Roda JC verder in Intertoto

Roda JC heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de Intertoto Cup. De ploeg uit Kerkrade had aan een 1-1 gelijkspel in en tegen Slovan Liberec genoeg om verder te bekeren.

Het elftal van Huub Stevens kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0, zodat het uitdoelpunt in Tsjechië een gouden waarde heeft. Dat doelpunt werd gescoord door Sergio, die onder de nieuwe trainer een goede voorbereiding doormaakt. Net als vorige week kwam Roda in defensief opzicht nauwelijks in de problemen. Toch werd het nog spannend omdat Gusek tien minuten voor het eindsignaal de Tsjechen weer in de race bracht. Het slotoffensief van Liberec kwam te laat: Roda is verder.

In de vierde ronde treffen de Limburgers waarschijnlijk Valencia. De Spanjaarden moeten dan nog wel afrekenen met AA Gent. In België werd het vorige week 0-0 en gaf Valencia nou niet echt blijk van grote vorm. Mocht Roda de horde Valencia of Gent overleven dan volstaat winst in de finale tegen Sigma Olomouc of Hamburger SV voor een plaats in de UEFA Cup.