens zorgen over maken." Lance Armstrong kijkt uit naar het moment dat hij zijn wielercarrière achter zich heeft. Morgen rijdt hij zijn laatste meters op de Parijse Champs-Elysées, naar alle waarschijnlijkheid voor de zevende keer als winnaar van de Tour de France.

Armstrong hield vandaag na afloop van de door hem gewonnen tijdrit een persconferentie. Hij blikte daarbij onder meer vooruit op zijn toekomst. Waarschijnlijk keert hij volgend jaar terug in de Tour, als lid van het begeleidingsteam van Discovery Channel. "Ik wil de koers ook blijven volgen omdat ik een heel interessante Tour verwacht. Maar ik zal me op de achtergrond houden, de luwte opzoeken. Voor zover dat gaat", aldus Armstrong. De beste herinneringen bewaart de wielrenner aan zijn eerste, zijn derde - waarin hij op l'Alpe d'Huez de concurrentie naar huis reed - en zijn zesde Tourzege.

"Ullrich? Ik heb groot respect voor hem, maar hij zal zich toch nog net iets beter moeten voorbereiden. Anderhalve kilo eraf, zou ik tegen hem zeggen, als hij in onze ploeg zou rijden", zo oordeelt de Texaan over de Duitser die in de afgelopen zeven jaar zijn grootste concurrent was. Hij wil zich niet uitspreken over een volgende winnaar van het belangrijkste wielerevenement. "Misschien komt de volgende winnaar uit ons team, misschien is het Basso."

De kampioen sluit nieuwe sportieve uitdagingen niet uit. "Ik ben een atleet, altijd geweest. Ik ga niet op de bank liggen en dik worden. Misschien ga ik over een paar jaar wel marathons lopen. Kijken of ik dat in tweeëneenhalf uur kan."

Lance Armstrong in de gele trui
Lance Armstrong in het geel, met onder meer Jan Ullrich (rechts)

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Uitslagen oefenwedstrijden 23 juli

De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook vandaag werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de vriendschappelijke duels.

Arminia Bielefeld - Ajax 0-4
Doelpunten: Sneijder, Babel, Rosenberg, Heitinga.

ADO Den Haag - Stormvogels Telstar 3-4
Doelpunten ADO Den Haag: Den Ouden (3).

Go Ahead Eagles - AZ 2-3
Doelpunten AZ: Arveladze (2), Jaliens.

Gaziantepspor - SC Heerenveen 1-1
Doelpunt SC Heerenveen: Huntelaar.

RBC Roosendaal - Haarlem 0-2

FC Brussels - Sparta Rotterdam 1-2
Doelpunten Sparta Rotterdam: Bouaouzan (2).

MSV Duisburg - FC Twente 1-0

SK Beveren - Vitesse 2-1
Doelpunt Vitesse: Fränkel.

Texaanse schuldig aan afhakken penis

Icoon opmerkelijk nieuwsVoor een rechtbank in Texas is de 49-jarige Delmy Ruiz door de jury schuldig bevonden aan het afhakken van de penis van haar ex-vriend Rene Aramando Nuñez (35). De vrouw kwam in oktober 2004 tot haar daad terwijl Nuñez lag te slapen. Ze kan tot twintig jaar cel krijgen.

De verklaringen over wat er precies heeft plaatsgevonden lopen uiteen. Nuñez was een jaar voor het voorval door een rechter verboden nog contact te zoeken met Ruiz, nadat hij haar herhaaldelijk fysiek en seksueel had misbruikt. De man sliep echter nog regelmatig bij de vrouw, volgens Ruiz om eten en seks te eisen. Nuñez beweert dat Ruiz hem had verzocht langs te komen om een aantal papieren te tekenen.

Volgens Ruiz had haar ex-vriend haar ook die avond verkracht en gedwongen tot orale seks. De man ontkent dat. Volgens de aanklager zou Ruiz uit jaloezie hebben gehandeld, omdat ze boos was dat haar ex met andere vrouwen sliep. Nuñez herinnert zich niets van het voorval, hij werd piemelloos wakker in een ziekenhuis. Het geslachtsorgaan is nooit teruggevonden. Volgens Ruiz heeft ze de penis uit de tuindeur gegooid en heeft een hond het stuk vlees meegenomen. Chirurgen proberen nog altijd met weefseltransplantaties te herstellen wat mogelijk is.

De 49-jarige Delmy Ruiz is schuldig aan afhakken penis van ex-vriend
Delmy Ruiz en haar advocaat horen het oordeel aan

Roda JC verder in Intertoto

Roda JC heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de Intertoto Cup. De ploeg uit Kerkrade had aan een 1-1 gelijkspel in en tegen Slovan Liberec genoeg om verder te bekeren.

Het elftal van Huub Stevens kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0, zodat het uitdoelpunt in Tsjechië een gouden waarde heeft. Dat doelpunt werd gescoord door Sergio, die onder de nieuwe trainer een goede voorbereiding doormaakt. Net als vorige week kwam Roda in defensief opzicht nauwelijks in de problemen. Toch werd het nog spannend omdat Gusek tien minuten voor het eindsignaal de Tsjechen weer in de race bracht. Het slotoffensief van Liberec kwam te laat: Roda is verder.

In de vierde ronde treffen de Limburgers waarschijnlijk Valencia. De Spanjaarden moeten dan nog wel afrekenen met AA Gent. In België werd het vorige week 0-0 en gaf Valencia nou niet echt blijk van grote vorm. Mocht Roda de horde Valencia of Gent overleven dan volstaat winst in de finale tegen Sigma Olomouc of Hamburger SV voor een plaats in de UEFA Cup.

FC Twente haalt Loumpoutis

FC Twente heeft zich versterkt met de Griekse verdediger Konstantinos Loumpoutis. De 26-jarige speler komt transfervrij over van Perugia. Tijdens een stage bewees de international zijn kunnen.

De Griek, die één interland speelde, tekende een contract voor twee seizoenen bij de club uit Enschede met een optie op nog eens twee jaar. Loumpoutis debuteerde al op zijn zestiende voor Aris Saloniki, daarmee was hij toen de jongste prof in de geschiedenis van de Griekse competitie. Na zeven seizoenen Aris Saloniki vertrok hij naar Perugia, waar hij nauwelijks aan spelen toekwam. Loumpoutis ziet zijn nieuwe club wel zitten: ”FC Twente heeft een kwalitatief goede selectie en ze spelen in een mooi stadion voor een fanatiek publiek.”

Leblanc: "Tour leuker dan vorig jaar"

Tourbaas Jean-Marie Leblanc vond de Ronde van Frankrijk van 2005 zeker de moeite van het aanzien waard, ondanks de aanhoudende dominantie van Lance Armstrong.

Het was alweer de zeventiende keer dat Leblanc Tourbaas was. Volgend jaar doet de Fransman een stapje terug en wordt hij de rechterhand van Christian Prudhomme. De editie van 2005 was zeker niet zo spannend als de Tour in het debuutjaar van Leblanc, toen Lemond en Fignon een historisch gevecht leverden om de gele trui. Ondanks het gebrek aan suspense vond Leblanc de Tour leuker dan vorig jaar: ”Dit jaar waren er meer ontsnappingen en aanvallen dan vorig jaar van de tegenstanders van Armstrong, zoals Vinokourov, Basso en ook een beetje Ullrich. Ik keer terug naar Parijs met een zevende Tour de Lance die veel leuker was dan de zesde.”

Critici van Leblanc wijzen vooral op het parcours van deze Tour, die op het lijf van Armstrong zou zijn geschreven. Leblanc verwerpt die kritiek: ”Het parcours werd grotendeels vastgelegd in mei 2004, vòòr de zesde eindzege van Armstrong. Dit jaar hadden we de gelegenheid om het gebruikelijke schema te doorbreken, wat ons veelbelovend leek op papier. Zonder te weten dat ook Armstrong profijt zou halen uit dit nieuwe draaiboek.”

De opvolger van Leblanc, Prudhomme, nam ook alvast het woord op de persontmoeting één dag voor het einde van de 92e Tour de France. Hij wees op het feit dat de Tour nooit zal worden aangetast door de commercie: ”Wat de mythische plaatsen in de Tour betreft, is het niet de grootte van de technische zone of van de Tour zelf die ons zal doen kiezen voor deze of gene plaats. Als, zoals bijvoorbeeld de Ventoux, wij denken dat een aankomst essentieel is vanuit sportief oogpunt, zal de rest zich moeten aanpassen.”

Punten 20e etappe

Hieronder de punten van de eennalaatste etappe van deze Tour de France en dat bracht toch weer wat verschuivingen in het klassement.

Dagwinnaar werd ditismijnauto.nl met 218 punten, vier meer dan de nummer twee, gr8w8. Als derde eindigde hagel met 207 punten.

In het algemeen klassement ligt het allemaal nog dicht bij elkaar. Sandahdamastah is de nieuwe nummer 1 met 1685 punten, hagel staat tweede, en twi is naar de derde plaats gezakt met 1664 punten. Lionheaad staat vierde met 1661 punten en krukkie maakt de top 5 vol.

Bij de subleagues ging de dagoverwinning naar De Seedorf poule met 180 punten, 23 meer dan de nummer twee, Birds. Als derde eindigde windesheim.

In het algemeen klassemen hebben Kopfschmerz CC nu 63 punten voorsprong op de nummer twee Kukamaestro's. Nijmegen Tourfanaten staat derde.

Morgen komen de puntenpost en het doorvoeren van de punten later. Onze excuses voor het ongemak.

Koppel met 12 kinderen uiteen: man blijkt homo

BaRdmann had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Oostenrijkse heeft echtscheiding aangevraagd nadat ze ontdekte dat haar echtgenoot toch meer van mannen houdt. Saillant detail: het stel heeft twaalf kinderen. Een goede vriendin van de vrouw had de man met een andere man zien kussen, en dit doorverteld.

Toen de vrouw haar echtgenoot met de feiten confronteerde bekende de man dat hij haar wilde verlaten voor een andere man. "Hij zei dat hij mij enkel zwanger had gemaakt, opdat ik iets te doen zou hebben. Mijn hele leven met twaalf kinderen is één grote leugen geweest", aldus de bedrogen vrouw.

Nadal blijft onaantastbaar op gravel

Rafael Nadal is en blijft onstuitbaar op gravel. De 19-jarige Spanjaard won in de halve finale op het ATP-toernooi van Stuttgart alweer zijn 33e achtereenvolgende wedstrijd op het gebakken klei.

Slachtoffer was dit keer de ongeplaatste Jarkko Nieminen, die met 6-2 en 7-5 werd teruggewezen. Nadal kwam maar één keer enigszins in de problemen: toen hij op 5-3 in de tweede set serveerde voor de wedstrijd werd hij gebroken door de Fin. De winnaar van Roland Garros ging even later echter meteen weer door de service van Nieminen heen en serveerde in tweede instantie de wedstrijd wel uit. Morgen gaat Nadal voor zijn achtste toernooizege van 2005, waarmee hij Roger Federer kan evenaren.

De Spanjaard moet dan Gaston Gaudio zien te verslaan. De Argentijn won vandaag tegen Nikolai Davydenko. De Rus gooide de handdoek in de ring bij een achterstand van 3-6 en 1-2. Gaudio krijgt het morgen lastig, want Nadal is echt op stoom in Duitsland; hij verloor slechts achttien games in vier wedstrijden.

[MLB]Oakland overpowered Rangers

Jason Kendall tikte Michael Young uit op de thuisplaat voor de derde en laatste uit in de laatste inning en bezorgde Oakland daarmee de overwinning.

