FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 18 mei 2005

Baby's moeten leven broer of zus redden

Icoon Medisch nieuwsIn BelgiŽ zijn dit jaar twee baby's geboren die deel uitmaken van een proef waarbij een zieke oudere broer of zus moet worden genezen. Het navelstrengbloed van de pasgeboren kinderen wordt gebruikt om een erfelijke of bloedziekte te behandelen. Aan het project van de Vrije Universiteit Brussel is een lange ethische discussie voorafgegaan.

Voor de behandeling van een kind met een erfelijke of bloedziekte zijn de beenmergcellen van een gezond broertje of zusje zeer bruikbaar. Belangrijk is dat de broer of zus identieke 'Humane Leukocyten Antigenen' (HLA) heeft. Zo niet, dan kunnen artsen een embryo selecteren op de juiste HLA en inplanten bij de moeder, wat inmiddels in BelgiŽ gebeurd is. De geboren baby's worden 'saviourbaby's' genoemd.

ItaliŽ pakt terreurverdachten op

Icoon Buitenlands nieuws In de Italiaanse steden Milaan en Turijn heeft de politie bij invallen negen terreurverdachten van een Noord-Afrikaanse komaf opgepakt. De politieactie had als doel twee extremistische cellen op te pakken die van plan waren in ItaliŽ en elders terreuraanslagen te plegen.

In Turijn werden drie Marokkanen opgepakt. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij internationaal terrorisme en banden te hebben met de moslimextremistische Marokkaanse Strijdgroep. Deze groep wordt zowel door de Spaanse als de Marokkaanse autoriteiten verantwoordelijk gehouden voor de treinaanslagen in Madrid van maart 2004 en de aanslagen in Casablanca van mei 2003.

In Milaan werden zes overwegend uit TunesiŽ afkomstige personen aangehouden. Vier ervan zouden van plan zijn geweest om aanslagen te plegen op de metro in Milaan, de kathedraal van Cremona, en andere doelen. De twee andere arrestanten zouden betrokken zijn bij het rekruteren van strijders voor Afghanistan en Irak.

Uitslag UEFA Cup-finale

UEFA CupCSKA Moskou heeft als eerste Russische club een Europa Cup weten te winnen. De club versloeg in in de finale in Lissabon Sporting Portugal met 3-1.

Met praktisch een thuiswedstrijd begon Sporting Portugal goed aan de finale van de UEFA Cup. De Portugezen wisten in de beginfase veel druk te creŽren en kwamen enkele keren dicht bij een doelpunt. Langzaam kwam CSKA Moskou echter beter in de wedstrijd en de Russen konden de Portugezen steeds beter bij hun doel weghouden.
In de 29ste minuut viel echter toch het doelpunt voor Sporting Portugal. Rogťrio kon vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen en krulde de bal mooi in het doel. CSKA Moskou probeerde daarna meer naar voren te voetballen, maar veel indruk maakten ze niet. Toch kreeg VŠgner vlak voor rust een gigantische kans, maar zijn poging rolde naast

In de tweede helft leek Sporting Portugal ongeÔnspireerd de kleedkamers uit te komen en ook CSKA Moskou leek er nog niet vol voor te gaan. De Russen kwamen echter toch gelijk, doordat Berezoetsky vanuit een vrije trap wist in te koppen. Sporting Portugal schakelde niet meteen een tandje bij en werd daar even later voor afgestraft. Zjirkov wist namelijk in de 66ste minuut CSKA Moskou op voorsprong te zetten.

Daarna gingen de Portugezen wel over tot de aanval, maar dat bracht alle risico's van dien mee. Nadat Rogťrio een onwaarschijnlijk grote kans er via de paal uit zag gaan, schakelde CSKA Moskou snel over op de counter. De keeper bracht de bal meteen in de aanval bij Carvalho en zijn voorzet zette, nadat doelman Ricardo de bal miste, VŠgner voor open doel en zo werd de eindstand op 3-1 bepaald. Voor de Portugezen werd hun feestje in hun eigen stadion hard verstoord. In Moskou zal echter ongetwijfeld feest worden gevierd.

Sporting Portugal - CSKA Moskou 1-3
29' Rogťrio 1-0
57' A. Berezoetsky 1-1
66' Zjirkov 1-2
74' VŠgner 1-3

Voor meer sportnieuws kan je altijd terecht op de sportafdeling van FOK!: FOK! Sportmanagers

Black and White Creatures DS screenshots

Black and White zal ook op de Nintendo DS verschijnen onder de naam Black and White Creatures. In Black and White speel je een God die met behulp van een beest dorpen moet onderwerpen en concurrerende Goden moet verslaan. Het beest dat je kiest moet je ook nog eens opvoeden in een 'goed' of een 'kwaad' beest. Hoe het tweede scherm van de DS gebruikt gaat worden is nog niet bekend. De screenshots kun je hieronder bekijken:Uitslag UEFA Cup-finale

CSKA Moskou heeft als eerste Russische club een Europa Cup weten te winnen. De club versloeg in in de finale in Lissabon Sporting Portugal met 3-1.

Met praktisch een thuiswedstrijd begon Sporting Portugal goed aan de finale van de UEFA Cup. De Portugezen wisten in de beginfase veel druk te creŽren en kwamen enkele keren dicht bij een doelpunt. Langzaam kwam CSKA Moskou echter beter in de wedstrijd en de Russen konden de Portugezen steeds beter bij hun doel weghouden.

In de 29ste minuut viel echter toch het doelpunt voor Sporting Lissabon. Rogťrio kon vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen en krulde de bal mooi in het doel. CSKA Moskou probeerde daarna meer naar voren te voetballen, maar veel indruk maakten ze niet. Toch kreeg VŠgner vlak voor rust een gigantische kans, maar zijn poging rolde naast

In de tweede helft leek Sporting Lissabon ongeÔnspireerd de kleedkamers uit te komen en ook CSKA Moskou leek er nog niet vol voor te gaan. De Russen kwamen echter toch gelijk, doordat Berezoetsky vanuit een vrije trap wist in te koppen. Sporting Lissabon schakelde niet meteen een tandje bij en werd daar even later voor afgestraft. Zjirkov wist namelijk in de 66ste minuut CSKA Moskou op voorsprong te zetten.

Daarna gingen de Portugezen wel over tot de aanval, maar dat bracht alle risico's van dien mee. Nadat Rogťrio een onwaarschijnlijk grote kans er via de paal uit zag gaan, schakelde CSKA Moskou snel over op de counter. De keeper bracht de bal meteen in de aanval bij Carvalho en zijn voorzet zette, nadat doelman Ricardo de bal miste, VŠgner voor open doel en zo werd de eindstand op 3-1 bepaald. Voor de Portugezen werd hun feestje in hun eigen stadion hard verstoord. In Moskou zal echter ongetwijfeld feest worden gevierd.

Sporting Portugal - CSKA Moskou 1-3
29' Rogťrio 1-0
57' A. Berezoetsky 1-1
66' Zjirkov 1-2
74' VŠgner 1-3

Officiële website Fahrenheit

Atari heeft een speciale website gemaakt voor de horror-adventure Fahrenheit. In Noord-Amerika zal dit spel uitkomen onder de naam Indigo Prophecy en het verhaal gaat over een serie mysterieuze moorden. Terwijl Manhattan gebukt gaat onder een extreem koude winter raken willekeurige mensen plotseling in een soort trance, waarin ze onbekende mensen op rituele wijze vermoorden. Ook Lucas Kane raakt in een cafetaria ineens van de kaart. In de toiletten krast hij een symbool in zijn arm en steekt hij de eerste man die binnenkomt overhoop. Dan komt hij weer bij bewustzijn en begint het spel.

Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om het cafetaria uit te vluchten, waardoor de serveerster de politie zal bellen; wat een actierijke achtervolging tot gevolg heeft. Je kan echter ook proberen kalm te blijven, het lijk te verbergen en het bloed weg te wassen. In dat geval kan je rustig naar je appartement terug wandelen. Op deze manier kan je in het hele spel de hoeveelheid actie bepalen. De actie-scenes overwin je door snel op de juiste knoppen (die in beeld verschijnen) te drukken.

Op de website vind je enkele nieuwe screenshots, beschrijvingen van de belangrijkste personages, het verhaal en de kenmerken van het spel. Later zullen ook filmpjes en ander bonusmateriaal geplaatst worden. Het spel komt uit op PC, Xbox en PS2.


PC-screenshot


PS2-screenshot


Xbox-screenshot

Met dank aan LeisureSuitLarry voor de submit

A Boy and His Blob is terug + screens

A Boy and His Blob is een redelijk bekend spel dat eerder verscheen op de NES. De game komt terug op de Nintendo DS. De bedoeling van het spel is dat je een 'blob' verschillende snoepjes kan geven waarna de blob in verschillende spullen kan veranderen, zoals een paraplu of een ladder. Op die manier moet je puzzels oplossen. Hoe het tweede scherm gebruikt gaat worden is nog niet bekend. De plaatjes kun je hieronder bekijken:


Actie tegen dumpen allochtone vrouwen

D66-minister Alexander Pechtold van Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties gaat maatregelen nemen om het dumpen van allochtone vrouwen in het buitenland door hun partner, tegen te gaan. Vooral Turkse en Marokkaanse vrouwen worden het slachtoffer van de dumppraktijken van hun echtgenoot.

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken had Pechtold gevraagd om stappen te ondernemen tegen het dumpen (het achterlaten van vrouwen en kinderen op vakantie zonder papieren). Pechthold gaat nu de regelgeving zo veranderen dat een man zijn vrouw bij de Nederlandse gemeente niet meer kan uitschrijven.

Verdonk zelf wil het voor mannen moeilijker maken om een nieuwe vrouw uit het land van herkomst mee terug te nemen. Verder start de VVD-minister een campagne om buitenlandse vrouwen erop te wijzen hun papieren zelf bij zich te houden.

[upd] Politici waarschuwen NEE-stemmers

Icoon politiek binnenland nieuws Opnieuw waarschuwen politici de NEE-stemmers tegen de EU-grondwet. Ditmaal laten Eerste-Kamerlid Renť van der Linden (CDA) en minister Bot (eveneens CDA) van zich horen. Van der Linden beschuldigt de tegenstanders van de Grondwet ervan zich te bedienen van 'valse' argumenten, Bot vreest voor de Nederlandse economie.

Van der Linden is van mening dat de tegenstanders van de Europese Grondwet 'gevaarlijk bezig zijn'. Dit, omdat ze inspelen op de onderbuikgevoelens van het Nederlandse volk, zo vertelt hij tegenover het NRC Handelsblad. Volgens hem gaan de soevereiniteit en identiteit van Nederland niet verloren.

Kritiek heeft Van der Linden ook op Volkskrant-columnist Ronald Plasterk, die eveneens met regelmaat bij Buitenhof-tv te zien is. Laatstgenoemde stelt zich regelmatig kritisch op tegenover de Grondwet. Volgens Van der Linden is hij onverantwoord bezig. "Deze discussie is geen speeltuin", aldus het Kamerlid. Bovendien zal Nederland een modderfiguur slaan bij een NEE-stem. "Onze positie in Europa wordt dan onherroepelijk aangetast."

'NEE-stem schaadt Nederlandse economie'
Bot deelt de visie van Van der Linden dat een NEE-stem de Nederlandse economie zal schaden. Volgens de minister kan dat tot gevolg hebben dat de Nederlandse economie in een dip terecht komt. Het vertrouwen in het Nederlandse vestigingsklimaat voor bedrijven wordt dan volgens de bewindsman onzeker. Tegenover De Telegraaf noemt hij het betrekken van Turkije bij de discussie 'klinkklare onzin'.

De minister zegt namens de regering dat hij liever geen referendum had gezien. "Er is ontzettend veel aandacht in alle media voor Europa en wij leggen alles wat we in Brussel doen iedere keer uit. We serveren het op als een gehaktbal die de mensen alleen nog maar hoeven op te eten. Het is taaie kost, dat begrijp ik wel. Omdat het zo ingewikkeld is, had de regering liever geen referendum gezien", aldus Bot.

