Game: Donkey Kong Country 2

Als je na het spelen van DKC2 op de GBA terug kijkt, dan krijg je een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant behoort het tot de beste 2D platformgames aller tijden met onzettend veel variatie in de levels en ontzettend veel bonus levels en geheimen. Aan de andere kant is het natuurlijk de zoveelste remake van een SNES klassieker...

Iedereen die het origineel op de SNES nog niet gespeeld heeft, en platformers leuk vindt om te spelen MOET deze game eens gaan proberen, je zal meteen verliefd worden op de gameplay en de levels. Heb je het origineel al gespeeld dan moet je jezelf even afvragen of het wel de moeite waard is. Ik persoonlijk vond het erg leuk om alle levels weer eens te spelen, maar je zit met een enorm déjà vu gevoel. Overigens wil ik wél dat Nintendo deel 3 ook nog uitbrengt op de GBA, want nu moet ik de serie toch weer compleet hebben.

Donkey Kong Country 2 voor de GBA krijgt van mij een 7. Ondanks dat het een fantastische game is, en het origineel een 9 verdient, geef ik het niet hoger omdat ik Nintendo liever nieuwe games zie maken op de GBA.



Donkey Kong Country 2
PluspuntenMinpunten
  • Geweldige gameplay
  • Goede conversie
  • Weer een remake
  • Grafisch
    Geluid
    Speelbaarheid
    Levensduur
    Eindscore7