Nick Swisher ging de Athletics voor met een homerun en vier binnengeslagen lopers, Dan Johnson sloeg drie keer raak met één RBI en kwam zelf twee keer over de thuisplaat voor Oakland. Mark Teixeira en Richard Hidalgio sloegen beide een homerun met één loper op een honk voor de Rangers die de laatste drie en zeven van de laatste negen wedstrijden verloren.

Mark Teixeira offerde zichzelf op met een bal naar het linksveld in de eerste inning zodat David Dellucci kon scoren waarna Alfonso Soriano een tweehonkslag sloeg zodat ook Michael Young en Hank Blalock konden scoren voor de Rangers. In de tweede inning kon Oakland iets terug doen door een homerun van Yick Swisher waardoor ook Scott Hatteberg wist te scoren.

De derde inning begon met een honkslag van Kendall voor Oakland, even later slaat Chavez een honkslag waardoor dezelfde Kendall weet te scoren en Bobby Crosby opschuift naar het tweede honk. Ook Crosby en Chavez weten nog over de thuisplaat te komen later in deze inning door ene honkslag van Bobby kielty.

In de vijfde inning scoren de Athletics ook nog eens drie maal met Crosby, Hatterberg en Johnson. Pas in de zesde inning doen de Rangers weer iets terug met Dellucci en een homerun door Teixeira waarbij ook Young nog weet te scoren.

De achtste inning was met 3-2 voor Oakland mets cores van Johnson, Ellis en kendall terwijl Hidalgo een homerun sloeg zodat ook Mench wist te scoren. In de negende inning kwamen de Rangers nog terug met scores van Barajas en Dellucci maar Kendall wist Young net voor de thuisplaat uit te maken waardoor er geen verlenging nodig was.
American League :

Team123456789Tot.HE
Minnesota Twins1 1 0 1 0 3 0 0 0 6 9 1
Detroit Tigers1 1 1 0 5 4 0 0 X 12 18 0

Team123456789Tot.HE
Seattle Mariners0 0 0 1 1 0 0 2 0 4 4 0
Cleveland Indians0 1 0 2 0 0 0 0 0 3 10 2

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles2 1 0 0 1 0 0 0 1 5 8 0
Tampa Bay Devilrays1 5 0 0 0 1 0 0 x 7 10 1

Team123456789Tot.HE
Boston Redsox0 0 0 1 0 0 1 0 2 4 9 2
Chicago White Sox0 0 0 1 0 6 1 0 X 8 10 0

Team123456789Tot.HE
Oakland Athletics0 2 3 0 3 0 0 3 0 11 15 1
Texas Rangers3 0 0 0 0 3 0 2 2 10 11 1

Team123456789Tot.HE
Toronto Bluejays0 0 3 0 0 0 0 0 0 3 9 0
Kansas City Royals3 1 0 1 0 0 0 0 X 5 6 1

Team123456789Tot.HE
New York Yankees0 1 0 1 1 0 0 0 0 3 7 0
L.A. Angels0 4 1 0 0 1 0 0 X 6 10 2

National league :

Team123456789Tot.HE
Houston Astros2 0 1 0 0 1 4 4 2 14 19 0
Washington Nationals0 0 0 0 0 0 0 1 0 1 6 1

Team1234567891011Tot.HE
San Diego Padres0 0 0 0 3 0 3 0 0 0 0 6 11 1
Philadelphia Phillies0 2 0 1 0 3 0 0 0 0 28 11 1

Team12345678910Tot.HE
Colorado Rockies0 0 0 1 0 2 0 0 0 2 5 9 0
Pittsburgh Pirates0 0 0 0 0 2 0 0 1 0 3 13 1

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers0 0 1 2 3 0 0 0 0 6 15 0
New York Mets0 0 0 0 2 3 0 0 0 5 8 1

Team123456789Tot.HE
Milwaukee Brewers2 0 1 0 0 0 0 3 0 6 11 0
Cincinnati Reds1 2 1 0 2 1 3 1 X 11 15 0

Team1234567891011Tot.HE
Chicago Cubs0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1 9 0
St. Louis Cardinals1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 12 6 0

Team12345678910Tot.HE
Atlanta Braves0 0 0 0 0 0 0 1 4 0 5 12 1
Arizona Diamondbacks0 0 2 0 2 0 1 0 0 1 6 12 2

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins2 1 1 0 0 0 1 0 0 5 12 1
San Fransisco Giants0 3 4 0 1 0 0 0 X 8 8 0

Standen :
American League :

East W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Boston 53 43 .552 - 27-18 26-25 20-25 8-4 13-8 12-6 4-6 L1
New York 51 44 .537 1.5 29-19 22-25 17-21 9-7 14-9 11-7 6-4 L2
Baltimore 50 45 .526 2.5 27-20 23-25 23-16 13-15 6-4 8-10 5-5 L3
Toronto 48 48 .500 5.0 26-20 22-28 23-16 6-10 11-12 8-10 4-6 L1
Tampa Bay 33 64 .340 20.5 21-26 12-38 17-22 5-18 8-9 3-15 6-4 W1

Central W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Chicago 63 32 .663 - 32-18 31-14 10-5 31-7 10-14 12-6 6-4 W1
Minnesota 52 43 .547 11.0 29-22 23-21 15-6 22-18 7-9 8-10 5-5 L1
Cleveland 49 48 .505 15.0 23-26 26-22 8-9 17-27 9-9 15-3 2-8 L1
Detroit 47 48 .495 16.0 22-25 25-23 12-13 19-21 7-5 9-9 6-4 W1
Kansas City 35 61 .365 28.5 20-27 15-34 9-8 12-28 5-16 9-9 5-5 W1

West W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST NL L10 STRK
Los Angeles 58 39 .598 - 29-21 29-18 5-3 24-16 17-14 12-6 6-4 W2
Oakland 51 45 .531 6.5 30-17 21-28 14-20 7-5 20-12 10-8 8-2 W4
Texas 48 47 .505 9.0 28-22 20-25 11-10 14-9 14-19 9-9 3-7 L3
Seattle 42 53 .442 15.0 22-24 20-29 12-19 8-8 12-18 10-8 5-5 W1

National league :

East W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
Atlanta 54 43 .557 - 29-14 25-29 26-20 16-7 5-8 7-8 4-6 L1
Washington 54 43 .557 - 31-17 23-26 18-18 15-13 9-6 12-6 2-8 L3
Philadelphia 50 47 .515 4.0 31-22 19-25 20-26 14-9 9-4 7-8 7-3 W1
New York 49 47 .510 4.5 30-21 19-26 25-22 12-12 7-3 5-10 6-4 L1
Florida 47 47 .500 5.5 25-22 22-25 21-24 9-11 7-7 10-5 3-7 L1

Central W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
St. Louis 62 34 .646 - 33-18 29-16 7-8 32-11 13-10 10-5 7-3 W1
Houston 50 46 .521 12.0 30-14 20-32 6-11 23-21 14-6 7-8 7-3 W6
Chicago 48 48 .500 14.0 24-22 24-26 8-14 23-19 11-6 6-9 6-4 L3
Milwaukee 47 50 .485 15.5 26-17 21-33 11-13 21-22 7-8 8-7 6-4 L1
Cincinnati 41 55 .427 21.0 30-24 11-31 10-10 15-27 9-10 7-8 7-3 W3
Pittsburgh 41 56 .423 21.5 22-27 19-29 10-10 16-30 10-9 5-7 2-8 L1

West W L PCT GB HOME ROAD EAST CENT WEST AL L10 STRK
San Diego 50 47 .515 - 29-18 21-29 6-4 13-12 24-20 7-11 3-7 L5
Arizona 47 51 .480 3.5 24-27 23-24 6-11 7-10 26-20 8-10 5-5 W1
Los Angeles 44 52 .458 5.5 23-23 21-29 6-7 8-11 25-21 5-13 4-6 W3
San Francisco 42 53 .442 7.0 22-28 20-25 4-9 10-10 22-22 6-12 6-4 W1
Colorado 34 61 .358 15.0 24-23 10-38 6-6 11-21 11-25 6-9 4-6 W1

Ook Tosatto weg bij Fassa Bortolo

Manager Ferretti van Fassa Bortolo slaagt er zeer waarschijnlijk niet in een nieuwe sponsor te vinden. De coureurs van Fassa lijken er ook niet meer in te geloven, want één voor één verlaten zij het zinkende schip.

De voorlopig laatste renner die vertrekt bij Fassa Bortolo is Matteo Tosatto. De belangrijke wagon in de trein van Petacchi gaat naar Quick-Step, waar hij de luxe helper van Tom Boonen zal worden. Tosatto heeft een mondeling akkoord bereikt met de manager van de Belgische formatie, Patrick Lefèvre, die erg blij is met de komst van de Italiaan: ”Zijn technische vaardigheid en ervaring zullen Boonen zeker helpen in de massasprints.” Tosatto reed al vanaf 2000 voor Fassa. In 2001 won hij een etappe in de Giro d’Italia.

Gisteren werd al bekend dat ook Petacchi manager Ferretti gaat verlaten. De spurtbom neemt volgens de Gazzetta Dello Sport ook nog eens de helpers Baldato en Ongarato mee naar Domina Vacanze. Hardrijder Flecha bereikte bovendien al een akkoord met Rabobank, terwijl Cancellara vanmiddag bevestigde dat hij in 2006 voor het CSC van Bjarne Riis gaat koersen. Verder moet Ferretti ook lijdzaam toezien dat het supertalent Vincenzo Nibali naar Liquigas- Bianchi verkast.

Piloot pleegde zelfmoord nabij Reichstag

Gweaneth had ons via de nieuws-submit te melden:

De piloot van het vliegtuigje dat gisteren bij de Reichstag in Berlijn verongelukt is heeft zeer waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. Het zou gaan om de 39-jarige vuilnisman Volker K., die gezocht wordt door de politie wegens moord op zijn vrouw.

Op ongeveer driehonderd meter van de Reichstag stortte het vliegtuigje zich in de grond. In de Reichstag is nu de Bondsdag gevestigd. De Bondstag kun je vergelijken met de Tweede Kamer in Nederland. Enkele honderden meters verderop staat ook het kantoor van de Duitse bondskanselier.

"Er is in ieder geval geen sprake van een terroristische aanslag, aldus de Duitse minister Körting vrijdagavond.

De Reichstag in Berlijn

Sunday Oliseh naar Genk

Sunday Oliseh heeft weer een nieuwe club gevonden. De Nigeriaan tekent een tweejarig contract bij de Belgische subtopper RC Genk.

De verdediger mocht transfervrij vertrekken bij Borussia Dortmund, vooral omdat hij het afgelopen seizoen weinig speelde en enkele malen in opspraak kwam. Oliseh leek juist weer de weg omhoog te hebben gevonden na een redelijk 1,5 jaar bij VfL Bochum. Ook daar kwam hij echter negatief in het nieuws, omdat de 30-jarige Nigeriaan zijn ploegmaat Hashemian een kopstoot verkocht.

Nu doet Oliseh met de transfer naar Genk dus een stapje terug, al werd Genk vorig jaar vierde in de Belgische Eerste Klasse. Oliseh raakte in Nederland vooral bekend door zijn periode bij Ajax, van 1997 tot en met 1999. Bij de Amsterdammers verdiende hij een transfer naar Juventus.

Troussier weer bondscoach Nigeria

Philippe Troussier is voor de tweede maal in zijn carrière aangesteld als bondscoach van Nigeria.

Zijn eerste periode als trainer bij het Afrikaanse land duurde slechts een paar maanden. In 1997 ontslagen werd de Fransman toen ontslagen, hoewel Nigeria zich wel plaatste voor het wereldkampioenschap voetbal. Dit keer zal hij er wederom voor moeten zorgen dat Nigeria aan het WK mee mag doen.

