Button erg tevreden over kwalificatie

Olga (Nuongirl)
Jenson Button mag zondag voor de tweede maal op rij starten vanaf de eerste startrij. In Engeland had hij nog de hulp nodig van de motor van Kimi Räikkönen, maar op Hockenheim moest Button in de kwalificatie alleen in de Fin zijn meerdere erkennen. In de schaduw van zijn teamgenoot reed Takuma Sato zich naar de achtste plaats.

"Ik ben natuurlijk erg blij om weer op de eerst startrij te staan. Het was een goede ronde, al had ik wat onbalans aan de voorkant. Daardoor had ik enkele momentjes, vooral bij het inkomen van het stadion. We hebben sinds Silverstone flink wat progressie geboekt, maar ik verwacht niet dat het genoeg is om een aanval te doen op de kopposities. We komen echter dichterbij en dat doet ons goed. Dit is overigens de eerste keer dat ik hier op Hockenheim binnen de toptwaalf start, ik hoop dat we daar voordeel uit kunnen halen," aldus de Brit.

Teamgenoot Sato staat zes plaatsen achter Button, maar hij zegt dat daar een reden voor was. "Ik was één van de eerste coureurs die de baan op moest. Daarom mag ik tevreden zijn met mijn ronde. Het is altijd een nadeel, maar ik ben tevreden met hoe het zich heeft uitgewerkt. Vanmorgen hebben we ons goed voorbereid en ik ben overtuigd van onze racesnelheid en –strategie voor morgen."