Hardware: Bodypad

Zo, na een aantal minuten is de Bodypad aangesloten en we kunnen gaan gamen. De game waarmee gespeeld gaat worden is in dit geval Tekken 4 en dus stellen we de receiver als volgt in:

<\/center>

De moeilijkheidsgraad zetten we even terug op easy (om te wennen aan de Bodypad-besturing natuurlijk) en we beginnen de Storymode. De eerste irritatie is trouwens al wel meteen duidelijk. Op de handvaten zitten geen start- en selectknop; deze zitten op de receiver en die ligt op de grond voor de tv. Dit levert het probleem op dat ik start en select met mijn tenen moest bedienen, en daarvoor zijn ze eigenlijk te klein. Nu gebruik je start en select niet zo heel veel, maar makkelijk is anders.

Het echte vechten met de Bodypad zelf gaat perfect. Je staat, als je niets doet, in de bokshouding en je slaat op het moment dat je een arm strekt. Het schoppen doe je juist als je een been buigt. De arm- en beensensoren reageren dus op indrukking.

<\/center>

Als je eenmaal een tijdje bezig bent en een paar potjes geknokt hebt merk je dat het steeds makkelijker gaat. Bij elke andere controller moet je even wennen aan de besturing, maar dat is hier helemaal het geval: in het begin ben je een beetje eentonig bezig en zit er weinig afwisseling in je aanvallen. Het enige dat moeilijk blijft zijn combo\\\'s, zeker als je normaal een beetje een luie gamer bent die het liefst op de bank hangt. Gamers die ook DDR of andere dansgames spelen zullen misschien makkelijker aan de Bodypad kunnen wennen.

<\/center>

De Bodypad is ook in multiplayer te gebruiken. Er kunnen tot vier Bodypads tegelijkertijd aangesloten worden op de PS2. Je moet alleen zorgen dat elke Bodypad op een ander radiokanaal staat zodat ieder zijn eigen kanaal heeft. De multiplayer-opties hebben we helaas niet kunnen testen omdat we maar één Bodypad tot onze beschikking hadden. Ik kan me echter wel voorstellen dat vechtspellen zo extra leuk worden, alleen vinden ouders het misschien niet zo\\\'n geslaagd idee. Ook zul je een hoop ruimte nodig hebben als je met meerdere mensen gaat spelen op deze manier.