Eerder was de 50-jarige Troussier al bondscoach van Ivoorkust, Burkina Faso, Zuid-Afrika, Japan en Qatar. Aan het einde van afgelopen seizoen werd hij ontslagen bij Olympique Marseille, nadat hij zich met de Franse club niet kon plaatsen voor de UEFA Cup.

Ferrari zal het zwaar krijgen

Het werd tijdens de kwalificatie weer duidelijk gemaakt dat de Ferrari F2005 snelheid mist. Michael Schumacher start morgen vanaf een 5e plek, en Rubens Barrichello start nog tien plaatsen achter hem op plek 15. We blikken vooruit met Jean Todt en de 2 coureurs.

Jean Todt: "Het zal morgen een zware race worden voor ons. We starten morgen vanaf een 5e en een 15e plek, het grote verschil hier tussen is te verklaren door de compleet andere strategieën. Maar dan nog zijn dit niet de plekken waar wij graag zouden willen staan. We hebben echter nog steeds niet de oorzaak van ons probleem gevonden, dus het enige wat we kunnen doen is het accepteren en samen met Bridgestone keihard blijven werken om de problemen op te lossen. Voor morgen kan ik alleen zeggen dat de strategieën van onze coureurs,en de mate van bandenslijtage bepalend zullen zijn voor de uitkomst van de race."

Michael Schumacher: "Ik reed een foutloze ronde, en de auto voelde goed aan. Ik denk niet dat wij met een lichtere auto reden t.o.v. de ander teams. Voor de race kan ik alleen maar hopen dat ik het gevecht met Button kan aangaan, en een goede show neer kan zetten voor alle fans hier. Ons richten op de top is zinloos, wij zijn duidelijk langzamer."

Rubens Barrichello: "Ik kon kiezen tussen twee strategieën, ik kon heel licht kwalificeren en zo een goede startplek veroveren of ik kon me meer op de race richten. Ik heb voor het laatste gekozen, vooral omdat vanmorgen de auto niet helemaal perfect aanvoelde en ik dacht dat het morgen wel eens zwaar kon worden voor de banden. We zullen tot morgenmiddag moeten wachten om te zien of ik de juiste beslissing heb gemaakt."

GP2: ART pakt dubbel in race één

Nico Rosberg heeft race één van het GP2 raceweekend gewonnen. Hij finishte 14.6 seconden voor zijn teamgenoot Premat en zorgde hiermee voor de allereerste dubbel voor een team in de GP2 klasse.

De twee ART Grand Prix rijders hadden ook een goed uitgangspunt aan het begin van de race aangezien ze vanaf pole position en plaats drie waren gestart. Premat lag na bocht één echter al tweede nadat hij Scott Speed voorbij was gestoken die een slechte start had.

Rosberg bleef bijna de hele race dominant aan de leiding en trok in de eerste paar races ook al meteen een gat naar zijn teamgenoot door meer dan een seconde sneller te zjin. Speed was inmiddels druk bezig met een gevecht om plaats twee tussen hem en Premat. Hier kwam echter nog een derde rijder bij, Nelson Piquet. De jonge coureur kwam vanaf een achtste plaats en prikte zijn auto voorbij die van Speed nadat hij een aantal ronden achter de Amerikaan had gezeten.

Daarna zette de coureur van het team Hitech Piquet de achtervolging in op Premat. Maar er waren te weinig rondes om de Fransman voorbij te gaan. Nico Rosberg pakte in zijn thuisgrandprix dus de eerste één-twee voor ART Grand Prix, het team van de zoon van Jean Todt de teambaas van Ferrari.


Scott Speed wachtend in zijn auto totdat hij zijn pitbox mag verlaten

Uitslag GP2 Hockenheim race één

positiecoureurteamachterstand
1N. RosbergART14.600
2A. PrematART15.300
3N. PiquetHitech Piquet15.800
4S. SpeediSport24.600
5H. KovalainenArden34.500
6G. PantanoSuper Nova35.100
7E. VisoBCN Comp.41.300
8B. GarciaRacing Eng.41.700
9O. PlaDPR48.000
10N. LapierreArden48.300

Breukink: "Rasmussen was in paniek"

Mikael Rasmussen kende vandaag een vreselijke middag. De Deen van Rabobank verdedigde in de tijdrit zijn derde plek, maar had alleen maar pech.

De winnaar van de bolletjestrui viel twee keer op het asfalt en had een aantal keren materiaalpech. Hierdoor zakte Rasmussen van de derde naar de zevende plaats in het algemeen klassement. Ploegleider Erik Breukink: "Hij was helemaal de kluts kwijt. Al na vier kilometer voor het eerst. Dat was een ongelukkige schuiver. Daarna was hij zijn zelfvertrouwen kwijt, hij durfde de bochten niet meer aan te snijden. Het liep niet meer en hij raakte volkomen in paniek."

Breukink probeerde in de volgauto Rasmussen moed in te spreken. "Je doet wat je kan, maar ik zag al na de eerste val dat het niet goed meer zat. En toen ging hij ook nog eens van fiets wisselen." De mecanicien van Rabobank sprak tegen dat het om materiaalpech ging. "Na die tweede val waren we blij dat hij nog opstapte. Het is sneu. Het podium was bijna onmogelijk tegen Ullrich, maar nu verloor hij nog plaatsen die hij niet had hoeven te verliezen."

Interessante weetjes uit interview Miyamoto en Iwata

Het tijdschrift Electronic Gaming Monthly heeft Shigeru Miyamoto en Satoru Iwata geïnterviewd en daar zijn een aantal interessante weetjes uit voortgekomen.

Miyamoto had de volgende dingen te zeggen:

quote
- Hij was druk bezig met andere GameCube-games voor hij zich op Mario 128 kon richten. Dit is één van de redenen waarom Mario 128 naar de Revolution is doorgeschoven.

- Nintendo wil met de Revolution ontwikkelaars stimuleren daadwerkelijk betere games te maken en ze niet volledig op het grafische gebied te richten.

- Miyamoto en zijn team zijn aan het praten over een Super Smash Bros-game voor de Nintendo DS.

- Een nieuwe game met Luigi is in de maak. Voor welk platform is nog niet bekend.

- Er staat voorlopig geen nieuwe Pikmin in de agenda, maar volgens Miyamoto zou de game zeer geschikt zijn voor de manier van spelen op de Revolution.

- Miyamoto wenst iets te gaan maken waarmee spelers op een simpele manier hun eigen gezicht op het hoofdpersonage kunnen plakken.


En Iwata had deze dingen te zeggen:
quote
- Een Mario Party Online zou op de Revolution kunnen verschijnen

- De Revolution krijgt geen Ethernet port.

- Iwata denkt dat de graphics van de Revolution op gelijke voet staan met de Xbox 360 en PlayStation 3.

- De Revolution zal online net zo makkelijk te gebruiken zijn als de Nintendo DS

- Bepaalde oude games die te downloaden zullen zijn, kunnen mogelijk ook online gespeeld worden.


Gedode Brit in metro onschuldig

De man die gisteren in de Londense metro werd doodgeschoten, had niets met de terroristische aanslagen van doen, zo heeft de Britse politie vanmiddag laat bekend gemaakt. Hij werd gedood nadat hij zich verdacht had gedragen op een metrostation en politie-bevelen zou hebben genegeerd.

Hij werd achtervolgd en neergeschoten toen hij een metrowagon invluchtte. De politie vermoedde dat hij een terrorist was en sommeerde hem tevergeefs om stil te staan. Waarom de man niet op bevelen van de politie inging, is nog onduidelijk.

Scotland Yard noemt in een verklaring de schietpartij in Stockwell Station een tragedie, welke wordt betreurd door de politie van Londen.

Sinds de bloedige aanslagen van twee weken terug hebben agenten de opdracht gekregen om een verdachte dood te schieten, als vermoed wordt dat deze op het punt staat een bom te laten ontploffen.

Button erg tevreden over kwalificatie

Jenson Button mag zondag voor de tweede maal op rij starten vanaf de eerste startrij. In Engeland had hij nog de hulp nodig van de motor van Kimi Räikkönen, maar op Hockenheim moest Button in de kwalificatie alleen in de Fin zijn meerdere erkennen. In de schaduw van zijn teamgenoot reed Takuma Sato zich naar de achtste plaats.

"Ik ben natuurlijk erg blij om weer op de eerst startrij te staan. Het was een goede ronde, al had ik wat onbalans aan de voorkant. Daardoor had ik enkele momentjes, vooral bij het inkomen van het stadion. We hebben sinds Silverstone flink wat progressie geboekt, maar ik verwacht niet dat het genoeg is om een aanval te doen op de kopposities. We komen echter dichterbij en dat doet ons goed. Dit is overigens de eerste keer dat ik hier op Hockenheim binnen de toptwaalf start, ik hoop dat we daar voordeel uit kunnen halen," aldus de Brit.

Teamgenoot Sato staat zes plaatsen achter Button, maar hij zegt dat daar een reden voor was. "Ik was één van de eerste coureurs die de baan op moest. Daarom mag ik tevreden zijn met mijn ronde. Het is altijd een nadeel, maar ik ben tevreden met hoe het zich heeft uitgewerkt. Vanmorgen hebben we ons goed voorbereid en ik ben overtuigd van onze racesnelheid en –strategie voor morgen."

Armstrong pakt toch nog etappezege

Lance Armstrong heeft de twintigste etappe gewonnen in de Tour de France. In de tijdrit vergrootte de zesvoudig winnaar zijn leiding in het algemeen klassement. Mikael Rasmussen kende een slechte middag en verloor zijn derde plek aan Jan Ullrich.

De tijdrit rond Saint-Etienne was de laatste mogelijkheid voor Lance Armstrong om een etappe in deze Tour op zijn naam te schrijven. De Amerikaan kon zich bij een illuster rijtje scharen als hij geen etappe zou winnen. Slechts vijf Tourwinnaars wisten in de historie van de ronde geen etappe te winnen.

De race tegen de klok begon zoals gewoonlijk in omgekeerde volgorde van het algemeen klassement. Hierdoor begonnen de klassementsrenners het laatst. Erkende tijdrijders als Cancellara, Roberts en Lang zetten als eerste de beste tijden op de klok. Voor Santiago Botero, ex-wereldkampioen tijdrijden, begon de tijdrit dramatisch. De Colombiaan nam de verkeerde bocht en reed het publiek in.

De Rus Vladimir Karpets zette een goede tijd neer. De renner van Illes Balears - Banesto kende een slechte Tour, maar overtuigde wel in Saint-Etienne. De tijd van de Rus bleef lange tijd staan, tot Bobby Julich van CSC deze tijd met een minuut wist te overtreffen. Langzamerhand kwamen de klassementsrenners in actie. Misschien wel het belangrijkste in deze tijdrit was het duel tussen Mikael Rasmussen van Rabobank en Jan Ullrich. De Deen en de Duitser vochten om een podiumplek in Parijs.

De tijd van Julich werd verbroken door Alexandre Vinokourov. De Kazach klokte 17' sneller dan de Amerikaan. De ploeggenoot van Vinokourov, Jan Ullrich, reed ondertussen een knappe tijdrit. Al snel maakte de Duitser de achterstand met Rasmussen kleiner en kleiner. De winnaar van de bolletjestrui reed erg nerveus en maakte constant fouten. Al snel na de start vloog Rasmussen uit de bocht en de problemen bleven hem achtervolgen. Materiaalpech en weer een valpartij zorgden ervoor dat Rasmussen een podiumplaats kan vergeten. Hij valt terug van de derde naar de zevende plek in het algemeen klassement.

