FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 2

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook voor het eerst andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een weblogger en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen de Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!  

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Horace Cohen
Want: De echte Mol hoefde weinig te doen met al die mollende kandidaten. Mensen die deze aflevering opzichtig gemold hebben, vallen voor mij voorlopig dus wel even af als Mol. Met het gevaar dat ik alweer word overvallen door tunnelvisie, blijf ik daarom nog even bij Horace. Hij heeft niet echt opzichtig gemold, en gaf zelfs een goed antwoord bij de laatste opdracht. Maar als Mol kun je bij zo'n opdracht ook wel de gok nemen dat iemand na jou een verkeerd antwoord geeft, zeker als er al amper geld in de pot zit. Hij gaf bovendien een joker weg, wat de Mol ook makkelijk kan doen en daarmee kweekt hij toch wat vertrouwen. Maar wat me vooral aan Horace opviel deze aflevering, was dat hij na de tweede opdracht zei: "Dit was alles wat ze me beloofd hadden."  Welke 'ze'?  De redactie van WIDM die de Mol van tevoren de spellen al heeft uitgelegd misschien? 

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Nog steeds blijf ik bij Art, mede omdat ik nog geen echte reden heb om te wisselen en ook omdat deze beste man nog steeds geen geld in de pot heeft opgebracht. Het is natuurlijk heel fanatiek om "snel als het licht" te rennen bij de boobytrap-opdracht, maar wel erg handig om dan vlak bij de finish afgeschoten te worden. In het eerste spel beschreef zijn stukje dat hij van topografie hield. Dat is onlogisch om te zeggen, noem het reizen, noem het verschillende landen. In aflevering 1 zei hij dat hij Spaans sprak. Topo is Spaans voor Mol. Verder had hij een tactisch goede plek in de line-up bij het levend schilderij. Middenin, zodat de winst eventueel slechts de helft op zou kunnen leveren en een plek die niet zo overduidelijk tactisch is (zoals laatst in de lijn -> Jan, die het niet is want te veel geld opgebracht). Verder was er wederom bij de test uitzonderlijk veel kunst in beeld. Kunst in het Engels is Art en in de eerste week gebeurde dat ook al.

Username: dockx
Functie: Weblogger
Verdenkt nu: Anna Drijver
Want: Zoals Soundos terecht opmerkt heeft de naam van het theater iets verdachts in zich. Daarnaast vond ik de radiostilte tijdens de kluisopdracht ook enorm opmerkelijk. Het kan gezien worden als té duidelijke hints. Maar ik blijf al met al toch bij mijn eerste gedachte.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Art is, nog steeds, de Mol voor mij. Hij heeft deze aflevering geen cent binnen gehaald. Vorige aflevering trouwens ook niet. Art is slim: hij doet alsof hij veel doet als coördinator bij de Scherpschutter-opdracht, maar hij zat geloof ik alleen maar door het geluid van de speakers te praten.
Ook had hij een verdachte tekst op zijn shirt: "Don't believe everything you think" (dat is naar het Nederlands vertaald: "Geloof niet alles wat je denkt). De ideale uitspraak van een Mol. Maar zouden al deze aanwijzigingen niet een beetje té duidelijk zijn? Zucht. Dat weten we pas na aflevering elf.

Username: koei
Functie: FOK!gamer
Verdenkt nu: Horace Cohen
Want: Pepijn heeft te veel zijn best gedaan bij de date-opdracht, dus ik moet helaas op zoek naar een nieuwe Mol. Die heb ik gevonden in de vorm van Horace. Een joker is veel te belangrijk om gewoon even 'kado' te geven, ook al kun je er goodwill wat mee winnen. Anna wordt nu ook verdacht door veel als eerste te zijn en natuurlijk opeens niets meer laat horen tijdens de smokkelopdracht. Maar echt zeker ben ik eigenlijk niet van mijn zaak, deze aflevering was meer het afstrepen van duidelijke niet-Mollen dan het vinden van aanwijzingen voor de wel-Mol.

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Hoewel ik nog steeds meerdere mensen verdenk, blijf ik nog even hangen bij Art. De enige reden waarom ik hem niet zou verdenken is omdat het er gewoon té dik bovenop lijkt te liggen. Best een slimme tactiek om de verdenking van de anderen wat te willen verdelen, zeker als jezelf terecht verdacht wordt als mol. Als Mol zou ik ook als laatste willen in het mijnenveld, het viel mij op dat hij als kip zonder kop begon te rennen, terwijl Jan nog aangaf dat ze voorzichtig moesten zijn.

 

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 2

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot op de dag van de volgende aflevering.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Ruim een kwart van jullie verdenkt Art Rooijakkers na Aflevering 1, dus vanaf nu staan de FOK!users ook vermeld in het overzicht. 

Verdenkingen

*Klik voor een grotere versie.