Gatlin wint in Londen, Powell geblesseerd

Michel (Baraja)
Nog twee weken en het WK Atletiek gaat van start. In Londen stond er gisteravond de Super Grand Prix op het programma. Reikhalzend werd uitgekeken naar het duel op de 100 meter, tussen Olympisch kampioen Gatlin, wereldkampioen Collins en wereldrecordhouder Powell.

Het kwam echter nooit tot een titanenstrijd tussen deze snelheidsduivels, omdat Powell na enkele meters al moest opgeven door een blessure. Gatlin won in een knappe 9,89, één van de beste prestaties uit zijn loopbaan. De deelname van Powell aan het WK is nog onzeker. Op de 200 meter was er ook spektakel met een scherpe 19,89 van de Amerikaan Spearmon. Hij haalde het voor Bolt en Gay. Spearmon zal echter het WK moeten missen, omdat hij zich niet kwalificeerde op de Amerikaanse trials.

De grootste surprise van de avond was de 400 meter-winst van de Brit Tim Benjamin. Hij bleef Jeremy Wariner voor, die de race rustig uitliep, dacht te winnen, maar niet lette op Benjamin in de buitenbaan. Op de 5.000 meter ging de winst uiteraard naar Bekele en op de mijl haalde Bernard Lagat het. Bij de vrouwen ging de aandacht vooral uit naar polsstokhoogspringster Isinbajeva, maar ook Allyson Felix zette een knappe prestatie neer door de 200 meter in 22,16 te winnen.