Spider-Man: Shattered Dimensions

Spider-Man: Shattered Dimensions verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS en Wii.

Superhelden en games is vaak geen goede combinatie. Toch heeft Batman: Arkham Asylum laten zien dat het wel mogelijk is een toffe game te maken met superhelden in de hoofdrol. Nu verschijnt dit jaar Spider-Man: Shattered Dimensions en dit kan wellicht weer een toppertje worden.

In Spider-Man: Shattered Dimensions is er iets goed mis met de verschillende dimensies. Dit zorgt ervoor dat de verschillende spinnenmannen van de verschillende dimensies de handen ineen moeten slaan om de wereld te redden. De game speelt zich af in vier verschillende dimensies waarvan ik er drie op de GamesCom heb mogen spelen.

Spider-manSpider-man

De dimensies die speelbaar waren, waren die van Ultimate, Noire en Future Spider-Man. Doordat je in elke dimensie met een andere Spider-Man speelt, zorgt dit voor veel afwisseling. Elke Spider-Man heeft namelijk een totaal verschillende speelwijze maar ook de omgevingen, vijanden en bazen passen bij de dimensie waarin het zich afspeelt.

Zo zul je in de Ultimate-dimensie in je Venom-suit veel klappen van dichtbij en van afstand kunnen uitdelen en heb je een rage-meter die langzaam volloopt waarmee je voor korte tijd zeer krachtig kunt worden. De Future Spider-Man is daarentegen alleen krachtig van dichtbij maar heeft de mogelijkheid om de klok voor korte tijd te vertragen. De Noire Spider-Man zal zoveel mogelijk moeten sneaken en in de schaduwen moeten blijven maar kan wel vijanden stil uitschakelen.

Spider-man

De gameplay van de dimensies afzonderlijk zou op den duur saai kunnen worden maar doordat je de mogelijkheid hebt om alle verschillende missies in willekeurige volgorde te spelen blijft de gameplay interessant en leuk. De game bevat dertien verschillende bazen, drie per dimensie en de uiteindelijke eindbaas. De gevechten hiermee zijn groots en zullen zich deels in first person afspelen om de speler nog meer in de game te trekken. Zo zul je met je vuisten het gezicht van Carnage kunnen verbouwen wat erg tof werkt.

Voorlopige conclusie
Spider-Man: Shattered Dimensions heeft bij mij een goede indruk achtergelaten. De game ziet er goed uit en de gameplay blijft interessant door de verschillende speelstijlen van de verschillende Spider-Mans. Laten we hopen dat de trend van superhelden-games-die-wel-tof-zijn-om-te-spelen zich doorzet en dat we binnenkort met veel meer toffe helden kunnen gaan spelen.