Ullrich daarentegen reed een uitstekende tijdrit. De renner van T-Mobile ging met een kleine minuut over de tijd van Vinokourov heen. De nummer twee van het klassement, Ivan Basso, was ondertussen ook van start gegaan. Even daarna begon Armstrong aan zijn tijdrit. De Italiaan reed het eerste stuk erg snel en bleef bij het eerste meetpunt zelfs Armstrong met zeven seconden voor.

In het tweede stuk verspeelde Basso zijn voorsprong op de gele trui drager. Waarschijnlijk wilde Basso zijn podiumplek veilig stellen en niet teveel risico's nemen in de afdaling. Een vijfde plek restte voor de kopman van CSC. Armstrong, waarvan bekend is dat hij zijn tijdritten opbouwt, reed het tweede deel een stuk sneller en was vervolgens bij alle komende meetpunten de snelste man. Met 23’ blijft hij Ullrich voor en wint hij deze tijdrit.

Morgen staat de laatste etappe in de Tour op het programma. Het enige waar nog om wordt gestreden is de etappewinst en de groene trui. Dit duel gaat nog tussen de Noor Hushovd en de twee Australiërs McEwen en O’Grady.

Uitslag Etappe 20 Saint-Etienne > Saint-Etienne

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 001Lance ArmstrongDSCUSA 1h 11' 46"
2 011Jan UllrichTMOGER23"
3 019Alexandre VinokourovTMOKAZ01' 17"
4 023Bobby JulichCSCUSA01' 33"
5 021Ivan BassoCSCITA01' 54"
6066Floyd LandisPHOUSA02' 02"
7044Cadel EvansDVLAUS02' 06"
8004George HincapieDSCUSA02' 26"
9031Francisco ManceboIBAESP02' 51"
10037Vladimir KarpetsIBARUS03' 06"
11007Yaroslav PopovychDSCUKR03' 09"
12026Carlos SastreCSCESP03' 11"
13101Christophe MoreauC.A.FRA03' 12"
14164Levi LeipheimerGSTUSA03' 13"
15068Oscar Pereiro SioPHOESP03' 25"
16163Sebastian LangGSTGER03' 26"
17025Luke RobertsCSCAUS03' 48"
18115Dario CioniLIQITA03' 51"
19096Jorg JakscheLSWGER03' 51"
20071Fabian CancellaraFASSUI04' 03"
29056Joost PosthumaRABNED05' 13"

Algemeen klassement na twinig etappes:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 001Lance ArmstrongDSCUSA82h 34' 05"
2 011Ivan BassoCSCITA04' 40"
3 019Jan UllrichTMODUI06' 21"
4 023Francisco ManceboIBASPA09' 59"
5 021Levi LeipheimerGSTUSA11' 25"
24052Michael BoogerdRABNED38' 29"

Wanbeleid Bronovo Ziekenhuis

In hoog tempo beginnnen de verhalen over Rene van den Berg nu in de media te verschijnen. Smeuïge verhalen over de tennisweldoener die toppers naar Hilverheide lokte en de grote man was van het Hilversumse Challenger toernooi. Het halve Gooi belegde kennelijk bij René en de truc is inmiddels wel duidelijk: "wel rendementen uitkeren, maar de inleg verbrassen in de tenniswereld". Volgens René komt het allemaal wel goed en krijgt iedereen zijn geld terug, maar daar lijkt alleen René zelf nog in te geloven.

Dat een groot aantal mensen het schip in gaan is triest maar dat mensen verblind door hoge rendementen risico's nemen is van alle dagen en gewoon eigen schuld. Dat geldt echter niet voor het Bronovo Ziekenhuis. Dit ziekenhuis heeft naar nu blijkt, onder de bezielende leiding van financiële topman Wim van der Heiden 500.000 Euro aan Van den Berg overgemaakt en kan nu naar deze centen fluiten. Het is voor mij echt ONBEGRIJPELIJK dat een ziekenhuis een dergelijk groot bedrag op een dergelijk twijfelachtige manier kan beleggen.

De raad van bestuur van het ziekenhuis komt nu met een verklaring waarin wordt ontkent dat het vertrek van Wim van der Heiden (vorige maand) iets met deze zaak te maken heeft. Dat is geweldig hoor, maar mag ik misschien even weten wanneer er een verklaring van de raad van bestuur komt waarin hun EIGEN vertrek vanwege deze affaire wordt aangekondigd?

Montoya: "geen excuus"

Juan-Pablo Montoya zoekt geen excuses voor zijn crash tijdens de kwalificatie, eerder vanmiddag.

Vanmiddag, tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland, spinde Montoya in de laatste bocht van de baan en eindigde in de bandenstapel. "Ik was bezig aan een hele snelle ronde, tot ik in de laatste bocht een fout maakte. Ik gaf teveel gas waardoor de achterkant uitbrak en ik de controle verloor", aldus de McLaren-coureur. "Het is wel heel jammer, ik was bezig aan een ronde die misschien wel de pole-tijd opleverde, maar het was volledig mijn eigen schuld".

Door zijn fout moet de Colombiaan dus achteraan starten. Hij maakt zich echter geen zorgen over het verloop van de race. "Ik start morgen met een aangepaste strategie en zal er alles aan doen om de race toch nog tot een goed einde te brengen voor het team". McLaren heeft toch nog wel iets om tevreden over te zijn, Montoya's teamgenoot Kimi Räikkönen start morgen vanaf pole-position.

Dutch Open: Calleri tegenstander Gonzalez

De finale van de Dutch Open in Amersfoort gaat tussen de Argentijn Agustin Calleri en de Chileen Fernando Gonzalez.

Calleri was in de halve finale te sterk voor de Tsjech Ivo Minar met tweemaal 6-4. De als tweede geplaatste Gonzalez ontdeed zich al eerder op zaterdag al met 6-2, 6-1 van de Spanjaard Sanchez.

Calleri en Gonzalez speelden drie maal eerder tegen elkaar. De Chileen won twee maal, Calleri was echter in hun laatste ontmoeting de sterkste, dat was in 2003 in het Portugese Estoril.

Bont gezelschap rond Lance Armstrong

Icoon Sport nieuwsEen zangeres, een acteur, een voormalig wielerkampioen en een politicus. Lance Armstrong had vanochtend een bont gezelschap om zich heen toen hij begon met de voorbereidingen van de tijdrit in de Tour de France. Ook zijn moeder en zijn drie kinderen waren aanwezig in de camper van de Amerikaan.

Zangeres Sheryl Crow is al enige tijd de vriendin van Armstrong en acteur Robin Williams is een boezemvriend die jaarlijks een kijkje komt nemen als Lance de Tour rijdt. Senator en ex-presidentskandidaat John Kerry en vijfvoudig tourwinnaar Eddy Merckx waren vandaag op bezoek.

Armstrong staat op het punt voor de zevende keer de Tour de France te winnen, een record. Morgen eindigt de wielerronde in Parijs. De aanstaande zevenvoudig winnaar heeft aangekondigd na zijn zege te gaan stoppen met wielrennen.

Lance Armstrong en Robin Williams
Lance en boezemvriend Robin tijdens de Tour van 2002

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Roemeen overlijdt na zelfverbranding

Icoon Buitenlands nieuwsIn Boekarest is een 36-jarige Roemeen overleden die zichzelf op 11 juli voor het parlementsgebouw in de Roemeense hoofdstad in brand had gestoken. Vacilica Grosu was radeloos omdat hij zijn zoontje in Spanje niet mocht zien. Zijn laatste wens om vanaf zijn sterfbed telefonisch met zijn 7-jarige zoon te spreken ging niet meer in vervulling. Het kind verblijft bij zijn moeder.

Grosu kwam eerder in het nieuws toen hij zich in september vorig jaar op Den Haag CS met benzine had overgoten en zichzelf in brand wilde steken. Hij werd voordat hij tot zijn daad kon komen overmeesterd, en door een rechtbank tot drie maanden cel veroordeeld voor het dreigement. Nadat hij zijn straf had uitgezeten werd hij teruggestuurd naar Roemenië.

SP-Kamerlid Harry van Bommel heeft steeds contact gehouden met Grosu en zijn zus. Volgens de SP'er had de man al een week met spandoeken voor het parlement gedemonstreerd om de autoriteiten te bewegen tot medewerking aan het opsporen van zijn 7-jarige zoon. Nadat hij zichzelf in brand stak liep hij brandend met een spandoek over straat. Zijn lichaam was door de actie voor 50 procent verbrand, aldus Van Bommel. Het Kamerlid is via de Roemeense ambassadeur in Nederland te weten gekomen dat Grosu's zoon bij zijn moeder in Spanje is en dat hun verblijfplaats onbekend is.

Vacilica Grosu kort nadat hij zich in brand stak
Vacilica Grosu kort nadat hij zich in brand stak

Meeste Britse moslims fel tegen aanslagen

WoestijnSneeuw had ons via de nieuws-submit te melden:

De meeste Britse moslims (77%) veroordelen de recente bomaanslagen in Londen zondermeer, zo blijkt uit een onderzoek van the Daily Telegraph. 11% veroordeelt het min of meer, en 6% vindt de aanslagen wel gerechtvaardigd. Volgens de Britse krant betekent het dat, alhoewel 6% een grote minderheid is, er toch nog zo'n 100.000 individuele moslims in Groot-Brittannië rondlopen die sympathie voelen voor de aanslagplegers.

Op de vraag of, ongeacht of men nu vóór of tegen de aanslagen is, men enige sympathie voelt voor de motieven van de daders, antwoordt 55% van de Britse mosims daar geen enkel begrip voor te kunnen tonen; 16% heeft vrijwel geen begrip, 11% een beetje en 13% heel veel.

Een meerderheid van 56% zegt overigens wel te kunnen begrijpen waarom sommige lieden overgaan tot terreurdaden en 39% begrijpt daar juist niets van.

The Daily Telegraph vroeg ook in welke stelling men zich het best kon vinden:
De Westerse samenleving is misschien niet perfect, maar moslims moeten er mee leren leven en niet proberen deze te beëindigen, scoorde 56%.
De Westerse samenleving is decadent en immoreel en moslims moeten proberen dat te beëindigen, maar niet met geweld, scoorde 31%.
De Westerse samenleving is decadent en immoreel en moslims moeten proberen dat te beëindigen, desnoods met geweld, scoorde 1%.
11% gaf aan zich in geen van de drie stellingen te kunnen vinden danwel het niet te weten.

Grafiek met onderzoeksgegevens. (Bijbehorend nieuwsbericht)

Kerk weert zich online tegen Da Vinci Code

Da Vinci CodeDe katholieke kerk van Engeland en Wales is een website gestart tegen het boek Da Vinci Code van Dan Brown. De kerk weerlegt een aantal volgens haar foute claims van de schrijver over het christelijke geloof. De lancering van de website viel gisteren samen met de naamdag van de heilige Maria Magdalena.

In het populaire boek van Brown wordt Maria Magdalena genoemd als de echtgenote van Jezus, en zou ze ook een kind van de zoon van God hebben gebaard. De Da Vinci Code deed in christelijke kringen veel stof opwaaien. In Londen keerde eerder de Westminister Abbey zich al tegen het boek, door gidsen feitenoverzichten te geven waarmee ze vragen van toeristen kunnen beantwoorden en vermeende onjuistheden kunnen weerleggen.

Dutch Open: Gonzalez vrij eenvoudig naar finale

Fernando Gonzalez heeft zich vrij eenvoudig voor de finale van het Dutch Open in Amersfoort geplaatst.