Update 22.10
Ook minister Brinkhorst ziet net als zijn collega Bot een referendum niet zitten. Volgens de bewindsman is het onderwerp van de stemming niet geschikt, omdat veel Nederlanders amper weten waar het over gaat.

De uitlating van Brinkhorst is opvallend, daar D66 bekend staat een groot voorstander van referenda te zijn. Brinkhorst zegt dat het dan zogenaamde correctieve referenda betreft. Het referendum op 1 juni over de Europese grondwet is alleen raadgevend. D66-Kamerlid Van der Ham is ťťn van de initiatiefnemers van het referendum. Hij respecteert de mening van Brinkhorst, maar vindt dat de minister juist blij moet zijn met de discussie over Europa.

Spore naar de Xbox 360?

In een interview met Engadget zegt Steve Ballmer van Microsoft iets over Spore:
quote
Certainly the publishers I talked to today think we’re doing a pretty fantastic job of that in what we have coming in Xbox 360. The live environment, the XNA environment, the hardware environment—I heard a lot of enthusiasm about that. Let’s call that standard, normal stuff. The other thing we have to do, frankly, is tell the story. We’ve got to be there telling the story and showing those things which are more interesting. Whether it’s a Spore or Kameo, which is a different kind of a game for the console world.


De game is nog niet officieel aangekondigd voor de Xbox 360, maar lijkt er dus wel voor in ontwikkeling. Spore is een nieuwe project van Will Wright, de man achter Sim City en The Sims. In het spel begin je met een cel die zich steeds verder moet evolueren; wanneer deze evolutie precies eindigt is niet duidelijk, maar het kan gebeuren dat je uiteindelijk een enorm beest als succesvol eindproduct overhoudt. Er schijnen ook talloze online-opties voor de game te komen die Spore nog unieker moeten maken dan de game al lijkt te zijn. We houden je op de hoogte.

Marvel Nemesis: Rise of the Imperfect aangekondigd

Zoals je misschien al wist heeft EA een babbeltje gemaakt met Stan Lee om de ultieme superhelden-vechtgame tot leven te wekken: Marvel Nemesis: Rise of the Imperfect.

Meer dan twaalf vechters in een interactieve omgeving die je ook nog behoorlijk kan kapot maken. Natuurlijk hebben we al een paar screenshots voor je in pettoOp dit moment wordt de game ontwikkeld door Nihilistic Software, een onafhankelijke ontwikkelstudio uit Marin County (CaliforniŽ). EA Canada brengt het spel op de markt.

Kritiek op afwijzing Kalou

GroenLinks en de PvdA zetten vraagtekens bij de weigering voor een versnelde naturalisatie voor voetballer Salomon Kalou door minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk. Zij vinden dat er met twee maten wordt gemeten en laten in De Gelderlander van vandaag weten dat 'de minister probeert de strenge tante uit te hangen'.

Salomon Kalou bezit sinds 2003 een verblijfsvergunning, maar kan pas bij het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit meespelen met Jong Oranje en de nationale selectie. Artikel tien van de Rijkswet op het Nederlanderschap geeft ruimte voor een versnelde naturalisatie als dit een bijzonder Nederlands belang dient.

Beide partijen willen nu weten wat de criteria zijn voor naturalisatie van topsporters en op welke gronden Rita Verdonk de versnelde naturalisatie van Salomon Kalou weigert. PvdA-Kamerlid Gerdi Verbeet: "Eerder werden de Indonesische badmintonster Mia Audina en de Keniaanse hardloopster Lornah Kiplagat wel snel Nederlander". De regeringsfracties van CDA en VVD steunen de afwijzing van minister Verdonk.

Afghaanse tv-presentatrice doodgeschoten

Dora_van_Crizadak had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Een 24-jarige Afghaanse televisie-presentatrice is door een groep gewapende mannen doodgeschoten. Shaima Rezayee werd in de hoofdstad Kabul onder vuur genomen. Ze presenteerde tot maart dit jaar een MTV-achtig programma. Dit tot woede van radicaal-islamitische geestelijken.

Vooralsnog kon de politie niet melden of de moord van doen heeft met de omstreden tv-carriŤre van de vrouw. De felle protsesten leidden er eerder al toe dat haar werkgever, het commerciŽle Tulo TV, in maart besloot haar te ontslaan.

Nog meer Zelda: Twilight Princess details bekend

Er is wat meer bekend over het aankomende Zelda-avontuur voor de GameCube. Zo zullen er twee werelden zijn zoals in A Link to the Past en Metroid Prime 2. Ook zitten er meer kerkers in het spel dan in het N64-avontuur Ocarina of Time. Alle nieuwe details kun je hieronder doorlezen:
quote
-The title of the game comes from the "Twilight" which is apparently a dark and evil force spreading throughout the world. Seems like there's some sort of a Dark/Light world thing going on.

-Link Transforms into a wolf whenever he enters the "Twilight" world. He is NOT a Werewolf

-The Female creature shown in the trailer riding link is an enemy of some sort, but you have to team up to fight an even greater evil.

-Link can talk to animals, and they teach you abilities throughout the game.

-Certain puzzles in dungeons require you going back and forth between the Light and Twilight worlds. (Similar to Link to the past and Metroid Prime 2)

-The entire soundtrack is fully orchestrated for the first time in Zelda history.

-The game is going to feature more Dungeons than OOT and the overall scale of the game is much much larger.


Briatore: 'Schumacher is te oud'

Terwijl intussen de geruchten gaan dat Michael Schumacher zijn contract bij Ferrari gaat verlengen, is er opnieuw iemand die hem afschrijft vanwege zijn leeftijd. Zo verklaart teambaas Flavio Briatore van Renault het tegenvallende optreden van de zevenvoudig wereldkampioen dit seizoen in de Formule 1.

Daarover zegt Briatore in een interview met het Duitse blad Bunte: "Ik bewonder zijn succes. Ik vierde zijn eerste wereldtitel met hem elf jaar geleden, maar hij is te oud nu. Toen hij vorig seizoen de overwinningen aan elkaar reeg, kreeg ik ook niet echt de indruk dat hij ervan genoot."

Schumacher is met zijn 36 jaar de oudste deelnemer dit jaar in de Formule 1. In de tussenstand van het WK heeft de Duitser al 34 punten achterstand op de Spanjaard Fernando Alonso.

Man ontslagen na drinken bier concurrent

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Hadden we gisteren het 'Lipstick-ontslag', vandaag weer een opmerkelijke reden tot ontslag in de Verenigde Staten. Daar is een werknemer van een Amerikaanse distributeur van Budweiser-bier ontslagen omdat hij een biertje van het concurrerende merk Coors had gedronken. De 41-jarige Ross Hopkins wil nu een schadevergoeding van zijn voormalige werkgever.

Hopkins werd al in 2003 ontslagen, maar kwam recentelijk met zijn verhaal in de media. Toen hij de reden van ontslag te horen kreeg, was Hopkins geschokt. "Alsof iemand het kleed onder mijn voeten had weggetrokken."

Naar eigen zeggen werd de man in een bar 'betrapt' door de schoonzoon van de grootste aandeelhouder van het distributiebedrijf. Hoewel ontslagen, lust Hopkins nog altijd een biertje van Budweiser.

Midway kondigt 3 games aan voor PSP

Midway heeft 3 nieuwe games aangekondigd voor de PSP. Straks kun je Mortal Kombat, NBA Ballers en Midway Arcade Treasures op deze handheld spelen.

Mortal Kombat is een vechtspel en bekend van bruut geweld, fatality moves en unieke characters om mee te spelen. Deze handheld-versie zal een Konquest-mode kennen waarin je de game als een soort avonturenspel speelt. Ook een puzzle mini-game en de standaard singleplayermode zullen in het spel zitten.

NBA Ballers is een basketbalgame waarmee je niet in de professionele competities speelt, maar op straat. Spelers kunnen respect verdienen door te winnen van fictieve en echte basketballers in de game. De PSP-versie zal meer dan 60 spelers bevatten, waarvan 24 bekenden zijn.

Midway Arcade Treasures bevat oude klassiekers, zoals Spy Hunter, Defender, Rampart en nog veel meer. Via een draadloos netwerk kun je met maximaal vier mensen tegen elkaar spelen.Politieke leiders mijden debat met regering

Icoon politiek binnenland nieuwsLeden van de regering zijn verbaasd over de afwezigheid van de fractievoorzitters van CDA, VVD en D66 tijdens een debat waarin de regering verantwoording aflegt over het gevoerde beleid in 2004. In een motie die vorig jaar werd ingediend door de VVD werd aangedrongen op de aanwezigheid van alle kabinetsleden. De leiders in de Kamer laten zelf het debat echter over aan fractiegenoten.

Behalve de fractievoorzitters van de drie regeringspartijen laten ook SP-leider Jan Marijnissen en onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders het debat dat donderdag wordt gehouden aan zich voorbij gaan. Vice-premier Gerrit Zalm stelt verrast te zijn door de afwezigheid van de kopstukken. "Een forse meerderheid van de Kamer heeft gevraagd om een debat met het voltallige kabinet. Ik dacht dat het dan een goede gewoonte was, dat de fractievoorzitters het debat voeren. Dat hadden wij wel prettig gevonden." In de vorig jaar ingediende motie van de VVD werd juist gesteld dat 'de verantwoording over het gevoerde beleid en de daarmee behaalde resultaten een hoogtepunt in het parlementaire jaar is'.

LPF-fractievoorzitter Gerard van As vindt de houding van zijn collega's 'onbeschoft'. "Echt ongehoord. En het smoesje van Van Aartsen dat hij campagne voor de Europese grondwet moet voeren, is natuurlijk te gek voor woorden. Hij kan na het debat ook folderen", stelt de LPF'er. Vorig jaar debatteerden fractiespecialisten alleen met de minister van FinanciŽn., maar met de aanwezigheid van het voltallige kabinet hopen de politieke partijen de verantwoording van het beleid meer aanzien geven.

Vrouw valt flauw door vibrerend slipje

naar had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen huisvrouw uit Swansea in Wales beleefde in een plaatselijke supermarkt een behoorlijk genant moment toen ze volledig in extase raakte door een vibrerende slip die ze droeg. Midden in de winkel viel ze flauw, waarna ze met haar hoofd de rekken raakte.

Een toegesnelde arts ontdekte de nog trillende Passion Pants, en ontdeed de vrouw van het stimulerende ondergoed. Hierna werd ze naar een ziekenhuis vervoerd. Toen ze na controle huiswaarts kon keren kreeg ze het slipje veilig in een plastic tas mee.

Een woordvoerder van de betreffende supermarkt reageerde met een knipoog. "We gaan ervan uit dat winkelen bij ons al opwindend genoeg moet zijn." De anoniem gebleven vrouw zal zich vermoedelijk nog wel bedenken voordat ze zich opnieuw in dezelfde winkel vertoont.

De Passion Pants van Ann Summers

Kabinet Nederlandse Antillen gevallen

Icoon Buitenlands nieuws Het kabinet van de Nederlandse Antillen is woensdag gevallen. Dat heeft Pedro Atacho, fractieleider van de PAR, woensdagavond bevestigd. Tijdens een bijeenkomst van de Antilliaanse Raad van Ministers bleek dat alle partijen op ťťn na geen zin meer hadden verder te gaan met de huidige formatie.

De directe aanleiding van de val van het kabinet zijn uitspraken van vice-premier Errol Cova. Die sprak vorige week tijdens een bezoek aan Venezuela over Nederland als een 'kolonisator die de Antillianen een minderwaardigheidscomplex heeft gegeven, maar ook een superioriteitsgevoel ten opzichte van andere landen in de regio'. Ook over de Verenigde Staten liet hij zich kritisch uit.

