Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Tenzij je de laatste jaren onder een steen geleefd hebt, of tussen de Amish, zal het je niet zijn ontgaan dat het zogenaamde piratengenre in de filmwereld nieuw leven is ingeblazen door de Pirates of the Caribbean-films met Johnny Depp in de hoofdrol als chronisch dronken piraat. Net als met de meeste films uit de stal van Disney was het een kwestie van tijd voordat de nieuwste Pirates of the Caribbean-film een gameversie zou krijgen. Is deze game een simpele manier om te profiteren van de populariteit van de film of biedt het daadwerkelijk een leuke speelervaring?

Het eerste dat opvalt als je de game opstart is het opmerkelijke niveau van de graphics en het geluid. Alles ziet er fris en kleurrijk uit, en als je heel goed kijkt herken je wel iets van Johnny Depps vertolking van Jack Sparrow terug in het mannetje dat jij over het scherm laat springen. Ook met het geluid is niets mis. Je zult jezelf er misschien op betrappen dat je de aanstekelijke filmmuziek, waarvan een sample vrij vaak langskomt, meeneuriet tijdens het spel. Met de presentatie zit het dus wel snor.

Qua gameplay is de game eigenlijk vrij verrassend. Het is niet simpelweg een platformgame waar je level na level van links naar rechts afwerkt. De game volgt het verhaal van de film en je zal dus een flink aantal verschillende eilanden af moeten gaan om het avontuur tot een goed einde te brengen. Als je je op één van deze eilanden bevindt, kun je rekenen op klassieke platform actie. Een leuke extra is echter dat de mensen van Amaze Studios een toefje RPG hebben toegevoegd aan de game. Je kunt namelijk op elk eiland in de taveerne de laatste geruchten horen, geruchten over de locaties van krachtige items. Met deze items kun je Jacks stats een kleine boost geven zoals zijn health of de kracht van de klappen die hij uitdeelt. Ook zal Jack naar mate het spel vordert de beschikking krijgen over special moves. Deze special moves zul je vrij eenvoudig in de vingers krijgen maar ze zullen onmisbaar blijken in je gevechten met het Britse leger en collega-piraten.