Escape Plan

Op de Gamescom is een nieuwe game voor de PlayStation Vita aangekondigd. We kregen meteen de kans om Escape Plan in actie te zien en het ziet er naar uit dat dit wel eens mijn favoriete launch-titel voor Sony's jongste handheld kan gaan worden.

gamescom

Tijdens de trailer was meteen te zien dat de game er artistiek erg gaaf uit ziet. De wereld en de karakters zijn helemaal zwart-wit en alles heeft een beetje een sombere sfeer. Het is ook allemaal wel een beetje treurig wat je speelt met twee karakters die door een geheimzinnige schurk gevangen zijn genomen. Het doel van de schurk is om jullie zijn slaven te maken en dat is niet echt een reden om blij van te worden.

Je zult de twee karakters door meer dan 50 levels en vier werelden uit hun benarde positie moeten proberen te bevrijden en de schurk te verslaan. De twee personages hebben allebei hun eigen eigenschappen. Laarg is erg groot en kan zijn gewicht gebruiken om door bepaalde muren heen te breken. Lil is een stuk kleiner en kan zich opblazen als een ballon waardoor ze kan zweven om zo grotere hoogtes te bereiken.

Escape PLan

De puzzels die je moet oplossen gebruiken enorm veel nieuwe functies van de PlayStation Vita. Door over de karakters te swipen zullen ze in beweging komen. De obstakels die zich in hun weg bevinden moet je verwijderen. Wil je een object naar achteren duwen, dan tap je op het scherm. Wil je deze naar voren duwen, dan tap je op het touch-pad achterop de Vita. Heel simpel maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Het tappen en swipen zul je daarnaast ook moeten gebruiken om vijanden af te leiden en deze in vallen te lokken. Ook maakt de game gebruik van de motion-controls van de game. Als Lil zich heeft opgeblazen zul je haar langs obstakels moeten leiden door het scherm te kantelen en te draaien.

Verder hebben de makers er voor willen zorgen dat de game niet te technisch of te behendig wordt. Je zult dus niet erg veel snelheid nodig hebben om de puzzels op te moeten lossen maar is het belangrijker om goed na te denken over wat je doet. Ook zijn de puzzels niet te lang waardoor je gemakkelijk de game even tussendoor kunt spelen.

Escape Plan heeft een goeie indruk bij mij achter gelaten. De game verschijnt tegelijk met de release van de PlayStation Vita. Helaas is deze nog steeds onbekend.