Ongeregeldheden bij einde Vierdaagse

pankoei had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij ongeregeldheden bij de festiviteiten rond de Nijmeegse Vierdaagse heeft de politie vannacht drie aanhoudingen verricht. De problemen ontstonden rond 2.00 uur na het stoppen van de muziek bij het podium van de Matrixx onder de Waalbrug. Ter hoogte van het podium ontstond een vechtpartij.

Toen agenten vervolgens wilden ingrijpen keerde een flinke groep feestgangers zich tegen de politie. Twaalf politiemensen raakten gewond toen ze met stenen werden bekogeld. Met behulp van politie te paard, diensthonden en de ME werd het terrein vervolgens leeggeveegd. Men verwacht na onderzoek tot meer aanhoudingen te komen van relschoppers.

Eerder op de avond werden op verschillende plaatsen al 33 personen aangehouden, voornamelijk voor geweldpleging. Een man uit Den Bosch werd aangehouden nadat hij een greep in de kassa van een horecagelegenheid deed. Een deel van de verdachten is inmiddels weer op vrije voeten. Zij kregen een boete of hebben een dagvaarding ontvangen voor de speciale Vierdaagsezitting.