Star Wars: The Force Unleashed 2

De gespeelde versie van Star Wars: The Force Unleashed 2 verschijnt voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC.

In 2008 kwam Lucas Arts met Star Wars: The Force Unleashed die het verhaal vertelde van een geheime leerling van Darth Vader wiens taak het was om de laatste Jedi op te sporen. Het verhaal van Starkiller gaat nu verder in deel twee waarvan ik op de Gamescom een hoop heb mogen spelen.

Het verhaal gaat verder waar het eerste deel ophield. Starkiller komt erachter dat hij een kloon is en hij gaat in de game op zoek naar het volledige verhaal hierachter. Is hij echt een kloon? Of is hij wellicht de originele Starkiller? Hij zal op zijn pad natuurlijk weer een hoop tegenstanders tegenkomen die je stijlvol af kunt maken.

Star warsStar wars

In de game staan natuurlijk de krachten van Starkiller centraal. Net als in het eerste deel zal hij de mogelijkheid hebben om met de force te spelen. Zo heeft hij bijvoorbeeld weer de beschikking over Force Push en elektriciteit maar zal hij ook nieuwe krachten hebben. Zo kan je met de Jedi Mind Trick tegenstanders als het ware hypnotiseren waardoor deze zich tegen hun eigen manschappen zullen keren of zelfmoord plegen. Een andere kracht is Force Crush waarmee hij tegenstanders kan pletten met zijn gedachten.

Dat is niet het enige wat is toegevoegd. Door tegenstanders te verslaan zal er een metertje langzaam vollopen waarmee Starkiller voor een korte tijd in een soort van rage-mode komt. Hierin is hij enorm krachtig en kan met één klap tientallen vijanden in één keer kan laten verdampen. Dit is een leuke toevoeging aan de game en zorgt ervoor dat Starkiller nog krachtiger is dan hij al was.

Star wars

Verder speelt de game gewoon weer erg lekker. Je hebt nog meer verschillende krachten tot je beschikking waardoor alles een stuk afwisselender wordt. De krachten zijn makkelijk en soepel aan elkaar te linken waardoor de actie erg snel is en je jezelf echt als een jedi voelt. Grafisch ziet de game er ook weer erg sterk uit en zijn er, volgens de makers, een hoop problemen met de physics-engine, die in het eerste deel nog wel eens door wilde draaien, opgelost.

Conclusie

Het ziet er naar uit dat Star Wars: The Force Unleashed 2 de sterke punten van het eerste deel heeft gepakt en deze heeft uitgebreid en verbeterd. Grootste minpunt van het eerste deel was de geringe afwisseling en het ziet er naar uit dat deze game dat een stuk beter doet. Je voelt je een enorm sterke Jedi wat de game ontzettend tof maakt om te spelen.