Ferrari zal het zwaar krijgen

Het werd tijdens de kwalificatie weer duidelijk gemaakt dat de Ferrari F2005 snelheid mist. Michael Schumacher start morgen vanaf een 5e plek, en Rubens Barrichello start nog tien plaatsen achter hem op plek 15. We blikken vooruit met Jean Todt en de 2 coureurs.

Jean Todt: "Het zal morgen een zware race worden voor ons. We starten morgen vanaf een 5e en een 15e plek, het grote verschil hier tussen is te verklaren door de compleet andere strategieën. Maar dan nog zijn dit niet de plekken waar wij graag zouden willen staan. We hebben echter nog steeds niet de oorzaak van ons probleem gevonden, dus het enige wat we kunnen doen is het accepteren en samen met Bridgestone keihard blijven werken om de problemen op te lossen. Voor morgen kan ik alleen zeggen dat de strategieën van onze coureurs,en de mate van bandenslijtage bepalend zullen zijn voor de uitkomst van de race."

Michael Schumacher: "Ik reed een foutloze ronde, en de auto voelde goed aan. Ik denk niet dat wij met een lichtere auto reden t.o.v. de ander teams. Voor de race kan ik alleen maar hopen dat ik het gevecht met Button kan aangaan, en een goede show neer kan zetten voor alle fans hier. Ons richten op de top is zinloos, wij zijn duidelijk langzamer."

Rubens Barrichello: "Ik kon kiezen tussen twee strategieën, ik kon heel licht kwalificeren en zo een goede startplek veroveren of ik kon me meer op de race richten. Ik heb voor het laatste gekozen, vooral omdat vanmorgen de auto niet helemaal perfect aanvoelde en ik dacht dat het morgen wel eens zwaar kon worden voor de banden. We zullen tot morgenmiddag moeten wachten om te zien of ik de juiste beslissing heb gemaakt."