De als tweede geplaatste Chileen, die vorig jaar in de finale van het toernooi verloor van Martin Verkerk, walste met 6-2, 6-1 over de Spanjaard David Sanchez heen.

De andere halve finale gaat tussen de ongeplaatste spelers Tsjech Ivo Minar en de Argentijn Agustin Calleri.

Button belangrijkste schakel in transfermarkt

Er is een hoofdrol weggelegd voor BAR-coureur Jenson Button in de transfermarkt van dit seizoen. De beslissing van Button kan een belangrijke sleutel zijn voor de keuze van de overige coureurs voor het F1seizoen van 2006.

Button zou al meerdere aanbiedingen op zak hebben van grote teams in de Formule 1, het zou hier onder andere gaan om de teams Scuderia Ferrari en BMW Williams F1. Teambaas Nicky Fry wil dat Button snel een beslissing neemt voor welk team hij komend seizoen wil gaan rijden.

Meerdere coureurs zitten te wachten op het besluit van Button. Volgens Felipe Massa zou de beslissing van Button wel eens een kettingreactie kunnen veroorzaken, waarna meerdere coureurs hun beslissing voor het komende seizoen gaan maken. De Britse krant The Sun zou van een bron binnen het team van BAR te weten zijn gekomen, dat ze voor volgend seizoen de coureurs Jenson Button en Rubens Barrichello als het ideale rijderduo zien.

Vegetarische boef hapt in stukje vinger

Icoon opmerkelijk nieuwsEen gedetineerde die vastzit in een gevangenis in de Amerikaanse staat Californië wil een bedrijf aanklagen dat maaltijden voor de gevangenen inpakt. De boef zat een muffin te eten, toen hij plotseling op iets hards beet. Het bleek een nagel met een stuk vlees eraan te zijn.

Een medewerker van het verpakkingsbedrijf zou het topje van zijn vinger verloren hebben bij een bedrijfsongeluk. De gevangene, die het boeddhisme aanhangt, was volgens zijn advocaat zo van streek door het voorval dat hij een schadevergoeding van ten minste 75.000 dollar gaat eisen.

Al-Qaeda eist bloedige aanslagen Egypte op

Icoon Buitenlands nieuws Een groepering die zichzelf de 'Abdullah Azzam Brigades van Al-Qaida in Syrië en Egypte' noemt heeft vandaag de verantwoordelijkheid voor de aanslagen in het Egyptische Sharm el-Sheikh opgeëist. De groep deed dit in een op internet verschenen verklaring, waarvan de authenticiteit nog niet geverifieerd is. De serie aanslagen met zware autobommen kostte vannacht aan zeker 83 mensen het leven. Bovendien vielen er meer dan 200 gewonden, waarvan er nog 23 in kritieke toestand zouden verkeren.

De aanslagen zijn de zwaarste in Egypte sinds 1981. Onder de doden en gewonden bevinden zich ook veel buitenlandse toeristen. Er zou volgens de Egyptische politie ook minstens één dodelijk slachtoffer afkomstig zijn uit Nederland, maar dit is nog niet bevestigd door de Nederlandse regering.

"De mujahedeen hebben de kruisvaarders, de zionisten en het ongelovige Egyptische regime in Sharm el-Sheikh een verwoestende slag toegebracht", zo viel te lezen op de website van de terreurgroepering. De getroffen hotels en de oude bazaar waren volgens de groepering namelijk "overvol met zionistische indringers en kruisvaarders". Volgens de groepering maakt deze aanslag onderdeel uit van "het antwoord tegen de internationale kwade krachten die het bloed vergieten van moslims in Irak, Afghanistan, Palestina en Tsjetsjenië".

De aanslagen in het openbaar vervoer van Londen van 7 juli, waarbij 56 mensen om het leven kwamen, zijn ook al door een aan Al-Qaeda gerelateerde beweging opgeëist. Ook de mislukte aanslagen van eergisteren in Londen werden door een terreurcel die banden met Al-Qaeda zegt te hebben opgeëist. Beide claims konden overigens niet bevestigd worden.


De zware aanslagen kostten aan zeker 83 mensen het leven

Nieuwe kans voor Paauwe bij Feyenoord

De kans is aanwezig dat Patrick Paauwe aankomend seizoen opnieuw zijn opwachting zal gaan maken in de basisopstelling van Feyenoord.

Onder voormalig trainer Ruud Gullit leken de dagen van Paauwe in Rotterdam-Zuid geteld en was een vertrek enkele malen dichtbij. Maar Erwin Koeman gunt de voormalig-aanvoerder van de Rotterdammers echter een nieuwe kans in het hart van de defensie.

Met Saïdi aan zijn zijde en Schreuder als defensieve controleur op het middenveld komt Paauwe in de voorbereiding op het voetbalseizoen veel beter uit de verf. De kans is dan ook groot dat hij deel uitmaakt van het team dat 31 juli speelt tegen Hertha BSC. Koeman liet eerder weten dat hij tegen de Duitse club zal gaan spelen met het beoogde basiselftal dat ook zal gaan starten bij de eerste wedstrijden in de competitie.

Paauwe zei dat hij zich beter op zijn plek voelt met Schreuder in het elftal. "Schreuder weet precies wat hij als meest defensieve middenvelder moet doen. En wat mijn rol betreft: ik zie wel wat het wordt. Positief is hoe het er in de groep aan toe gaat."

Ongeregeldheden bij einde Vierdaagse

pankoei had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij ongeregeldheden bij de festiviteiten rond de Nijmeegse Vierdaagse heeft de politie vannacht drie aanhoudingen verricht. De problemen ontstonden rond 2.00 uur na het stoppen van de muziek bij het podium van de Matrixx onder de Waalbrug. Ter hoogte van het podium ontstond een vechtpartij.

Toen agenten vervolgens wilden ingrijpen keerde een flinke groep feestgangers zich tegen de politie. Twaalf politiemensen raakten gewond toen ze met stenen werden bekogeld. Met behulp van politie te paard, diensthonden en de ME werd het terrein vervolgens leeggeveegd. Men verwacht na onderzoek tot meer aanhoudingen te komen van relschoppers.

Eerder op de avond werden op verschillende plaatsen al 33 personen aangehouden, voornamelijk voor geweldpleging. Een man uit Den Bosch werd aangehouden nadat hij een greep in de kassa van een horecagelegenheid deed. Een deel van de verdachten is inmiddels weer op vrije voeten. Zij kregen een boete of hebben een dagvaarding ontvangen voor de speciale Vierdaagsezitting.

Toyota verwacht niks meer van Williams

Motorenbouwer Toyota verwacht niet meer dat er een motordeal met Williams in zit. De Japanners richten zich daarom op het verlengen van het contract met Jordan.

"Williams heeft ons wel benaderd, maar ik denk dat het te laat is om nu nog een contract voor volgend jaar af te sluiten", aldus Toyota-baas John Howett op een persconferentie afgelopen donderdag. "Als het aan ons ligt gaan wij door met Jordan, maar het initiatief ligt bij hun. Wij verwachten echter wel dat ook Jordan de samenwerking wil voortzetten", vertelde Howett.

Zo zit Williams dus nog altijd zonder motor voor volgend jaar. Maar het team van Frank Williams wordt de laatste tijd in verband gebracht met een Koreaans consortium bestaande uit Hyundai, Samsung en Dave Richards, voormalig teambaas van BAR. Richards ontkent echter dat hij met Frank Williams heeft gesproken, maar geeft toe alles scherp in de gaten te houden.

Uitslag kwalificatie GP Duitsland

Kimi Räikkönen heeft de pole position gepakt voor de Grand Prix van Duitsland. Jenson Button start naast hem op de eerste startrij, Renault F1 neemt de tweede startrij in.

Het gevecht tussen Räikkönen en Juan Pablo Montoya ging in rook op, toen Montoya in de laatste bocht van zijn ronde de macht over het stuur verloor en een zekere tweede startplek weggooide. De McLaren Mercedes belandde tegen de bandenmuur, maar Montoya kon ongedeerd uitstappen.

Button deed goede zaken, door op vier tienden van een seconde van Räikkönen te eindigen. Fernando Alonso kon hem niet meer passeren en start vanaf de derde positie.

BMW Williams F1 lijkt weer wat snelheid te hebben teruggevonden in de wagen. Mark Webber en Nick Heidfeld reden rondetijden die dicht bij elkaar lagen en mogen van de zesde en zevende posities starten.

Beide Minardi's waren sneller dan de Jordans. Aangezien Montoya geen tijd neerzette, mag Robert Doornbos zijn allereerste race vanaf de zeventiende gridplaats beginnen. Zijn landgenoot Christijan Albers staat op de zestiende positie.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Duitsland:

positiecoureurteamtijd
1 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:14.320
2 Jenson ButtonBAR Honda 1:14.759
3 Fernando AlonsoRenault F1 1:14.904
4 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:14.927
5 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:15.006
6 Mark WebberBMW Williams F1 1:15.070
7 Nick HeidfeldBMW Williams F1 1:15.403
8 Takuma SatoBAR Honda 1:15.501
9 Jarno TrulliToyota F1 1:15.532
10 Christian KlienRed Bull Racing 1:15.635
11 David CoulthardRed Bull Racing 1:15.679
12 Ralf SchumacherToyota F1 1:15.689
13 Felipe MassaSauber Petronas 1:16.009
14 Jacques VilleneuveSauber Petronas 1:16.012
15 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:16.230
16 Christijan AlbersMinardi F1 1:17.519
17 Robert DoornbosMinardi F1 1:18.313
18 Tiago MonteiroJordan Grand Prix 1:18.599
19 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix geen tijd
20Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes geen tijd

Pereiro strijdlustigste 92e Tour

Oscar Pereiro is door de organisatie van de Tour de France uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner in deze editie van de Tour. De Spanjaard won door zijn aanvalsdrift tevens de zestiende etappe met aankomst in Pau.

In de Tour van 2004 reed Pereiro zich haast geruisloos bij de beste tien, zonder veel op te vallen. Dit jaar was alles anders voor de renner van Phonak: in zowat elke bergrit ontsnapte de Spanjaard. Hij werd tweede op Pla d’Adet, won in Pau, werd gisteren nog vierde en staat zelfs tiende in het klassement. In de strijd om de bolletjestrui staat Pereiro tweede, hij staat zelfs vierde in het puntenklassement. De uitverkiezing van Pereiro tot de meest strijdlustige in deze ronde lijkt dan ook terecht. De 27-jarige renner is de opvolger van Richard Virenque, die zijn aanvalslust ook nimmer kon intomen in 2004. In 2003 won Alexander Vinokourov de prijs voor de strijdlust.

Federer neemt rust door voetblessure

Roger Federer last een rustperiode van ruim drie weken in. De Zwitser heeft te kampen met een voetblessure.

De drievoudig winnaar van Wimbledon moet hierdoor onder meer het Masters toernooi in Montreal aan zich voorbij laten gaan. De Zwitser heeft al lange tijd last van de kwetsuur: ”Na Wimbledon heb ik een scan laten maken en de doktor adviseerde me om rust te nemen. Ik heb al zes maanden last van mijn voet.” In 2004 won de nummer één van de wereld nog het Masters toernooi in Canada. Hij gaat dus veel punten op de wereldranglijst verliezen, maar Federer is al bijna een maand zeker van de Masters Cup aan het eind van dit seizoen. Wel verstoort de rustperiode zijn voorbereiding op de US Open, het Grand Slam dat over vijf weken van start gaat.

