Kingdom Hearts: Chain of Memories

Naast de normale combo\\\'s heb je ook zogenaamde sleights. Dit zijn speciale combo\\\'s, die vereisen dat je bepaalde kaarten combineert. Als je de juiste kaarten stapelt, zal Sora bijvoorbeeld alle tegenstanders bij hem in de buurt tijdelijk verdoven, of ze met een slepende beweging allemaal omver slaan. Ook healing kaarten kun je stapelen, voor een krachtigere spreuk.

Het aantal kaarten dat je bij je kunt hebben tijdens een gevecht hangt af van het aantal CP\\\'s (Card Points) die je hebt. Elke keer als je in level stijgt, kun je kiezen of je Sora een HP-boost, een CP-boost, of een nieuwe sleight wilt geven. Door het aantal CP\\\'s te verhogen, kan Sora meer en ook sterkere kaarten bij zich dragen.

<\/center>

Niet alleen in gevechten gebruik je magische kaarten. Ook als je gewoon rondloopt, zul je ze nodig hebben. De verschillende deuren die je door zult moeten, hebben verschillende kaarten nodig. Deze world-map kaarten verzamel je aan het eind van de gevechten, en ook door tonnen en kratten kapot te slaan buiten de gevechten. Sommige deuren hebben alleen een kaart met een bepaalde waarde nodig, die er ook weer in verschillende soorten zijn. Zo heb je kaarten die ervoor zorgen dat de vijanden in de volgende kamer zwakker of langzamer zijn. Ook heb je kaarten die ervoor zorgen dat er in de volgende kamer zich een schat zal bevinden, of een Moogle, een klassiek roze figuurtje uit de Final Fantasy games, waar je kaarten kunt kopen en verkopen. Je zult dus niet zomaar snel door een wereld heen kunnen rennen naar het eind, aangezien je dus de kaarten die je krijgt aan het eind van een gevecht nodig hebt om de verschillende deuren te openen.