DVD: Pietje Bell 2 - De jacht op de Tsjarenkroon

Pietje Bell had in de eerste film al veel kinderhartjes gestolen en het was wel duidelijk dat er een deel 2 uit zou komen van deze film. Pietje heeft het in "De jacht op de Tsjarenkroon" nog drukker dan in de eerste film.

Het begint allemaal vanaf het moment dat Pietje Bell met zijn ouders buiten feest aan het vieren is, omdat Martha is verloofd met journalist Paul Velinga, ook wel beter bekent als "de Waterman" uit de eerste Pietje Bell film. Pietje wil een sneeuwbal naar zijn vader gooien maar deze komt per ongeluk terecht tegen de ruit van drogist Geelman. De ruit sneuvelt, en Jozef wordt door zijn vader naar buiten gestuurd om te kijken wat er aan de hand is. Jozef krijg om dat moment te horen van Pietje dat Martha is "verloot". Jozef is zo van de kaart dat hij zijn vader vergeet te vertellen dat het ruitje stuk is. Als die nacht een inbreker bij drogist Geelman de kassa en het horloge steelt, wordt meteen Pietje ervan verdacht.

Pietje wordt al snel uit zijn bed gelicht en belandt in de gevangenis. Daar komt hij Stark, de valse krantenmagnaat, Klok & Teun, en Jan Lampe, de vader van zijn beste vriendje Sproet tegen. Deze mannen zijn in de eerste film opgepakt met behulp van de zwarte hand. Al snel komen ze er achter dat Pietje onschuldig is maar tegen die tijd is Pietje natuurlijk allang zelf ontsnapt uit de gevangenis.

Als Pietje op school komt hoort hij dat hij een nieuwe meester krijgt. Meester Ster om precies te zijn. Hij heeft meteen al door wat Pietje voor een mannetje is en begrijpt hem dan ook meteen. Tijdens het verlovingsfeest van Martha en Paul heeft Pietje samen met de zwarte hand natuurlijk weer het een en ander uitgehaald. Daar hoort Pietje dan ook per ongeluk dat Paul voor een paar maanden naar Amerika moet en dat Martha dat niet weet. Ondertussen zijn Stark, Klok & Teun bezig met een plannetje in de gevangenis om de Tsjarenkroon te stellen. Paul vertrekt ondertussen naar Amerika maar komt daar nooit aan. Iedereen begint zich zorgen te maken, maar Pietje weet er wel raad mee. Paul die gevangen wordt gehouden in de gevangenis door Stark leest een advertentie en maakt een briefje dat hij in zijn kleding stopt. Dit briefje wordt gevonden door Jan, de vader van Sproet en die roept Pietje erbij.

De tunnel die Klok & Teun aan het graven waren was ook te bereiken vanuit de kamer van de directeur door een berekeningsfout van de heren. Zo komt Pietje binnen in de gevangenis om Paul eruit te halen. Samen ontsnappen ze, en Paul gaat naar Martha toe. Pietje moet nog wat andere dingen regelen met de zwarte hand, want ze zijn nog steeds van plan de Tsjarenkroon te stelen. Hoe dit verder afloopt moet je denk ik zelf maar gaan bekijken.