Premier Etienne Ys en de hele Raad van Ministers distantieerden zich van de uitspraken. Cova vond echter dat hij niets verkeerds had gezegd, en gooide gisteren olie op het vuur door een motie van wantrouwen tegen een minister te ondersteunen.

De officiŽle beslissing zal waarschijnlijk genomen worden tijdens een bijeenkomst van de Raad van Ministers, die om 20.00 uur Nederlandse tijd is begonnen. Naar alle verwachtingen zal premier Ys daarna zijn ontslag indienen, en proberen zo snel mogelijk een nieuwe regering te vormen.

Dit bericht is geactualiseerd om 20.12 uur.

Islamitische revolutie uitgeroepen in Oezbekistan

Icoon Buitenlands nieuws In Oezbekistan heeft een moslimleider vanuit een kleine grensplaats de islamitische revolutie uitgeroepen. De leider van een naar eigen zeggen vijfduizend man sterke groep opstandelingen is gereed om te vechten met het Oezbeekse regeringsleger. Doel: het vestigen van een islamitische staat.

De opstandelingen hebben al een stad ingenomen. "We willen hier een islamitische staat beginnen, met wetten zoals die in de Koran staan", aldus Bakhtiyor Rakhimov in een interview met persbureau Associated Press. De regering heeft gelijk van zich laten horen. Volgens president Islam Karimov is de bezetting nonsens. Associated Press meldt dat de opstand in de plaats Korasuv afgelopen zaterdag startte.

De opstand is een dag na de vergelijkbare opstand in de stad Andizjan begonnen. In Andizjan eindigden de protesten in een groot bloedbad. Daar werd het vuur geopend toen aantal overheidsgebouwen werden bezet en een groep islamitische gevangenen bevrijd. Het islamitisch gemotiveerde protest is vooral tegen het ondemocratische regime van Karimov gericht.

Er is nog altijd onenigheid over het aantal slachtoffers. De regering spreekt van 169 doden. Opstandelingen, journalisten en mensenrechtenactivisten claimen dat zeker 500 Oezbeken om het leven zijn gekomen.

Uitbraak ebola in Congo bevestigd

Icoon Medisch nieuws De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft een uitbraak van het ebola-virus in Congo bevestigd. Deze maand zijn zeker elf mensen ziek geworden, waarvan er negen zijn overleden. Ebola is een virusinfectie waar geen medicijnen voor bestaan. Bij een uitbraak van het aan ebola gerelateerde marburg-virus, dat zich voor het eerst manifesteerde in een laboratorium in het Duitse Marburg, vielen vorige maand nog zeker 277 doden in Angola.

Ebola is moeilijk te bestrijden omdat de symptomen in het begin van de ziekte erg op malaria lijken. Na een fase met koorts en spierpijn, kunnen onder andere ademhalingsproblemen, keelpijn, hoofdpijn, diarree en interne bloedingen optreden. Uiteindelijk gaat de patiŽnt uit alle lichaamsholten bloeden. Afhankelijk van de variant van het virus overlijdt 50 tot 90 procent van de besmette personen.

Een geneesmiddel is er niet, dus bestaat de belangrijkste bestrijding momenteel uit het inperken van epidemieŽn. De ziekte werd voor het eerst ontdekt langs de rivier Ebola in Congo, het land waarin het merendeel van de uitbraken plaatsvinden. In Congo heerste onder andere de laatste grote recente epidemie, die 150 slachtoffers maakte. Ook de met 250 slachtoffers ernstigste uitbraak ooit was in het noordwesten van Congo.

Waar het virus vandaan komt is nog onduidelijk. Mogelijk wordt het op de mens overgedragen door contact met kadavers van primaten die aan ebola zijn overleden. Aangezien de ziekte voor primaten echter ook gewoon dodelijk is, moet er nog een onbekende drager van het virus zijn die er niet aan overlijdt. Welk dier dat is, en wat de factoren zijn die voor een epidemie zorgen, blijft voorlopig nog totaal onduidelijk.


Ebola, een in Afrika zeer gevreesd virus

Nazi's are sů uncool.

Het moest er natuurlijk eens van komen he? Tienersterretje Hillary Duff heeft weer eens een filmrolletje te pakken. Speelde ze eerst al in tijdloze huzarenstukjes als "Foodfight!", "In Search of Santa", "A Cinderella Story" en "The Lizzie McGuire Movie", nu is het tijd voor een grotere uitdaging, namelijk de verfilming van het dagboek van Anne Frank.

Het schijnt dat Justin Timberlake inmiddels al getekend heeft voor de rol van Adolf Hitler, (Zijn ex Britney pikt een graantje mee als Eva.) en Aston Kutcher gaat de rol van de buurman die het achterhuis verraadde vertolken. Veel plezier met de trailer. (5mb, Quicktime.)

Foto's nemen van vallende fietser 'walgelijk'

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Chinese fotograaf wordt hevig bekritiseerd voor een serie foto's die hij maakte van een vallende fietser. Boze brieven in een nationale krant vermoeden opzet, en verwijten de fotograaf te hebben gewacht bij een gat in de weg, welke nauwelijks zichtbaar was door zware regenval. De man zou mogelijke slachtoffers niet gewaarschuwd hebben.

Op spectaculaire beelden is te zien hoe de fietser met zijn voorwiel het gat raakt en vervolgens over de kop slaat. "De foto's zijn perfect, maar degene die ze genomen heeft is walgelijk. Hij wist dat er een gat was, en wachtte totdat iemand viel", stelt een briefschrijfster. Fotograaf Liu Tao verdedigt zichzelf, en vindt dat het gemeentebestuur van de stad Xiamen verantwoordelijk is. "Zonder mijn foto's zou de overheid niet eens op de hoogte zijn van de slechte staat van het wegdek."

Fietser valt over gat in de weg

[Update] Naam Brothers in Arms 2 bekend + game info

De opvolger van Brothers in Arms ging tijdelijk door het leven als Brothers in Arms: The Next Chapter. Op een foto van een poster op de E3 is echter de officiŽle naam onthuld, namelijk Brothers in Arms: Earned in Blood. Info en screens van de game missen nog, maar die zullen ongetwijfeld snel opduiken.Update 19:45

Er is zojuist nieuwe informatie binnengekomen over Brothers in Arms 2: Earned in Blood. Het spel zal nog op deze generatie consoles uitkomen, dus op de GameCube, Xbox en PlayStation 2. Ook komt het spel op de PC uit. De game moet rond de feestdagen in de winkels liggen.

Brothers in Arms: Earned in Blood zal een aantal nieuwe features krijgen, waaronder nieuwe wapens en voertuigen, een nieuwe coŲperatieve gamemode, nieuwe multiplayermissies en een nieuwe focus op een ander belangrijk WW2-aspect in de singleplayermode.

Hieronder staan alle voorlopig bekendgemaakte features op een rijtje:

quote
Key Features:

* Next Volume of Brothers In Arms -- The award-winning WWII shooter returns with more of the action, story and authenticity that has critics and fans raving.
* New Single-Player Narrative -- Experience authentic WWII combat as Sergeant Joe Hartsock and lead your squad beyond Carentan to liberate all of Normandy.
* New Multiplayer Missions -- Taking online tactics to new heights, Brothers In Arms Earned In Blood offers more unique multiplayer missions and improved online support on PC and consoles! (Including the bundled addition of modification support for the PC).
* Skirmish Mode -- Brothers In Arms Earned In Blood features an all-new cooperative Skirmish mode that allows one or two players to take a tour of duty through a series of authentic and harrowing custom combat missions.
* New Weapons and Vehicles -- Arm yourself with additional authentic weapons and command new vehicles like the M10 "Wolverine" Tank Destroyer.
* More Challenging and Dynamic Combat -- Featuring close quarter urban environments and a new, next generation artificial intelligence system, Brothers In Arms Earned In Blood promises to take authentic military action to the next level.


Bron: Worthplaying

'Hand van God' mag gewoon op de buis

Icoon Media nieuws Het reclamespotje van Versatel, waarin de 'hand van God' een doelpoging van Feyenoordspeler Romeo Castelen intikt, mag gewoon worden uitgezonden. De ingediende klachten bij de Reclame Code Commissie (RCC) zijn ongegrond verklaard. De RCC oordeelt dat de reclame niet in strijd is met de goede smaak.

Versatel heeft verheugd op de uitspraak gereageerd. "Wij zijn verheugd over de uitspraak van de commissie", laat een woordvoerster van Versatel weten. "We vinden het vervelend dat er zoveel klachten zijn binnengekomen, want we willen geen mensen kwetsen. Maar we vinden zelf ook dat we geen grens hebben overschreden."

Sinds de uitzending van het spotje, voor het eerst op achttien april, zijn er bij de RCC ruim 200 klachten binnengekomen. De ChristenUnie overhandigde tijdens de eerste hoorzitting nog eens ruim 1000 handtekeningen aan Versatel en de RCC.

Volgens de klagers was het spotje beledigend voor gelovigen. In eerste instantie kwam Versatel hen al tegemoet door de zin 'Hoe is het in godsnaam mogelijk?' eruit te halen. "We weten nog niet of we de commercial nog gaan uitzenden", zo liet een woordvoerster van het telecombedrijf eerder al weten. Voorlopig komen er andere reclame-uitingen, maar wellicht later komt het spotje alsnog.
_
De commercial waar het om te doen is. (Windows Media Player vereist)

Zimbabwe wil toch voedselhulp accepteren

Icoon Buitenlands nieuws Zimbabwe wil vanaf heden toch voedselhulp van de Verenigde Naties gaan accepteren. Dat heeft de onlangs herkozen president Robert Mugabe verklaard. Hoewel honderdduizenden inwoners van het Afrikaanse land een tekort aan voedsel hebben, weigerde Mugabe lange tijd alle voedselhulp. Hij zag de hulp als politieke bemoeienis van het buitenland, omdat er meestal voorwaarden aan verbonden waren.

De hongersnood ontstond enkele jaren geleden, toen Mugabe in rap tempo het land van blanke boeren begon te onteigenen. Bijna alle landerijen werden door de staat in beslag genomen, meestal met behulp van geweld. Door de hervormingen raakte de landbouwsector ernstig verstoord, waardoor de voedselproductie sterk afnam. Zimbabwe veranderde zo in een paar jaar van een land met voldoende voedsel in een land met hongersnood.

Mugabe werd al voor de hervormingen gewaarschuwd door critici en door de VN. Toch werd het omstreden landbouwbeleid doorgedrukt. De slechte oogsten zouden volgens de regering de schuld zijn van langdurige droogte; de landhervormingen zouden juist erger voorkomen hebben. Aanbiedingen van voedselhulp uit het buitenland werden voorheen altijd afgeslagen omdat ze 'niet nodig waren' of omdat de voorwaarden niet acceptabel waren.

Kritiek op afwijzing naturalisatie Kalou

nik2043 en Chayim hadden ons via de nieuws-submit te melden:

GroenLinks en de PvdA zetten vraagtekens bij de weigering voor een versnelde naturalisatie voor voetballer Salomon Kalou door minister van Vreemdelingenzaken Rita Verdonk. Zij vinden dat er met twee maten wordt gemeten en laten in De Gelderlander van vandaag weten dat 'de minister probeert de strenge tante uit te hangen'.

Salomon Kalou bezit sinds 2003 een verblijfsvergunning, maar kan pas bij het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit meespelen met Jong Oranje en de nationale selectie. Artikel tien van de Rijkswet op het Nederlanderschap geeft ruimte voor een versnelde naturalisatie als dit een bijzonder Nederlands belang dient.

Beide partijen willen nu weten wat de criteria zijn voor naturalisatie van topsporters en op welke gronden Rita Verdonk de versnelde naturalisatie van Salomon Kalou weigert. PvdA-Kamerlid Gerdi Verbeet: "Eerder werden de Indonesische badmintonster Mia Audina en de Keniaanse hardloopster Lornah Kiplagat wel snel Nederlander". De regeringsfracties van CDA en VVD steunen de afwijzing van minister Verdonk.

