Kattenkiller meldt zich bij de politie

Erick had ons via de nieuws-submit te melden:

De Belgische politie heeft gisterenmiddag een jongen van 15 jaar uit Aalst aangehouden die verantwoordelijk wordt gehouden voor het online zetten van het gruwelijke kattenmoordfilmpje waarover wij gisteren uitgebreid berichtten. Het filmpje, waarin te zien is hoe een jong katje op brute wijze wordt afgeslacht, leidde gisteren tot grote commotie onder de bezoekers van de weblogs Geenstijl en VKmag. Al snel wisten ze de maker van het filmpje op te sporen.

Deze maker, de 26-jarige Kishor N. afkomstig uit het West- Vlaamse Gullegem, kondigde gisteren aan zichzelf bij de politie te zullen melden. Volgens hem was het beestje ziek, en moest het gedood worden. Over waarom dat op een schandalig brute wijze moest gebeuren die bovendien uitgebreid op video werd vastgelegd, deed hij geen mededelingen. De 15-jarige Glenn van den M. zou niet meer hebben gedaan dan het filmpje online zetten. Hij zou niet betrokken zijn geweest bij de vervaardiging.

Het parket van Kortrijk is inmiddels een onderzoek gestart naar het doden van het jonge katje. Het Vlaamse VTM-journaal besteedde gisteren aandacht aan de zaak. Dat is online te bekijken (vanaf minuut 22:50). Breedband / modem.