inFamous 2

inFamous 2 is exclusief voor de PlayStation 3

Op het preview-event van Sony, vooraf aan de Gamescom, probeerde ik me een weg te banen door alle Move-games op zoek naar een interessantere game om te spelen. Ik was verbaasd om ergens in een hoekje ineens inFamous 2 tegen te komen. Na een korte demo gespeeld te hebben kan ik niet wachten tot volgend jaar de game in de winkels ligt.

q\Inf

De game speelt zich af met de zelfde hoofdrolspeler, Cole McGrath, die in dit deel op de vlucht is voor de autoriteiten. Hij komt in een nieuwe stad, waar vreemde dingen gebeuren, waar hij zal proberen de mensen een handje te helpen en tegelijk uit te vinden wat er allemaal met hem gebeurd is.

 

 In de missie die te spelen was is het de bedoeling om een limousine te achtervolgen en tegelijk is dit een tutorial om de controls aan te leren. De krachten die Cole heeft zijn hetzelfde als in de vorige game. Er zullen meer krachten bij komen maar in de demo hebben we alleen mogen stoeien met de melee-combat. Deze werkt erg goed en Cole kan met zijn stok de tegenstanders makkelijk een kopje kleiner maken. De vraag is of deze melee-combat erg diep gaat worden maar aan de andere kant is het leuk als afwisseling bij de grote hoeveelheid krachten die Cole al heeft.

 

Infamous 2Infamous 2

 

 

De game ziet er nog beter uit dan het vorige deel. Ik had het gevoel dat de game iets cartoonesker was maar dat zou ook kunnen komen doordat de game er kleurrijker uit ziet dan het vorige deel. Na het zien van wat screenshots was ik sceptisch maar als je de game in beweging ziet kom je er pas achter hoe goed de graphics zijn. Tijdens de hevige actie blijven de explosies die veroorzaakt worden door de elektrische krachten er scherp uit zien.

 

Voorlopige conclusie
inFamous 2 heeft bij mij een zeer goede indruk achter gelaten. De game behoudt zijn uitstekende free running gameplay maar zorgt er met de melee-combat voor dat je veel meer keuze hebt om van problemen af te komen. Deze game gaat één van de betere van 2011 worden en ik kan nu al niet meer wachten.

 nfamous 2