Super Stardust Delta

Super Stardust HD was een zeer populaire twinstick-shooter op het PlayStation Network. Met de release van de PlayStation Vita zal de serie zijn opwachting maken op deze nieuwe handheld van Sony. Wat doet Super Stardust Delta anders dan zijn grotere broer op de PlayStation 3?

Super Stardust Delta

In Super Stardust Delta zul je met je ruimteschip, net als in de andere games in de serie, moeten proberen te overleven op kleine planeetjes. Deze planeten worden belaagd door rotsen en andere obstakels uit de ruimte en jij zult deze kapot moeten maken met verschillende wapens. Met de linker analoge stick kun je het ruimteschip over de planeet laten vliegen, en met de rechter kun je in desbetreffende richting schieten.

Super Stardust Delta Super Stardust Delta

De gameplay werkt nog steeds even lekker als bij de andere Super Stardust-games. Bij de Vita zijn echter een aantal zaken toegevoegd. Zo kun je door de controller te shaken een EMP laten ontploffen en door het scherm te draaien is het mogelijk om verder om je heen te kunnen kijken. Voor iedereen die deze functies toch liever onder een normale knop hebben zitten, is er een extra modus toegevoegd waarbij je geen motion-controls hoeft te gebruiken.

Naast de normale modi zijn er ook twee totaal nieuwe modi toegevoegd die volledig gebruik maken van de nieuwe controls van de Vita. In de eerste gebruik je de touchscreen om een disc op het scherm te besturen. Met deze disc moet je alle rotsblokken van de planeet kapot maken. In de tweede modus moet je in het scherm knijpen (één vinger aan de voorkant, één op de achterkant) om zo snel mogelijk alles in beeld kapot te knijpen. Deze modi zijn een leuke toevoeging maar uiteindelijk is het toch de normale modus die het belangrijkste is.

Super Stardust Delta

De game speelt lekker maar ziet er ook briljant goed uit. De game tovert de snelle en kleurrijke actie zonder problemen op het gigantische 5 inch OLED-scherm. De kleuren springen er als het ware helemaal uit waardoor het niets onderdoet aan Super Stardust HD op de PlayStation 3. Daarnaast zijn de levels niet erg lang waardoor je gemakkelijk even het spelletje onderweg kunt spelen.

Conclusie
Met de introductie van de tweede analoge stick op de PlayStation Vita zijn games als Super Stardust Delta perfect voor het platform. De game speelt niet alleen lekker en maakt goed gebruik van de touch-controls van het apparaat, maar is daarnaast ook nog eens erg mooi om naar te kijken.