Naar welke console gaan Final Fantasy en Dragon Quest ?

In de persconferentie van Square-Enix hebben ze een opvallende statement gemaakt: het is nog niet bekend op welke console de volgende delen van de series Final Fantasy en Dragon Quest komen. Alle drie de opties zijn nog open (Xbox 360, PlayStation 3, Revolution).

Square-Enix wil die beslissing maken naar aanleiding van het gamedesign.

Over Final Fantasy XI zeiden ze nog dat deze misschien niet alleen op de PS2, PC en Xbox 360 zal blijven. Als andere platformen een goede online structuur hebben zou FFXI ook op die console kunnen komen.

Horrillo verrast sprinters in CataloniŽ

Pedro Horrillo heeft de derde etappe in de de Ronde van CataloniŽ gewonnen. De Spanjaard van Rabobank verraste in de slotkilometer het jagende peloton. Miguel Angel Martin Perdiguero behoudt de leiderstrui.

In de derde etappe, over 157 kilometer van Salou naar La Granada, plaatste Horrillo bij het paseren van de rode vod een splijtende demarrage vanuit de buik van het peloton. Hij bleef uit de greep van het sprintersgilde en eindigde nipt voor Thor Hushovd en Claudio Corioni.

Dezelfde tactiek had de Nederlandse bankformatie gister toegepast, maar toen werd de 30-jarige filosofiestudent wel teruggepakt door het jagende peloton. Nu slaagde hij er dus wel in om zijn eerste seizoenszege te behalen.

Ook enkele andere renners, waaronder Juan Antonio Flecha, probeerde in een eerder stadium van de koers een massasprint te ontlopen. Maar zij slaagden hier niet in. Hun lange vlucht strandden op enkele kilometers van de eindstreep.

Perdiguero, die onderweg drie bonificatieseconden wist te bemachtigen, is nu nog steviger leider. De Spanjaard begint morgen dan ook in de leiderstrui aan het zwaardere werk van de meerdaagse rittenkoers.

Uitslag 3e etappe:
1 Pedro Horrillo (Spa) 3:35.59
2 Thor Hushovd (Noo) z.t.
3 Claudio Corioni (Ita) z.t.
4 Enrico Gasparotto (Ita) z.t.
5 Fred Rodriguez (VS) z.t.

Klassement na 3 etappes:
1. Miguel Angel Martin Perdiguero (Spa) 8:46:18
2. Robert Hunter (ZAf) z.t.
3. Nicolas Jalabert (Fra) + 0.03
4. Santos Gonzalez (Spa) z.t.
5. Floyd Landis (VS) z.t.

Vreemde personages op Serious Sam 2 screenshots

De Serious Sam serie staat toch wel bekend als een van de meest vreemde First Person Shooters die er bestaat. In de meest vreemde werelden kan je met de meest vreemde wapens de allervreemdste tegenstanders die je, je kan bedenken vol met lood pompen.

Ook deze keer weer zal je 45 van de meest uiteenlopende vijanden tot moes kunnen schieten in 40 uiteenlopende levels. Serious Sam 2 zal zowel op de PC als op de Xbox uitkomen.McEwen klopt Petacchi in rechtstreeks duel

Robbie McEwen heeft de tiende etappe van de Ronde van ItaliŽ gewonnen. De AustraliŽr klopte Alessandro Petacchi in een zinderende sprint. Danilo Di Luca start morgen opnieuw in de roze trui.

Het was al de derde etappezege van McEwen in deze Giro. Na een prangende sprint won hij nipt van Petacchi. Dankzij het plaatselijke circuit werd het een boeiende finale. De Nederlander Vierhouten speelde een cruciale rol in de zege van zijn ploegmaat, want hij was het die de AustraliŽr drie kilometer voor de finish in het wiel van Petacchi bracht.

Vlak voordat de renners vanaf morgen de bergen induiken, moest het peloton vandaag nog 212 kilometer fietsen in een overgangsrit naar Rossano Veneto. Na ťťn uur koers was er slechts 29 kilometer afgelegd. Geen wilde demarrages vandaag in het begin van de wedstrijd.

Pas na 108 kilometer viel de eerste gebeurtenis van enige importantie te noteren: Di Biase won de sprint voor de intergiro, het klassement om de bonificatieseconden. Ook Bettini plaatste zich bij de eersten, in tegenstelling tot Krauss, de leider in dat nevenklassement.

Illiano was de eerste aanvaller van de dag. De renner van Colombia - Selle Italia kon nooit meer dan twee minuten voorsprong bijeen fietsen. Fassa Bortolo gaf de toon aan in het peloton. Illiano bleek een vogel voor de kat. In de chaotische finale met drie plaatselijke rondes vonden er geen demarrages meer plaats.

Morgen is de zeer zware bergrit naar de top van de Zoldo Alto. De rit is slechts 150 kilometer lang, maar onderweg komen de renners liefst vier reuzencols tegen.


Uitslag 10e etappe:
1. Robbie McEwen (Aus) 5.29.21
2. Alessandro Petacchi (Ita) + z.t.
3. Stuart O’Grady (Aus) + z.t.
4. Erik Zabel (Dui) + z.t.
5. Paolo Bettini (Ita) + z.t.


Klassement na 10 etappes:
1. Danilo Di Luca (Ita) 44.51.40
2. Ivan Basso (Ita) + 0.09
3. Paolo Savoldelli (Ita) + 0.35
4. Damiano Cunego (Ita) + 1.15
5. Dario Cioni (Ita) + 1.27

DJ Barry Paf (Radio 538) is homo

Radio 538-dj Barry Paf heeft sinds een jaar een relatie met een man. Het ANP maakte het bericht gisteren wereldkundig nadat Paf zelf in een interview met homojongerenblad Expreszo deze week toegeeft homoseksueel te zijn.

Volgens het ANP was het de eerste keer dat de 25-jarige dj in het openbaar sprak over zijn seksuele geaardheid. In Expreszo zegt Paf daarover: ''Je hebt in het radiowereldje diskjockeys die hun hele leven de ether in slingeren, dat is niets voor mij. Ik ben meer een dj die de luisteraar in de spotlights zet. Ik voel niet de behoefte mijn homoseksualiteit te exploiteren zoals Gordon dat doet.''

Pafs 538-collega Rick van Velthuysen verbaast zich over het nieuws van het ANP. Op zijn weblog schrijft Van Velthuysen: ''Ik wist het al een jaartje of 6 of 7: Barry Paf is homo! Wow wat een nieuws! Kan iemand mij uitleggen wat voor een nieuwswaarde het heeft, dat het ANP het serieus publiceert?''.


Paf: geen behoefte homo-zijn te exploiteren

Brandstichters Bedirschool niet de cel in

Curse.Of.Damnation en Pim_In_Memoriam hadden ons via de submit te melden:

Icoon misdaad nieuws De vijf tienerjongens die worden verdacht van de brandstichting in de islamitische basisschool Bedir en van een poging tot brandstichting in de Udense moskee hoeven niet meer de cel in. Het Openbaar Ministerie zal enkel taakstraffen tegen hen eisen.

De exacte eisen worden achter gesloten deuren besproken. De rechtbank in Den Bosch heeft de pers bijzondere toegang verleend om de rechtszitting tegen de vijf minderjarigen, variŽrend in leeftijd van veertien tot zeventien jaar, gedeeltelijk te kunnen bijwonen.

Kort na de moord op Theo van Gogh gooiden de verdachten op negen november een molotovcocktail in de Bedirschool. De school werd volledig verwoest. Enkele dagen ervoor poogden ze al brand te stichten in de Udense moskee.

Bos naar Team Telfort

Jan Bos zal komend seizoen uitkomen voor Team Telfort. Vandaag tekende de voormalig sprintwereldkampioen een contract voor ťťn jaar. De rijder neem zijn trainingspartner Stefan Groothuis mee naar de formatie.

Bos moest op zoek naar een nieuwe ploeg nadat zijn trainer Poltavets vertrok naar TVM. Hij stond op dat moment alleen, wel had hij contacten met VPZ, Team-Ritsma en de KNSB. Toch koos Bos voor Team Telfort: “Ingrid Paul (coach bij TT) belde een week na het vertrek van Poltavets. Ik had op dat moment geen idee wat ik moest gaan doen, dus dat telefoontje verraste me nogal.”

Ingrid Paul is erg blij met het team waarmee ze naar Turijn gaat werken. Het team is nu op alle onderdelen, sprint-, midden- en lange afstand goed vertegenwoordigd. Ook John Halfweeg is door het team aangetrokken, hij gaat Paul assisteren met de voorbereidingen en trainingen voor Turijn.

Heerlense botten van vermoorde prostituee

Venlogirl had ons via de nieuws-submit te melden:

De botten die begin deze maand werden aangetroffen in het Heerlense natuurgebied Prikkenis, blijken de stoffelijke resten van Samira van de Wal te zijn. De 20-jarige prostituee uit Brunssum werd sinds juli 2003 vermist.

Uit onderzoek van de technische recherche en het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat de jonge vrouw slachtoffer is geworden van een misdrijf. Morgen zal het gebied rond de vindplaats uitgebreid worden onderzocht. De politie zoekt met name de nog ontbrekende delen van het lichaam.

Eind november 2004 werd een moeras op de Brunsummerheide nog uitgekamd, op zoek naar sporen van Van de Wal. Daarbij werd niets gevonden. Een 43-jarige verdachte uit Brunssum werd in dezelfde periode vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Dure helmen voor JPM en Kimi

Tijdens de Grand Prix van Monte Carlo zullen Kimi RšikkŲnen en Juan Pablo Montoya met de duurste helmen ooit gedragen in een wedstrijd rijden. In de helmen zal de (bij)naam van de coureurs in diamanten zijn ingelegd, dit alles door de sponsoring van McLarens nieuwste partner Steinmetz.

Vandaag werden de helmen voor RšikkŲnen en Montoya gepresenteerd door de actrice Natasja Vermeer. Na afloop van de wedstrijd zullen de helmen worden geveild en de opbrengst gaat naar goed doelen die gekozen zijn door de rijders en het team.

Het maken van de helmen duurde drie maanden. De diamanten zijn geslepen in ťťn van de fabrieken van Steinmetz waar ze op maat werden gemaakt. Hierna zijn de stenen met speciale harstechnieken in de helm gezet. Dit moet ervoor zorgen dat de diamanten op de helm blijven zitten tijdens elk denkbaar racescenario.De helm die RšikkŲnen tijdens de Grand Prix van Monte Carlo zal dragen

Naakte Schoonheden - Deel 1

Er zijn nog genoeg open dirs met naakte dames te vinden op het internet en dat moet natuurlijk niet ongezien blijven.

Daarom deze 2 leuke open dirs met vrouwelijk schoon: De eerste en De tweede.

En omdat jullie vast en zeker niet genoeg kunnen krijgen van al die vrouwen, krijgen jullie ook nog een mooie fotoshoot van Anna Kournikova in filmversie erbij en nog een kort maar krachtig clipje van Carmen Electra.

Have Fun...

Anna Download (.mov), met dank aan CybPraetorian

Pessoa alsnog goud

De Braziliaanse springruiter Rodrigo Pessoa krijgt alsnog de olympische gouden medaille. Dit maakte de internationale hippische federatie FEI vandaag bekend. Cian O’Connor zijn medaille werd afgenomen nadat zijn paard tijdens een dopingtest positief werd bevonden.

De gouden medaille werd toen van de ruiter, en zijn paard Waterford Crystal, afgenomen. De Ierse bond vocht deze beslissing echter aan, vandaag werd echter bekend dat het goud toch naar Pessoa en zijn paard Baloubet du Rouet gaat. De Amerikaan Chris Kappler krijgt nu zilver en de Duitser Kutscher krijg het brons.

Baseball

Baseball is een leuke sport. Als er mensen zijn die de regels niet kennen dan kun je ze hier nog even nalezen.

