Historisch record Isinbajeva

Michel (Baraja)
Jelena Isinbajeva is de eerste vrouw die met een polsstok over de vijf meter springt. De Russische deed dat tijdens de Super Grand Prix in Londen. Ze sprong precies 5.00 meter.

De 23-jarige Isinbajeva verbeterde daarmee haar eigen record van 4.96 meter, die ze een half uurtje voor haar fameuze sprong over vijf meter had neergezet. Het is al het zeventiende wereldrecord voor de Olympisch kampioene van Athene. Ze wil haar voorbeeld Sergei Boebka achterna die bij de mannen 35 keer het wereldrecord brak. Gezien de marge die ze nog had bij haar historische sprong moet dat erin zitten.

De Russische kreeg voor het verbeteren van het wereldrecord liefst vijftigduizend dollar. Het is nog onbekend welke bonus ze kreeg voor haar sprong over vijf meter. Isinbajeva, uiteraard de favoriete voor het WK in Helsinki, was zeer blij na haar prestatie: ”Het is simpelweg onbeschrijflijk om de eerste vrouw te zijn die over vijf meter is gesprongen. Dit was mijn grote droom, vanaf het moment dat ik met polsstokhoogspringen begon. Ik ben dolgelukkig.”