Degradatie

Het was op een willekeurig sportcomplex, ergens eind mei. Ik weet eigenlijk niet meer hoe en waarom ik er belandde. Wellicht was het de wind die me er heen dreef, het geluid misschien. Want eenmaal binnen besefte ik dat ik niet op zomaar een terrein was aangekomen. Nee, hier stond iets op het spel. Lijfsbehoud. De thuisclub stond op het punt de laatste wedstrijd van het seizoen af te werken en stond slechts twee punten onder de bezoekers. Bij winst zou degradatie naar, zo bleek bij navraag, de vierde klasse zaterdag afgewend worden.

Roddick onderuit tegen Ginepri

Andy Roddick is verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Indianapolis. De Amerikaanse nummer één van de plaatsingslijst ging in drie sets kopje onder tegen zijn landgenoot Robby Ginepri.

Roddick kreeg liefst drie matchpoints, maar kon de wedstrijd niet naar zich toe trekken: 6-4, 6-7 en 5-7. In 2003 en 2004 was ‘A-rod’ nog de winnaar in Indianapolis. Roddick verklaarde na afloop dat hij wat ongeconcentreerd was: ”Ik was niet klaar voor nieuwe wedstrijden. Dit kwam te vroeg na Wimbledon. Ik was er met mijn hoofd niet bij.”

Ginepri, de nummer 99 van de wereld, kon zijn geluk niet op: ”Hij was altijd een stuk beter dan ik, maar ik ben de laatste tijd vooruit gegaan. Mooi om eens een keer van hem te winnen.” In de halve finale speelt Ginepri tegen Karl Beck, die Bastl naar huis stuurde.


Uitslagen kwartfinales ATP-Indianapolis:

A. Roddick (USA/1) - R. Ginepri (USA) 6-4, 6-7, 5-7
G. Bastl (Zwi) - K. Beck (Slw/10) 4-6, 5-7
P. Goldstein (USA) - T. Dent (USA/4) 3-6, 2-6
G. Rusedski (Eng/7) – N. Kiefer (Dui/2) 3-6, 7-6, 6-4

President Sega America praat over Revolution

In de laatste editie van Nintendo Power staat een uitvoerig interview met de president van Sega of America, Simon Jeffrey. Hij praat onder meer over de Revolution en welke steun Sega graag wil geven aan deze console van Nintendo.

Simon Jeffrey denkt dat Nintendo-fans erg lijken op de Sega-fans van vroeger. Ook de filosofie van de bedrijven is volgens hem bijna hetzelfde. Alleen daarom al zal Sonic altijd op een Nintendo-console verschijnen.

Hij zegt ook dat Sega graag weer met Nintendo wil samenwerken met het ontwikkelen van nieuwe games voor de volgende generatie. Hoewel er nog niets is afgesproken, zou een samenwerking voor bijvoorbeeld de next-gen F-Zero te bespreken zijn.

Jeffrey meldt ook dat hij echter nog niets weet van de Revolution. Vrijwel alle ontwikkelaars en uitgevers hebben nog geen idee wat de console van Nintendo is en gaat doen. Dat betekent niet dat Sega niet geïnteresseerd is. Hoewel het bedrijf nog niets heeft aangekondigd voor de Revolution, is het wel aan het kijken welke franchises ze op welke console kan laten verschijnen. Bovendien is Sega erg gecharmeerd over het download-systeem van de Revolution. Sega zal graag klassieke titels aanbieden via deze service, mits Nintendo daar permissie voor geeft. Het lijkt nog niet zeker of ontwikkelaars naast Nintendo hun klassiekers mogen uitgeven via het download-systeem.

Jeffrey is echter onzeker over de third-party support voor de Revolution. Games voor de Revolution ontwikkelen zal goedkoper worden dan voor de PlayStation 3 en Xbox 360, maar het 'revolutionaire' aspect van de console kan ervoor zorgen dat de Revolution veel ports en dus veel games zal mislopen.

Sony neemt SN Systems over

Het vooraanstaande Britse programmeerbureau SN Systems wordt opgekocht door Sony. SN Systems staat voornamelijk bekend om haar ProDG productlijn, welke bestaat uit compilers, linkers en debuggers voor game-ontwikkeling. Verscheidene PS2-developers hebben er in het verleden voor gekozen om de producten te gebruiken en acquisitie lijkt dus een logische stap te zijn voor beide firma's.

"Het is een genoegen om SN Systems aan boord te hebben," aldus Sony's Masa Chatani. "Al tien jaar lang heeft het de rol van pionier vervuld bij de ontwikkeling van geweldige tools voor de diverse PlayStations."

Sommigen claimen dat de overname bedoeld is om developers een alternatief te kunnen bieden voor de XNA programmeertools die Microsoft aanbiedt aan developers van de Xbox 360.

Hardware- en Softwareverkopen in VS van Juni

Op Jeux France vinden we een lijst met de Amerikaanse hardware- en softwareverkopen over de maand juni. De software charts zijn gerangschikt naar verkopen, niet naar omzet.

Hardware

ConsoleVerkopen
1GBA/Nintendo DS400.000
2Playstation 2355.000
3Sony PSP294.000
4Xbox168.000
5Gamecube70.000

Software

GamePublisherPlatform
1Grand Theft Auto San AndreasTake 2Xbox
2Star Wars: Episode III Revenge of the SithLucasArtsPS2
3Pokémon EmeraldNintendoGBA
4Conker: Live and ReloadedMicrosoftXbox
5Medal of Honor: European AssaultElectronic ArtsPS2
6LEGO Star WarsEidosPS2
7Destroy all Humans!THQPS2
8Midnight Club 3: DUB EditionTake 2PS2
9Star Wars: Episode III Revenge of the SithLucasArtsXbox
10Destroy all Humans!THQXbox
11MadagascarActivisionPS2
12Medal of Honor: European AssaultElectronic ArtsXbox
13Forza MotorsportMicrosoftXbox
14God of WarSonyPS2
15Batman BeginsElectronic ArtsPS2
16MadagascarActivisionGBA
17LEGO Star WarsEidosXbox
18JuicedTHQPS2
19Fire Emblem: The Sacred StonesNintendoGBA
20MVP Baseball 2005Electronic ArtsPS2
21Kirby Canvas CurseNintendoNDS
22MadagascarActivisionGamecube
23Need for Speed Underground RivalsElectronic ArtsPSP
24 Star Wars : Episode III Revenge of the SithLucasArtsGBA
25Advent RisingMajescoXbox

Ubisoft behaalt gezond resultaat

Ubisoft heeft aangekondigd dat de halfjaarlijkse resultaten aanleiding ertoe gegeven hebben om de financiële doelen voor het financiële jaar 2005-2006 te verhogen. Ubisoft heeft in de laatste financiële periode haar marktaandeel namelijk weten te vergroten, waardoor het de op één na grootste onafhankelijke publisher is geworden in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Canada en de VS.

De totale verkopen in het kwartaal dat eindigt op 30 juni kwamen uit op 45 miljoen Euro. De verwachte verkopen voor het eerste half jaar worden geschat op 155 miljoen Euro, wat een stijging van 20 procent betekent ten opzichte van het financiële jaar 2004-2005.

Ubisoft schrijft het succes toe aan de sterke marktpositie van de Nintendo DS, waarvan Ubisoft de grootste onafhankelijke publisher is in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada en de VS. Ubisoft gaf tenslotte nog aan dat dertien van haar ontwikkelstudio's actief op zoek zijn naar nieuw personeel. Dit staat los van de 170 medewerkers die dit jaar erbij zijn gekomen, waarmee het totaal op dit moment op 2400 medewerkers staat.

WK zwemmen: Van der Veldens negende op duetten

Bij de wereldkampioenschappen zwemmen in Montreal zijn Bianca en Sonja van der Velden als negende geëindigd in de finale van het synchroonzwemmen voor duetten. De tweeling kreeg voor de uitvoering in totaal 94,084 punten.

De Russinnen Anastasia Davidova en Anastasia Ermakova prolongeerden hun wereldtitel. Met 99,048 punten bleven ze het Spaanse koppel Gemma Mengual/Paola Tirados en het Japanse duo Saho Harada/Emiko Suzuki voor.

Eerder eindigde Bianca van der Velden als negende in de finale van het solotoernooi.

Pechstein nu al in vorm

Het is hartje zomer, maar schaatser Claudia Pechstein verkeert al in topvorm. Tijdens een wedstrijd in Berlijn klokte de Duitse Olympisch kampioene op de 3000 meter een tijd van 4.06,54.

De Tsjechische juniore Martina Sablikova toonde ook flinke vooruitgang, na een tijd van 4.07,23 bereikte ze de finish en was daarmee sneller dan het juniorenwereldrecord van de Nederlandse Ireen Wüst (4.07,71). Het is echter nog onduidelijk of dit record van Sablikova officieel erkend zal worden.

Uitslag 4e vrije training GP Duitsland

In de vierde vrije training was McLaren weer oppermachtig. Opvallend was Minardi, niet alleen door beide Jordans voor te blijven, maar ook door Albers, die gedurende een groot deel van de sessie sneller bleek dan Schumacher en de beide Williamsen.

Uitslag vierde vrije training Grand Prix van Duitsland:

positiecoureurteamtijdaantal ronden
1Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:14.12811
2Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:14.44916
3Fernando AlonsoRenault F11:14.75812
4Giancarlo FisichellaRenault F11:14.95815
5Jenson ButtonBAR Honda1:15.07215
6Mark WebberBMW Williams F11:15.11110
7Michael SchumacherScuderia Ferrari1:15.25312
8Nick HeidfeldBMW Williams F11:15.25510
9Christian KlienRed Bull Racing1:15.38814
10Jarno TrulliToyota F11:15.41714
11David CoulthardRed Bull Racing1:15.49113
12Ralf SchumacherToyota F11:15.58518
13Takuma SatoBAR Honda1:15.69918
14Felipe MassaSauber Petronas1:15.78112
15Jacques VilleneuveSauber Petronas1:16.03713
16Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:16.07211
17Christijan AlbersMinardi F11:16.67414
18Robert DoornbosMinardi F11:16.91214
19Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:17.21016
20Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:17.96611

Uitslag 3e vrije training GP Duitsland

Ook in de derde vrije training voor de Grand Prix van Duitsland deed McLaren goede zaken. Räikkönen en Montoya lieten de tegenstand achter zich met tijden onder de 1m 16s. Red Bull viel op door vierde en zesde tijden te laten noteren.

Uitslag derde vrije training Grand Prix van Duitsland:

positiecoureurteamtijdaantal ronden
1Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes1:15.68410
2Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:15.7535
3Fernando AlonsoRenault F11:16.47714
4Christian KlienRed Bull Racing1:16.6987
5Felipe MassaSauber Petronas1:16.7997
6David CoulthardRed Bull Racing1:16.92616
7Mark WebberBMW Williams F11:16.9617
8Jarno TrulliToyota F11:17.0537
9Giancarlo FisichellaRenault F11:17.06114
10Takuma SatoBAR Honda1:17.3315
11Jenson ButtonBAR Honda1:17.3978
12Jacques VilleneuveSauber Petronas1:17.40811
13Nick HeidfeldBMW Williams F11:17.5368
14Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:17.59910
15Michael SchumacherScuderia Ferrari1:17.6179
16Narain KarthikeyanJordan Grand Prix1:18.10212
17Christijan AlbersMinardi F11:18.21717
18Ralf SchumacherToyota F11:18.2298
19Robert DoornbosMinardi F11:19.08317
20Tiago MonteiroJordan Grand Prix1:19.10314

Jackson krijgt foto's van zijn penis niet terug

Icoon Showbiz nieuws Michael Jackson zal zijn in beslag genomen spullen voor de recente rechtszaak tegen hem niet terugkrijgen. Daartoe heeft de rechtbank besloten. Het gaat om honderden items, waaronder foto's van zijn edele delen. Dat meldde de Californische krant Lompoc Record vrijdag.

