Vijf filmtips voor de maand juni

De zomer komt eraan, en dat betekent grote blockbusters om je optimaal te vermaken in de bioscoop. Deze ontnemen je echter ook het zicht op de andere titels, dus het is geen gek idee eens te kijken wat er nog meer te zien is in de bioscoop.

In juni zijn de grootste titels van de zomer nog een stip op de horizon, op eentje na: Jurassic World. Dit vierde deel in de Jurassic Park-serie heeft de zegen van Steven Spielberg, maar we moeten nog maar zien of we hem op zijn woord kunnen geloven. Opmerkelijk is verder dat Ridley Scotts 'eindversie' van Blade Runner, die hij in 2007 opleverde onder de noemer The Final Cut en sindsdien in de winkels ligt, kort in de bioscoop zal draaien. Voor een ieder die een dergelijke klassieker weer eens lekker in de bioscoop wil zien, een absolute must. Maar afgezien van deze bekende namen van vroeger, wat is er voor nieuws te zien in de bioscoop? We pikken er vijf titels voor je uit, die mogelijk de moeite waard zijn.

Filmtip 1: Kidnapping Freddy Heineken

Releasedatum: 26 juni.
Genre: thriller.
Regisseur: Daniel Alfredson.
Cast: Anthony Hopkins, Jim Sturgess, Sam Worthington, Mark van Eeuwen.

Kidnapping Freddy Heineken

De Engelstalige vertelling van het verhaal hoe een groep criminelen Freddy Heineken ontvoerde en daarmee in 1983 het land op zijn kop zette.

Verwachtingen
Na De Heineken Ontvoering (2011) al de tweede film in korte tijd over misschien wel de bekendste filmwaardige misdaad uit 's lands geschiedenis. Opvallend is dat deze film, die gebaseerd is op het boek van Peter R. de Vries, Engelstalig is en een gerenommeerd acteur als Anthony Hopkins het stokje van Rutger Hauer mag overnemen. Nog opvallender is dat de film wordt afgemaakt door critici; op Rotten Tomatoes is de score slechts 20% uit ruim 50 reviews. Als deze echt zo slecht is, roept dat toch de vraag op waarom er slechts vier jaar na de vorige vertelling een nieuwe verfilming moest verschijnen. Alleen de film gaan kijken kan daar antwoord op geven.