Marvel's Summer of Super Heroes barst binnenkort los in Disneyland Paris

Daan de Witte (daan1601)

Het YOYO Palais de Tokyo in Parijs is voor heel even het decor van Marvel's Summer of Super Heroes. Daar werden namelijk de plannen van Disneyland Paris gepresenteerd rondom het thema, dat vanaf 10 juni tot en met 30 september het park drastisch zal gaan veranderen. En dat gaat niet alleen maar om tijdelijke toevoegingen; er zijn ook grootschalige vernieuwingen op stapel. En zoals het publiek inmiddels gewend is van Disney gaat dit niet zomaar aan je voorbij. Hier moet je bij zijn. FOK! was aanwezig bij de presentatie van de plannen en we mochten nog even met Mark Huffman in gesprek, de Creative Director van de Superhelden Zomer, zoals het thema ook wel in Nederland wordt genoemd.

Allereerst wordt de toegestroomde pers voorgesteld aan een van de technici van Tony Stark, Steve Bennet. Hij zal ons meenemen door de wondere wereld die er neergezet gaat worden vanaf juni. Hij wordt echter daarin bijgestaan door de AI assistent FRIDAY. De focus van Bennet ligt op de Guardians of the Galaxy Dance Off. Hierbij hebben de bezoekers maar één missie: de Guardians redden. Hoe ze dat doen? Door te dansen, natuurlijk! Disney betrekt het publiek dus bij deze show waardoor de beleving nog verder geoptimaliseerd wordt.

Dat is ook het geval bij de nieuwe show in het vroegere Cinemagique Theatre. Het theater is binnen tot op de grond toe opnieuw opgebouwd en ook hier is het publiek deel van de beleving. Door middel van een van de grootste schermen van Europa, met een oppervlakte van 1000 vierkante meter en de show die plaatsvindt op een podium van 400 vierkante meter, is er geen excuus meer om helemaal op te gaan in de wereld van Marvel. Het theater heeft een totaal nieuwe look gekregen en de show die straks vijf keer op een dag te zien zal zijn trekt het publiek mee in een strijd om leven of dood. Thanos heeft een manier gevonden om de Avengers tegen elkaar op te zetten en dat plan blijkt succesvol te zijn. De Avengers zouden natuurlijk geen helden zijn als ze niet het plan van Thanos wisten te dwarsbomen, door samen te werken en de krachten te bundelen. Ook die van de mensen in de stoelen, want de projecties in het theater zijn op basis van een 180 graden experience

De belevenis van die wereld stopt niet als in het park het licht uit gaat. Ook het Hotel New York zal de aankomende jaren een drastische make-over krijgen en omgedoopt worden tot Disney's Hotel New York - The Art of Marvel. Compleet met kamers in een stijl waar Tony Stark nog een puntje aan zou kunnen zuigen. Als er dan de volgende dag weer in het park genoten wordt, kan de Marvelbeleving doorgaan in de (nu nog) Aerosmith Rock'n'Roller Coaster. De scheurende gitaren zullen binnenkort omgeruild worden voor de technologie van Stark Industries, want deze achtbaan zal ook volledig in het teken komen te staan van de uitbreiding.

Dertien helden zullen straks een rol spelen in deze verhaallijn en zelfs Marvel's nieuwste succesnummer Black Panther heeft een plaatsje veroverd in dit spektakelstuk. Lees snel verder voor een gesprek met de man die dit knalfeest van de tekentafel naar Parijs heeft weten te brengen, de Creative Director Mark Huffman.