Halloween-serie: van 1978 tot nu

Halloween II (2009)

Het verhaal van Halloween II speelt zich af waar we bij Halloween (2007) werden achtergelaten. Laurie Strode loopt bebloed over straat met een pistool in de hand, hetzelfde wapen waarmee zij Michael Myers heeft neergeschoten.
Korte tijd later rijdt Laurie op een ziekenbed door een ziekenhuis. Ze gilt het uit en ze heeft geen idee wat er is gebeurd. Als ze in het ziekenhuis wordt geopereerd, zijn de hulpdiensten bezig om de ravage op te ruimen in het huis van Laurie. Lichamen worden weggehaald en afgevoerd. Ook het lichaam van Michael wordt meegenomen voor autopsie. Na zeer korte tijd ontsnapt Michael uit de ambulance die op zeer knullige wijze verongelukt. Myers is weer los en op jacht om Laurie en iedereen om haar heen om te leggen.

29 oktober, twee jaar na de gebeurtenissen. Laurie probeert haar leven op te pakken, maar heeft hier nog weinig succes mee. Om het verleden een plekje te geven gaat ze vaak langs de psychiater. Dr. Loomis leidt nu een succesvol bestaan. Met de verkoop van zijn Michael Myers-boek 'The Devil Walks Among Us' geeft hij lezingen door heel het land. Ondertussen moordt Michael, gedreven door de geest van zijn dode moeder, voort in Haddonfield om Laurie te vinden.