Transformers: War for Cybertron

Conquest
‘Transformers: War for Cybertron' wordt gespeeld vanuit een third person-perspectief. Hierdoor heb je beter zicht over datgene wat er om je heen gebeurt. Bovendien zie je jezelf transformeren van robot naar voertuig, en dat oogt gewoon erg vet. Deze Transformers-game beschikt over diverse spelmodi, waaronder Team Deathmatch en de Escalation-modus. In deze Escalation-modus krijgen jij en je team golf na golf aan vijanden te verwerken. Overleven is hier het motto. Fervente gamers zullen deze modus wel kennen uit andere games. De spelmodus die we in Londen voor onze kiezen kregen, draagt de naam ‘Conquest'.

TF

In ‘Conquest' draait het om het bewaken van een zone binnen het level. Twee teams, de Autobots en de Decepticons, staan tegenover elkaar. Het is de bedoeling dat je een bepaalde zone onder controle krijgt. Wanneer één van de facties die zone in bezit heeft, gaat er een teller lopen. Diegene die het eerst al zijn punten kwijt is, wint. Rond deze zone is natuurlijk voordurend een strijd om de macht gaande. Samenwerken om de vijand op de knieën te krijgen, is dan ook belangrijk. In je eentje aanvallen is erg zinloos. Na een zekere tijd verhuist de zone zich, en dien je opnieuw te proberen de zone in bezit te krijgen. Het is dus nooit mogelijk om je als team in te graven in een bepaald gebied, want door de steeds verschuivende zone blijft het spel continu in beweging.

Transform and roll out!
Iedere gamer die wel eens een schietspel online speelt, kent het principe van kill streaks, perks, primaire en secundaire wapens en andere features die de gameplay verrijken. Al deze elementen vind je ook terug in ‘Transformer: War for Cybertron'. Wat dit alles echter een stuk leuker maakt, is het feit dat je een Transformer bent. Je kunt op elk willekeurig moment transformeren van robot naar voertuig. Je kunt vliegen en als robot uit de lucht vallen. Je kunt rennen om vervolgens te transformeren tot tank en meteen beginnen te knallen, en ga zo maar door. Het transformeren verloopt enorm soepel en is natuurlijk een belangrijk onderdeel van het Transformer zijn.

TF

Voorlopig oordeel
Met ‘Transformers: War for Cybertron' wordt voor het eerst in jaren weer eens een stap in de goede richting gezet. De door velen zo geliefde tekenfilmserie krijgt een videogame waar serieus werk in is gestopt. Of het verhaal genoeg diepgang en verrassingen kent, is nog niet bekend. Het is wel duidelijk dat de multiplayer-opties van deze game uitgebreid zijn. Het zijn echter niet de spelmodi die zorgen voor een unieke spelervaring, maar juist het feit dat je op elk moment kunt transformeren. Laten we hopen dat het eindproduct, dat eind deze maand in de winkel ligt, de goed geoliede machine is waar we al jaren op wachten.

Door: Robert Hoogendoorn