Als je de regels gelezen hebt en het is je allemaal duidelijk dan kunnen we beginnen met het spelen van Baseball.
De pitcher gooit de bal naar zijn catcher toe en de slagman probeert de bal te raken.
De bal wordt geraakt maar niemand ziet de bal.
Waar is de bal nu heen?
Bekijk het fragment en kijk zelf of je de bal kan vinden.

Overvaller Maasbree op vrije voeten

RichardNB had ons via de nieuws-submit te melden:

De 60-jarige man die afgelopen vrijdag de Rabobank in Maasbree heeft overvallen, is vandaag weer vrij gelaten. De man hield het pand van de Rabobank vorige week uren lang bezet en dreigde de bank op te blazen. Personeelsleden en een klant wisten op tijd te ontsnappen. Uiteindelijk kon de politie de man overmeesteren, die overigens niet bewapend bleek te zijn.

De rechter-commissaris in Roermond besloot vandaag de man vrij te laten, wegens zijn psychische gesteldheid. Wel moet hij zich direct laten behandelen. Tegenover de politie zei de man financiŽle problemen te hebben. Uit een onderzoek van een psychiater bleek dat de man psychische problemen heeft en de overval als laatste redmiddel zag. De rechter-commissaris denkt dat de kans op herhaling klein is, mits de man snel begeleiding krijgt.

Xbox 360 in-game beelden draaien op Xbox 120

IGN heeft op de E3 een paar games kunnen spelen die op de Xbox 360 uit komen, maar merkte dat ze wat framerate problemen hebben en ook was de kwaliteit van de graphics niet heel goed. De games konden gespeeld worden op een alpha test unit, die maar ťťnderde van de kracht van de echte Xbox 360 bevat. Het ging over het spel Top Spin 2 en het bleek dat de makers het spel hebben moet downtunen om te zorgen dat het redelijk soepel draaide op een alpha test unit omdat deze bijvoorbeeld geen anti-aliasing heeft en de high-res textures niet aankan. De echte test-units worden verwacht in juli en dan zullen de in-game beelden er een stuk mooier uitzien.

Het is niet vreemd dat veel games in deze vroege fase van de Xbox 360 deze problemen kennen, maar het is wel vreemd dat Microsoft nu pas aangeeft dat de alpha test units niet genoeg kracht hebben. De echte in-game video's die nu te zien zijn benutten dus nog niet alle power van de Xbox 360. De trailers daarentegen geven wel een goed beeld van wat we kunnen verwachten.

Alpha test unit

Lieve jongens

Het is nu eenmaal zo dat er weinig voor de vrouwen op de weblog gedaan wordt. We willen met deze blog meer vrouwen naar de weblog toe trekken. We hebben vandaag een leuke site gevonden voor de vrouwelijke bezoekers met leuke foto's van jongens die van wat spannends houden.

Jullie mogen alles met ze doen en het liefste willen ze graag vastgebonden worden. Het zijn dus echte bondage liefhebbers en het maakt ze niet uit of het binnen of buiten is. Als een van de vrouwelijke bezoekers of misschien mannelijke bezoekers dus een avontuurtje zoeken, ga dan naar de website van deze jongens toe.

Europese releases Nintendo DS

Nintendo heeft Europese releasedata van Nintendo DS-games vrijgegeven. Je kunt de datums hieronder doorlezen:
quote
PAC-PIX (Namco) 20 May
Need for Speed: Underground 2 (EA) 27 May
Cocoto Kart Racer (Neko Entertainment) May
Ridge Racer DS (Nintendo) 3 June
DS Accessory: Nintendo DS Stylus 10 June
DS Accessory: Nintendo DS Power Supply 10 June
Another Code: Two Memories (Nintendo) 24 June
Bomberman DS (Ubisoft) 30 June
GoldenEye: Rogue Agent (EA) June
Madagascar (Activision) June
Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory (Ubisoft) End of June
Space Invadors Revolution(Marvelous/ Rising Star) Q2 2005
Madden NFL 2006(EA) Summer 2005
Snood 2 (ZOO Digital) August
Meteos (Bandai) 23 September
Advance Wars DS (tentative title)(Nintendo) 30 September
Big Mother Truckers (ZOO Digital) September
Ford Racing 3 (ZOO Digital) September
Ultimate Spider-Man(Activision) September
Castlevania DS (working title)(Konami) Autumn
The Sims 2 (EA) Autumn
Garfield (Game Factory/ KE Media) October
Nintendogs (Nintendo) October
Metroid Prime Hunters (tentative title) (Nintendo) October
Franklin (Game Factory/ KE Media) October
Mario Kart DS (tentative title)(Nintendo) November
Touch! Kirby (tentative title)(Nintendo) November
Harry Potter and the Goblet of Fire (EA) November
Land Before Time(Game Factory/ KE Media) November
Mini R/C Racing (Game Factory/ KE Media) November
Harvest Moon DS (working title)(Marvelous/ Rising Star) November
Need for Speed: Most Wanted (EA) November
King Kong (Ubisoft) Q4 2005
Bubble Bobble (Marvelous/ Rising Star) 2005


PSP line-up voor Europese release

Sony is vandaag met het nieuws naar buiten gekomen dat ze op de launch van hun PSP de schappen vullen met 29 titels. Vanaf 1 september zul je dus meteen allerlei verschillende genres kunnen spelen. Spellen die je op de release kunt verwachten zijn onder andere: Ape Academy, Everybody's Golf, Fired up, F1 Grand Prix, MediEvil: Resurrection, Ridge Racer, WipEout Pure, World Tour Soccer: Challenge Edition en World Rally Championship.Daarnaast kun je ook meteen films kijken op je PSP, namelijk: 13 Going on 30, A Knight's Tale, Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid, Bad Boys, Charlie's Angels, Ghostbusters, Hellboy, Hitch, Hollow Man, Once Upon a Time in Mexico, The Punisher, Resident Evil: Apocalypse, Spider-Man 2, Steamboy, S.W.A.T., The One You Got Served en XXX XXX: The Next Level. Je kunt ook nog een hele stapel aan muziek-UMD's gaan oppikken, want Sanctuary Visual Entertainment wil concerten van onder andere Iron Maiden en Bob Marley uitbrengen op UMD.

Square Enix komt met Final Fantasy-game voor Revolution

Square Enix heeft in een officieel bericht laten weten dat Final Fantasy: Crystal Chronicles is aangekondigd voor de Revolution van Nintendo. Square Enix is erg enthousiast over de console en wil deze dan ook sterk gaan steunen. Het bedrijf liet ook weten dat de richting die Nintendo wil inslaan goed past bij hun visie op de toekomst van gamen. Er zijn helaas nog geen details of screenshots van het spel beschikbaar.Remkes wil uitleg over 'verkapt loon' raadsleden

Icoon politiek binnenland nieuwsMinister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken wil uitleg van de Amsterdamse burgemeester Cohen over extra onkostenvergoedingen aan raadsleden. VVD-wethouder Frits Huffnagel trad onlangs af nadat bleek dat hij in zijn eerdere functie als fractievoorzitter maandelijks duizend euro extra kreeg van zijn fractie, en dit niet opgaf bij de belastingen.

Huffnagel is niet de enige. Ook de vier leden van de CDA-fractie in de Amsterdamse raad kregen vierhonderd euro per maand extra toegeschoven. Remkes wil weten of deze onkostenvergoedingen, betaald uit de fractieondersteuning, niet strijdig zijn met de Gemeentewet, die bepaalt dat raadsleden alleen recht hebben op de 2350 euro bruto (inclusief onkostenvergoeding) die ze maandelijks krijgen. Volgens de Amsterdamse PvdA keren sommige fracties het geld uit als verkapt loon.

De lokale politici vergaderden vorige week over een rapport dat onrechtmatigheden met betrekking tot de ontvangen fractieondersteuningen blootlegde. Ze besloten om nog voor de zomer een eigen onderzoek te presenteren. De Amsterdamse partijen ontvangen, afhankelijk van de fractiegrootte, vele tonnen per jaar aan financiŽle ondersteuning.

Behalve de VVD en het CDA kwamen meer partijen in opspraak. Gonny van Oudenallen, het enige raadslid van Mokum Mobiel, zou 21.000 euro hebben overgemaakt naar een eigen bedrijf voor 'adviezen'. De Socialistische Partij maakte 326.000 euro, bestemd voor lokale politieke activiteiten, over naar de landelijke partijcentrale in Rotterdam. De twee leden van Leefbaar Amsterdam weigerden inzicht te geven waar de vergoeding van in totaal 258.949 euro aan op is gegaan.

Castlevania: Curse of Darkness ook naar de Xbox

Vandaag heeft Konami bevestigd dat de aankomende Castlevania, Castlevania: Curse of Darkness, ook op de Xbox zal uitkomen. Aangezien de voorganger (Castlevania: Lament of Innocence) alleen op de PS2 verscheen is dit opmerkelijk te noemen.

Castlevania: Curse of Darkness zal anders zijn dan zijn voorgangers, zo zijn er nieuwe personages om mee te spelen. Ook zal de gameplay grondig veranderd worden. De hoofdrol speler (Hector) zal in het spel tot 30 verschillende 'bondgenoten' oproepen die hem elk verschillende krachten zullen geven als vliegen en zware deuren openmaken. Castlevania: Curse of Darkness zal een RPG worden met elementen van een adventure erin.

De game zal nog herfst dit jaar in Amerika uitkomen, de Europese release datum is nog niet bekend.

Meer informatie over de Revolution

In een persbericht heeft Nintendo nog wat meer informatie vrijgegeven over hun nieuwe console, met codenaam Revolution. Wat we al wisten is dat het apparaat WiFi had ingebouwd waarmee draadloos NES, SNES, Nintendo 64 en GameCube games gedownload kunnen worden. Deze games zullen worden opgeslagen op 512 MB intern flashgeheugen. Bovendien zal hij zowel DVD's als GameCube schijfjes kunnen lezen. De controllers zijn draadloos en bekende gamesfiguren als Mario, Zelda en Donkey Kong zullen ook naar dit Nintendo-apparaat terugkeren.
Wat nieuw is, is het feit dat het geheugen van de Revolution kan worden uitgebreid met je eigen SD-kaart. Zo zul je nog meer oude games kunnen downloaden en opslaan. IBM is bezig met het ontwikkelen van de processor, met codenaam "Broadway". ATI maakt de graphicschip die de codenaam "Hollywood" heeft meegekregen.

Kinderen weggehaald bij 'ruw' toneelstuk

R_Style had ons via de nieuws-submit te melden:

Meer dan honderd kinderen die gisteren met school een bezoek brachten aan het toneelstuk 'De smerigste en vieste boterham van het hele heelal', zijn door hun onderwijzers en begeleiders uit de voorstelling gehaald. De show was volgens basisschool De Telgenkamp uit Hengelo niet geschikt voor zesjarigen. Het stuk wordt echter wel als zodanig gepresenteerd.

Directeur Timmen van de basisschool geeft aan dat het ruwe taalgebruik in het stuk veel kinderen van slag bracht. Ook werd er tijdens de opvoering gevloekt en ging het verhaal onder meer over tongzoenen. "Het taalgebruik en de mimiek sloten absoluut niet aan bij de belevingswereld van een zesjarige."

Na het vertrek van de leerlingen van De Telgenkamp besloot theatergroep Artemis de voorstelling te staken. In de zaal zaten ook enkele tientallen kinderen van een andere school.

Jomanda 'voorspelde' Spijkermans geldzucht

Medium Jomanda blijkt al in 2001 voorspeld te hebben dat het getal 'Tien' Jack Spijkerman zijn ware aard zou laten doen boven komen. Spijkerman bezocht Jomanda vier jaar geleden om haar de Vergulde Nachtspiegel uit te reiken wegens onder meer haar omstreden uitspraken over kanker. Hij noemde haar bovendien een ordinaire geldwolf. Jomanda reageerde hierop met te zeggen dat ze het getal tien doorkreeg, en dat dan de waarheid aan het licht zou komen.

