Ook Tosatto weg bij Fassa Bortolo

Michel (Baraja)
Manager Ferretti van Fassa Bortolo slaagt er zeer waarschijnlijk niet in een nieuwe sponsor te vinden. De coureurs van Fassa lijken er ook niet meer in te geloven, want één voor één verlaten zij het zinkende schip.

De voorlopig laatste renner die vertrekt bij Fassa Bortolo is Matteo Tosatto. De belangrijke wagon in de trein van Petacchi gaat naar Quick-Step, waar hij de luxe helper van Tom Boonen zal worden. Tosatto heeft een mondeling akkoord bereikt met de manager van de Belgische formatie, Patrick Lefèvre, die erg blij is met de komst van de Italiaan: ”Zijn technische vaardigheid en ervaring zullen Boonen zeker helpen in de massasprints.” Tosatto reed al vanaf 2000 voor Fassa. In 2001 won hij een etappe in de Giro d’Italia.

Gisteren werd al bekend dat ook Petacchi manager Ferretti gaat verlaten. De spurtbom neemt volgens de Gazzetta Dello Sport ook nog eens de helpers Baldato en Ongarato mee naar Domina Vacanze. Hardrijder Flecha bereikte bovendien al een akkoord met Rabobank, terwijl Cancellara vanmiddag bevestigde dat hij in 2006 voor het CSC van Bjarne Riis gaat koersen. Verder moet Ferretti ook lijdzaam toezien dat het supertalent Vincenzo Nibali naar Liquigas- Bianchi verkast.