Marvel's Summer of Super Heroes barst binnenkort los in Disneyland Paris

Waar er een wil is, is een weg en met zo'n groot project als Marvel's Summer of Super Heroes moet je sterk in je schoenen staan om leiding te geven aan een team van mensen die dag en dag uit zich een slag in de rondte werken om dit spektakel uiteindelijk aan de mensen te kunnen brengen. Mark Huffman mag aan de touwtjes trekken, maar doet met zoveel genot dat het aanstekelijk is.

"Fans van Marvel hebben alles gezien wat er maar te zien valt. Als je die energie pakt, dus de energie van de mensen die van die films houden, maar ook de energie die van de films zelf af komt en je dat op een podium wil zetten, of in een theater waarbij de beleving zich rondom het publiek afspeelt, kan dat een lastige klus zijn. Met films is er de mogelijkheid om te knippen, te plakken en het opnieuw te doen. Wat wij hier doen, met live-action, is echt en dat zullen de mensen ook merken. Als Iron Man binnen komt vliegen, hoe ga je dat aanpakken? In de films komt dat uit een computer, maar wij hebben de echte Iron Man die de zaal binnen komt vliegen. Dit doen we natuurlijk door gebruik te maken van de nieuwste technologie. Er zijn onderdelen in dit project waarbij ook technologie wordt gebruikt die je vast al een keer hebt gezien, maar waar wij dus gebruik van maken om het plaatje compleet te maken. Mens naar Hulk? Het gebeurt aan de hand van die technologie die je kent, maar je zal zeker die technologie niet zien. We willen het publiek de echtheid laten voelen."

En die helden zijn dus overal in Disneyland Paris te zien: "We hebben de indoorshow, waarbij er dus niet de mogelijkheid is om de helden te ontmoeten, puur omdat het een live-action stuk is. Zoals er altijd gedaan wordt met Star Wars en Marvel zullen we de personages in een achtergrond plaatsen waarin het publiek dat ook zou doen. Dat is aan de hand van stukjes uit de film, en zo heb je dus de mogelijkheid om die foto te kunnen nemen die je altijd al wilde van een bepaalde held. Maar uiteindelijk is het een verhaal met een begin en een eind en zijn die dertien Marvelpersonages dus allemaal deel van het verhaal. De outdoor show zal plaatsvinden aan de voet van de Hollywood Tower. Het is een Expo van Stark die nieuwe technologie presenteert. Maar daar hebben we natuurlijk een slechterik als Loki ingeplaatst die de technologie voor zichzelf wil hebben. Daarbij sta je ook weer meters van je favoriete helden af. Black Widow, Spider-Man, Black Panther, noem het maar op. En natuurlijk onze Guardians of the Galaxy Dance Off. Uiteindelijk is er natuurlijk de mogelijkheid om onze First Avenger, Captain America, te ontmoeten. Ook Spider-Man zal te vinden zijn op een andere plek waar een andere fotokans gepakt kan worden."

Als je dus Marvel zegt, zeg je eigenlijk bioscoop in één adem: "Als je aan het merk Marvel komt, moet je van goede huize komen. Er zijn altijd experts bij betrokken die de personages het allerbeste kennen. We konden met Summer of Heroes de kans grijpen om samen te werken met de knappe koppen van Marvel. Elke component, of dat nou om de kostuums gaat of de looks, alles is een keer gecheckt door die mensen. En waarom niet eigenlijk? Wij vonden het fantastisch om samen te mogen werken met deze mensen. Met onze scripts en onze stijl zullen we nooit een verhaal introduceren wat een nieuwe bioscoopfilm zou kunnen zijn. Dat is niet ons doel. Ik ben met mijn team verantwoordelijk voor het entertainment. Mijn persoonlijke touch heb ik denk in kunnen brengen in kleine momenten waar ik bijvoorbeeld het gevoel had dat het echt perfect was of juist net iets anders kon. Als de spanning bijvoorbeeld net even niet goed zat, daar spring ik met mijn team op in. Deel van mijn baan is uiteindelijk ook om de touwtjes uit handen te geven aan een fantastische stage director en een dijk van een producer. Dan neem ik zelfs een stapje terug."

En wat de mensen uiteindelijk na een dag Summer of Super Heroes meenemen? "Wat ik altijd denk, is dat het idee toen Disney Marvel aankocht was dat het zou gaan veranderen in een soort van andere lijn van onze Prinsessenlijn. Dat was nooit het doel. Uiteindelijk denk ik dat aan het einde van de dag de mensen die toen de angst hadden dat het de verkeerde kant op zou gaan, blij zullen zijn met de stap die Disney toen heeft gezet. Ons doel is om die bezoekers en het verhaal daarbij in een richting te sturen waar het nog nooit geweest is. Waar kan je per slot van rekening dertien helden op één plek bewonderen? Dat heeft nog niet plaatsgevonden. Als laatste wil ik dat de verwachtingen die mensen hebben altijd overtroffen worden. Ze moeten eigenlijk weglopen en de gedachte hebben dat ze dit nog nooit ergens op deze manier hebben meegemaakt."

Marvel's Summer of Super Heroes/Marvel Superhelden Zomer gaat van start op 10 juni en zal het knalstuk zijn van de 25e verjaardag van Disneyland Paris.