Wat het getal tien inhield wist Jomanda toen niet. Tien minuten na nu, tien uur na nu, tien dagen na nu, tien weken, tien maanden, tien jaar na nu, dan zul jij mij excuses aanbieden, met het getal tien gebeurt het, zo zei het voormalige orakel uit Tiel.

Spijkerman reageerde in 2001 door te zeggen dat als hij ongelijk had, hij onmiddellijk zijn excuses zou aanbieden, maar dat hem daar nog niks van gebleken was.

Het fragment werd deze week opnieuw vertoond door VARA! Live. Weblog GeenStijl heeft het bewuste fragment op haar site gezet. Overigens zou 3FM-dJ Giel Beelen er kort na de overstap van Spijkerman, op de radio al aandacht aan hebben besteed. Hij belde toen met Jomanda over haar Tien-uitspraken.

Spijkerman stapte onlangs voor veel geld over naar de nieuwe tv-zender 'Tien', van John de Mol.


Jomanda kreeg getal Tien voor Jack door uit de andere wereld

PSP-versie Grand Theft Auto komt begin september

Rockstar heeft bekend gemaakt dat de PSP-versie van Grand Theft Auto vlak na de launch van de handheld moet verschijnen in zowel de Verenigde Staten als Europa. Het spel wordt op de E3 slechts achter gesloten deuren gepresenteerd, maar er is al wel bekend dat ook dit deel bol staat van geweld; auto's stelen, diefstallen en moorden plegen, onschuldige burgers koud maken en nog veel meer. Dit deel zal tevens dezelfde setting als Grand Theft Auto 3 krijgen.Prijs van de PlayStation 3 bekend?

Gisteren is in de Mainichi Shimbun, een Japans blad, een artikel verschenen over de PS3. In een interview met iemand van Sony zou zijn gezegd dat de PS3 voor "minder dan 50.000 yen" verkocht zou worden. Dit is zo'n $465,- of €350,-. Hiermee zou de console ťťn van de duurste aller tijden worden. Door de veelbesproken Cell processor, de Nvidia graphics chip, 512 MB RAM en het gebruik van Blu-ray is de PS3 duur om te produceren. Tegelijkertijd moet de PS3 volgens Sony wel 35 keer zo krachtig worden als zijn voorganger. Sony heeft nog niet offcieel gereageerd; we houden je op de hoogte.

NS Bommeldingen

Wie vind die klantenservice telefoontjes niet lastig. Je hangt minuten lang aan de telefoon en je moet altijd maar weer een andere keuze maken. En als je dan na vele minuten getoetst te hebben eindelijk op de toets om iemand te spreken gedrukt hebt, sta je ook nog eens minuten lang in de wachtrij. Zelfs als je iets belangrijks wilt melden zoals een bom. En vervolgens krijg je de vreemdste vragen naar je hoofd geslingerd en wat doe je als je vreemde vragen krijgt? Vreemde antwoorden terug geven. Beluister het gesprek.

Softwarepiraterij in Nederland relatief laag

the-undertaker en Rthm hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Uit de vandaag gepresenteerde Global Piracy Study van de Business Software Alliance blijkt dat in 2004 dertig procent van alle gebruikte software in Nederland illegaal was. In 2003 was dit nog 33 procent. Nederland zit hiermee in de top-20 van landen met het laagste percentage aan illegale software.

De daling van drie procentpunt is bovendien de grootste daling in alle landen, samen met Zwitserland en Ierland die de piraterij even sterk wisten terug te dringen. De financiŽle schade voor producenten nam wel toe tot van 490 miljoen dollar in 2003 tot 628 miljoen dollar in 2004.

In de EU is 35 procent van de software illegaal en is de waarde van de onrechtmatig gebruikte software 12,1 miljard dollar. In Noord-Amerika is het percentage slechts 22 en is de schade 7,5 miljard dollar. In China is negentig procent van de software illegaal en dat kost de softwareproducenten 3,5 miljard dollar aan gemiste inkomsten.

Metal Gear Solid 4 aangekondigd

Metal Gear Solid 4 is nu officieel aangekondigd voor de PS3 en zal geproduceerd worden door Kojima Productions, een nieuwe ontwikkelstudio die eerst door het leven ging als Konami Computer Entertainment Japan. Helaas is er nog geen beeldmateriaal beschikbaar van de game; er is wel een grappige slapstick-achtige teaser te zien die als aankondiging voor de game dient. De teaser kun je hier downloaden of via een stream bekijken.

Metal Gear Solid 4 aangekondigd

Metal Gear Solid 4 is nu officieel aangekondigd voor de PS3 en zal geproduceerd worden door Kojima Productions, een nieuwe ontwikkelstudio die eerst door het leven ging als Konami Computer Entertainment Japan. Helaas is er nog geen beeldmateriaal beschikbaar van de game; er is wel een grappige slapstick-achtige teaser te zien die als aankondiging voor de game dient. De teaser kun je hier downloaden of via een stream bekijken.

Ontuchtpleger wil lintje niet afstaan

the-undertaker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen veroordeelde ontuchtpleger weigert een eerder ontvangen koninklijke onderscheiding in te leveren. De 62-jarige Hans van O., voormalig directeur van het hoogbegaafdeninstituut Facta, werd drie jaar geleden veroordeeld tot vijftien maanden cel vanwege het plegen van ontucht met twee minderjarige leerlingen, het maken van erotische foto's en het bezit van kinderporno.

Volgens de wet wordt een onderscheiding van gedecoreerde personen die een gevangenisstraf van meer dan een jaar krijgen opgelegd geschrapt. De bijbehorende versierselen dienen te worden geretourneerd aan de staat. Van O. weigert dit. Het ministerie van Onderwijs onderzoekt met de betrokken burgemeester en het Kapittel voor de Civiele Orden hoe het lintje kan worden teruggevorderd. Volgens een woordvoerder is de zaak tamelijk uniek.

RŲntgenapparaat ziet mens naakt

Icoon Buitenlands nieuwsOp enkele luchthavens in Amerika wordt gebruik gemaakt van een nieuw soort rŲntgenapparaat. De Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU heeft hier bezwaar tegen omdat het apparaat mensen naakt kan tonen.

Het apparaat kan een beeld maken van een persoon zonder kleding. Op deze manier is het mogelijk om te zien of iemand een wapen bij zich heeft in bijvoorbeeld zijn ondergoed. Volgens ACLU is er sprake van schending van privacy en ongeoorloofde 'virtuele fouillering'.

De zogenoemde 'backscatter' wordt volgens USA Today op dit moment al gebruikt op twaalf luchthavens. Het gebruik beperkt zich nog tot personen die al verdacht worden van drugssmokkel. De bedoeling is om voortaan alle bezoekers van een luchthaven te controleren. De Londense luchthaven Heathrow heeft deze apparaten ook in gebruik.


'Naakt' zoals het apparaat het toont

Williams twijfelt aan Sauber-BMW

Frank Williams heeft verklaard te twijfelen aan de plannen van BMW om Sauber te steunen en op te kopen.

In 2000 begon BMW met de exclusieve levering van motoren aan Williams. BMW is echter al lange tijd niet tevreden met de prestaties van het team en voorziet daarom volgend jaar ook Sauber van motoren.

De geruchten gaan dat dit slechts het begin is van een overname door BMW. Frank Williams zei hierover: "Ik denk niet dat BMW het team van Sauber zal overnemen, en ik geloof ook niet dat Peter Sauber zijn team wil verkopen. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet wat er gaat gebeuren."

Eerste screens Metal Gear Acid 2

Een paar dagen geleden meldden we al dat er waarschijnlijk een vervolg op Metal Gear Acid aan zat te komen, hoewel de game in ons land nog niet eens in de winkels ligt. Dit is nu bevestigd door Konami met vijf screenshots. Wederom zal het vechtsysteem werken door middel van een kaartspel. De game moet in 2006 uitkomen. Op de officiŽle site van Konami is ook nog een filmpje te streamen.Ook Iran wil een GP

De pas opgerichte Iraanse autosport federatie heeft bekend gemaakt dat ook zij een eigen Grand Prix willen gaan organiseren.

Afgelopen weekend kwam de nieuwe federatie voor het eerst bij elkaar en daarbij zijn grootse plannen besproken.

Zo willen de IraniŽrs onder andere een modern Formule 1 circuit bouwen, daarop ook daadwerkelijk een Grand Prix organiseren en een nieuw motorsport team oprichten om nieuw Iraans talent te ondersteunen.

Beslissing Fassa over doorgaan na Giro

Na 31 mei zal Fassa Bortolo bekend maken of de wielerploeg blijft bestaan. De sponsor van de ploeg van Petacchi heeft lang getwijfeld over de toekomst.

De rustdag van gisteren werd door de sponsor, de ploegleiding en de renners van Fassa Bortolo benut om een goed gesprek over de toekomst van de ploeg te hebben. Besloten is om pas na 31 mei mededelingen te doen over de toekomst van de ploeg.

De sponsor twijfelt al langer over de sponsoring, maar besloot toch de ProTour in te stappen. Nu is echter opnieuw het voortbestaan van de ploeg in gevaar voor 2006. Volgens de geruchten heeft Petacchi al met andere ploegen gepraat over volgend seizoen en zou hij ook contact hebben met een Nederlandse sponsor die een ploeg rond hem wil bouwen.

Zalm loog maar is geen leugenaar

Scoop27 had ons via de nieuws-submit te melden:

Het liegen over de verkeerde instapkoers van de gulden bij de introductie van de euro, is door minister Gerrit Zalm van FinanciŽn bewust gedaan. Volgens zijn woordvoerder loog Zalm 'in het landsbelang'. Wanneer Zalm namelijk de waarheid had gesproken, waren de financiŽle markten op hol geslagen.

De directeur van De Nederlandsche Bank (DNB), Henk Brouwer, onthulde op 30 april in het Parool dat de gulden bij de introductie van de euro 5 tot 10% ondergewaardeerd was ten opzichte van de Duitse mark.

Zalm gaf vorige week toe dat de onderwaardering van de gulden 'bekend', maar 'nooit ontkend' was, en dus 'eigenlijk ook geen nieuws' was. Uit de notulen van de Tweede Kamer blijkt echter iets heel anders. Op 9 april 1998 zei Zalm in Tweede Kamer: ''Verder is zeker geen sprake van een onderwaardering van de gulden. (...) De spilkoersen zijn in lijn met de fundamentals.''

Volgens de directeur voorlichting van het ministerie van FinanciŽn mag een minister liegen als het doel is geen aanleiding te geven tot speculaties op de valutamarkten. ''De waarheid spreken geldt in zo'n geval als een doodzonde in de monetaire politiek.'' Volgens de directeur is Zalm dan ook geen leugenaar: ''Zalm liegt niet. Als je verplicht bent te liegen, ben je geen leugenaar.''

In het kabinet heerst inmiddels de vrees dat het rumoer rond de wisselkoers van gulden ten tijde van de invoering van de euro, de stemming over de Europese Grondwet negatief gaat beÔnvloeden.

Konami kondigt Karaoke Revolution Party aan

Vandaag heeft Konami aangekondigd op de E3 dat ze Karaoke Revolution Party zullen gaan releasen voor PS2, Xbox en GameCube. De game zal meer dan 50 nummers bevatten en dat wordt daarmee het grootste aantal ooit gevonden in een karaoke-game. Spelers zullen alleen en multiplayer kunnen meezingen met veel bekende nummers. Er zijn 8 screenshots vrijgegeven en op GameSpot is een trailer te streamen.
Karthikeyan blijft in Formule 1

Narain Karthikeyan zegt zelf dat hij nog wel even in de Formule 1 zal blijven. De IndiŽr heeft indruk gemaakt de eerste paar races van het seizoen door bijna continu sneller te zijn dan zijn teamgenoot Monteiro.

