Grand Theft Auto 4: The Ballad of Gay Tony

Zoals de naam van de The Ballad of Gay Tony al doet vermoeden zit dit deel weer vol met kleurrijke karakters die nog kleurrijkere verzoeken bij je neerleggen. Zo moest ik in mijn eerste missie een trein kapen omdat mijn opdrachtgever deze wilde hebben voor zijn pretpark in het midden-oosten. De missie speelt zich af op het dak van een razende trein waarbij helikopters en agenten ontweken moeten worden. In mijn laatste missie was het de bedoeling dat ik een prototype helikopter van een jacht af zou stelen. Op het moment dat je weg probeert te vliegen krijg je een telefoontje dat je de raketten en de minigun mag gebruiken om de jacht te laten zinken. Dit allemaal met veel explosies en intense actie. Aan het einde van de missie wordt er een beoordeling gegeven en door missies sneller en efficiënter te speler kan deze score verhoogd worden. Dit systeem zorgt ervoor dat missies, vaak de hoogtepunten uit de game, vaker gespeeld kunnen worden.

De missie die de meeste indruk op mij maakte was er één waarin ik een corrupte agent moest ombrengen in een parkeergarage door middel van wat C4. Dit explosief kun je overal plaatsen en met een druk op de knop laten exploderen. Bedoeling was om een auto te laten exploderen waarin de agent bewijs zou gaan planten. Helaas maakte ik een klein foutje waardoor de C4 prematuur explodeerde wat resulteerde in een agent die niet meer op kwam dagen. poging twee verliep beter, maar na het plaatsen van de eerste lading C4 besloten we de hele parkeergarage ermee te behangen. Bij aankomst van de agenten was met één druk op de knop de hele parkeergarage in een vuurzee veranderd met auto’s die overal en nergens lagen en één voor één ontploften. De paar agenten die de aanslag hadden overleefd waren geen probleem voor mijn SAW. In eerste instantie klinkt het als een simpele missie maar het wordt enorm intens door auto\'s en vijanden die door explosies alle kanten op vliegen.


Conclusie
Al met al heeft The Ballad of Gay Tony veel indruk op me gemaakt. Het bewees maar weer eens wat een ontzettende leuke game Grand Theft Auto is om te spelen. De vrijheid om te doen en laten wat je wilt in combinatie met de sterke karakters en missies in de game maken het geheel zo’n succes. Het ziet er naar uit dat The Ballad of Gay Tony, met al zijn over-the-top missies, nieuwe wapens en de terugkeer van de parachute, een goede aanvulling zal zijn op de originele game.