Vijf filmtips voor de maand augustus

Filmtip 4: The Man From U.N.C.L.E.

Releasedatum: 20 augustus.
Genre: Actie.
Regisseur: Guy Ritchie.
Cast: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Hugh Grant.

In de jaren 60 raakt CIA-agent Napoleon Solo verwikkeld in een hardnekkig conflict, dat alleen maar opgelost kan worden door samenwerking met KGB-agent Illya Kuryakin. Samen moeten zij een mysterieuze criminele organisatie oprollen, die geleid wordt door de verleidelijke Victoria Vinciguerra. 

Verwachtingen:

Films gebaseerd op populaire televiseries zijn in opkomst. Zo waren er de Jump Street-films en onlangs de keiharde actiefilm The Equalizer. Nu is het de beurt aan Man From U.N.C.L.E., een serie die vooral in de late jaren 60 populair was. De eerste beelden zien er bijzonder goed uit en beloven veel moois op het witte doek. Hugh Grant speelt na zijn eindeloze sleur aan romantische komedies, die niet altijd even goed ontvangen werden, de geestige geheim agent Waverly; een rol waarin we Grant nog niet vaak zagen. Henry Cavill als hoofdrolspeler, na zijn indrukwekkende optreden in Man of Steel, lijkt de perfecte keuze en ondergetekende kan dan ook niet wachten tot het 20 augustus is.

Filmtip 5: Trainwreck

Releasedatum: 27 augustus.
Genre: comedy.
Regisseur: Judd Apatow.
Cast: Amy Schumer, Bill Hader, Brie Larson, LeBron James.

Amy dacht dat monogamie een sprookje was, totdat ze Aaron tegenkomt, een man door wie ze toch begint te twijfelen aan haar hele afkeer van monogamie.

Verwachtingen: 

Amy Schumer staat als talkshowgast vrijwel altijd garant voor hilarische situaties en anekdotes. Het is dus goed om te horen dat ze deze anekdotes ook gebruikt heeft voor het script van haar film. Alhoewel ze namelijk niet regisseert, heeft ze het script wel volledig geschreven. De eerste trailer liet al een aantal scènes zien waarbij het nodige schaterlachen niet onderdrukt kan worden en hoogstwaarschijnlijk is het dus een verfrissende romcom in deze (hopelijk) hete zomer.