De Jordan coureur zelf vertelde tegen een journalist: "Ik heb al genoeg mensen laten zien wat ik kan door negen van de tien keer sneller te zijn dan mijn teamgenoot. Ik sta volgend jaar ook op de grid, misschien met Jordan maar het kan ook een ander team zijn. Dat weet ik nog niet zeker." Op de vraag of er meerdere teams in hem waren geÔnteresseerd zei hij dat dat inderdaad zo is maar hij wilde verder nog niks kwijt.

Wel moet de rijder, wanneer hij bij Jordan blijft, volgens velen opboksen tegen de mogelijk Russische coureur die de eigenaar van het team, Alex Schnaider, in de auto wil hebben. Karthikeyan: "Over vijf jaar op zijn vroegst kan er een Rus in de Formule 1 komen te rijden."

FC Utrecht op de Franse toer

Nadat FC Utrecht afgelopen zondag al bekend maakte een nieuwe Franse keeper te hebben aangetrokken, zal de club van Foeke Booy donderdag aanstaande een nieuwe Franse aanwinst presenteren.

Naast de eerder al aangetrokken Robin Nelisse, zal ook Marc-Antoine Fortunť van de Franse tweedeklasser Brest op een persconferentie voorgesteld worden. De Franse aanvaller scoorde het afgelopen seizoen 10 keer in 30 wedstrijden.

Hiermee komt het aantal Fransen in de selectie op drie, aangezien ook verdediger David di Tommaso uit Frankrijk afkomstig is.

Fietser smijt steen op auto op de A35

Vanaf een viaduct over de A35 in Enschede heeft een tot nu onbekende fietser een steen dwars door de voorruit van een auto gegooid. De auto werd bestuurd door een 19-jarige Duitse vrouw. De passagier, een 20-jarige man uit het Duitse Porta Westfalica, kreeg de steen op zijn been. Daarna tolde de steen door de auto.

De man heeft op een paar schrammen na geen letsel overgehouden aan het gebeuren.

In januari werd de 30-jarige Louise Donk uit Uden op de A4 bij Rijswijk gedood nadat een paar jongeren een stoeptegel vanaf een viaduct door haar voorruit smeten.

Montero weg bij Juventus

Paolo Montero heeft het gehad bij Juventus. De verdediger kwam afgelopen seizoen niet vaak aan spelen toe en wil zodoende de club verlaten.

Montero speelt al sinds 1996 voor De Oude Dame. Door de komst van Fabio Cannavaro naar Turijn kwam de 33-jarige Montero dit seizoen slechts vijf keer in actie. "Ik heb het gevoel dat mijn tijd er in ItaliŽ opzit. Het is me niet goed bevallen dit seizoen voornamelijk op de bank te hebben doorgebracht", aldus Montero.

De Uruguayaan wil behalve Juventus ItaliŽ zelf ook verlaten. De Spaanse competitie heeft zijn voorkeur. Montero: "Ik denk dat ik nog twee jaar mee kan en de Liga lijkt me wel wat. De Spaanse manier van spelen heeft me altijd al gefascineerd en ik denk dat ik er wel een club vind. Mijn droom is om mijn carriŤre af te sluiten bij Penarol, waar ik ben begonnen. Maar nu nog niet, ik heb nog even de tijd".

Transfer Van Bommel bekend gemaakt

Het hoge woord is eruit, Mark van Bommel heeft nu ook zelf officieel bevestigd naar Barcelona te gaan. Na de interland tussen Finland en Nederland op 8 juni presenteert Barcelona de middenvelder.

Zaakwaarnemer Rob Jansen weet te melden dat Van Bommel voor drie jaar tekent in CataloniŽ. De 28-jarige van Bommel vertrekt transfervrij uit Eindhoven, waar zijn contract aan het einde van dit seizoen afloopt. De Limburger heeft zijn laatste competitiewedstrijd voor PSV inmiddels achter de rug. De laatste wedstrijd van PSV zondag uit bij Roda JC moet Van Bommel door een schorsing langs zich heen laten gaan. Van Bommel komt nog wel in actie in de bekerfinale tegen Willem II.

Jong Ajax kampioen Beloftencompetitie

Jong Ajax is kampioen geworden van de Beloftencompetitie. Op de laatste speeldag won Jong Ajax zelf van Jong NAC Breda en verloor concurrent Jong Feyenoord van Jong PSV.

Vooraf had Jong Feyenoord de beste papieren. De talenten uit Rotterdam hadden evenveel punten als Jong Ajax met een beter doelsaldo. Twee minuten voor het einde van het duel tussen Jong PSV en Jong Feyenoord leidde Jong Feyenoord nog met 1-2, en was met deze stand kampioen geweest. In de laatste minuten gingen Jong Feyenoord alsnog onderuit. Jong PSV won uiteindelijk met 3-2. Jong Ajax won in Breda met liefst 8-0 van Jong NAC Breda, waardoor de Amsterdammers de kampioensschaal in ontvangst mochten nemen.

Griekse telemarketeers gedwongen te zingen

Icoon Buitenlands nieuwsMedewerkers van een Grieks telemarketingbedrijf werden gedwongen om iedere morgen het bedrijfslied te zingen. Ook moesten de werknemers elke ochtend ademhalings- en rek-en-strek-oefeningen doen. Medewerkers die weigerden om mee te doen zouden worden ontslagen.

Volgens de Griekse minister van arbeid zal het openbaar ministerie (OM) een onderzoek instellen naar dit bedrijf. De arbeidsinspectie, die deze omstandigheden bij het bedrijf aantrof, zal al haar bevindingen doorspelen aan het OM.

Soldate krijgt zes maanden voor Abu Ghraib

Soldate Sabrina Harman is gisteren door een militaire rechtbank veroordeeld tot zes maanden celstraf voor haar rol in de Abu Ghraib-affaire. In de beruchte Iraakse gevangenis werden gevangenen misbruikt en mishandeld door Amerikaanse soldaten. Ook Harman is te zien op enkele foto's die naar buiten werden gebracht.

Harman (27) verklaarde tijdens de terechtzitting zich schuldig te voelen over hetgeen ze gedaan had. "Ik heb mijn plichten als een soldaat en een officier van de militaire politie verzaakt en ben er niet in geslaagd mijn beschermings- en verdedigingsmissie te volbrengen", verklaarde de vrouw.

De militair had vijf jaar gevangenisstraf kunnen krijgen, maar vele positieve getuigenissen leidden tot een minder hoge straf. Twee Irakezen die vast werden gehouden in Abu Ghraib verklaarden dat Harmans houding tegenover de gevangenen uniek was: "Ze was niet boosaardig".

Sabrina Harman is de tweede Amerikaanse militair die veroordeeld is voor een rol in de Abu Ghraib-affaire. Eerder werd de 36-jarige cipier Charles Graner veroordeeld tot tien jaar celstraf.

Jonge Rabo-renners tevreden in Giro

In de eerste week hebben de Rabobank-renners zich volop kunnen laten zien in de Giro d'Italia. Ondanks dat er geen ritwinst werd geboekt, is er veel tevredenheid binnen de ploeg op de eerste rustdag.

Veneberg zorgde voor een klein succesje door de bergtrui enkele dagen in handen te houden, maar vooral positief vindt de ploeg dat de renners zich hebben laten zien in ontsnappingen en dat Thomas Dekker in de tijdrit wist te presteren. Met name Theo Eltink heeft de aandacht echter op zich weten te vestigen door zijn goede rijden.

Ploegleider Frans Maassen is blij met die ontwikkeling: "Thomas Dekker kent het grote publiek al enige tijd. De naam van Theo Eltink was tot dusver alleen aan de kenners besteed. Door zijn uitschieters zal dat wel een beetje zijn veranderd."

Maassen verwacht in de rest van de Giro nog meer: "Al blijft het hoofddoel dat de jongens de Giro volbrengen, vind ik het belangrijk dat er agressief wordt gekoerst. Iedereen kan z'n eigen race rijden, want er is geen kopman. We hebben geen topper voor het gebergte en we beschikken evenmin over een renner die Petacchi kan kloppen in de massasprint. Kortom, een prachtige gelegenheid jezelf in de etalage te zetten."

Eltink heeft in ieder geval nog genoeg plannen: "Als ik dan kijk hoe de eerste negen etappes me zijn afgegaan en wat er wacht, moet ik blij zijn. Er staan namelijk nog wel wat ritjes in het rondeboek waarin ik wat wil laten zien. Zaterdag en zondag, om maar iets te noemen, zijn in mijn ogen ideale gelegenheden."

In die zware bergetappes weet hij ook wel dat winnen bijna onmogelijk is: "Nee, ik denk niet onmiddellijk aan winnen. Wanneer ik lang kan aanpikken bij de besten of een hele tijd met een groepje vooruit kan rijden, is mijn dag al geslaagd. Voor hetzelfde geld blijkt dat ik helemaal niet kan volgen, omdat ik toch al te veel met mijn krachten heb gesmeten. Dat kan net zo goed gebeuren. In dat geval probeer ik het later in de Giro opnieuw."

Scholier kan op maatschappelijke stage

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Maria Van der Hoeven van Onderwijs en staatssecretaris Clťmence Ross van Volksgezondheid willen acht miljoen euro reserveren om leerlingen maatschappelijke stage te kunnen laten doen. Vanaf 2007 moeten scholieren in het voortgezet zo'n stage kunnen volgen. Een proef die de afgelopen tijd op tien scholen is uitgevoerd is succesvol verlopen.

De maatschappelijke stage kan bestaan uit koffie schenken aan ouderen, gehandicaptenbegeleiding of ballen oppompen bij een voetbalclub. De maatschappelijke stage wordt niet verplicht gesteld. Het is ook geen alternatief voor de 'sociale dienstplicht' die in oktober 2004 door CDA-minister Piet Hein Donner is voorgesteld.

Het vinden van voldoende stageplekken is overigens voor veel scholen een probleem. Dat zou kunnen worden opgelost door de leerlingen zelf te laten zoeken en door samen te werken met grote zorginstellingen.

Ferrari biedt Schumacher contractverlenging

Het zou goed kunnen dat Michael Schumacher nog tot en met 2007 in de Formule 1 rijdt. Volgens verschillende berichten biedt Ferrari hem nu al een contractverlenging aan.

Schumacher heeft momenteel nog een contract tot het einde van 2006, waarmee hij ongeveer 30 miljoen euro per jaar verdient. Volgens verschillende berichten wil Ferrari dit contract met nog een jaar verlengen, waarbij het salaris hetzelfde zou blijven. Daarmee zou het team hem na dit seizoen nog twee mogelijkheden bieden om nog een keer kampioen te worden. De contractverlenging zou mede een reactie zijn op de weer opkomende geruchten dat Schumacher na dit seizoen zal stoppen.

Ross Brawn van Ferrari denkt dat Schumacher minimaal nog ťťn keer kampioen wil worden: "Michael is degene die beslist wanneer hij wil stoppen. Hij is geobsedeerd met het oplossen van de problemen en weer te gaan winnen. Op het moment wint Michael niet, omdat wij niet goed genoeg zijn."

Amerikaanse luchtmacht wil ruimtewapens

Wapens in de ruimte zijn weer een stap dichterbij. De Amerikaanse luchtmacht wil van president Bush een richtlijn waardoor dat mogelijk wordt. Als het doorgaat, betekent het een drastische wijziging van de Amerikaanse politiek. De nieuwe nationale veiligheidsrichtlijn moet die uit 1996 van president Clinton vervangen. De voorganger van Bush wilde de ruimte slechts zeer beperkt gebruiken voor het leger.

Volgens The New York Times zal een beleidswijziging op veel weerstand stuiten bij zowel bondgenoten als potentiŽle vijanden. Velen vrezen een nieuwe wapenwedloop. Bovendien zijn er nog talrijke financiŽle en technische hordes voor het plan werkelijkheid wordt. Een woordvoerster van de luchtmacht zei dat het niet de bedoeling is de ruimte te militariseren. "Het proces richt zich er niet op wapens in de ruimte te brengen", aldus majoor Karen Finn. Het gaat om "het hebben van een vrije toegang tot de ruimte".

