Brawl Busters

De markt voor free-to-play-games wordt steeds groter. Steeds meer uitgevers willen games uitbrengen die gratis te spelen zijn maar die met micro-transactions gefinancierd worden. Rock Hippo Productions heeft hier al ervaring mee met de game Microvolts, en binnenkort verschijnt hun nieuwste game Brawl Busters voor Windows.

Brawl Busters

Brawl Busters is een online class-based brawler waarbij melee-combat centraal staat. Je kunt uit vijf verschillende klassen kiezen waarmee je anderen online op verschillende maps zal moeten verslaan. De klassen hebben allemaal hun sterke en zwakke plekken. Zo is er bijvoorbeeld de snelle maar fragiele Blitzer, gebaseerd op een honkballer, en de langzamere maar sterke Slugger, gebaseerd op een American football speler. Daarnaast is er een Rocker inclusief gitaar, een bokser en een brandweerman.

Brawl Busters Brawl Busters

Je kunt de klassen helemaal aanpassen zoals jij wilt Je hebt de mogelijkheid om uit verschillende lichaamstypen te kiezen en ook de wapens zijn cosmetisch aan te passen. Daarnaast is het mogelijk om je wapens te versterken door upgrades te kopen. Door de game te spelen verdien je punten waarmee dit allemaal te bekostigen is, maar deze punten zijn ook voor echt geld te kopen. Het feit dat alles te unlocken is zorgt het ervoor dat de game gebalanceerd blijft en mensen die echt geld gebruiken niet een te groot voordeel hebben. De game zal maandelijkse updates krijgen met nieuwe maps en nieuwe mogelijkheden om je karakters te customizen.

De game bevat een singleplayer, waarin alles wordt uitgelegd maar waar ook een verhaal in zit, een co-op-mode, waarin je het met een groep opneemt tegen hordes zombies, en een multiplayer waarin je tegenstanders een kopje kleiner moet maken. Het vechten gaat enorm soepel. Elk karakters heeft drie verschillende aanvallen die allemaal op bepaalde momenten het beste tot hun recht komen. Daarnaast zijn er items in de levels te verzamelen waarmee je tegenstanders kunt immobiliseren of extra verzwakken. Dit zorgt ervoor dat de game behoorlijk wat diepgang kent waardoor het voor iedereen leuk is om te spelen. Daarnaast heeft de game de mogelijkheid om veel verschillende statistieken op te vragen waarmee alles tot in details geanalyseerd kan worden en kun je medals verzamelen bij het verrichten van bepaalde handelingen.

Brawl Busters

De game ziet er goed uit. Er is voor een cartoony look gekozen die erg goed bij de game past en er ook erg leuk uitziet. De game is kleurrijk en door de vele customization-opties ook grafisch enorm afwisselend. Ook de maps zien er goed uit en zitten er verschillende interactieve elementen in zoals brandkranen die je kunt gebruiken om jezelf omhoog te schieten en treinwagons die je kunt wegduwen om zo aan je vijanden schade toe te richten.

Conclusie
Het ziet er naar uit dat Brawl Busters een erg vermakelijke game wordt die voor beginners en hardcore-gamers leuk is om te spelen. Er is veel keuze in customization en de verschillende klassen spelen allemaal anders. De game ziet er goed uit en door de vele updates zal er altijd wat nieuws zijn om te ontdekken. Zeker een game om in de gaten te houden.