De afbeeldingen zijn in 1993 gemaakt in het kader van een eerder proces wegens vermeend misbruik door Jackson. Bij de laatste rechtszaak tegen Jackson werden ze niet gebruikt als bewijsstuk.

Jackson werd vorige maand vrijgesproken van de beschuldigingen dat hij een dertien-jarige jongen zou hebben misbruikt. FOK! berichtte daar destijds uitgebreid over. Zie hieronder de verwijzingen naar eerdere berichtgeving.
_
Jury: Michael Jackson onschuldig
'Michael Jackson had orale seks met jongetje'
Michael Jackson bleef maagd tot zijn 32e
Pornocollectie Michael Jackson onder de loep
Gavin: Michael Jackson trok mij twee keer af
Broer van Jacksons aanklager loog onder ede
Michael Jackson met spoed naar ziekenhuis
Michael Jackson: 'Ik ga door een nachtmerrie'
'Jackson-slachtoffer' vertelt zijn verhaal
'Jackson hield slachtoffer en familie gevangen'

Perovic op proef bij RKC

Marco Perovic zal de komende dagen op proef zijn bij RKC Waalwijk. De Serviër, die eerder actief was voor Vitesse, probeert met deze stage een contract te verdienen bij de Brabantse club.

De 33-jarige Perovic vertrok in 1998 met ruzie bij Vitesse, na een conflict met de toenmalige coach Herbert Neumann. Tijdens zijn eerste seizoen bij de club uit Arnhem wist Perovic veertien keer te scoren in de competitie.

Mocht het de aanvaller niet lukken om een contract te verdienen bij RKC, dan zijn er nog andere Nederlandse clubs die belangstelling hebben voor Perovic.

'Van der Laan was tegen opheffen NPS'

Icoon politiek binnenland nieuwsStaatssecretaris Medy van der Laan (D66) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was tegen het besluit om de NPS op te heffen. Maxime Verhagen en Jozias van Aartsen, fractievoorzitters van respectievelijk het CDA en de VVD, hebben samen met D66-Kamerlid Bakker in juni besloten om de NPS op te heffen. Bij het maken van dit besluit zou Van der Laan niet aanwezig zijn geweest. Dit heeft Bakker toegegeven.

NRC Handelsblad heeft een reconstructie gemaakt van het overleg, dat nu dus bevestigd is. Bakker zegt dat de staatssecretaris woedend heeft gereageerd toen ze hoorde wat Verhagen, van Aartsen en Bakker hebben besloten. "Ze zei dingen als 'onacceptabel' en 'hier kan ik niet mee naar buiten'", zei het D66-Kamerlid in een reactie.

Begin deze maand heeft Van der Laan overigens zich fel verdedigd over de hervorming van het omroepstelsel in een Kamerdebat. Hierbij was ze voor opheffing van de Nederlandse Programma Stichting.

Kattenkiller meldt zich bij de politie

Erick had ons via de nieuws-submit te melden:

De Belgische politie heeft gisterenmiddag een jongen van 15 jaar uit Aalst aangehouden die verantwoordelijk wordt gehouden voor het online zetten van het gruwelijke kattenmoordfilmpje waarover wij gisteren uitgebreid berichtten. Het filmpje, waarin te zien is hoe een jong katje op brute wijze wordt afgeslacht, leidde gisteren tot grote commotie onder de bezoekers van de weblogs Geenstijl en VKmag. Al snel wisten ze de maker van het filmpje op te sporen.

Deze maker, de 26-jarige Kishor N. afkomstig uit het West- Vlaamse Gullegem, kondigde gisteren aan zichzelf bij de politie te zullen melden. Volgens hem was het beestje ziek, en moest het gedood worden. Over waarom dat op een schandalig brute wijze moest gebeuren die bovendien uitgebreid op video werd vastgelegd, deed hij geen mededelingen. De 15-jarige Glenn van den M. zou niet meer hebben gedaan dan het filmpje online zetten. Hij zou niet betrokken zijn geweest bij de vervaardiging.

Het parket van Kortrijk is inmiddels een onderzoek gestart naar het doden van het jonge katje. Het Vlaamse VTM-journaal besteedde gisteren aandacht aan de zaak. Dat is online te bekijken (vanaf minuut 22:50). Breedband / modem.

WK zwemmen: Wederom goud Edith van Dijk

Edith van Dijk heeft vrijdag tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen in Montreal goud gewonnen op de 25 kilometer open water.

De lange afstandspecialiste dacht aanvankelijk dat ze zilver had gewonnen na een eindsprint met haar Duitse rivale Britta Kamrau. De finish was zo close dat de jury besloot de beelden nog eens te bestuderen. Vervolgens kende ze de gouden plak alsnog aan de Nederlandse toe. Het brons was voor de Italiaanse Laura la Piana.

Eerder won Van Dijk dit toernooi brons op de 5 kilometer en ook goud op de 10 kilometer.

Met deze gouden plak gaf de zwemster haar loopbaan een passend slot. De wedstrijd in Montreal was namelijk de laatste wedstrijd van haar carriere.

Pentagon negeert bevel rechter

Icoon Buitenlands nieuws Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, weigert een bevel van een federaal rechter op te volgen om 87 foto's en vier video's van de mishandeling van Iraakse gevangenen in Abu Ghraib over te dragen aan de burgerrechtenorganisatie ACLU. Laatstgenoemde spande met succes een rechtszaak aan tegen het Pentagon, zich beroepende op de Amerikaanse wet over openbaarheid van bestuur.

Volgens de Amerikaanse regering zou de publicatie kunnen leiden tot "schade voor individuen". Het Pentagon heeft een brief met toelichting naar de rechter gestuurd. Deze zal geheim blijven. Donderdag jongstleden was de uiterste datum om het beeldmateriaal te overhandigen.

De ACLU beschuldigt de regering ervan informatie achter te houden die "cruciaal is voor het openbaar belang."

XP wordt vervangen door Vista

shredder, The-Ghost en beefstick hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsDe langverwachte opvolger van Windows XP gaat Windows Vista heten. Softwareboer Microsoft belooft flinke verbeteringen in het besturingssysteem. Zo moet het minder lang gaan duren om computer en software op te starten. Ook op het gebied van betrouwbaarheid en beveiliging is vooruitgang geboekt, aldus Microsoft.

Verreweg de meeste computers draaien op het besturingssysteem van Microsoft. Het concern werkt al enige jaren aan de opvolger van XP, dat in 2001 voor het eerst verscheen. De ontwikkeling van het nieuwe besturingsprogramma, dat tot nu toe de codenaam Longhorn droeg, liep vertraging op omdat Microsoft programmeurs moest inzetten om Windows XP beter te beschermen tegen virussen.

De software, die volgens een woordvoerder van het concern een geheel nieuw uiterlijk krijgt, komt vermoedelijk na de zomer van 2006 op de markt. De eerste testversie is begin augustus beschikbaar.

'Abonnementen makkelijker beëindigen'

Icoon politiek binnenland nieuwsDe PvdA werkt aan een wetsvoorstel waarin wordt geregeld dat abonnementen voor bijvoorbeeld tijdschriften, internet of de mobiele telefoon makkelijker kunnen worden opgezegd. Het is de partij een doorn in het oog dat vaak maar één keer per jaar een contract beëindigd kan worden, en dat wie te laat is vervolgens weer twaalf maanden kan wachten.

De oppositiepartij wil dat bedrijven voortaan een waarschuwing sturen op het moment dat de opzegtermijn van een jaarabonnement nadert. Zo niet dan mag een abonnement niet stilzwijgend worden verlengd. Contracten voor onbepaalde duur kunnen in het voorstel elk moment worden opgezegd met een opzegtermijn van een maand. Stilzwijgende verlenging van abonnementen korter dan een jaar, zoals een kwartaalabonnement bij kranten, blijft wel mogelijk.

PvdA-Kamerlid Ferd Crone stelt dat consumenten in landen als België, Frankrijk en Oostenrijk al op deze manier worden beschermd. Bijkomend voordeel is volgens hem meer concurrentie omdat mensen op deze manier vaker zullen overstappen naar een andere aanbieder. Crone wil binnenkort een initiatiefwet indienen.

'Avondklok' ingesteld in wijk Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuws Het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes stelt een 'avondklok' in voor de hangjongeren in de Van Speijkstraat. De maatregel zal na de zomer van kracht gaan. Dan mogen de jongelui in de winter geen geluidsoverlast veroorzaken vanaf 20.00 uur, in de zomer vanaf 22.00 uur. Buurtbewoners zullen gaan toezien op deze nieuwe regel.

Al tijden zorgt een groep van ongeveer vijftien Marokkaanse jongeren voor veel overlast in de straat. Vaak blijven ze tot in de nachten op straat hangen, treiteren ze buurtbewoners en vernielen spullen.

Doel van de 'avondklok' is volgens het stadsdeel het versterken van de sociale controle. Het is een afspraak tussen het stadsdeel en haar bewoners, maar heeft nog geen wettelijke status. Familie van de jongeren gaat er beter op toezien dat de jongeren zich gedragen.

Tiental Franse moskeeën 'in handen' extremisten

Volgens de Franse inlichtingendienst zijn er in Frankrijk circa 20 moskeeën waar radicale imams de scepter zwaaien of die onder sterke invloed staan van anti-Westerse extremistische islamitische groeperingen. De moskeeën staan voornamelijk in en rond de grote steden, waar zich grote islamitische gemeenschappen bevinden waarin de werkloosheid vaak hoog is.

Radicale moslims hebben geprobeerd nog tientallen andere moskeeën in handen te krijgen, maar die pogingen zijn mislukt, aldus het hoofd van de Franse inlichtingendienst, Pascal Mailhos. Volgens hem zijn tegen ongeveer tien imams strafrechtelijke onderzoeken gestart. Er wordt bekeken of ze zich schuldig hebben gemaakt aan het aanzetten tot haat en andere strafbare feiten.

De Franse regering heeft laten weten dat imams die hun volgelingen oproepen tot de heilige oorlog voor de islam (jihad), het land zullen worden uitgezet. Mochten ze de Franse nationaliteit hebben dan zal hen dat, indien mogelijk, worden ontnomen.

Man plakt seksoproepen op kinderfietsen

Een 25-jarige Oostenrijker is deze week door de politie aangehouden omdat hij seksoproepen op de zadels van kinderfietsen plakte. Op de blaadjes stond dat hij 'geïnteresseerden voor hete seks' zocht, met een telefoonnummer eronder.

Dat telefoonnummer leidde niet tot de zo begeerde seksafspraken, maar tot de arrestatie van de man. Dat hij echter opgebeld werd door een politieagent, besefte de dader pas toen hij op de gemaakte afspraak in de boeien werd geslagen.

Gatlin wint in Londen, Powell geblesseerd

Nog twee weken en het WK Atletiek gaat van start. In Londen stond er gisteravond de Super Grand Prix op het programma. Reikhalzend werd uitgekeken naar het duel op de 100 meter, tussen Olympisch kampioen Gatlin, wereldkampioen Collins en wereldrecordhouder Powell.

Het kwam echter nooit tot een titanenstrijd tussen deze snelheidsduivels, omdat Powell na enkele meters al moest opgeven door een blessure. Gatlin won in een knappe 9,89, één van de beste prestaties uit zijn loopbaan. De deelname van Powell aan het WK is nog onzeker. Op de 200 meter was er ook spektakel met een scherpe 19,89 van de Amerikaan Spearmon. Hij haalde het voor Bolt en Gay. Spearmon zal echter het WK moeten missen, omdat hij zich niet kwalificeerde op de Amerikaanse trials.

