Kingdom Hearts: Chain of Memories

Over de looks van de game kunnen we heel kort zijn, die zijn namelijk prima in orde. De map ziet er misschien af en toe een beetje saai uit, maar vooral de gevechten zien er fantastisch uit. Van de mooie heldere kleuren tot de gedetaileerde characters en de special moves, het ziet er allemaal gelikt uit. Ook het met het geluid zit het wel snor. De muziekjes zijn vrolijk en aanstekelijk zonder irritant te worden, en Sora en de andere characters schreeuwen er vrolijk op los tijdens de gevechten.

]<\/center>

Deze gevechten voer je dus met behulp van magische kaarten. Tijdens een gevecht heb je de beschikking over verschillende soorten kaarten. De normale aanvalskaarten hebben een waarde van 0 t/m 9, waarbij 9 het hoogste is. Als de kaart die jij speelt hoger is dan die van de tegenstander, zal je hem dus schade toebrengen. Daarnaast heb je ook nog speciale kaarten. Deze kunnen variëren van magische aanvallen met vuur en ijs, tot het oproepen van verschillende Disneyfiguren. Zo kan Donald met zijn toverstok een paar spreuken uit komen spreken, of rent Goofy gewapend met een groot schild alle tegenstanders in z\\\'n weg omver. Daarnaast zijn er ook nog andere kaarten, waarmee je jezelf bijvoorbeeld kunt genezen, of de tegenstander kunt storen. Dit alles gebeurt niet turn-based, maar gewoon in real time. Dit maakt het spel in begin nog vrij lastig, omdat je tegelijk moet letten op je kaarten, en op de tegenstander, maar na een uurtje wil je niet anders meer.

<\/center>

Je kaarten zullen op een gegeven moment op zijn. Als dit gebeurt moet je opnieuw je kaarten schudden, zodat je weer een vol \\\'deck\\\' met verse aanvallen krijgt. De eerste keer dat je dit doet tijdens een gevecht, zal het slechts een paar seconden duren. Echter, als je meerdere keren door je kaarten heen zit in een gevecht, zal dit schudden steeds langer duren, en zul je dus langer kwetsbaar zijn. Met de L- en R-knoppen kun je door je deck kaarten heen scrollen, om zo de beste aanval te kiezen voor elk moment. Ook kun je combo\\\'s maken met verschillende kaarten. Door de L- en R-knop tegelijk in te drukken kun je maximaal drie kaarten opstapelen, die je dan vervolgens in een keer uit voert op een tegenstander. Het nadeel hierbij is wel dat de eerste kaart in de combo voor de rest van het gevecht verdwijnt. Bij eindbazen werkt het echter net zo. Sommige van de eindbazen gebruiken erg veel combo\\\'s, dus is het een kwestie van wachten tot ze hun meest krachtige kaarten hebben uitgespeeld. Dit zorgt ervoor dat het spel over het geheel genomen vrij eenvoudig is. Omdat alle kaarten dus terugkeren na het schudden, behalve dan de beginkaarten van een combo, kun je jezelf ook blijven healen. Ook dit zorgt ervoor dat je niet snel een gevecht zult verliezen.