'Terugsturen Antillianen geen probleem'

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Er zijn geen juridische belemmeringen om in de toekomst Antilliaanse en Arubaanse probleemjongeren terug te sturen, zo hebben minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie en minister Alexander Pechtold van Koninkrijksrelaties gisteren aan de Tweede Kamer laten weten. Terugsturen is volgens de bewindslieden gewoon mogelijk binnen de bestaande verdragen. De ministers benadrukten wel dat ze graag willen samenwerken met de eilanden, maar dat Nederland desnoods eenzijdig toelatings- of vestigingseisen kan stellen.

Het kabinet stemde vrijdag al in met de plannen van Verdonk en Pechthold. Tijdens het Kamerdebat van gisteren bleek een ruime meerderheid van in elk geval CDA, VVD, D66, LPF en SGP het roerend eens met die plannen. Verdonk hoopt binnen een jaar wettelijk geregeld te hebben dat de terugstuurregeling kan gelden voor Antilliaanse en Arubaanse jongeren die zonder zicht op werk of studie afreizen naar Nederland, voor minderjarige jongeren die naar ons land komen zonder een Nederlandse voogd, en voor criminele Antillianen en Arubanen.

De linkse partijen in de Kamer, zoals SP en GroenLinks, hadden geen goed woord over voor de plannen. GroenLinks-Kamerlid Naima Azough noemde ze ''moreel verwerpelijk'' en een vorm van ''verbanning''. VVD en LPF vonden de plannen daarentegen nog niet ver genoeg gaan. Zo pleitte Kamerlid Ruud Luchtenveld ervoor om criminele Antillianen die in Nederland zijn veroordeeld, hun straf in eigen land te laten uitzitten. Maar volgens Verdonk is dat juridisch niet mogelijk, zonder instemming van de veroordeelde.

Diverse Antilliaanse en Arubaanse organisaties lieten voor het debat weten het ''apartheidsbeleid'' van het kabinet verwerpelijk te vinden.

PSV dicht bij transfer Všyrynen

PSV verwacht binnen twee weken Mika Všyrynen te kunnen contracteren. Momenteel wordt door PSV met SC Heerenveen onderhandeld over de transfersom.

Aangezien Všyrynen nog een contract heeft tot 2006, vraagt Heerenveen wel een transfersom, maar niet de hoofdprijs voor de Fin. Vorig jaar kondigde de middenvelder aan alleen bij Heerenveen te vertrekken als een grote buitenlandse club zich zou melden. De prestaties van PSV in de Champions League en adviezen van trainers en medespelers doen hem echter nu waarschijnlijk voor PSV kiezen.

Officieel kan Všyrynen nog weinig erover zeggen: "Er zijn gesprekken met PSV gaande, maar zolang er geen handtekening is gezet, is er nog niets zeker. Maar als het doorgaat, en die kans is best groot, dan gaat een wens in vervulling. Ik heb een fantastische tijd gehad bij SC Heerenveen, maar ook altijd de intentie uitgesproken om een niveau hoger te willen voetballen, bij een gevestigde topclub, het liefst in de Champions League. Hopelijk gaat het er nu van komen."

Teamgenoot Arnold Bruggink denkt dat Všyrynen nog dingen bij kan leren bij PSV: "In technische zin is hij zeker klaar voor PSV, hij zou soms alleen nog iets soberder moeten spelen. Bij Heerenveen permitteert hij zich tijdens de wedstrijd nog wel eens een trucje."

Is tijd relatief?

Dunaghiri stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Waarschijnlijk is dit niet de meest gebruikelijke column die je hier te lezen krijgt, maar laatst toen ik een andere column op Fok! las, door Anton geschreven over dromen, kwam ik het woordje dťjŗ vu weer tegen. Anton refereerde hieraan met betrekking tot de theorieŽn die hierover bestaan in combinatie met dromen. Zelf deed mij dit denken aan een theorie die ik jaren geleden bedacht heb over de relativiteit van tijd. Ben je van een beetje intelligentieniveau en houd je van filosoferen? Laat me je mening dan weten en reageer op dit stukje.

Nieuwe afbeeldingen Revolution opgedoken

Er is meer bekend geworden over de controllermogelijkheden van de Nintendo Revolution. Uit onderstaande plaatjes blijkt dat er vier controllerpoorten op de Revolution zitten, waardoor een standaarduitvoering van controllers met een draad nog steeds tot de mogelijkheden behoort. De controllerpoorten zijn van hetzelfde formaat als de controllerpoorten van de GameCube en het lijkt dan ook waarschijnlijk dat de controller van de GameCube ook aan te sluiten is, met in het achterhoofd het spelen van oude klassiekers.

Daarnaast heeft de console twee slots, waar je waarschijnlijk memory cards in kunt stoppen.


[Update]Ultimate Spider-Man screenshots en trailer

Activision is weer bezig met een nieuwe Spider-Man game. In tegenstelling tot de andere Spider-Man games die op de NGC, PS2 en Xbox zijn verschenen zal deze game cell-shaded graphics hebben. Ook zal het verhaal verteld worden door middel van tekstballonnetjes. De game zal dus helemaal teruggaan naar de Spider-Man roots!

Update:

Vandaag is de trailer van deze game online gekomen. Daaruit blijkt onderandere dat je niet alleen aan de kant van de 'goede' zal kunnen spelen maar ook die van de 'bad-guy's'.

Honderden tips over 'pianoman'

Piano manBij de Britse politie zijn al meer dan 400 tips binnengekomen over de mogelijke identiteit van de mysterieuze pianoman, die in april doorweekt op een Engels strand is aangetroffen. Maar de politie denkt niet dat er al een aanwijzing bij zit die leidt tot de oplossing van het raadsel rond de man. Hij werd begin april in verwarde toestand in Kent aangetroffen. De man droeg een drijfnat pak, waar alle merkjes uitgeknipt waren, en een stropdas en weigerde iets te zeggen.

Na een paar weken kwamen hulpverleners erachter dat hij fantastisch piano kan spelen en sindsdien wordt hij de Pianoman genoemd. Volgens kenners moet de man een professionele muzikale opleiding hebben gehad. In Groot-BrittanniŽ is de pianoman een hype geworden en filmmakers uit Hollywood zouden al plannen hebben het verhaal van de Pianoman te verfilmen.

Overigens meldt de BBC inmiddels dat een Italiaanse politieman zegt dat het om de Franse straatmuzikant Steven Villa Masson gaat.

Ook protestanten hadden heiligen

Ook de protestanten hadden heiligen. Dat betoogt de historicus J. Exalto in zijn proefschrift 'Gereformeerde heiligen', waarop hij vandaag aan de Vrije Universiteit in Amsterdam zal promoveren. De Reformatie heeft volgens hem in de zestiende en zeventiende eeuw een eigen vorm van heiligenverering ontwikkeld. Heiligen waren voor protestanten niet zoals in de Rooms-Katholieke Kerk bemiddelaars tussen God en mens maar voorbeelden van een godvrezend leven.

Exalto breekt met de gangbare opvatting dat de protestantse kerken ten tijde van de Reformatie de verering van heiligen hebben afgeschaft. In de Nederlanden ontstond in protestantse kring een zogeheten exempeltraditie, een genre stichtelijke verhalen over navolgenswaardige figuren, aan wie visioenen, profetieŽn en soms ook wonderen werden toegeschreven. Dat konden oudtestamentische helden als de richter Simson en koning David zijn, maar ook eigentijdse predikers als Jodocus van Lodenstein en Theodorus ŗ Brakel.

'Criminele bendes hebben vrij spel in Limburg'

Criminele bendes in Limburg hebben vrij spel. De politie heeft te weinig mensen om de criminelen aan te pakken. Dat zei korpschef Velings van de regiopolitie Limburg-Zuid gisteravond in het televisieprogramma NOVA. Volgens hem zijn in de regio achttien grote bendes actief die verantwoordelijk zijn voor het leeuwendeel van de criminaliteit. Politie en justitie weten wie het zijn maar hebben geen tijd om de zaken aan te pakken.

De politiechef wil er 300 man bij. Bij het Limburgse korps werken nu 1700 mensen. Minister Remkes vindt het laten lopen van criminele bendes onaanvaardbaar. Hij wil daarom de grootte van de korpsen op een andere manier gaan bepalen. Nu tellen nog vooral het aantal inwoners en de mate van verstedelijking van een regio. "Straks gaat de mate van criminaliteit een veel grotere rol spelen", zegt Remkes. Wat dat voor het Limburgse korps zal betekenen, wil hij niet zeggen.

De next-gen consoles

In 2000 luidde Sony Entertainment met de PlayStation 2 het tijdperk van de huidige consoles in. Ongeveer een jaar later werd het apparaat vergezeld door de GameCube van Nintendo en de Xbox van Microsoft, een nieuwkomer in de consolebouwers markt.
Daarna hebben gamers vijf jaar lang kunnen genieten van fantastische games als Metal Gear Solid 2, Metroid Prime, Halo en nog vele en vele anderen. Vorig jaar hadden de PlayStation 2 met Grand Theft Auto: San Andreas en de Xbox met Halo 2 ieder nog een blockbuster binnen. De GameCube liet zien hetzelfde te kunnen en kwam even later aanzetten met Resident Evil 4, ťťn van de hoogst scorende games deze generatie.

Maar aan al het goede komt een einde....

Maar dat betekent niet dat wat erna komt niet beter is! Zowel Sony, Microsoft als Nintendo hebben aangekondigd binnen een jaar een nieuwe console uit te brengen die uiteraard veel meer kan dan diens voorganger.
Microsoft zal de next-gen (een stoere engelse afkorting voor nieuwe generatie) periode aftrappen met de Xbox 360. Deze zal zelfs nog dit jaar verschijnen en voornamelijk voortborduren op het idee achter de eerste Xbox.
Sony doet niet aan de ingewikkelde nummering van Microsoft en zal volgend jaar de PlayStation 3 uitbrengen met als doel natuurlijk het geweldige marktaandeel wat ze nu hebben met de PlayStation 2 vast te houden.
Nintendo doet vooralsnog wat geheimzinniger over hun console, de Revolution. Er wordt een ware revolutie op gamesgebied beloofd, dus ook dit is iets om in de gaten te houden.

We hebben voor jullie even al het nieuws over de consoles op een rijtje gezet zodat je op je gemak nog even kennis kan maken met datgene wat wellicht de komende vijf jaar je huiskamer gaat sieren. En voordat je als een gek overwegen gaat welke console je moet kopen, neem je tijd, de eerste console komt pas in november. Tot die tijd beloven wij je op de hoogte te houden terwijl jij nog even kan genieten van de geweldige games die deze generatie nog te bieden heeft.


Na vele jaren trouwe dienst zullen zij straks vervangen worden door een nieuwe generatie

Pistolmouse

Ook zo'n fan van fraggen, maar niet (goed) overweg kunnen met een muis? Niet getreurd. Een fabrikant is daarop ingesprongen door met een heus pistool te komen dat zich als een muis gedraagt.


Een paar specs:

Resolution: 800 dpi sensor with optimized lens
Image processing: up to 2300 frames per second
Speed:14 inches per second
Response: 3.2 milliseconds
Data Throughput: Conforms to USB 1.5Mbps specification, Version 1.1

Een demonstratie van de pistolmouse in werking is hier te zien (QuickTime movie). De prijs is ongeveer 40 dollar.

Kingdom Hearts: Chain of Memories

In 2002 kwam er een game uit die toch zeker opmerkelijk genoemd mocht en mag worden. Kingdom Hearts combineerde de werelden van Final Fantasy en Disney, en maakte er een RPG van die wereldwijd goed ontvangen werd. Nu is er Kingdom Hearts: Chain of Memories. Dit keer niet voor de PS2, maar voor de GBA. Zal deze aparte combinatie van fantasiewerelden op de GBA net zo goed uit de verf komen?

©FOK.nl e.a.