De grootste surprise van de avond was de 400 meter-winst van de Brit Tim Benjamin. Hij bleef Jeremy Wariner voor, die de race rustig uitliep, dacht te winnen, maar niet lette op Benjamin in de buitenbaan. Op de 5.000 meter ging de winst uiteraard naar Bekele en op de mijl haalde Bernard Lagat het. Bij de vrouwen ging de aandacht vooral uit naar polsstokhoogspringster Isinbajeva, maar ook Allyson Felix zette een knappe prestatie neer door de 200 meter in 22,16 te winnen.


Celtic haalt alweer twee spelers

Celtic Glasgow blijft zich deze zomer versterken. Gisteren maakte de Schotse club de komst van Shunsuke Nakamura en Paul Telfer bekend.

Nakamura speelde de afgelopen drie seizoenen voor Reggina. Vooral het afgelopen jaar maakte de 27-jarige Japanse middenvelder veel indruk in Italië. Hij wist zich zelfs in de belangstelling van Real Madrid. De international tekent een vijfjarig contract bij de nummer twee van de vorige Schotse competitie.

Ook de 33-jarige Schotse verdediger Telfer is volgend jaar actief voor Celtic. Hij komt over van het gedegradeerde Southampton, waar hij de afgelopen vier seizoenen een vaste kracht was. Eerder deze zomer verhuisden ook al Boruc, Zurawski, Camara en Aliadiere naar Celtic, dat komende week al speelt in de tweede voorronde van de Champions League, tegen het Slowaakse Artmedia.

Politie zoekt man die treinongeluk voorkwam

pven had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie wil weten welke man tussen 15 juni en 2 juli een auto van een spoorwegovergang in Vught heeft geduwd. De man heeft een botsing met een trein voorkomen en de gemeente wil hem daarvoor graag in de bloemetjes zetten.

De betreffende wagen was onderdeel van een uitvaartstoet. Nadat de auto stil was blijven staan op de spoorwegovergang, rende de chauffeur in paniek weg. De nog onbekende man duwde daarop het voertuig aan de kant. Bij deze actie raakte hij gewond.

Guus Meeuwis breekt Top 40-record

Guus Meeuwis (foto) heeft een mijlpaal bereikt in de geschiedenis van de Top 40. Als eerste artiest is het de Tilburgse zanger gelukt om met twee hits zeventien weken lang in de top 10 te staan.

Het debuutnummer van Meeuwis, 'Het is een nacht', verkeerde in 1995 achttien weken lang in de bovenste regionen van de hitlijst. 'Geef mij nu je angst', het nummer dat Guus Meeuwis op de afscheidsceremonie van André Hazes zong, staat inmiddels al zeventien weken in de top 10.

"Een unieke prestatie", aldus Top 40-presentator Wessel van Diepen. "Hij staat meer dan vier maanden in de top 10, terwijl het gemiddelde een dikke maand is." Op dit moment staat Guus Meeuwis op plaats tien.

Historisch record Isinbajeva

Jelena Isinbajeva is de eerste vrouw die met een polsstok over de vijf meter springt. De Russische deed dat tijdens de Super Grand Prix in Londen. Ze sprong precies 5.00 meter.

De 23-jarige Isinbajeva verbeterde daarmee haar eigen record van 4.96 meter, die ze een half uurtje voor haar fameuze sprong over vijf meter had neergezet. Het is al het zeventiende wereldrecord voor de Olympisch kampioene van Athene. Ze wil haar voorbeeld Sergei Boebka achterna die bij de mannen 35 keer het wereldrecord brak. Gezien de marge die ze nog had bij haar historische sprong moet dat erin zitten.

De Russische kreeg voor het verbeteren van het wereldrecord liefst vijftigduizend dollar. Het is nog onbekend welke bonus ze kreeg voor haar sprong over vijf meter. Isinbajeva, uiteraard de favoriete voor het WK in Helsinki, was zeer blij na haar prestatie: ”Het is simpelweg onbeschrijflijk om de eerste vrouw te zijn die over vijf meter is gesprongen. Dit was mijn grote droom, vanaf het moment dat ik met polsstokhoogspringen begon. Ik ben dolgelukkig.”

Uitslagen oefenwedstrijden 22 juli

De Eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook op vrijdag werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de gisteren gespeelde vriendschappelijke duels:


Feyenoord – Nacional 3-0
Doelpunten Feyenoord: Kuijt (2), Hofs

FC Groningen – BV Veendam 1-3
Doelpunt FC Groningen: Nevland

Lierse SK – Willem II 2-0

Heracles Almelo – Gaziantepspor 1-1
Doelpunt Heracles Almelo: Hellings

Meer details PGR3

Langzaam aan komen er steeds meer details vrij over Project Gotham Racing 3 voor de Xbox 360. De design director van het spel maakte bekend dat er meer dan 75 wagens in het spel te vinden zijn en het zal mogelijk zijn om met meer dan acht personen online tegen elkaar te spelen. Spelers zullen hun eigen competities, routes en regels kunnen maken.

Hij liet ook iets meer los over de zogenaamde spectator-mode in het spel; ieder lid van de PGR3-communitie zal races van anderen kunnen bekijken en er is geen limiet aan het aantal toeschouwers. Onderaan het scherm kun je ook een Gotham News Ticker vinden waarop je het laatste nieuws kunt vinden over PGR3, zoals wanneer je rondetijd wordt verbeterd. De AI van de tegenstanders zal volgens Novak erg goed zijn, zelfs zo goed dat je geen verschil merkt tussen online en tegen de CPU. De AI zal bijvoorbeeld ook fouten maken als je hem onder druk zet.

TMF en Power Unlimited organiseren Game Awards

TMF en de Power Unlimited gaan samenwerken om de TMF Game Awards en PU Gameplay 2005 te organiseren. Op 12 en 13 november in de Amsterdam RAI zal het grootste games-evenement van de Benelux plaats vinden. Op ongeveer 9000 vierkante meter zullen de nieuwste games getoond worden en ook is er natuurlijk aandacht voor de next-gen consoles.

Naast de games is er ook informatie te vinden over de vervolgopleidingen waarmee je in de games-industrie kan komen te werken. De kaartverkoop is inmiddels begonnen en de prijs van een kaartje is 15 euro per dag of 22,50 voor een combikaart.

Veel doden bij serie aanslagen in Egypte

RaZ, ArcticBlue, aswin, mouthman, BlackJack, JaWi en Finder_elf_towns hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In de Egyptische badplaatsen Sharm el-Sheikh en Naama Bay zijn rond middernacht zeker vier autobommen afgegaan. Daarbij zijn minstens 60 doden en ruim honderd gewonden gevallen. Veel gewonden verkeren in kritieke toestand.

Eén autobom ontplofte op de oude markt in Sharm el-Sheikh, twee in hotels in het nabijgelegen Naama Bay en één op een bazaar in die plaats. Alle plaatsen zijn bekende toeristenoorden. Veel Europeanen komen in Sharm el-Sheikh en Naama Bay om er in de Rode zee te duiken.

Nederlanders
Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich ook Nederlanders. Verder vonden mensen uit Egypte, Qatar, Koeweit en Groot-Brittannië de dood. Om hoeveel Nederlanders het gaat is, is nog niet bekend.

De Rode Zee is onder Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Vrijwel alle grote jongens uit de reiswereld - zoals TUI en Thomas Cook - organiseren reizen naar de Egyptische badplaatsen. Het getroffen Ghazala Garden Hotel in Naama Bay is ook een populair verblijf voor Nederlandse toeristen.

Mamma, mamma, mijn eerste bom!

En afgelopen week weer een bomaanslag in Londen. De terroristische organisaties schrapen inmiddels wel over de bodem van de varkensmestcontainer, want de terroristjes blazen zichzelf al niet meer op, maar gooien de slecht gefabriceerde bommen nu alleen nog maar de bus in en zetten het dan, als de mietjes die ze zijn, op een rennen.

Niet dat de zelfmoordenaars mindere mietjes zijn, want wat een ongelooflijk watje moet je wel niet zijn om met een verborgen bom, tussen ongewapende, nietsvermoedende mensen te gaan staan en er dan op zo'n manier een eind aan te maken dat je de consequenties van je daad ook niet meer hoeft te dragen?

Terrorisme. Je hoort niet anders meer. Iedereen heeft er wel een mening over. Van Amerikaanse congresmannen die dreigen met het nuken van Mekka, tot Nederlandse premiers die het gebruiken om de EU Grondwet erdoorheen te drukken en van Londense burgemeesters die graag willen uitleggen waar terroristen hun motivatie vandaan halen tot de angstige mens op straat die met gezond wantrouwen iedereen met een niet Westers uiterlijk en een rugzak in de gaten houdt.

Gelukkig hebben we hier in Nederland nog niet te maken gehad met fundi's met rare acties. Er lopen genoeg fundi's rond met rare ideeën, maar zolang de WW/WAO/bijstandsuitkering nog niet hoog genoeg is om een partijtje C4 te scoren, komt het gevaar voornamelijk uit de hoek van de georganiseerden. Behalve natuurlijk als je een kale politicus bent of een dikke columnist met een uitgesproken mening, want dan is het uitkijken geblazen voor veganisten of bijstandstrekkende fietsers met twee messen, een pistool en een briefje. Die Mohammed B. zou ik trouwens levenslang opsluiten, met iedere dag een dwanggevoerd karbonaadje op het menu, wat voor Volkert waarschijnlijk ook een mooie straf zou zijn, maar dat even terzijde.

De vraag is natuurlijk wel: wat als? Wat als een of andere gestoorde gek, onder het mom van de een of andere treurige overtuiging, maar eigenlijk gewoon ter meerdere eer en glorie van zichzelf, een aanslag pleegt in Nederland? En wat als die gestoorde gek een moslimfundamentalist blijkt? De uitwassen van geweld na de moord op Theo waren ernstig, maar veel ernstiger vond ik de reacties van mensen om mij heen die hun geitenwollensokkenmening ineens overboord flikkerden en met statements kwamen waar Janmaat, ware hij nog in leven, trots op zou zijn geweest. De woede is binnen mijn kennissenkring inmiddels wat gezakt, maar de tolerantie is nog steeds ver te zoeken en eerlijk gezegd verwacht ik deze ook niet binnen afzienbare tijd terug.

Nu weet ik niet hoe het in de rest van ons kikkerlandje is, maar ik heb het vermoeden dat die tolerantie bij iedereen wel tot een dieptepunt gedaald is en de meeste van ons een afwachtende houding aannemen ten opzichte van onze allochtone medemens. Een aanslag door moslimfundamentalisten in Nederland zou daarom wel eens de doodklap kunnen zijn voor het laatste restje vertrouwen. Dan kan het streven naar integratie (opgenomen worden binnen de bevolking met behoud van de eigen cultuur) gestaakt worden, omdat niemand meer genoegen zal nemen met minder dan assimilatie (opgenomen worden in de bevolking waarbij de eigen cultuur niet welkom is). Om nog maar te zwijgen over de extreem rechtse groeperingen die als paddestoelen uit de grond zullen schieten.

Dus laten we maar hopen dat de gemiddelde fundi wat verder denkt dan zijn of haar geloof of overtuiging lang is. Dan kunnen we rustig slapen en onszelf wijsmaken dat extremen als Volkert en Mohammed B. uitzonderingen zijn die het alleen voorzien hebben op prominenten. Stappen we maandag gewoon weer met een gerust hart in de trein, metro, bus of tram. Of kijkt u ook al voorzichtig om u heen, op zoek naar enge mensen met rugzakken?

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.