Vijf filmtips voor de maand augustus

Filmtip 2: Ted 2

Releasedatum: 13 augustus
Genre: comedy.
Regisseur: Seth MacFarlane.
Cast: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane (stem), Amanda Seyfried, Morgan Freeman.

In Ted 2 moet het grofgebekte teddybeertje bewijzen dat hij een echt persoon is. Dit allemaal om kinderen te mogen krijgen met Tami-Lynn, waarmee hij in het eerste deel al trouwde. John, het personage van Wahlberg, wil best zijn sperma doneren, maar om het uiteindelijk te mogen gebruiken moet Ted eerst een verklaring hebben dat hij een persoon is. Laat dat maar aan sexy advocate Samantha (Seyfried) over, die er ook een nogal aparte levensstijl op nahoudt.

Verwachtingen:

Het eerste deel was een megasucces en dus was het ook niet vreemd dat er een tweede deel kwam. In Amerika is de film al sinds eind juni uit en hij was daar niet zo'n succes. De grappen lijken echter wel zo grof als in het eerste deel en de situaties net zo absurd. Mensen die genoten hebben van het eerste deel zullen dat naar verwachting net zo gaan doen bij het tweede deel. Al blijft het natuurlijk doodzonde dat Mila Kunis niet meer bij de cast zit...

 

Filmtip 3: Pixels

Releasedatum: 20 augustus.
Genre: comedy.
Regisseur: Chris Columbus.
Cast: Adam Sandler, Kevin James, Josh Gad, Peter Dinklage.

Wat zou er gebeuren als aliens de aarde aanvallen, in de vorm van videogames? Juist, dan zet je dus de kampioenen van die spelletjes in om ze te verslaan. Adam Sandler is kampioen Pac-man en vormt samen met onder anderen de president van de VS (gespeeld door Kevin James) en kampioen Donkey Kong (Peter Dinklage) een team om de wereld te redden van de aliens.

Verwachtingen:

De film is heel slecht ontvangen door de Amerikaanse critici. Peter Travers van Rolling Stone noemde het "een pijniging voor de ogen" en "een symbool voor het huidige Hollywood". De bezoekersaantallen vallen echter niet tegen en de film staan dan ook op nummer 2 in de VS, na Ant-Man, het afgelopen weekend. Of het allemaal echt zo slecht is, valt nog te bezien. Sandler staat er alleen wel om bekend dat hij diarree verkoopt (soms letterlijk, zie Blended), dus veel verwachten is niet echt een tip. Hersenloos popcornvermaak zou wel een titel kunnen zijn, maar dat is echt afwachten.