Meeste Britse moslims fel tegen aanslagen

WoestijnSneeuw had ons via de nieuws-submit te melden:

De meeste Britse moslims (77%) veroordelen de recente bomaanslagen in Londen zondermeer, zo blijkt uit een onderzoek van the Daily Telegraph. 11% veroordeelt het min of meer, en 6% vindt de aanslagen wel gerechtvaardigd. Volgens de Britse krant betekent het dat, alhoewel 6% een grote minderheid is, er toch nog zo'n 100.000 individuele moslims in Groot-Brittannië rondlopen die sympathie voelen voor de aanslagplegers.

Op de vraag of, ongeacht of men nu vóór of tegen de aanslagen is, men enige sympathie voelt voor de motieven van de daders, antwoordt 55% van de Britse mosims daar geen enkel begrip voor te kunnen tonen; 16% heeft vrijwel geen begrip, 11% een beetje en 13% heel veel.

Een meerderheid van 56% zegt overigens wel te kunnen begrijpen waarom sommige lieden overgaan tot terreurdaden en 39% begrijpt daar juist niets van.

The Daily Telegraph vroeg ook in welke stelling men zich het best kon vinden:
De Westerse samenleving is misschien niet perfect, maar moslims moeten er mee leren leven en niet proberen deze te beëindigen, scoorde 56%.
De Westerse samenleving is decadent en immoreel en moslims moeten proberen dat te beëindigen, maar niet met geweld, scoorde 31%.
De Westerse samenleving is decadent en immoreel en moslims moeten proberen dat te beëindigen, desnoods met geweld, scoorde 1%.
11% gaf aan zich in geen van de drie stellingen te kunnen vinden danwel het niet te weten.

Grafiek met onderzoeksgegevens. (Bijbehorend nieuwsbericht)